Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

Size yüzde yüz katılıorum benimde kaynanmın tavırları yüzünden canım çok sıkılıo
istiyoki hayatımı onun arzusuna göre düzenleyeyi ben çalışıorum ona ayak uyduramam bunu nedense kabullenmio ve asıl işin garibi kaynamla sorun yaşamıyoruz eşim olayları büyütüo kayınvalidem iyidir benide çok sever yukarda allah var nediyim ama bi yerde damarı tutuo heralde kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

şu kaynana zehra...
tam bir kıskançlık abidesii...
okuduklarıma inanamadım..
yazık geline, düşünmek bile istemiyorum gelinin halini...

kadının kıskançlığından yapamayacağı yok valla... tehlikeliiii...
oğlan doğurdum diye kendini bişey sanmışş.. gelini ondan eziyor...
halbuki evladın kızı erkeği olmayacağını anlayamayacak kadar basit bir kafa yapısında..
boşuna muhattap oluyorsunuz bence..

Gelininiz ne kadar şanslı sizin gibi bir kayınvaldesi oldugu için maşallah. Benim kayınvaldemde kendi kayınvaldesinden ne gördüyse onu uygular bana. İnsan olarak severim ama kayınvaldem olmasa asla görüşmeyecegim insanlardan biri.

ayy garibim bu kadın kaynanasından çok çekmiş belli.yazık acıdım valla şimdi.aslanlar gibi koca sahibimi etmiş şimdi bu gelinini valla 26 yaşındayım anladıgım kadarıyla bu kadın istedigi anda gelini evden gönderebilirim dio yani oglu annesi nederse evet diyo kii benim bildigimj böyle insanlara aslan degil ana kuzusu falan diyoruzzz.ee tabi ayı yavrusu dünya güzzeli sanarmışş:dance::teytey:

HERKEZE MERHABA,3 AYLIK BİR KIZIM VAR.İŞE BAŞLICAM 1 AY SONRA KIZIMA KAYINVALİDEM BAKICAK.ÖZÜNDE ÇOK İİ İNSAN BUGÜNE KADAR ARAMIZDA HİÇBİRŞEY OLMADI.ANNE KIZ GİBİYDİK.AMA BUNDAN SONRASI İÇİN SÖZ VEREMİCEM GALİBA.ANLATSAM SIĞMAZ BURALARA.bir kere çok alıngan.ben kızımın huyunu,nerde ne yapıcağını,nasıl tepki verdiğini bilidğim için.kayınvalidemde zorluk çekmesin ve kızım huzursuz olmasın diye.bazı durumlarda uyarıyorum öyle yapma bak falan diye.hemen alınıyor.örneğin,dün uyumak üzere kızım belli halinden.görmeye gelmişti bize kızımı.gitti aldı kucağına,neymiş terlemiş sırtı biraz kucağında dursunmuş.bende kızdım.(çok yapıyor bunu çünkü)hep dedim yapıyorsun bunu dedim,bak uyuyacak dağıtma uykusunu dedim.bazen geciyor başına konuşuyor konuşuyor.sonra 2 saat ağlıyor kızım uyuyamadığı için.sonra üzüldüm bak diyor bana.şimdi gel sen güven bırak kayınvalideme.ben yokken neler yapıcak.ya çok ağlarsa kızım.offf ya.benden daha ii bakar o konuda tereddütüm yok.ama bu gibi bazı konularda problem yaşıyoruz.yada ben mi takıyorum kafama bilmiyorum.

bir de kızınız varmış ve o da evliymiş buna rağmen bunları düşünmenize, yazmanıza vallahi şaştım kaldım ben, empati bile kuramayan bir insanmışsınız demek ki. yazık çok yazık, şu mubarek aylarda ve ramazan ayının ilk gününde Allah'tan size akıl fikir vermesini diliyorum!!!!

kaynanacık zehranazz benm kaynanadan pek farklı olduğnu düşünmüyorum.ilerde hiç düşeceğini düşünmüyorsun değl mi?sizin gibilerin sonu malum malesef!kalkmış kendinize 'anne' diyorsunuz bi de...ne acı...annelik bu değil bencillik değil.yalnız yaşlanacaksın zehranaz yalnız malesef...akşam olunca kocalarımız yine bizm yanımıza dönecekler,siz durmayın kudurun laelaelaelaelae

selam yaklaşık bir buçuk haftadır sitede geziyorum...aile ilişkileri ilgimi çekti.. önce gelinlerin yazdıklarını..yakınmalarını okudum... tek tek tüm mesajları okudum..bu gün sabahtan beride bu topicteyim.. her mesajı okudum..

bir oğlum var, tek çocuk... ben kendim kayınvalide sıkıntısı çekmedim melek giydi.. evlendiğimde ben yeni 18 yaşıma girmiştim kayınvalidem 45 yaşındaydı...beni daima idare etmiştir... yaptığım tüm yanlışları çocukluğuma verip anlayış göstermiştir...şu anda 98 yaşında oğlundan 23 yıl önce ayrıldım..ama kayınvalidemden ayrılamadım hala...

