Habersiz misafir

Zaten böyle olmalıydı diye düşünüyorum ama tabi her ailenin dinamikleri farklı .Bu sizin için milad olsun.... eşinizi ortak misafirleri de bu şekilde ağırlaması için yüreklendirin

Konu misafirse benim de birkac sozum var musadenizle.
Son iki yildir mesafeliyim bu olaya. Oncesinde boyle degildi. Her yil basinda kendi kardeslerimi, esimin kardeslerini yatili iki uc gun agirlardim. Hep bizde toplanirdik. Kv, kp sık sık haftasonu yatili gelirdi biz de giderdik tabi.
Ta ki ikinci cocuk olana kadar. İki kucuk cocuk, yogun calisma saatleri artik ben kendime zar zor yeterken gelen misafirleri sanki sirtimda tasiyordum. Gelmeden temizlik yap gidince temizlik yap. Yemek hazirla, topla. Sag olsunlar kimse de bir seye dokunmaz. Gelen otelcilik hizmeti bekliyor mini bir tatil havasindalar. Ne yiyelim ne icelim... Balkonda nargile sefalari ben habire kosturuyorum.

Simdi bebek var diyerek bir sekilde mesafeyi ayarladim. Gorusuyoruz ama boyle cok ic ice degiliz.

Anladim ki ozellikle kucuk cocuklari olan, sinava hazirlanan, yogun calisma temposunda olan, hastasi olan insanlara davet edilmedikce cat kapi uzun uzun gidilmez.

Ben yemek yapmayi severim yeterki ne yapacagimi bileyim sevmedigim kisim temizlik. Bu tarz seyleride icini herseyini kendin hazirkayinca gonul rahatligiyla yediriyosun evdekilere

Ay ben de burger, lahmacun, iskender, sarma beyti falan disarda yemeyi sevmedigim icin evde yapiyorum. Temiz oluyor. Et kurban etimiz de olunca guvenle yiyoruz. Ben ne bileyim simdi o adamlar nasil et kullaniyor Ama su sulu yemek isine bi adapte olamadim hala. Sebzelerim suda yuzuyor. O yuzden haftanin 5 gunu et, kofte, balik, tavuk falan yiyoruz et yuklemesinden olecegiz bir gun

bu kadar abartılacak bi durum yok bence. yani benim kuzenim gelmiş olsa ben de kendi evime davet eder ağırlarım. eşin de davet ettiyse bi işin ucundan tutsun ağırlasın.

Haklısınız ama maalesef erkekler bunu kasıtlı olarak değil düşünmedikleri için yapamıyorlar...evin başkasına hele ki kendi akrabalarına nasıl gorundugunun önemi yok onlar için: yabancı değiller! Ama gel gör ki her kadın evinin gelecek misafire temiz tertipli görünmesini ister.kavga Edip huzurunuzu kaçırmayın.telefon Edip biraz evi toparlanmasını söyleyebilirsiniz.bir de habersiz misafir buldugunu yer dert etmeyin.allah ne verdiyse

B

Kendinizi düşünün kuzeniniz şehir dışından gelmiş, çok özlemişsiniz bir gece misafir etmek istiyorsunuz ama eşiniz istemiyor. Evet biz çalışan hanımlar için hayat daha zor. Ama sevdiğin kişiyle aynı evi paylaşınca fedakarlık yapmadan da olmuyor. Ha deseydiniz eşim her hafta, ayda bir iki bunu yapıyor o zaman gidin üstüne derdim. Ama kırk yılda bir olan bir şey için gerek yok tatsızlığa. Bender söylerim eşime bana haber vermeden misafir çağırma, kadın olduğumuz için biz koşturuyoruz, plan programı ona göre yaparız diye

He bu durumda ben ne yapardım. Eşime "misafir çağırdıysan eve geç toparla biraz. Ben gelince mutfağa giricem hemen" derdim. K.validemi arayıp "annecim yorgunsundur belki ama misafir geliyormuş, benim geldiğim saatte de yetişmez ocağa şunu koyarmısın, gelince bende yanına şunu yaparım, oturur yeriz" derdim. Gelince de ikisine de elinize sağlık derdim. Ne şiş yanar ne kebap, işimi de halletmiş olurdum. Sonrasında baktınız yine yapacak potansiyel var, eşinize bu tür emrivakiler yapmadan bana haber ver dersiniz.

