Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

amannn ne kaynanalar varmış:) evlerden ırak...
benımkı masallah seker gıbı, kız cocugu yok, 3 erkek cocugu var. bende ılk gelınıyım, oyle sakın agırbaslı falan da degılımdır ama hıc sorun yasamadık. sagolsun ustume tıtrer e bende ona deger verdıgımı hıssettırırım. cep telefonu eskımıstı cok, ıkıncı el telefonlara bakıyordu, kıyamadım aldım bır tane uygun bırsey. yazıkkk kıs cocuk gıbı sevındı kadıncagız. ee bende mutlu oldum oyle gorunce, anne en nıhayetınde..

hııhh bende düşünüp almıştım ona sıfır bi telefon kocası ve kendisi burun kıvırdı bunun kamrealısı yokmuydu niye kameralı almadın diye laf etmişti allahın cezası. haram zıkkım olsun

:))))) bızımkıde baktı canım sagına soluna, kamerası varmı dıye:)))))) bende sıfır aldım.
o ıkıncı el falan baktıgı ıcın "kıyamadım sana, cok kotuydu ıkıncı el telefonlar" dedım:) radyolu olsun ıstıyordu, radyo yeterlı dıye dusunmustum ama telefonun kamerasından kendı resmını cektırıp ekrana koydurdugunu gorunce ıcımden cok da guldum acıkcası:)

sevgli mutrojmet bende senin gibi iyi bir okul mezunu ancak görümcesi açık liseyi uzatarak bitirmiş biriyim.şeytan(eşimi doğuran kadın, kendiside söylediği için söyleyebirim rahatlıkla) daha bir gün ağzımı açıp kötü bişi sölemedim kendisine kompleksli şeytan sadece kızı açık lise uzatarak bitirdiği için, üniversite mezunlarını ..............bir sürü çirkin ifadeyle nitelendiriyor.kıskanç köpekler.sözde dindar, görünüşte mega dindar tiplemeler ama annesi iftira atıp kızı yalancı şahitlik ediyor.çok uzaktalar şükür senede 3-5 görüşmüyoruz.eşim ailesiyle görüşmek istemiyor aslında.benimde işime geliyor ne yalan söleyim.burayı okuyan arkadaşlardan evli olmayanlara tavsiyem, eğer iyi bir okuldan mezunsanız ve iyi bir işiniz varsa ya da bulabilme potansiyeliniz (dil biliyorsanız değerli bir diplomanız, iyi alesiniz vs...) varsa asla ve asla düşük eğitim düzeyinde bir ailenin oğluyla (kendisi doktoralı olsa bile) evlenmeyin.bu sizin kendi sonunuzu hazırlamanız oluyor.hatta mümkünse ki mümkün evlenmeyin...

Son düzenleme:

aslında haklısın canım benim eşim gerçekten pırlanta gibidir mümkün değil derler ama beni benden çok düşünür zaten her konuda o yüzden ben evlendiğime pişman değilim eşimle her şeye rağmen pişmanlığım o insanları ciddiye alıp kendimi strese sokmama hiç muhattap olmayıp hiç de alçakgönüllü davranmasaydım keşke

şuan 20 yaşındayım 2 buçuk yıldır bir beraberliğim var müstakbel kayınvalidemi severim ama ilişkim olmayıpta şu sayfayı okusaydım soğurdum kaynanalardan... hatun yolmuş resmen gelini ya.. aman düşman başına bile vermesin..zehra hanım ne ederseniz onu bulursunuz dikkat edinde gelin hanım sizi yolmasın