oğlum evlenme çağına geldi.. onu evliliğe götüren bir arkadaşlığı olsun diye dua ediyorum, ve birazda baskı uyguluyorum..yeter artık bekarlığın tadını çıkardın diye... yanaşmıyor... türk kızlarını tanımıyorsun diyor...

ben kişisel gelişimle ilgileniyorum... benim tanıdığım kızların her biri harika insanın hepsini başına taç edesi geliyor... ama oğlumun hayatına karışmamak, evlilik gibi önemli bir konuda özgür iradesi ile yapacağı seçime saygı duymak gerektiğini bildiğim için şu kız da çok güzel, çok iyi diyemem... gönlünün sultanı kim olacaksa onu kendisi seçsin...

ben kendi etrafımdaki her biri ayrı bir değer olan kızları tanıdığım için oğlumu anlayamadım...

geçen gün tekrar evlilikten konuşyken oğlum kadınların yoğun olduğu sitelere girip yazılanları dikkatle okumamı söyledi... ikimizde sanal ortamlarda insanların kendi özlerinde ne varsa onu olduğu gibi ortaya koyacaklarına inanıyoruz... dolayısı ile burada yazdıklarınızda sizlerinde samimi olduğunuza inandım..

biz anneler..kız annesi erkek annesi fark etmez.. saçmaladığımızı bildiğimiz halde çocuklarımız için gökten zembille melek indirseler, acaba daha iyisi varmı diye yukarı bakarız... aranızda anne olanlar beni daha iyi anlayacaktır... başta da söyledim saçmaladığımızı biliriz ve kendimizi dengeleriz... çocuklarımızı seçimleri yanlışsa uyarır, ama yaşam onun yaşamı olduğu içinde özgür bırakırız..

sonuçta çocuklarımızın evleneceği insan mutlaka bir yabancı olacak... aile olmak kolay değil...değişik görgüleri, alışkanlıkları, ananeleri olan iki aile bir olacak, bütünleşecek...

bir ve bütün olabilmek için herşeyden önce anlayışlı ve şevkatli olabilmek bunu öğrenmiş olamak lazımdır...

günlerdir yazılan mesajları okuyorum... maalesef oğluma hak verdim.. türk kızları sığ...hani demişsiniz ya kaynanaların %10 nu iyi diye... maalesef gelinlerin gerçekten iyi yetiştirilmiş olanları %5 gibi görünüyor...

tüm yazılanlara bakınca oğlumu yine kendi çevremden bir kızla tanıştırmanın iyi olacağına karar verdim... sizlere, ve reel hayatta gözüme ilişipte kendime hadi canım sende onlar genç diyerek gördüklerimden dolayı kendimi suçladığım kızlara rağmen ben çocuğumun yinede bir türk kızı ile evlenmesini diliyorum..
çünkü

türk anneleri, özellikle bizim kayınvalidelerimiz olan jenerasyon toplumun yanlışlarına çok fazla direnememiş ve oğullarını yanlış yetiştirmiş.. bizler bu yüzden mutlu olamadık... istedimki eğer bu memlekette bir tek türk kadını mutlu olacaksa o benim oğlumla evlenen kız olsun... oğlumu gelecekte eşini mutlu edecek şekilde yetiştirmeye gayret ettim... beceremediğim bir şey kaldıysa eksiğide gelinim tamamlar diye düşündüm... çünkü kadınlar çok zekidir..gelinim ne yapar ne eder eşini istediği gibi yönlendirir...yapamadığı şey olduğunda da iki kadın bir olup bir adamın hakından gelemeyecekmiyiz dedim...

bizlerin sorunları sizlerin yazdığı iki bilezik üç kuruş para değildi.. yada kayınvalidemizi gittiğimiz yere götürememek değildi... daha fazlasıydı... dedim ya sizlerin buraya yazdıkları türk kadının hayata açılan penceresinin ne kadar dar olduğunu anlamama yetti...

"kişisel gelişim" sözlerini duydunuzmu bilmiyorum... ama kişisel gelişimde aynalamak, ayna olmak diye bir kavram vardır... sizler kayınvalidelerinize baktıkça onlarda kendinizi görüyorsunuz, size kötü davrandıklarına inanıyorum, mutlaka doğru söylüyorsunuz..ama sizler kayınvalidlerinizde rakiplerinizi gördükçe yarattığınız etkiye göre tepki alıyorsunuz...

kayınvalidelerinizin cahil olduklarını söylemişsiniz... sizlerin gerek kültür, gerek görgü, gerek bilgi ve daha bir çok özelliklerinizle kayıvalidenizden daha ilerde olmanızdan daha doğal ne olabilir ki... aramızda jenerasyon farkı var.....sizler televizyonlu evlere doğdunuz, bizler radyoyu bile belli bir yaştan sonra gördük.... tv yi komşularda seyrettik çoğumuz...

bizler sizlere evde iş yaptırmaya kıymazken, aman okula gitsinler eğitimleri eksik kalmasın derken... bizlerden bir çoğu 8-9 yaşında mutfağa girdik... eğer bizim jenerasyon çocukluğunu, gençliğini tam ve olması gerektiği gibi yaşayabilseydi sizler kayınvalidelerinize cahil diyebilirmiydiniz..