En iyisini yapiyorsun emin ol. Keske ciftligim olsada hayvanida kendim beslesem:) bende ozellikle cocuklara yapiyorum. Mc donalda gidip balik burger yediriyo babalari ve ben sinir oluyorum buna. Evde kendim yapiyorum hamburgerleri

En iyisini yapiyorsun emin ol. Keske ciftligim olsada hayvanida kendim beslesem:) bende ozellikle cocuklara yapiyorum. Mc donalda gidip balik burger yediriyo babalari ve ben sinir oluyorum buna. Evde kendim yapiyorum hamburgerleri
Cok yerdim mc, burger king falan. Yasadigim bir talihsiz olaydan sonra agzima vurmuyorum. Hele cocugumu bu illete asla bulastirmayi dusunmuyorum. Refika diye biri var youtubeda birebir bu markalarin urunlerini kendi yapiyor. Pizzadan iskendere hamburgerden kfc tavuguna kadar. Cok isterse canimiz onun tariflerini izleyerek yapiveriyorum. Guvenle de yiyoruz. Esinin de kulagini cek Allahtan benim koca sevmez o tur seyleri. Ilk hamburgerini biz sevgikiyken benle yemisti tiksinerek. O sondu zaten yemiyor artik

Ben hayatimda mcden filan yemedim sevmiyorum ya hic sevmedimde. Ogrenciyken bile simit yedigim olurdu onlari yemezdim. Esim maalesef her turlu yiyor. O yesinde cocuklar alisiyo onu istemiyorum pek anlasamiyoruz. Son bi kac kez evde yapinca cocuklar aramiyor disardan. Evde beyti iskender adana yapmisligimda vardir benimde...cocuklar henuz oyle cok kebap tarzi yemiyorlar. Onuda yerlerse super olacak

İlla ki zor ama yani bir hazir corba pilav patates kofte kızartin bitsin gitsin evin halin gelince gelen kisi de ona bakmayiversin bakarsada kendi ayibi cocuklu ev,siz guleryuzunu esirgemeyin bahane bulurlarsa BENİM ADİM HİDİR ELİMDEN GELEN BUDUR deyin bitsin gitsn

Haklısın bende misafir sevmem. Erkekler oturup muhabbet eder kadınlar kölegibi hizmet eder bence çok saçma ve adıl olmayan bir adet gelenek görenek her neyse

sipariş yapcak yer yoksa şok,bim a101 varsa oaralrda dondrulmuş pizza böreek vs var.at fırına yanına içeçek mis gibi.bır gunluk ne olacak.

hamur yumuşacık oldu .fırınladıktan sonra kırıldı,kuru oldu,saramadık. yanlış telafuz etmişim.
Bunun hamuru biraz kati olacak manti hamuru gibi degil ama sıkı olunca guzel acilip guzel konuyor.. ben sendeki sorunun firin oldugunu dusunuyorum.. kimisi tavada pisiriyo altini uzerinide firinin en ust katina surup pisiriyolar. Tamamini firinda beklersen kurur

oo süper, kayınvalideniz siz gidene kadar yemekleri halletsin, eşiniz evi toplasın, sizede çay servisi kalsın. Ben olsam öyle yapardım ve büyütülecek birşeyde değil bence.

teşekkur ederim tavada yapmak daha ıyı olacak.küçük fırın benımkı set üstü birde.vurup geçiyor sıcak zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…