hııhh bende düşünüp almıştım ona sıfır bi telefon kocası ve kendisi burun kıvırdı bunun kamrealısı yokmuydu niye kameralı almadın diye laf etmişti allahın cezası. haram zıkkım olsunamannn ne kaynanalar varmış:) evlerden ırak...
benımkı masallah seker gıbı, kız cocugu yok, 3 erkek cocugu var. bende ılk gelınıyım, oyle sakın agırbaslı falan da degılımdır ama hıc sorun yasamadık. sagolsun ustume tıtrer e bende ona deger verdıgımı hıssettırırım. cep telefonu eskımıstı cok, ıkıncı el telefonlara bakıyordu, kıyamadım aldım bır tane uygun bırsey. yazıkkk kıs cocuk gıbı sevındı kadıncagız. ee bende mutlu oldum oyle gorunce, anne en nıhayetınde..
ayaslı hanım yazdıklarınızı okuduğumda büyük kısmına katılıyorum ama keşke hepimizi sığ olarak nitelendirmeseydiniz hani yine de yüzde beş ayırmışsınız ama ben kendi özelimden örnek vereyim başkasını bilemem çünkü
ben avukatım eşim lise mezunu ve serbest meslek sahibi benim babam ve annem de toplum içinde gayet prestijli kabul edilen mesleklere sahipler ayrıca liseyi anadolu lisesinde okudum hani o ilkokuldan sonra sınava girilen ve heryerde olmadığı zamanlarda benim girdiğim yıl Ankara daki anadolu lisesi sayısı dörttü üniversitem de Ankara üniversitesi
yani belirli bir eğitime görgü ve bilgiye sahibim zaten sırf bu nedenle arada sabrım taşsa da eşimin annesine de kızkardeşine de o kadar yaptıkarına rağmen yine de güleryüz ve saygı gösteriyorum sevgi gösteremiyorum malesef çünkü kalmadı en son boşanmak üzereyken sırf daha çok kavga edelim diye eşimi fişeklemeye kalkan kayınvalideme sevgim o gün bitti(
evlendiğimde böyle değildi hani ayna dediniz ya ben empati yaparım doğrudan bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi başkasına yapmam ama evlenmeye karar verdiğimizden beri her şeyime karışmaya kalkıştı malesef ki ben böyle yetişmedim ailem bizi kararlarımızda özgür bıraktı sonuçta evlenmeye karar verdiğimde 3 yıldır çalışıyordum ve 28 yaşındaydım yani takdir edersinizki düğün mü nikah mı istediğime ya da evimde ne renk eşya olması gerektiğine karar verebilecek heldeyim ben de eşim de ki biz gayet açık bir dille her şeye kendimizin karar vermek istediğini açık bir dille ailelerimizi aktardık benim ailem hiç sıkıntı çıkarmadı ama kayınvalidem sürekli karışmaya çalıştı
haa belki dersiniz ki annedir karışabilir ama kendi kızının evlenme sürecinde kayınvalidemin en çok şikayet ettiği şey kayınvalidesinin kızına karışmasıydı kayınvalidesi kızının eşyalarına gelinliğine her şeyine karışmıştı benimle dertleşirdi niye böyle yapıyor gençlere karılıyor diye ben de haklı olduğunu söylerdim hep ama ne oldu biz evlenirken eşyama da gelinliğime de karışmaya kalktı sizce ne yapmalıydım herşeye karıştırmalı mıydım müsade etmedim ama hiçbir zaman saygısızlık yapmadım sadece annecim biz böyle karar verdik sizin dediğiniz de mantıklı ama bakınca hoşumuza gitmedi diye bahane buldum bazen de yok biz böyle istedik sağolun dedim
evlendikten sonra da hayatımıza müdahale etmeye kalktı evime gelen temizlikçi kadına kadar ama müsade etmedim çünkü orası benim ve eşimin evi sonuçta bazen he dedim geçtim bazen biz öyle istiyoruz dedim bir şekilde idare ettim ve bir yıl çok alttan aldım en ufak birşeyde koştum ilgilendim görev bildim severdim de kendisini saygımı güleryüzümü eksik etmedim
ama ne oldu benim işimi kompleks yaptı kızının mesleğini benden aşağı gördü ki bence kızı bir insanın yapabileceği en kutsal mesleği yapıyor öğretmen insanlar bana güzel görgülü hanım hanımcık dedikçe kaldıramadı en son kayınbiraderim evlenirken hem kızının hem benim olduğum ortamlarda insanlar benimle ilgilenip bana sevgi gösterip iltifat ettikçe çıldırdı ve o kadar kötü davranmaya başladı ki anlatamam resmen insanların içinde aşağılamaya kalktı adam yerine koymamaya çalıştı ya da dışlamaya çalıştı eltimin ailesi sonuçta beni daha görgülü daha canayakın bulduğu ben artniyetli olmadığım için ilgilendi benle ayrıca orta yaş üzerindekiler çok hanım hanımcık bulur beni çok ilgi gösterir sever hep ömrüm boyunca böyleydi bu konuda benim yapabileceğim bişi yok
zaten hep yapardı da bundan sonra açıkça diş biledi bana laf sokmaları terslemeleri arttı bu arada asla eşimin yanında yapmaz onun yanında hep canım cicim der yalnızsam yandım