ayrıca bizler annelerimizden babalarımızdan ilerdeydik, sizlerde bizden daha ilerde olacaksınız, yaşam böyle bir şey... insan oğlu daima bir önceki jenerasyondan bir kaç adım ilerde olmalı ki, nesilden nesile gelişmek mümkün olsun.... sizler bizlerden daha ilerdesiniz, ve iyiki öylesiniz torunlarımızın anneleri ne kadar bilgili, görgülü, kültürlü ve üstün özellikler geliştirirse neslimiz o kadar iyi yetişecektir...

ancak kendi görgünüzü, bilginizi takdir ederken lütfen bunun hakkını da verin... yoksa sizin bizden ne farkınız olacak ki..

iyi bir kaynana nasıl olmalı diye sormuşsunuz, kızlar ben kendi adıma hiç kimseye hiç bir olmak niyetinde değilim.. ne anne ne kayınvalide... sizleri ve gelinlerini yazan ( onlara ev bark veren kayınvalide arkadaştan bahsediyorum) okuduktan sonra oğlumun evlendiği kıza nötr olmaya karar verdim... demekki bu işin iyisi ve kötüsü yok..sadece biz türk kadını olarak insan olmayı, herkesinde insan olarak 4/4 lük olamayacağını öğrenememişiz..

herkes birbirinden mükemmel olmasını bekliyor ama kendiside farklı bir davranış sergileyemiyor... ve dönüp kendisine bakmadığı içinde davranışları üzerinde otokonrol kuramıyor... . burada kayınvalide veya gelin yok insan olarak kendimize baktığımızda, kendi hatalarımıza gözlerimizi kapatıp sadece karşımızdaki insanın yaptığına baktığımızda bizler bu saçma gelin kaynana kavgasını daha çoooook yaparız...türk kadını olarak içim yandı yazıklar olsun bize..

çok uzun yazdım, ama aranızda kayınvalidesininde bir insan olduğunu bilen ve onu insan olarak değerlendirip 4/4 lük davranış beklemeyen arkadaşlar..sözlerimin hiç biri sizler için değildi... iyiki varsınız içime su serptiniz..ama o kadar azsınız ki, lütfen çoğalın... lütfen arkadaşlarınızla burada yazdıklarınız gibi dengeli ve insan yönünüzü daha fazla ortaya çıkararak konuşmaya çekinmeyin..olurmu...ve lütfen bakış açılarınızı daha fazla geliştirin..hepinize sevgiler..

ayaslı hanım yazdıklarınızı okuduğumda büyük kısmına katılıyorum ama keşke hepimizi sığ olarak nitelendirmeseydiniz hani yine de yüzde beş ayırmışsınız ama ben kendi özelimden örnek vereyim başkasını bilemem çünkü

ben avukatım eşim lise mezunu ve serbest meslek sahibi benim babam ve annem de toplum içinde gayet prestijli kabul edilen mesleklere sahipler ayrıca liseyi anadolu lisesinde okudum hani o ilkokuldan sonra sınava girilen ve heryerde olmadığı zamanlarda benim girdiğim yıl Ankara daki anadolu lisesi sayısı dörttü üniversitem de Ankara üniversitesi

yani belirli bir eğitime görgü ve bilgiye sahibim zaten sırf bu nedenle arada sabrım taşsa da eşimin annesine de kızkardeşine de o kadar yaptıkarına rağmen yine de güleryüz ve saygı gösteriyorum sevgi gösteremiyorum malesef çünkü kalmadı en son boşanmak üzereyken sırf daha çok kavga edelim diye eşimi fişeklemeye kalkan kayınvalideme sevgim o gün bitti (

evlendiğimde böyle değildi hani ayna dediniz ya ben empati yaparım doğrudan bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi başkasına yapmam ama evlenmeye karar verdiğimizden beri her şeyime karışmaya kalkıştı malesef ki ben böyle yetişmedim ailem bizi kararlarımızda özgür bıraktı sonuçta evlenmeye karar verdiğimde 3 yıldır çalışıyordum ve 28 yaşındaydım yani takdir edersinizki düğün mü nikah mı istediğime ya da evimde ne renk eşya olması gerektiğine karar verebilecek heldeyim ben de eşim de ki biz gayet açık bir dille her şeye kendimizin karar vermek istediğini açık bir dille ailelerimizi aktardık benim ailem hiç sıkıntı çıkarmadı ama kayınvalidem sürekli karışmaya çalıştı

haa belki dersiniz ki annedir karışabilir ama kendi kızının evlenme sürecinde kayınvalidemin en çok şikayet ettiği şey kayınvalidesinin kızına karışmasıydı kayınvalidesi kızının eşyalarına gelinliğine her şeyine karışmıştı benimle dertleşirdi niye böyle yapıyor gençlere karılıyor diye ben de haklı olduğunu söylerdim hep ama ne oldu biz evlenirken eşyama da gelinliğime de karışmaya kalktı sizce ne yapmalıydım herşeye karıştırmalı mıydım müsade etmedim ama hiçbir zaman saygısızlık yapmadım sadece annecim biz böyle karar verdik sizin dediğiniz de mantıklı ama bakınca hoşumuza gitmedi diye bahane buldum bazen de yok biz böyle istedik sağolun dedim

