Haddini bilmeyen insanlar

Biz ne yaşıyorsak o anda eşimiz de çok etkileniyor. Ben söyleyelim demesem doğumda söylerdi eşim... Ne güzel eşin seni üzmemiş mutluluğunuz daim olsun...
Valla ben bildiğin ölümden döndüm.
Hele o ameliyattan sonra bağışıklığım düştü neler çektim.
Yaşadıklarımı bı Allah bı ben bilirim.
Söyleseydi sorun olurdu ama dediğiniz gibi eşlerimizin hamuru iyi ve gerçekten iyi insanlar.
Sizinde benim de mutluluğumuz daim olsun inşallah.

Bu insanlar sayica cok fazla ama ailenin icinden olunca cok zor. Sevgili kayinvalidem tanidigim en hadsiz insanlardan biri. Cok sukur ki esimin isi nedeniyle farkli sehire tasindik aylarca gorusmuyoruz. 3 yildir henuz cocugumuz olmuyor bu konuda cok hassasim zaten ama insanliktan nasibi almamis olan kayinvalidem bu konuda imalar yapmayi her firsatta Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi, dogan cocuklari hamileleri vs bana konusmayi cok seviyor. Kac kere bozdum onu saygi cercevesi icinde kac kere tersledim hatta saygisizlikta etmisimdir belki ama anlasa bile devam ediyor kendini bilmez insan cunku. Esimin yaninda yapmiyor esimde kiziyor annesine ben soyledigimde hatta annesiyle konusmak istedi ama bu konuda yuz goz olmayalim konusma zaten sen konussan bile yaptigindan geri kalmayacak biliyorum dedim. 1 ay sonra bir araya gelecegiz bu sefer dayanamayip kendimi tutamayip tatsizlik olmasindan cekiniyorum. Laftan sozden anlamayan bir kadin ayda yilda gorusup tatsizlikta yasamak istemiyorum. Butun bana imalari sozleri aklima gelip beni delirtti bugun bu aksam yine cunku sosyal medyada evlat olmadiktan sonra canimin tadi var mi diye gonderiler begenmis, gorunce herseyi yine yasadim bende kendi icimde.

Birde gecen hafta ne dedi biliyormusunuz yegeni 6 aylik oglu var biraz depresyon gibi bunalimdaymista kizim demis neyi dert ediniyosun kendine bak kocan var evin var cocugun var... cocugun var derkende boyle sesini demesini duymaniz gerek sanki desem mi demesem mi boyle yaramiza tuz bastigini bilercesine ama nasil desem iste ... bu arada ben bir dusuk yasadim onceden bunu biliyor ve cocuk istedigimizide biliyor

Kizlar icimi dokmek istedim, yorumlariniz bana herzaman iyi geldi bugune kadar, derdim olunca buraya yazmak beni rahatlatiyor iyi ki varsiniz
Konu başlığını okuyunca kesin çocuk konusudur dedim 😂😂
5 sene cektim bu insanları
5 sene sonra çocuğum oldu şimdi de 2. Çocuk baskısı var 😐😐

Bu insanlar sayica cok fazla ama ailenin icinden olunca cok zor. Sevgili kayinvalidem tanidigim en hadsiz insanlardan biri. Cok sukur ki esimin isi nedeniyle farkli sehire tasindik aylarca gorusmuyoruz. 3 yildir henuz cocugumuz olmuyor bu konuda cok hassasim zaten ama insanliktan nasibi almamis olan kayinvalidem bu konuda imalar yapmayi her firsatta Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi, dogan cocuklari hamileleri vs bana konusmayi cok seviyor. Kac kere bozdum onu saygi cercevesi icinde kac kere tersledim hatta saygisizlikta etmisimdir belki ama anlasa bile devam ediyor kendini bilmez insan cunku. Esimin yaninda yapmiyor esimde kiziyor annesine ben soyledigimde hatta annesiyle konusmak istedi ama bu konuda yuz goz olmayalim konusma zaten sen konussan bile yaptigindan geri kalmayacak biliyorum dedim. 1 ay sonra bir araya gelecegiz bu sefer dayanamayip kendimi tutamayip tatsizlik olmasindan cekiniyorum. Laftan sozden anlamayan bir kadin ayda yilda gorusup tatsizlikta yasamak istemiyorum. Butun bana imalari sozleri aklima gelip beni delirtti bugun bu aksam yine cunku sosyal medyada evlat olmadiktan sonra canimin tadi var mi diye gonderiler begenmis, gorunce herseyi yine yasadim bende kendi icimde.