benim kayın walidem kendisine zehir zemberek laflar eden çok kötü daranan eltime 3 tane inek bakıyor daha şimdiden 20 binlik faydası oldu onlara
biz nışan yapacağız bi tane inek olsak düğün için dedik bakamam zor dedi bende ona kendi anneme iyi olmadığım kadar iyi oldum
halada öyle iyiyim...
sözlüm düğünümüzü yapabilmek için doğuda uzun dönem paralı askerlik yapıyo ben iki işte birde calışıyorum
ikimizinde babası yok çünkü..
kayınwalidemin maddi manewi desteği yok birde bana diyoki ewlenince sizin yanınızda kalcam
bana her ay para werceksiniz...
ben kötü gelinin olduğuna inanmıyorum.... kayın walidelerde kötü değil.. gelinin yaşam alanlarına müdahele etmeye hakları yok
tüm sorun iletişimsizlik ve eğitimsizlik....
benimm için kılını kıpırdatmadı hak mı benle yasaması ?? ben yeni ewli olcam benden önce 3 çocuğu dha war 20, 15 we 4 senelik ewli çocukları war
onların yanına yakışır...
benim namusuma kadar laf söyleyen sözlümle ayırmaya calışan eltime bir kez bile kızım haksızsın demedi
elinden cok cekiyo gene ona yardım edio.. benim hiç bi zaman saygısızlığım olmadı bana el gibi....
profilimde actığım konularda arkadaşlarımın yol göstermelerini bekliyorum lütfen bana da yol gösterin....

Hiç üşenmedim Zehranaz'ın profilini inceledim.Eşiyle sorunları varmış.Onun hırsıyla gelinlere sarmış durumda sanırım.Birkaç kişinin nişan bohçalarına bile kırıcı yorumlar yapmış.Beğenmese bile kimsenin hevesini kırmaya hakkı olmamalı insanın.Çok çok ayıp bişey.Kendisi nasıl bohhçalar hazırlayıp götürdü o da bir muamma.Neyse, söylenebilecek çok şey var ama gerek yok.Herkesin eşiyle, ailesiyle sorunları olabilir fakat bunun hırçınlığıyla kimsenin kalbini kırmaya hakkı yok.Böyle hırçın, kavgacı bir insanın çevresindeki kişileri uzaklaştırmasına da şaşmamak gerek:82:

Rabbim bu " yolarım onu" diyen kaynanaların şerrinden korusun bizleri..

Sizin ki evlatsa o kızda evlat o da ana kuzusu

Onunda anası babası var sahipsiz değil..

Gelin alınca MAL aldıklarını mı sanıyor bazı kaynanalar anlam veremiyorum..

Karşınızdaki bir kalp taşıyor genç cahil olabilir sizler büyük olarak güzel bi dille öğretirsiniz

Kızım dediğinizde bakalım o gelin size ne tepki vericek..

Gelini gelin yapan kaynanadır derler..

Karşındakini ayna gibi gör nasıl bakarsan onu görürsün..

Böyle kaynanaları sevmemekle az bile yapıyoruz kaynanamı sevmiyorum nefret ediyorum..

Oğlunu alana anası bedava promosyon sanki mübarek

Bizim annelerimiz evliliğimize karışmıyor ise sizlerde çekin ellerinizi üstümüzden..

YOLMAK nasıl bir tabirdir yaa sinir oldum..

Son düzenleme:

Ay...bu linke girmez olaydım...vallahi bilahi gözüm korktu!
Bir oğlum var..şimdiden tırstım...evladı olan her kadın er geç kayınvalide olacak...
Başka da bişey demiyorum.
.

Ay...bu linke girmez olaydım...vallahi bilahi gözüm korktu!
Bir oğlum var..şimdiden tırstım...evladı olan her kadın er geç kayınvalide olacak...
Başka da bişey demiyorum.
.

kız bişey dememiş ki kayınvalidemi severim her dertlerine koşarım ama maddiyata gelince çok geri dururlar demiş
bunda göz korkacak ne var

QUOTE=fatunuz;16680333]kız bişey dememiş ki kayınvalidemi severim her dertlerine koşarım ama maddiyata gelince çok geri dururlar demiş
bunda göz korkacak ne var[/QUOTE]