evlendikten sonra da hayatımıza müdahale etmeye kalktı evime gelen temizlikçi kadına kadar ama müsade etmedim çünkü orası benim ve eşimin evi sonuçta bazen he dedim geçtim bazen biz öyle istiyoruz dedim bir şekilde idare ettim ve bir yıl çok alttan aldım en ufak birşeyde koştum ilgilendim görev bildim severdim de kendisini saygımı güleryüzümü eksik etmedim

ama ne oldu benim işimi kompleks yaptı kızının mesleğini benden aşağı gördü ki bence kızı bir insanın yapabileceği en kutsal mesleği yapıyor öğretmen insanlar bana güzel görgülü hanım hanımcık dedikçe kaldıramadı en son kayınbiraderim evlenirken hem kızının hem benim olduğum ortamlarda insanlar benimle ilgilenip bana sevgi gösterip iltifat ettikçe çıldırdı ve o kadar kötü davranmaya başladı ki anlatamam resmen insanların içinde aşağılamaya kalktı adam yerine koymamaya çalıştı ya da dışlamaya çalıştı eltimin ailesi sonuçta beni daha görgülü daha canayakın bulduğu ben artniyetli olmadığım için ilgilendi benle ayrıca orta yaş üzerindekiler çok hanım hanımcık bulur beni çok ilgi gösterir sever hep ömrüm boyunca böyleydi bu konuda benim yapabileceğim bişi yok

zaten hep yapardı da bundan sonra açıkça diş biledi bana laf sokmaları terslemeleri arttı bu arada asla eşimin yanında yapmaz onun yanında hep canım cicim der yalnızsam yandım

ben de çareyi daha çok mesafe koymakta buldum bişi dedi mi zaten hep cevabını verdim asla laf altında kalmam zaten ama tolere ettiğim bazı şeyleri tolere etmekten de vaz geçtim

ASLA ama ASLA hakaret olarak görülebilecek hiçbir cevap vermedim asla sesimi yükseltmedim asla dişimi, gıcırdatmadım asla

evliliğim onların çözebileceği bir sorunu çözmedikleri için bitme noktasına geldi bu aşamada kıllarını kıpırdatmadılar ta ki eşim yuvamı mı yıkacaksınız diye çıkışana kadar ardından da bizi kötü sandıkları bir dönemde eşime hakkımda konuşşup eşimi fişeklemeye kalkışınca eşim ben nasıl tanıyamamışım bu insanları senden özür dilerim diye geldi

ben bunlara rağmen halen eşimin annesidir diyorum halen görüşüyorum mesafeliyim ama hep güleryüzlüyüm mutlaka annecim derim telefonda bile gülerek konuşurum ki güleryüzümün anlaşılabileceğini biliyorum telde bile olsa saygımı esirgemiyorum başkalarının yanında kayınvalidem değil annemdir diyorum onore ediyorum övüyorum

ayrıca anjiyo olduğunda da ameliyat geçirdiğinde de ki bunlar bu boşanma işinden sonraydı başında ben bekledim kızı bile geç geldi her ikisine de diğer sevgili gelini evine ziyarete bile gelmedi ben giydirdim yatırdım yedirdim

ama ben tiroid kanseri oldum bu nedenle de ameliyat edildim bir ayda iki kere aradı gene de bir kere ziyaretime geldi sağolsun ameliyattan bir buçuk ay sonra ev taşıdım, bu arada evin mutfak dolabı kafamıza düştü sonra evi su bastı ben evi su bastıktan üç gün sonra ilaç tedavisi için hastaneye yattım arayıp yalandan bile olsa kızım ben geleyim mi bişi lazım mı demedi

ben bu insana halen iyi davranmaya çalışıyorum niye çünkü o benim deliler gibi sevdiğim adamın annesi bana bişi yapmadan asla tepki vermiyorum güleryüzümü saygımı gösteriyorum

daha her fırsatta arayan soran ilgilenen anne babama kayınvalidemin yaptığı saygısızlıkları yazmadım onlar çook ayrı

keşke kayınvalidem dediğiniz gibi ayna olsa da ben ne yapsam onu yapsa ama malesef ya da en sığ olsam da iki tane kişisel gelişim kitabıyla aramızı düzeltsem ama malesef

çok uzun yazdım ama malesef her zaman sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma düsturu geçerli olmuyor (

bir de buradan bakın isterseniz ben siz iyi davrandığınız müddetçe kötü davranacak bir gelin düşünemiyorum ha belki görgüsü bilgisi yeterli olmayan biri yapabilir ama iyi yetişmiş bir insanın öyle bir kızla evlenmeyi seçmeyeceğini varsayıyorum umudunuzu yitirmeyin bence

peki kaynanalar size soruyorum ;
bir gelinde aradığınız en güzel özellikler nelerdir?
bir gelin nasıl davranmalıdır size ve sizin akrabalarınıza ve oğlunuza?
gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum annelerim
çünkü ben bekarım evlenirsem bu yorumlarınıza göre ayağımı denk alırım lütfen buna cevap verin beni için gerçekten önemli

Yaptığınız yorumun üstüne başka bir yorum düşünemiyorum. Tek kelime ile harika ifade etmişsiniz alkisalkisalkis