Birde gecen hafta ne dedi biliyormusunuz yegeni 6 aylik oglu var biraz depresyon gibi bunalimdaymista kizim demis neyi dert ediniyosun kendine bak kocan var evin var cocugun var... cocugun var derkende boyle sesini demesini duymaniz gerek sanki desem mi demesem mi boyle yaramiza tuz bastigini bilercesine ama nasil desem iste ... bu arada ben bir dusuk yasadim onceden bunu biliyor ve cocuk istedigimizide biliyor

Kizlar icimi dokmek istedim, yorumlariniz bana herzaman iyi geldi bugune kadar, derdim olunca buraya yazmak beni rahatlatiyor iyi ki varsiniz
Acaba istemediğinizi düşünüp aklınca teşvik etmek için mi laf sokuyor? Diğer türlüsü çok büyük kabalık çünkü:(

Seni çok iyi anlıyorum benim de 6 sene sonra evladım oldu. Bir arkadaş bana şey demişti “çocuğun yoksa sen niye yaşıyorsun” ve onu söylediğinde 5 defa düşük yaşamıştım ve hamile bile değildim. İçim çok yanmıştı... Ben Allah’a havale ettim...
Bu lafı direk size karşı mi soyledi, olmadığını bile bile yoksa herhangi bir ortamda herhangi bir şekilde mi söyledi.
Yani insan çocuğu olmayan, yada düşük yapmış birine bile bile bunu söyleyemez ya..
İnanamiyor insan.

Bu kv hep aynı galiba tamam torun herkes ister de herşeyin hayırlısını istemek lazım önce Allah verirse olur vermezse nasıl olacak ya benim kv aynı bir sene boyunca çocuk sordu en sonunda azarladım bağırdım başkasına kızar gibi yapıp sesi kısıldı bu seferde başkalarının yanında eltimin çocuğunu gösterip eşime bir tanede senin olsa vs gibi sozleri oldu eminim herkese söyledi bunu görümceme söyledi yanımdayken Allah tan görümcem oturaklı kadın Aĺlah verirse olur dedi bir sene boyunca olmeden goreydim muhabbeti yapti etrafa şimdi cok şükür hamileyim sesi bıçak gibi kesildi çocuğun mmasraflarına karışmıyorlar bi yelek dahi ormuyor eminim bundan sonra ikinci ne zaman diye konuşur Allah bunların diline düşürmesin kimseyi

Bu lafı direk size karşı mi soyledi, olmadığını bile bile yoksa herhangi bir ortamda herhangi bir şekilde mi söyledi.
Yani insan çocuğu olmayan, yada düşük yapmış birine bile bile bunu söyleyemez ya..
İnanamiyor insan.
İş yerinde moladaydık işten ayrılmıştı, ziyarete gelmişti. O anda benimle konuşuyordu ve direk bana söyledi arkadaşların içinde. Ne yaşadığımı elbette bilemezdi ama söylenecek bi söz değildi çok üzülmüştüm.

Bebegi olmadigini bilip de israrla can acitmak icin soran kim varsa Allahindan bulsun ben baska birsey diyemiyorum artik. Bunun bir de atamasi olmayana hala atanamadin mi diye soran modelleri var. Evlenmeyene ay hala evlenmedin mi diyen var. Cocuk olmadan yasanir bir kusa bir kediye annelik hissi hissedebilir insan, ama vicdan merhamet olmazsa o zor iste. O cok zor..

Boz gitsin,ayda yılda bir görüşüyoruz lanet çenemi tutayım diye o düşünsün.
Ben asla tutmamayi ogrendim haddini bildirmedikce insanlar tepene cikiyo 1 2kere onun gibi konus bak 3.yu konusabiliyor mu biz daha 5aylik evliyiz bize bkile neler dedi en sonunda 9tane torunun var benden olsa nolur olmasa nolur cok cocuk istiyosan kendin dogur bak dedim. Benim zevkime karisma deyince sustu. Yok yavrum yaslariniz gec 31 yasindasin oglum 36yasinda zaten 2. Yapmazsiniz diye dedim dedi sanane dedim sustu.

Back
X