Haddini bilmeyen insanlar

Bence artık kv olduğu gibi yani dengesiz, patavatsız, acımasız cahil kabul edersen sorun kalmayacak ama direnip kabul etmezsen kendine eziyet ve üzüntü yaratacaksın, kazık kadar ve yaşını başını almış insanı değiştiremezsin kulaklarını tıkayıp, keyfini süreceksin artık stratejinin değiştir, seyhat et, arkadaşlarla buluş ve çocuğum olsaydı bunları yapamazdım diye demeçler ver, oh ne rahatım be söylemene ekle o çıldırsın

Cocuk sahibi olmak isteyip henuz olamayan birinin yaninda hamilelerden bebeklerden vs bahsederken insan biraz empati kurarak bahsetmeli herkes guclu olamayabilir bu hayatta. Ben hassasim, evet agriyan yerim orasi oldugu icin aciyor belkide ama ornek verecek olursak saclari dokulen neredeyse kel kalan bir kadinin yaninda benim saclarim ne guzel, filancanin sacida soyle boyle, bilmem kim uzun uzun guzel olan sacini kestirmis bak diye konusmam. Kimse yapmasin bunu. Ince dusunmek halden anlamak bukadar zor olmamali.
Bence abartmayın

Allah kolaylık versin ama bu tiplerin çenesi hiç durmaz.. çocuk olur erkek kız olsa der kız olur bi tane de erkek torunum olsa der.. der der susmaz bunlar en iyisi gram takmamak.
taktığını üzüldüğünü gördükçe üstüne de geliyor olabilir

her firsatta Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi
Bu bi ezme değil.tabiki Allah isteyen herkese nasip etsin.benımde cocugum yok kv söyleyince amin diyorum.
sosyal medyada evlat olmadiktan sonra canimin tadi var mi diye gonderiler begenmis,
senın eşin onun evladı. ve iş yüzünden uzak oturdugunu söyledin.belliki oda oglunu özlüyor ve paylasımı kendıne uyarlamış

biz bebiş isteyenler olarak cok hassasız biraz.sende de bıraz alınganlıkta var.çok takılmamaya calıs laflarını ,aradımı uzun konusma şu işim var anne halledeyim dönerim sana de. dönme:halay:

Reçetesiz satılan bitkisel sakinleştirici şuruplar var. Kv geldiğinde onu kullanın, be söylediklerini umursarsınız nede canınız sıkılır

Çok isterdim insanlar halden anlasın, empati kursun. Can yakmak değil, yakmamak marifet sayılsın. Ne yazık birçok insan kvaliden gibi. Bu yüzden fazla hassas olmamaya bakacaksın. Bir laf vardır "yaralarını iyileştir, yoksa her bıçak keskin kalır" diye. İçinde bulunduğun durumun dezavantajları düşüneceğine, avantajlarına odaklanabilirsin. Kocanla bol bol aşk dolu geceler, gezmeler tozmalar, bakımlar, süslenmeler, arkadaşlıklar...

çocuk konusu açılınca sende hiç moraliniz bozmadan çok sakin bir şekilde rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin ayrıca içi dolu bir beyin nasip etsin de. Telefonunu al eline bişeylerle oyalanmaya başla.

Ağzı olan konuşur, vicdansız olan uyarsan da konuşmaya devam eder. Duymamazlıktan gelmeye çalış, tatlı canını üzme. Hayatta her şeyin bir zamanı var. Allah en hayırlı zamandan hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.

Bu insanlar sayica cok fazla ama ailenin icinden olunca cok zor. Sevgili kayinvalidem tanidigim en hadsiz insanlardan biri. Cok sukur ki esimin isi nedeniyle farkli sehire tasindik aylarca gorusmuyoruz. 3 yildir henuz cocugumuz olmuyor bu konuda cok hassasim zaten ama insanliktan nasibi almamis olan kayinvalidem bu konuda imalar yapmayi her firsatta Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi, dogan cocuklari hamileleri vs bana konusmayi cok seviyor. Kac kere bozdum onu saygi cercevesi icinde kac kere tersledim hatta saygisizlikta etmisimdir belki ama anlasa bile devam ediyor kendini bilmez insan cunku. Esimin yaninda yapmiyor esimde kiziyor annesine ben soyledigimde hatta annesiyle konusmak istedi ama bu konuda yuz goz olmayalim konusma zaten sen konussan bile yaptigindan geri kalmayacak biliyorum dedim. 1 ay sonra bir araya gelecegiz bu sefer dayanamayip kendimi tutamayip tatsizlik olmasindan cekiniyorum. Laftan sozden anlamayan bir kadin ayda yilda gorusup tatsizlikta yasamak istemiyorum. Butun bana imalari sozleri aklima gelip beni delirtti bugun bu aksam yine cunku sosyal medyada evlat olmadiktan sonra canimin tadi var mi diye gonderiler begenmis, gorunce herseyi yine yasadim bende kendi icimde.