çocuk sahibi olmuş bu yaşa gelmiş bir annenin "fiziki açıdan haketmiyor ,yolarım,aklını alırım" gibi cümleler sarfediyor olmanız ne kadar acı.
İnsanların doğuştan sahip olduğu özellikleri beğenmemek, onalrı aşağılamak ne kadar basit bir davranış
unutmayın onlarrı Allah verir ve Allah alır. Sizinde sahip olduğunuz özellikler bir gün elinizden uçupp gidiverir
ayrıca fiziki özellikleri sadece sizin oğlunuzu ilgilendirir oda demekki beğenmişte ewlenmiş

sevgili mutnojmet burada sadece bu topik değil..okuyabildiğim tüm topiclerde paylaşım yapan hanımların eğitim düzeyleri lise bile olsa ( üniversite okuyanların çoğunlukta olduğunu sanıyorum) aranızda bir tane bile aptal insan vardır diyemem... yazılan tüm mesajları okunuzmu bilmiyorum ben okudum..bir çoğunda erkek annesi olmak..evlenme sürecinde, gelin hanımın hoşuna gitmeyen bir şey yapmış olmak bile kötü diye nitelendirilmek için yeterli..
iki genç evlendiğinde iki aile akraba oluyor... kızlarımızın söylediği bir şey var..benim ailem benim kararlarıma saygı gösterirdi.. kayınvalidem bunu yapmıyor... e, normal, görgü farklı, kültür farklı, insan dediğimiz zaman, zaten çok farklı, çok bambaşka, yegane olan bir varlıktan bahsediyoruz... kimse bir birinin aynı değil..herkes kendi başına bir dünya, herkes kendi başına bir alem...
yuva yıkmaya çalışanları bana anlatmayın, çünkü çok iyi bilirim..benimde ayrılmama vesile olan kayınpederimdi.. çooook başarılı oldu... ben 53 yaşındayım...

benim burada itiraz ettiğim bir tek şey var..eğer bir yuva kurulurken hayat boyu devam etmesi için kuruluyorsa, genci yaşlısı hoşgörülü olmalı..kayınvalideler gelinin saçını başını yolmamalı...bu söylemek yapmak bir yana düşünmemeli bile... bu bayanın kendisine saygısı olsa dayak gibi bırakın insana hayvana bile yakışmayan bir şeyi ağzına almazdı..

ama kızlarımızda aynı sizin yaptığınız gibi kırılsa bile saygıyı göstermeli...

bakın burada kayınvalidesi için " sanki kadın oğlunun koynuna kendisi girecekmiş gibi kıskanıyor" gibi ( tam olarak aklımda kalmadı) sözler söyleniyor... hem kayınvalide olan bayan, hemde bu cümleyi bir anne için söyleyen gelin hanımın düşünce yapısı olarak birbirinden pek bir farkı yok...

kayıvalideler cahil denmiş... kim gelininin kendisiyle eşit olmasını isterki??? benim gelinim gerek kültür, gerek görgü, gerek düşünce yapısı vs bakımından benden ilerde olmalı ki benim torunum, çocuğumu büyütürken, gelinim büyütülürken yapılan hatalar tekrarlanmasın gelecek neslimiz daha sağlıklı olsun...

ha, bu arada hoşgörüyü sürdürmediğimiz, hoşgörünün tıkandığı anlar olabilir... bunlarında iki taraflı olarak kan davasına dönüştürülmemesi gerekir diye düşünüyorum.. çünkü evlilikte akrabalık bir iki günlük değil... siz avukatsınız benden iyi bilirsiniz... kişiler boşanıyor eğer arada çocuk varsa, akrabalık boşandıktan sonrada sürüyor.. başkalarını bilmem ama benim boşandığım eşimin ailesi ile akrabalığım hala sürüyor..çünkü çocuk büyütme sürecinde kavgaları sürdürdüğümüzde çocuklar çok sağlıklı bir psikolojiyle büyümüyorlar....

sizin alıntı yaptığınız mesajımı yazdıktan sonra tekrar düşündüm... hepimiz istisnasız tüm insanlar olayın içindeyken duruma bir çok farklı pencereden bakmamız gerekiyor ama bunu başaramıyoruz...duygularımız, öfkemiz ağır basıyor... en azından öfkeli olduğumuzda düşünme yeteneğimizi kaybetmesek. durumun dibine dalmasak... hadi durum yaşanırken dibe çekildik diyelim..en azından sonrasında durumun dışına çıkıp irdelediğimizde, hiç bir şeyin tek taraflı yaşanmadığını, verdiğimiz etkiye göre tepki aldığımızı görürüz..

ve birbirimize çok sinirlenmeden önce..kırgınlıklarımız birikmeden önce karşılıklı olarak konuşmayı denesek tüm bu yaşananlar yaşanmayacak...