Canım..haklısın ama bu benim bilgisizliğimden oluşmuş.
Ben aslında sayfaya cevap yazmıştım ama alıntı ile cevapla diyince..bu cevap denk gelmiş alıntıya...
yoksa cevabım o arkadaşa değildi...ondan özür dilerim.
.

kayınvalidemle çok iyi anlaşıyoruz,tam 1.5yıldır nerdeyse hiç sorun yaşamadık :)))1.5yıldır farklı şehirlerdeyiz,telefondada ben değil oğlu ile görüşür,bayraam vs de bende konuşurum,yada torunun sesini dinlemek isterse gündüz benlede mecburen konuşur

1.5yıl önce nefret kelimesi yetersiz kalırdı onu anlatmak için,hamile kalıp o şehirden taşındık ve buzlar erimeye başladı,yaptıklarını yazıp kendimi yormuycam,sadece benim tavrımda hiç bir değişiklik olmadı,demekki sorun benden kaynaklanmıyormuş,zaten eşimede sürekli ''numara yapıyor,bu kadar iyi birisi değil,sende anlıycaksın ''diyordu,ben 6yıldır eşime numara yapmaya devam ediyorum(oğlunu salak yerine koyuyor bunu söylerken farkında değil sanırım)

birde eşimin söylediği bir laf vardır,annem seni üzmek için,sürekli benide harcıyor,hadi sen gelinisin,beni ne diye eziyor (eşim tek evladı) :)

arkadaşlar topiğe şöyle bir göz attım daa ne kadar aciz insanlarız. herkes suçu karşıda buluyor.. iletişim iki kişiyle olur... evet gerçekten sadece kaynana ya da sadece gelinlerin kötü olduğu ilişkiler de muhakkak var ama herkes kendini sütten çıkma sanıyor.. bende bir gelinim ama asla gelinler haklı demem. çünkü şeytana pabucunu ters giydirecek gelinler var biliyorsunuz.. evlilik ilişkisine senin ailen benim ailem girdi mi sevgi saygı uçup gidiyor. çok şükür kayınvalidem ile iyiyiz.. elbette benim de kendime göre kırgınlıklarım kızgınlıklarım var. ama ne diye meseleyi uzatıp kendime zarar vereyim.. ne diye ne emeklerle kurduğum evliliğimi dış kapıdakiler yüzünden bozayım..bazı gelinler de benim ekonomik özgürlügüm var diye şirazeden çıkıyorlar, bazı kaynanalar da oğlunun gelini beslemesine dayanamıyorlar. size güzel bi hikaye anlatmak istedim.

eski zamanda bir kaynanası ile hiç geçinemeyen bir gelin bilge bir kadına gider ve kaynanasını öldürmek istediğini söyler. bilge kadın bir iksir hazırlayıp gelinine verir.iksir kaynanayı günden güze öldürecektir. gelin kaynanasının her yemeğine bu iksirden koyar.. ve kaynanası ölünce kimse bundan şüphelenmesin diye kaynanasına çok iyi davranmaya başlar. gelin iyi oldukça kaynana da ii olur.. birbirlerini çok sevmeye bşlarlar. kaynanasının ölmesini artık istemeyen gelin hemen bilge kadına koşar ve yalvarır.. nhe olur ölmesin ben onu çok seviyorum pişmanın diye... bilgenin verdiği cevap gelini hem şaşırtır hem de sevinidir.
merak etme o iksir sadece şekerli su idi............