Birde gecen hafta ne dedi biliyormusunuz yegeni 6 aylik oglu var biraz depresyon gibi bunalimdaymista kizim demis neyi dert ediniyosun kendine bak kocan var evin var cocugun var... cocugun var derkende boyle sesini demesini duymaniz gerek sanki desem mi demesem mi boyle yaramiza tuz bastigini bilercesine ama nasil desem iste ... bu arada ben bir dusuk yasadim onceden bunu biliyor ve cocuk istedigimizide biliyor

Kizlar icimi dokmek istedim, yorumlariniz bana herzaman iyi geldi bugune kadar, derdim olunca buraya yazmak beni rahatlatiyor iyi ki varsiniz
Seni çok iyi anlıyorum benim de 6 sene sonra evladım oldu. Bir arkadaş bana şey demişti “çocuğun yoksa sen niye yaşıyorsun” ve onu söylediğinde 5 defa düşük yaşamıştım ve hamile bile değildim. İçim çok yanmıştı... Ben Allah’a havale ettim...

Boz gitsin ne tatlı canını üzüyorsun.
Gerginlik çıkarsa da çıksın.
Evlat sahibi olmak için yıllarca uğraşmış, ciddi ameliyatlar olmuş, tüp bebek denemiş insanım.
Eşimin ailesi bu süreçleri kesinlikle bilmiyordu.
Bı gün eşim kardeşi ile yazisirken ameliyat olduğumu ama ne ameliyatı olduğumu yazmadı. Kızın umru değil, ilgilenmeyi bırak abisini aramadı bile ne oldu diye.
Sonra da eşimle bigün yazışırken abi çocuk varmı diye sorular sormuş. Ve benim hala sizin için umudum var yazmış.
Ay inanılmaz sinir oldum.
Öyle böyle değil.
Neyse gel zaman git zaman ben doğal yolla gebe kaldım.
Eşime rica ettim kesinlikle ailenden kimseye söyleme diye.
Bu süre de de abisini arar konuşurlae eşim hiç söylemedi.
Bı akşam Instagramda abisinin profilinden hoş geldin canım oğlum yazısını görünce öğrendi.
Çünkü bunu hak ediyorlardı.
Cidden mi 😲tepkileri ne oldu merak ettim. Bende 4 aylıktı söylediğimde, ama önceki düşüklerden dolayı söylemek istememiştik...

Bu insanlar sayica cok fazla ama ailenin icinden olunca cok zor. Sevgili kayinvalidem tanidigim en hadsiz insanlardan biri. Cok sukur ki esimin isi nedeniyle farkli sehire tasindik aylarca gorusmuyoruz. 3 yildir henuz cocugumuz olmuyor bu konuda cok hassasim zaten ama insanliktan nasibi almamis olan kayinvalidem bu konuda imalar yapmayi her firsatta Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi, dogan cocuklari hamileleri vs bana konusmayi cok seviyor. Kac kere bozdum onu saygi cercevesi icinde kac kere tersledim hatta saygisizlikta etmisimdir belki ama anlasa bile devam ediyor kendini bilmez insan cunku. Esimin yaninda yapmiyor esimde kiziyor annesine ben soyledigimde hatta annesiyle konusmak istedi ama bu konuda yuz goz olmayalim konusma zaten sen konussan bile yaptigindan geri kalmayacak biliyorum dedim. 1 ay sonra bir araya gelecegiz bu sefer dayanamayip kendimi tutamayip tatsizlik olmasindan cekiniyorum. Laftan sozden anlamayan bir kadin ayda yilda gorusup tatsizlikta yasamak istemiyorum. Butun bana imalari sozleri aklima gelip beni delirtti bugun bu aksam yine cunku sosyal medyada evlat olmadiktan sonra canimin tadi var mi diye gonderiler begenmis, gorunce herseyi yine yasadim bende kendi icimde.

Birde gecen hafta ne dedi biliyormusunuz yegeni 6 aylik oglu var biraz depresyon gibi bunalimdaymista kizim demis neyi dert ediniyosun kendine bak kocan var evin var cocugun var... cocugun var derkende boyle sesini demesini duymaniz gerek sanki desem mi demesem mi boyle yaramiza tuz bastigini bilercesine ama nasil desem iste ... bu arada ben bir dusuk yasadim onceden bunu biliyor ve cocuk istedigimizide biliyor

Kizlar icimi dokmek istedim, yorumlariniz bana herzaman iyi geldi bugune kadar, derdim olunca buraya yazmak beni rahatlatiyor iyi ki varsiniz
Çok sinir oluyorsam bu duruma bana çocuk muhabetti yapacaksanız bir daha gelmem derdim.Bazı insanlar hassas düşünemiyor kuzenimin çocugu olmuyor ortak grubumuz var hamile haberi aldığımda fln paylaşmıyorum hiç veya uzun süredir evli olup çocugu olmayanlara düşünmüyomusun fln demem ama bazı ınsanlar ınce dusunemıyor