bakın insan olmak farklı bir şey, tahsilli olmak çok farklı bir şey... benim kayınvalidem bir gün bile okula gitmemiş... biz almanyada yaşıyorduk...eşim kumar oynadığı için , olağanüstü içiki içtiği için huzurlu bir aile kuramamıştık...dedikodular türkiyeye kadar geliyor... bunu duyan kayınvalidem sık sık almanyaya gelen eşinin peşine takılıp yanımıza geldi.. kayınpederim sürekli almanya türkiye arası gidip geldiği için problemimizi ona söylemiştim... benim oğlum genç yapacak tabii diyede cevap almıştım...kayınvalidem geldi.. o gece hoşbeş konuştuk..sabahleyin oğlu işe gittikten sonra kahvaltı ederken... sordu ayaslı benim kulağıma dedikodular geliyor bunlar ne kadar doğru ve neden geçinemiyorsunuz diye..anlattım.. bak dedi..sen henüz küçüksün bilemezsin... ama evlilikte bir iyilik bin kötülüğün yerine konursa geçim olur... çok fazla konuşmadı... akşam oğlu geldi... anam anam anam.. kadın oğlunun üzerinden bakışlarıyla silindir gibi geçiyor...ben hamileydim... çantasından kuranı çıkardı.....hem kuran üzerine hem doğacak çocuğun üzerine yemin ettirdi ve kocamı en azından kumardan vazgeçirdi...

bunu yapan kadın bir gün bile okula gitmemiş...benim oğlum genç yapacak tabii diyen baba da zamanın üniversitesini bitirmiş.. devlet demir yollarında önemli görevler yapmış bir baba...

ben bir iyiliği bin kötülüğe saymaya kayınvalidemden başladım..onun bana ne zaman kaynanalık yaptığını düşünsem, bana yaptığı o iyiliği daima üste çıkardım...bu gün..oğlundan boşandıktan 26 yıl sonra bile kayınvalidemin hatırnı sayarım..kendisi şu anda 98 yaşında yani naz makamında, allah onun düyasınıda ahiretinide cennet etsin...

ne sizi nede kayınvalidenizi tanımıyorum ancak varsayı üretiyorum..ama sizde söylemişsiniz kadının kompleksleri var diye... bana göre kadın oğlunu bırakmanızdan korkuyor... bu yapacak olanın oğlu olmasını istiyor... size güvenemiyor...çünkü bizim jenerasyonda severek anlaşarak evlenen çok az...kimimiz aileden kaçmak için, kimizde yapacak başka bir şeyi olmadığı için evlendik.. sevdiğimizi, sevildiğimizi sandık... bu yüzden bir çoğumuz evli kalsa bile sevgi en önemlisi saygı yoktu çekirdek ailemizde, fark yaratmadık...

sizi ve % 5 lik grubu tenzih ederek söylüyorum..

bu topikte yazan bir çok genç hanımın iddiası, kayınvalidesinden çok farklı olduğu... ben maalesef çok istememe rağmen hiç bir fark göremedim.. biz kayınvalideler nasıl fark yaratamadı isek, bu bayanlarda yaratamıyor...

ve maalesef kişisel gelişim iki kitap okumakla gerçekleşmiyor..hayata geçirmekte gerekiyor.. çok ümitsiz değilim...dediğim gibi benim çevremde yaşları çok genç olan... kişisel gelişimle ilgilenen, öğrendiği herşeyi kendi hayatına geçirmeye çalıştığı gibi bununla çevresini etkileyen kız çocukları da var...

şimdi iğneyi birazda kendme batırayım..

eğer ben kişisel gelişimle o yaşlarda tanışabilseydim... değişiklik isteyen insanın önce kendisinin değişmesi gerektiğini bilseydim..koskoca adam oğlunu benden kıskanıyor demez, ona olan önyargılarım üzerine çalışır, bu nyargılarımı törpüleyerek.. kayınpederimide olumlu yönde etkilerdim..

ben belki yine eşimden ayrılırdım..ama boşanmanın sorumlusu eşimin babası olmazdı...

benim burada kayıvalidesini kötüleyen bayanlardan bir ricam var... bakış açılarınızı geliştirin... durumu yaşarken olamasa bile üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra olaya tekrar bakın, olaya tekrar bakarken düşünürken..lugatınızdan ama, fakat, çünkü, sözlerini çıkarın... objektif baktığınızda yaşananların hepsini insan olduğumuz için yaşadığımızı göreceksiniz..

biz çocuklarımızın mutlu olmasını istiyoruz...sevdiği insanla anlaştıktan sonra, ana baba, dışarıda kalır...ama evlendiğiniz adam, herhangi bir sebeple ile anasını babasını dışlıyorsa, sizin içinde ileriki yıllarınızda ,40- 45 yaşlarınızda tehlike çanları çalıyor demektir.. bu gün anasını babasını sizin için terk eden yarın sizide bir başkası için terk eder...kayınvalideniz evliliğinizin ilk yıllarında adaptasyon sorunu yaşayabilir... siz onun değişmesini beklemeden bu yıllarda, tavrınızı, yargılarınızı değiştirmeyi başarabilrseniz.. hem çekirdek ailenizde, hem ilk ailelerinizle olan ilişkinizde uyumu yakalarsanız zor zamanlarda yine kayınvalideniz arkanızda olur..

