Habersiz misafir

Bence aşırı abartmışsınız. Benim de iki cocugum var 7 den sonra evde oluyorum. Ara sıra bizim de olur emrivakiler. Biz ne yiyeceksek onu koyarım bir kişi için ekstra bir sey yapmam. Hazır birseylerle desteklerim. Evin temizliğine vs de erkek misafir zaten dikkat etmez cok gözüme carpan seyleri toplarım bir banyo tuvalete bakarım tamamdır. Cocuklat zaten misafire bayılır bütün akşam şımarırlar. Hayat kısa kuşlar uçuyor cok dert etmeyin böyle seyleri:)

Ellerinize sağlik
Bir tarif verseniz buraya ,ben yaptimmi etler hep kalkiyor ve toplaniyor.
Çocuklarim çok seviyor ya ..

Buraya link birakiyorum. Lahmacunla yarismaya katilmistim. Benim yaptigim lahmacunda hic dokulme olmuyor..iyi yogurmak cok onemli

tontriko ayyyy ağzım sulandııı hamurunu nasıl yapıyorsun canım
Linki koydum canim, tum tarif burda:)

Hemen bakıyorum

Doğrudur güzelim.Bir köfteci acsak zamanında oraya yakışırdı bence Sanırım daha gelişmiş bir yerde yaşıyorsun artık.
Şu an memleketimdeyim . Karadeniz kıyısında. şehir merkezinde :)

dediğim yerde (yani K...şehrinin T... ilçesi) tayin sebebiyle 4 ay kadar kaldık. Sağlık ocağına doktor gelince anons ediliyordu. Tv filan yoktu. Izbe bir eve 2 ince yer yatağı koymuştuk. Onlarda yatıyorduk oturuyorduk.. 1 tencere ,1 tava, 3 tabak. 2 bardak. 4 kaşik . 1 ısıtıcı ufo. Bi de çiçekli 1 perdeden başka eşyamız yoktu.
Hey gidi ya. Anılar canlandı :)

ayyy aynı ben.. eşimle bu konularda da çok tartışıyoruz. ne birine gitmeyi severim,ne dd gelinsin isterim ama nerdeyse bu durumda bile haftada 2-3 misafir gelir. elimden geldnşn en iyisini yaparım ama öncesinde sinir ola ola bir türlü aşamadım bu problemi

Bayağı kırsalda bir köyde yaşamayı deneyimlemissiniz ...Allah tekrar yasatmasin

Ne olacak canım hiç panik yapma kimse senden dört dörtlük bir menü beklemez, ya hazır hamur alıp şıp şak pizza yada makarna hazır köfte yada fırına tavuk but yanında bir turşu bitti. Böyle şeyler için kalp kırmaya değmez. Ben şahsen misafir çok severim güler yüz bin menü den daha makbuldür benim için.

Fazla yorulmuşsun sanırım bu yüzden gerginsin. Arada eve misafir gelir mecburen, bunu isteyip istememek sana kalmış.
O ev sadece senin değil eşinin de evi. Kırk yılda bir kuzeni gelmiş, bi seferlik idare et. Çalışan kadının halinden anlamayacak kadar hödükse (evin dağınıklığı için birşey derse - ki erkekler öyle şeylere çok dikkat etmez) verirsin cevabını çat kapı gelen sensin diye. Abartmaya gerek yok

Haksiz degilsiniz ama boyunuzdan buyuk yuke de girmenize luzum yok. Madem size sormamis sonucta 40 yilin basinda olmus. Siz de esinize deyin ki "yemek yok gelirken hazir bisiler al" sizde o zamana evi toparlarsiniz oldu bitti.
Bi daha da adam cagirmaz

Kv ayarlamaz mı yemeği? Senin geç geldiğini biliyorlar sonuçta

Arkadaşlar günaydın
Dün akşam eve gittiğimde eşim sofrayı kurmuş bulaşıkları boşaltmıştı.
Kv yemekleri ısıtmış
Bana sadece toplama işlemi ve çay servisi kaldı onuda hallettim.
Yorum yapan herkese çok teşekkürler

İşte mesele burada o değil. Kendi ailemiz dağınık olursak ya da hazırlanamazsak bir şey demez ama eş ailesi öyle değil. Direkt eşi dolduruşa geçer, surat yapar sağda solda konuşur.

erkekler akrabaları arkadaşları gelince evin hanımına çıkacak işleri hiç düşünmüyorlar ne yazık ki. o yüzden sen de hiç surat asma, didişme, kendin sinir olduğunla kalırsın, bir de eşin hakkında olumsuz düşünür.

aa buyursun gelsin tabii, ama ev bu halde, al sen şu süpürgeyi evi süpür, dağınıklığı topla, ben de tuvaleti lavaboyu sileyim de geç banyoya aheste aheste 1,5 saat çıkma, duşunu da al.

yemek olarak ne getirtelim diye eşine sor. getirtmeyelim yapalım derse ara kayınvalideni, şunu bunu yapıver annecim ben işteyken akşam yeriz, dışarıdan olmasın de.

yatacakları zaman da ver eşinin eline nevresimi yastık kılıfını, hadi hayatım, misafirlerimizin yatağını hazırlayalım de, geçsen dişini fırçalamaya.

İşte mesele burada o değil. Kendi ailemiz dağınık olursak ya da hazırlanamazsak bir şey demez ama eş ailesi öyle değil. Direkt eşi dolduruşa geçer, surat yapar sağda solda konuşur.
Ne yalan söyleyeyim bizimkiler daha çok laf eder. Eşimin ailesinin yanında daha rahatım.
Ama ben iki tarafa da eşit olmaya çalışırım. Konu sahibi misafir sevmediğini söylüyor zaten ama bence bir şey söylemesin onun başına da gelebilir. Eşimin abisi geldi yanında da iki kişi getirdi. Hiç ses etmedim 12 saat kalıp gittiler. Ama ben laf etseydim eşim de abim gelince laf edecekti. O yüzden evlilikte bazı seyleri alttan almak lazım.
Konu sahibi sinir olmuştur ama mecburen hizmet etmiştir. Zaten yapacak sinir olmadan yapsın.

erkekleri agirlamak cok kolay bence.cunku ne temizlige bakarlar nede yemegin guzelligine.esiniz evi temizlesin disardan yemekte soyleyin yada esiniz hazirlasin.

Eşiniz sizden habersiz misafir çağırmamalı. Hem de yatılı asla. Bu konuda uyarın. Evi toplasın ve yemeği de yapsın siz gelene kadar. O saatte gelip yemek yapacak haliniz yok.

haklısınız. eşiniz dışarda yemeğe götürse daha iyi olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…