Bence kadının dediği birşey yok size siz fazla alınganlık yapıyorsunuz tutup da size neden çocuğunuz olmuyor, sende mi sorun var yok regl tarihini bile soran bir kaynana değil benim kaynanam bunları yapıyordu. Allah herkese nasp etsin diyormuş ne var bunda üstü kapalı iyi dileğini iletiyor yani istiyor ama sizi de aşağılama sezmedim zaten ayrı şehirleydeymişsiniz kadın telefon açıp da laf demiyor zırt pırt evinize gelmiyor ee sorun ne yani eşinizi de doldurmuyor çocuğu olmuyor diye siz kaynana görmemişsiniz vesselam

Cidden mi 😲tepkileri ne oldu merak ettim. Bende 4 aylıktı söylediğimde, ama önceki düşüklerden dolayı söylemek istememiştik...
Şok oldular.
Kim bozulmaz ki, doğduğu gün öğrenmek.
Birde fotoğrafı gördüğü gibi aramış abi neden haber vermedin demiş. Bu soruyu sorabilecek kadar da üstün bı insandır.
Eşime çok teşekkür ediyorum beni ezip haber vermedi hamile diye. Rica ettim söyleme diye.

Acikcasi art niyet goremedim. Hassas konunuz oldugu icin her sozunu oraya dogru cekiyorsunuz gibi geldi. Kadin bebegin "b"sini kullansa aaa nasil olur da bana "b" der diyecek gibi bi haliniz var.
Rabbim en kisa zamanda saglikli bi bebek nasip etsin size, bu konuda takintili olmakdan daha cok umursamamayi tercih edin, eminim bebeginiz hic ummadiginiz anda size gelecektir.

Bana da biraz hassas geldiniz ama madem çok rahatsız oluyorsunuz, bıraksaydınız da eşiniz konuşsaydı. Belki farkında bile değil, bebek istediğinizin ya da rahatsız olduğunuzun. Şayet bilerek yapıyorsa da eşiniz konuştuktan sonra tekrarlarsa görüşmeyi azaltır ya da tamamen keserdiniz.

Bana fazla alıngan geldin bana, birde neyi beğendiğini neden takip ediyorsun ki paylaştığını görsen anlarım da. Düşünüp fazlaca doldurmuşsun bence kendini. Ayda yılda bir görüştüğün eşinin de annesi olan kişiyi bu kadar da tolere edebilirsin diye düşünüyorum.

Yüzyıllar geçse de maalesef bazı fikirler değişmiyor. Bir kadının hayattaki en büyük başarısı evlenmek, çocuk sahibi olmakmış gibi bir algı var. Kayınvalidenizin de düşünce yapısı bu şekilde anladığım kadarıyla. İlk olarak şunu unutmayın, birinin eşi, birinin annesi olmak gibi rollerden azade olarak bir bireysiniz siz. Onun eşi bunun annesi olmaktan önce en temelde bir @Happylullaby var. Ve kim ne düşünürse düşünsün anne ya da eş olmamak değerinizi azaltmaz. Kayınvalidenize de sakin bir şekilde artık bu bebek sahibi olma konularının, çocuk lafının yanınızda çok öne sürülmesinden sıkıldığınızı, bu durumun sizi rahatsız ettiğini söylersiniz. Sakin ve kibar bir biçimde. İnkar ederse de sakinliğinizi koruyun sonraki süreçte biraz daha mesafe koyabilirsiniz aranıza.

Yobaz , karacahil, kalbi kapkara, agzinin ayari olmayan patavatsiz hadsiz bir kadinmiş.

Eşinize sitem edin. Tavir alin. Buzdolabi gibi olun. Terbiyesize bak hele. Yetti artik diyin. Bir insanin uzerine uzerine bu kadar gelinmez ki. Kimsenin sizi uzmeye hakki yok.

Olmuyorsa olmuyordur. Bu eşinizi ve sizi baglar. Allah saglikli evlat sahibi olmayi nasip etsin size.

Iste bu tarz olaylar yasanacak ki insanlarin gercek yuzunu goreceksiniz..

Benimde olmuyor. Tedavi görüyorum olmadı yine bıkmadan usanmadan deneyeceğim. Olmazsa da nasip. Ki 3 yıl çok bi süre değil insanların 10 yıldan sonra bile oluyor.
Bence kv hadsiz değil siz fazla alıngansınız. Havadan nem kapmanıza gerek yok. O zaman çocuklu kimseyi de görmeye tahammül edemezsiniz ilerde. Kendi kendinize bunu yapmayın.
Çok rahatsız oluyorsanızda kayınvalidenizle net bir dilde konuşun. Çocuk konusunda hassas olduğunuzu yanınızda çocuk konusunun konuşulmasını istemediğinizi söyleyin. İma ederek bi yere varamazsınız.

Şok oldular.
Kim bozulmaz ki, doğduğu gün öğrenmek.
Birde fotoğrafı gördüğü gibi aramış abi neden haber vermedin demiş. Bu soruyu sorabilecek kadar da üstün bı insandır.
Eşime çok teşekkür ediyorum beni ezip haber vermedi hamile diye. Rica ettim söyleme diye.
Biz ne yaşıyorsak o anda eşimiz de çok etkileniyor. Ben söyleyelim demesem doğumda söylerdi eşim... Ne güzel eşin seni üzmemiş mutluluğunuz daim olsun...

Back
X