sevgili mutnojmet insan ilişkileri adına ..siz doğru yolda ilerlemeye çalıştığınız için eşinizin tercihini sizden yana kullandığını düşünüyorum... aileyle ilişkinizi koparmamanızı takdirle karşılıyorum..kanser olduğunuzu yazmışsınız... benim inancıma göre hastalıkların tüm nedenleri zihinseldir.. yaşam devam ederken..kırgınlıklarımızı, kederlerimizi..tedavi etmeyi başarırsak sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşarız..zaten bu dünyadaki misyonumuz bu.. biz bu dünyaya mutlu olmak için geldik...

size naçizane bir tavsiyede bulunacağım...eft ( duygusal özürlük sistemi ile ilgilenin) bir çok insan bu tekniğin bedenin bir çok noktalarına tıklayarak söylenen olumlu kelimelerden ibaret olduğunu düşünür...

tıkladığımız noktalarda akupunktur noktalarının tıkalı olanlarını açıyoruz... sizinde bildiğiniz gibi bedenimizin %70 den fazlası sıvıdan oluşuyor, sıvının bir zekası vardır... eft yaparken tıkladığımız noktalardaki enerji merkezlerini açar, olumlu cümlelerle de bedenimzi oluşturan suyun zekasına hitap ederiz duygusal arınmada suyun yapıcı zekasıyla işbirliği ederek....sağlığımızı hayatımızı olumlu yöne çeviriz..

çok uzun yazdım... yine aynı şeyi söylüyorum.. lütfen kişisel gelişimle ilgilenin..bu gün yaşadıklarınızın hiç biri kader, alınyazısı değil..yaşadıklarımızın tek sorumlusu doğru bildiğimiz yanlışlar..eğer yaşamınızın değişmesini istiyorsanız kayınvalidenizin, kayınpederinizin, annenizin babanızın, arkadaşlarınızın değişmesini beklemeden sizler değişin, perspektiflerinizi şu an olduğundan daha geniş bir yelpazeye genişletirseniz... çevrenizdeki herkes size bakarken, sizi görebilmek için başını yukarıya kaldıracaktır.. ve benim gelinim, çocuğum arkadaşım, benden yukarıda diyerek mutluluk duyacaktır..

hepinize saygılar..

reel hayatta gelinine karşı "ık" bile diyemeyen k.valideler klavye başına geçince ağa kesiliyorlar maşallah.. o yüzden bu tonton teyzenin söylediklerinin tek kelimesine bile inanmıyorum.. yerimseniben

birkere olaya fiziksel açıdan bakalım.. en az 60 küsur yaşına gelmiş, muhtemelen yüksek tansiyon, şeker, kalp hastalığı olan biri 20'li yaşlarda bir gelini (kendi tabiriyle) yolamaz

ha bir de k.valideler oğlundan, torunundan uzak kalmaktan korkarlar.. "ya oğlumun aklına girer de uzaklaşırsa benden" korkusu vardır kabul etse deetmese de.. ve oğlunun severek evlendiği kızı rencide eden anne de her türlü uzaklığı hakediyordur.. o yüzden (o fiziken beğenilmeyen gelin var ya) baştacı edilir...

elbette bunun bir de düşme ve bakılma olayı vardır.. çok duymuşumdur nefret ettiği, tiksindiği gelinin elinden su içmek mecburiyetinde kalan k.valideleri.. allah kimseyi düşürmesin, ama bir k.validenin buu kadar sığ olabilmesi için oldukça çabalaması gerekiyor.. eli maşalı olmak hayatta ne kazandırdı bu tonton teyzemize sormak isterdim???? yerimseniben

ben ona bilmem ne gibi koca verdim,
nerden bulacaktı ki,
lafa bak,
işte bu erkek annelerinin düşünüp te söyleyemediklerinin söylenmiş hali,

"hanııııııııııııııımmm biz de çöpten çıkmadık herhaldeklava:"

aklını alırım mış,bilmem neymiş,lafalara bak,

çok seviyorsalar oğullarını saklasınlar koyunlarında beeeeeklava:

fiziki açıymış bilmem neymiş,
çok fizik kimya biliyorsan dön kendine bak aynada klava:

bunları bana söylese kaynanam var yaaaaaaaaaaaaaaaa Çok üzgünüm çoook

temelde aynı şeyleri düşünüyoruz aslında çok uzun olmasın diye alıntıyı kısalttım ama o bahsettiğiniz tür hitaplarda bulunan gelinleri ben de çok yanlış buluyorum aslında biz gençler sadece hayatımıza biraz daha saygı istiyoruz sahiplenme müdahale haline gelmesin kendi kanatlarımızla uçalım ama yorulunca da dinlenebileceğimiz bir çınar gölgesi olsun ailelerimiz istiyoruz

siz de çok şey yaşamışsınız ama bu kadar bağışlayıcı olabilmeniz gerçekten çok güzel ben sürekli kendi davranışımı da didikliyorum acaba şunu yapsam daha iyi olur muyuz diye ya da şöyle yapmasam dur diyorum

