- Konu Sahibi Ay tenli anne
-
Söyledim iyi madem siz yapın napıyım bana anlatma dedim ben nasıl doğuruyum 48 yaşında diye. Olsa yapacak tövbe tövbe
Takmamaya çalıştım gerçekten bu zamana kadar sizin yaptığınız gibi susturmaya çalıştım konuyu kapattım ama iki gündür kp çıktı bide onunla laf söylettiriyor bana gerçekten haddini aşan konu bunlar onun içinBenim kvde sürekli konuyu açar, tedavi mi lazım görünün derben susturmaya konuyu değiştirmeye çalıştıkça sinir olur dahada uzatır. Hiç taviz vermem yine açar yine açar aynı konuyu. Şuan yalnız benim bebeğim uğraş olcak onun için bu konuşmalar. Kafanıza takmayın istedikleri kadar konuşsunlar, büyütüp yetiştirecek olan sizsiniz. Keşke “daha çok beklersiniz, siz yapın ozaman bizden önce, kendiniz doğurun sevin” deseydiniz. Bizden büyükler diye herşeyi söylemeye, istedikleri gibi davranmaya hakları yok bunu anlamıyorlar maalesef biz sustukça
sağol kuzumÇok geçmiş olsun sizede.
Haklısınız ama öyle Bi kv yokki öğrensin sussun otursun. Kp der hemen ben çekinirim daha sonrasında. Köyde kalıyo biri sorsa naptı gelinin hamile mi diye oturur anlatır. Onun bilip susacağına emin olsam ilk gün derdim
Canım neler diyorum gerçekten görümcem öyle bende ama kadın taktı kafaya telefonda bebek videosu görsün arar birsey olsa bende istiyorum dalan der başlar anlatmaya. Bizde isteriz tabi ama zamanı var şuan düşünmüyoruz dedikçe abartıyor artıkOlsa doğuracak
Kendim karar verecek yaştayım de.
Kestir at.
Dedim iyi bizden tık yok sen doğur diye yüzsüzlüğü getiriyor ben yapamam yaşım geçti torun sevecem diyeDogur anne biz de severiz diyerek gülün bence :) Size her bir sey dendiginde de oglunuza sorun diyerek esinize yonlendirin. Belki esiniz bikar da tepki gosterir.
Aynısını yapıyorum konu açılıyor lavaboya giderim mutfağa giderim gelirim ki bir iki laftan sonra gene konu gelir bebeğeHadsiz insan yapacak birsey yok,
Konusmaya baslayinca yalniz birakin oda değiştirin ya da telefonu kapatin ,
Nasıl yorum yapacağımı bilmiyorum onlara karşı. 2 seneye yakın süredir Evliyiz ilk başlarda istemedik birbirimize alışalım diye eşimle bebek sahibi olmayı 6 ay falan korunduk daha sonrada bildiğimiz Bi sebep yokken çocuk sahibi olamıyoruz tabi kv evlendiği ilk günden beri bunaltır beni ben babaanne olmak istiyorum ben hiç adet görmeden kaldım eşine vs telefonda Bi çocuk görsün hemen telefon eder bende istiyorum bak şunu gördüm bak bu her lafında bu vardır. İki gündür beni arıyor kp şehir dışında konuşmuşlar aralarında 2 sene oluyo bunlar neden çocuk yapmıyor ben gelene kadar gelin hamile kaldı kaldı yoksa ben yaparım çocuk onlara inat utansınlar diye. Bunu benimle paylaşıyor kv bak böyle böyle konustuk istiyoruz yapın. Üstü kapalı Bi şekilde söylüyorum biz yapacağımız zamanı biliriz nasip bakalım diye ama çığırdan çıktı görümcem bekar var o da söylüyo ne zaman isterlerse o zaman yaparlar karışma anne diye onu azarlıyor sen ne karışıyosun biz babaanne dede olmak istiyoruz diye peki sen neden karışıyorsun? Bahsetmek istemiyorum deniyoruz olmuyo diye biliyorum bu laf ondan ona yayılır eski kafalılar kısır der çıkarlar sizce ne yapmam doğru olur
Haklısınız ama benim de sabrımı taşırma noktasına geldi artık son yaşanan sürekli onların istediği olsun ister onlar deyince gelelim onlar isteyince gidelim kalalım onlar isteyince çocuk yapalım bıktırdı artık saçma sapır konuşmalar. Anlatınca çare arayacağım hiç düşünmüyorum anca beni suçlar ben dedim yapmadınız zamanında bak diyesağol kuzum
senin yaşadığın olayları ben seneler evvel anlattım tecrübeliyim
eşimin hem çocuğu olmuyor hem 2 kez kanser atlattı
çocuğu olmadığı için çok yıprattı kendini
anlatsın ayıp bir şey değil ki
kv yapısı bu susmasını bekleme anlamasını da; sen izin verme
her sorduğunda cvp verme mesafeli ol
kim ne der diye üzülme kuldan gelen değil
mevlamdan gelene hiç üzülme şükret dua et
sen hasta olsan sana kim yardım edecek
korkma lütfen gerçekleri anlat
70 yaşında yakınım düşüp kolunu kırmış ama endişeli
kolunun kırıldığından haberi yok
hastaneye gidelim yok hastalık bulaşır onun tarafından düşününce haklı
5 dak. ancak ikna ettik dönüp dedi ki ya ameliyat derse gidelim bir görsün dr seni