ben de çareyi daha çok mesafe koymakta buldum bişi dedi mi zaten hep cevabını verdim asla laf altında kalmam zaten ama tolere ettiğim bazı şeyleri tolere etmekten de vaz geçtim
ASLA ama ASLA hakaret olarak görülebilecek hiçbir cevap vermedim asla sesimi yükseltmedim asla dişimi, gıcırdatmadım asla
evliliğim onların çözebileceği bir sorunu çözmedikleri için bitme noktasına geldi bu aşamada kıllarını kıpırdatmadılar ta ki eşim yuvamı mı yıkacaksınız diye çıkışana kadar ardından da bizi kötü sandıkları bir dönemde eşime hakkımda konuşşup eşimi fişeklemeye kalkışınca eşim ben nasıl tanıyamamışım bu insanları senden özür dilerim diye geldi
ben bunlara rağmen halen eşimin annesidir diyorum halen görüşüyorum mesafeliyim ama hep güleryüzlüyüm mutlaka annecim derim telefonda bile gülerek konuşurum ki güleryüzümün anlaşılabileceğini biliyorum telde bile olsa saygımı esirgemiyorum başkalarının yanında kayınvalidem değil annemdir diyorum onore ediyorum övüyorum
ayrıca anjiyo olduğunda da ameliyat geçirdiğinde de ki bunlar bu boşanma işinden sonraydı başında ben bekledim kızı bile geç geldi her ikisine de diğer sevgili gelini evine ziyarete bile gelmedi ben giydirdim yatırdım yedirdim
ama ben tiroid kanseri oldum bu nedenle de ameliyat edildim bir ayda iki kere aradı gene de bir kere ziyaretime geldi sağolsun ameliyattan bir buçuk ay sonra ev taşıdım, bu arada evin mutfak dolabı kafamıza düştü sonra evi su bastı ben evi su bastıktan üç gün sonra ilaç tedavisi için hastaneye yattım arayıp yalandan bile olsa kızım ben geleyim mi bişi lazım mı demedi
ben bu insana halen iyi davranmaya çalışıyorum niye çünkü o benim deliler gibi sevdiğim adamın annesi bana bişi yapmadan asla tepki vermiyorum güleryüzümü saygımı gösteriyorum
daha her fırsatta arayan soran ilgilenen anne babama kayınvalidemin yaptığı saygısızlıkları yazmadım onlar çook ayrı
keşke kayınvalidem dediğiniz gibi ayna olsa da ben ne yapsam onu yapsa ama malesef ya da en sığ olsam da iki tane kişisel gelişim kitabıyla aramızı düzeltsem ama malesef
çok uzun yazdım ama malesef her zaman sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma düsturu geçerli olmuyor(
bir de buradan bakın isterseniz ben siz iyi davrandığınız müddetçe kötü davranacak bir gelin düşünemiyorum ha belki görgüsü bilgisi yeterli olmayan biri yapabilir ama iyi yetişmiş bir insanın öyle bir kızla evlenmeyi seçmeyeceğini varsayıyorum umudunuzu yitirmeyin bence
sevgli mutrojmet bende senin gibi iyi bir okul mezunu ancak görümcesi açık liseyi uzatarak bitirmiş biriyim.şeytan(eşimi doğuran kadın, kendiside söylediği için söyleyebirim rahatlıkla) daha bir gün ağzımı açıp kötü bişi sölemedim kendisine kompleksli şeytan sadece kızı açık lise uzatarak bitirdiği için, üniversite mezunlarını ..............bir sürü çirkin ifadeyle nitelendiriyor.kıskanç köpekler.sözde dindar, görünüşte mega dindar tiplemeler ama annesi iftira atıp kızı yalancı şahitlik ediyor.çok uzaktalar şükür senede 3-5 görüşmüyoruz.eşim ailesiyle görüşmek istemiyor aslında.benimde işime geliyor ne yalan söleyim.burayı okuyan arkadaşlardan evli olmayanlara tavsiyem, eğer iyi bir okuldan mezunsanız ve iyi bir işiniz varsa ya da bulabilme potansiyeliniz (dil biliyorsanız değerli bir diplomanız, iyi alesiniz vs...) varsa asla ve asla düşük eğitim düzeyinde bir ailenin oğluyla (kendisi doktoralı olsa bile) evlenmeyin.bu sizin kendi sonunuzu hazırlamanız oluyor.hatta mümkünse ki mümkün evlenmeyin...
Ben kayınvalidemi çok seviyorum ve asla onlara karşı saygısızlıkta yapmadım...Bana ve aileme yapılanlara karşı her zmn sesizliğimi korudum...ama söz konusu maddiyat olduğu zaman her zmn çekindiler,yardım etmediler bile.Bu evlenirken bile böyleydi.Benim babam ev alınırken bile yarı parasını verdi,tüm beyaz eşyalarımı aldı kurutma makinesine kadar ki kayınvalidemlerin durumu çok çok iyi...Araba aldık,babam verdi.Bunları hep görmezlikten geldim.Ama benim hastalığım söz konusu olduğunda böyle birşey teklif ettiğimizde alın oğlum kızım demediler,borç olduğunu belirterek verdiler...Ama onların birşeye ihtiyacı olduğunda en başta ben koşarım hem manevi hem de maddi...
Ay...bu linke girmez olaydım...vallahi bilahi gözüm korktu!
Bir oğlum var..şimdiden tırstım...evladı olan her kadın er geç kayınvalide olacak...
Başka da bişey demiyorum.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?