eşim bana o kadar düşkün ki kayınvalidem dilese bile eşim beni bırakmaz ben de ona çok düşkünüm herkes bilir herkes parmakla gösterir kayınvalidemin benimle sorunu beni yönetememesi bir de eşimin kazancını onun isteklerine göre harcamaması (yanlış anlamayın onların durumu kötü değil eşimin kazancına ihtiyaçları yok ama yıllarca eşim onlara da kardeşlerine de bakmış onlar da kazandıklarını harcamamış yatırım yapmışlar ) kayınvalideme göre ben engelliyorum ama aslında eşim onlara söylemiş ben evleneceğim yeni bir evim olacak ancak ona yetirşim diye

ben halen bir gün daha iyi bir ilişkimiz olabileceğini umuyorum zaten kayınvalidemle ama gene de bazı konularda affedebileceğimi sanmıyorum

bahsettiğiniz yöntem hakkında araştırma yapacağım hastalığımın nedeninin içimde tuttuklarım söyleyemediklerim olduğundan bahsetti bir arkadaşım malum tiroid boğazda :))

umarım size layık olabilecek çok cici bir gelininiz olur siz de harika bir kayınvalide olursunuz :))

hııı benim kaynanamda bana bu tarz şeyler demişti ha hayyttt hemen cevabı yapıştırmıştırmıştım çünkü artık sabrım taşmıştı. sustum sediğim için sustum eşime saygım olduğu için sustum ama o ne yaptı. takılaırmızı ona verecekmişim neden peki bana ne aldı ki kendimiz aldık ve ödedik. eşimin aldığı çamaşır makinasını istedi neymiş efendim bir oğlu daha varmış. banane benmi doğur dedim. hem bize ne aldın ne harcama yaptınki ne yüzle istersin. gelinliğim kiralık 2. el, koltuklarım ucuzlarından aldık kendimiz aldık onuda. verdiği sözde 2 çember 2 çorap onuda çeyizimden çalmışda gitmiş edepsiz. takılarımızın içinden altın çalmış sonrada söylüyor gün altını çaldım diyo. ardından bir sürü hakaretler falan filan
yolarmış sen kimi yoluyon allah bir çarpar tam çarpar. benim kaynana ahımı aldıda ne oldu elime kaldı gözümün içine bakıyor bişey diyecem diye ne diyecem allah gösterdi işte herşeyi. siz aslan gibi oğlan verdiyseniz bizim annelerimizde dört dörtlük kız verdi.

bunlar asadece sanalda konusabılıyorlar bırde bızım olmadıgımız komsu ortamlarında :)))))

Benim kaynanamda kayınpederimde resmen komşunun oğlu evleniyormuşcasına davrandılar kız istemeden-evlilik sürecimize kadar. Maddi manevi hiçbir destekte bulunmayıp kayınvaldem her yaptığımıza bir bahane bulmaktanda geri kalmadı. Değil nişanda ayakkabımı elbisemi, gelin ayakkabımı, kuaför paramı herşeyimi kendim verdim. Aldığım çeyizler, eşyalar, ailemin aldıkları yetmezmiş gibi, erkek tarafının alması gerekenler içinde kredi çektik. Şimdi birde onun borcu altına girdim (-ki ben borçsuz evlenme hayallerinde yaşardım.) Elalemin oğluna, çocuğuna düğününde sünnetinde koşa koşa giden, takısını takmak için oğlunun başının etini yiyen, bizede havasını basan kadın, kendi oğlunun düğününde bir çeyrek altın bile takmadı.

Ben alilemi çok severim ve onlarda bana çok düşkünlerdir. (kuzenlerim, teyzelerim, halalarım herkes) Aile içinde hep güler yüzlü, iyi niyetli, samimi olduğum için. Ama bu nişan ve evlilik süreci beni o kadar değiştirdiki, onlar bile farkettiler ciddi sorunlar olduğunu. Ben hep yansıtmamaya çalıştım. Ama şimdi gördüler beni kimlerin nasıl çileden çıkardığını.

Daha önceki mesajlarda da yazmışlar. Söyleyene değil, söyletene bakmak lazım.

Son düzenleme:
Zehra hanım kendinize gelin
siz kim oluyorsunuz ki
gelinimi yolarım,asarım keserim diyorsunuz...
kimse yerden bitmedi,ne ekerseniz onu biçersiniz
eminim gelininizde oğlunuzda sizden biran önce
kurtulmak için dua ediyorlardır..ki bence çook haklılar!
Gelinden saygı beklerler,
sizin gibi bir kayınvalideye sahip olunsunda saygı gösterilsin
bu mümkün değil,siz saygı gösterilmesi mümkün olmayan birisiniz
Fiziki olarak eşeltirmekte sze düşmez!
bunun cevabını oğlunuz en güzel şekılde vermiş size
ama anlamamışsınız...bakınız oğlunuz o küçümsediğiniz kadınla evli
demekki oğlunuzda mükemmel değil :)
seçtiği kadın küçük görülüyorsa,ee oğlunuzda ona eşse
oğlunuzda küçük görülmeye değer diye düşünüyorum
ee onuda siz yetiştirdiğinize göre demekki sizde bu statüdesiniz:)
oğlunuza ve gelininize çok üzüldüm umarım tez zamanda sizden kurtulurlar
rahat nefes alırlar...

ben kayınvalidemi çok severim...
ALLAH SİZİN GİBİLERDEN HEPİMİZİ KORUSUN...
KAYNANAYA BAK=basitlik :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…