ameliyat derse o zaman düşünürüz
iyi ki gitmişiz dr dedi bandaj verdi
diyeceğim şu ki varsayımlarla yaşama
eşin ne diyorHaklısınız ama benim de sabrımı taşırma noktasına geldi artık son yaşanan sürekli onların istediği olsun ister onlar deyince gelelim onlar isteyince gidelim kalalım onlar isteyince çocuk yapalım bıktırdı artık saçma sapır konuşmalar. Anlatınca çare arayacağım hiç düşünmüyorum anca beni suçlar ben dedim yapmadınız zamanında bak diye
E söyleyin etsin. Sen müdahale etmezsen ben bir daha muhatap olmayacağım, görüşmeyeceğim deyin. Hatta görüşmeyin bir iki. O zaman ağzını açabilir belki.Ona göre hava hoş ona diyen yok çünkü bana der sürekli ondan çekinirmiş.bi sefer söyledi oğlum babam dede olmak istiyormuş diye o da şaşırdı ya böyle şeylerin konuşulması ayıp eşim sevmez ama gel gelelim müdahele de etmiyo
Zaten anlatsam beni topa tutar tabiri caizse. Ağzına laf vermek istemiyorum bunu kullanır bu seferde anlayışlı Bi insan değil kesinlikle tedaviye odaklanmaya çalışıyorum tabi ne kadar olursa. Eşimin sperm testi için başka şehire gittik burda devlet hastanesi yapmadığını söyledi gittiğimizi duyunca bile trip attı onu da götürmemizi bekledi galiba. Amaan gerçekten zor böyle Bi insanla uğraşmaköncelikle bu insanlara sakın deniyoruz olmuyor deme.
kısmet, her şeyin bir zamanı var. Hayırlısıyla, en doğru zamanda olur inşallah. Gibi geçiştirmeler. Pandemi var hastanelere girmeye çekiniyoruz. Ortalık düzelsin. Gibi bahaneler. Topu eşine atmalar. Eşim çok istemiyor o çok istesin öyle. Eşin de burada üstüne alacak. Ben çocuk sesi çekmeye hazır değilim siz babaanne olacaksınız diye gibi kırmadan cevaplar verebilir. Eşin senle değil de bu konuda kendisiyle muhattap olmaları gerektiğini sana baskı yapmalarının ayıp olduğunu belirtmeli onlara.
Ben 5 yıl erteledim bu süreci ben kv kp de eski kafalı insanlar. Onlarla eşim muhattap oldu. Hep eşime attım topu. İstemiyor anne o istemeden de bana çok destek olacağını düşünmüyorum
Annem bir kere sordu anne yaşımız genç ya gezelim tozalım dedim. 35 ten önce istemiyorum dedim. 32de yapınca annem erken değil mi dedi o kadar kabullenmiş ki
Sen şimdi bunları stres yapma. Farklı doktorlara git eşin de muayene olsun. Tedavine odakln.
Eşiniz ne yapıyor bu arada susturamıyormu o çocuk yaparım diyen babasını.Nasıl yorum yapacağımı bilmiyorum onlara karşı. 2 seneye yakın süredir Evliyiz ilk başlarda istemedik birbirimize alışalım diye eşimle bebek sahibi olmayı 6 ay falan korunduk daha sonrada bildiğimiz Bi sebep yokken çocuk sahibi olamıyoruz tabi kv evlendiği ilk günden beri bunaltır beni ben babaanne olmak istiyorum ben hiç adet görmeden kaldım eşine vs telefonda Bi çocuk görsün hemen telefon eder bende istiyorum bak şunu gördüm bak bu her lafında bu vardır. İki gündür beni arıyor kp şehir dışında konuşmuşlar aralarında 2 sene oluyo bunlar neden çocuk yapmıyor ben gelene kadar gelin hamile kaldı kaldı yoksa ben yaparım çocuk onlara inat utansınlar diye. Bunu benimle paylaşıyor kv bak böyle böyle konustuk istiyoruz yapın. Üstü kapalı Bi şekilde söylüyorum biz yapacağımız zamanı biliriz nasip bakalım diye ama çığırdan çıktı görümcem bekar var o da söylüyo ne zaman isterlerse o zaman yaparlar karışma anne diye onu azarlıyor sen ne karışıyosun biz babaanne dede olmak istiyoruz diye peki sen neden karışıyorsun? Bahsetmek istemiyorum deniyoruz olmuyo diye biliyorum bu laf ondan ona yayılır eski kafalılar kısır der çıkarlar sizce ne yapmam doğru olur
Hic doktora gittiniz mi ,sorun neymis belli mi ? Cok uzuyorlar siziAynısını yapıyorum konu açılıyor lavaboya giderim mutfağa giderim gelirim ki bir iki laftan sonra gene konu gelir bebeğe
Canım Bi sorun yok aslında klomenle gebe kaldım ama kimyasalla sonuçlandı şimdi tekrar başlayacağım inşallah sağlıklı olur bu sefer eşimin de benim de Testlerim normalHic doktora gittiniz mi ,sorun neymis belli mi ? Cok uzuyorlar sizi
Söyledim tepki bile vermedi ciddiye almıyor üzüldüğümü annesiyle konuşması gerektiğini dedim ama zannetmiyorum konuştuğunuEşiniz ne yapıyor bu arada susturamıyormu o çocuk yaparım diyen babasını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?