Herkeze merhaba..Yaklasık 20 sayfa bastan okudumda hep bisey fark ettım bı kac kayınvalıde vardı zaten bı tanesının cok uzuldum bı sozune demıskı cok ıyıyız gelınlerımle yerı gelır oglumu cekıstırırız amaa bı yanlısları oldugunda zaman vereym cahıldır genctır bunlar bana gelmez hemen karsılıgını alırlar..Oldumu yanı sımdı ozaman bana gore bu tıp bı ılıskının eksıgı coktur.Bukadar sevgı saygı varken nasıl destek olunup hatalar ogretılmez,nasıl orta yolu bulunmaz.Ya anlattıgıniz gıbı degıl yada gelınler yapmacık yanlızca ben saygımı eksık etmıyımde dusuncesıyle yanınızdalar.Esıme bıkez kendım ıcınde,senın ıcınde soyluyorum aılelerımızi sevmek zorunda degılız ama saygı gostermek zorundayız.ama sonra dusundum bayramdan bayrama gıdiyosa anneme saygı gosterıyodur evet ama hepsı bu!ama bızı davet ettıklerınde ısteyerek gelıyosa yada hadı annenlere caya gıdelım dıyosa ıste sevıyo sayıyodur.bunlar harfiyen benım ıcın onun aılesı adınada gecerlıdır tabıkı!Allaha sukur esım annemın yanagından makas alır,sınsıce yaklasıp korkutur,masaj yapar e sevıyoda yapiyo cunku..pekı sevıyoda nasıl sevıyo e annem esımın mılyonlarca hatası olmasına ragmen sevkatle yaklasır,bak oglum boyle yap yada oglum bunu yapma yapmakı boyle boyle olmasın tarzinda yaklasır.bu damat ve kayınvalıde ılıskısıydı.bıde bu ogulun annesıyle benımkine bakın ogluyla lıse 2nın bıtımınde tanıstık 4 yıl sonra evlendık.2,5 yıllık evlıyız suan 20 mıme gırmemistım evlendıgımızde yanı okul bıttı hemen ıse basladım daha dogrusu staj yaptıgım yerde kaldm ev kızı degıldım yanı annemede bı toz alırdım ıste kendı odamı toplardm bı o.baska ne olucaktı zaten sevıyoz ya lay lay lay evlendım,asıgım cunku.e bu adamın yemegı,utusu,camasırı o evın camı halısı bıde kırası faturası dusundummu,bekarken bunlara nekadar dahıl oldum!hıc dıyebılırım.e kayınvalıdecıgım evlene kadar daha ıyıdın sen sonra nooldu? Sabah 7de ısbasi yapıyodm aksam çogu zaman mesai kalıyodum.Kımseyı bılmem ama sımdı ozamanlar nekadar cahıl oldugumu goruyorum sen goremedındemı bu nıye her aksam yemek yapmıyo,nıye cam sılmıyo,evle ılgılenmıyo dıye ogluna,komsularına ve bı takım akrabalarina şıkayet ettın.!ev hanımı ve cook sukur dıncsın mesaıde olmadıgım hafta sonu bıkez geldın bak kızım bunları boyle yap bırıktırme sonra zorlanırsın,yemekte evde yoksan pratık olarak bunları bunları yap boyle yap araba bana ugrayın yıyın yemegınızi gıdın dedınde benmı sallamadım seni.Cok sukur artık gerek kalmadı arkamdan yaptıgın bu dedıkodular gelınce kulagima hımm demek boyle yapıcam dıye dıye egıttım kendımı..keske benı sogutmasaydı kendınden bana bı adım atsaydı elımden tutsaydı...
Daha bu en basıtıdır.Kac defa sırtımdan vurdu benı,yalanlar,laf sokmalar,aıleme gonderme yapmalar,bana kızlariyla nispetler,ben aramazsam bı ay aramaz simdi 15 aylık kızım var bıde! Gercı uvey benım esım ama halasısın 9 aylık bebekken anası almıssın.durustce benden bukadar desen neysede bıde yerı geldımı bır ovunmen varkı bılmesem gozlerım dolar.
Kayınvalıdeler gelınlerıyle gurur duymak ısterlermıs ya gelınlerde bunu ıster.en azından ben yerı oldugunda seni ovmek,senı sevdigımı gostermek,nekadar sanslı oldugumu bılerek gurur duymak ısterdım.ama malesef!

wallah benim dogru durust terbiyeli neseli bi kaynanam olsa varya o kadini kendime arkadas yapardim gezdirirdim, tozdururdumda, ama mallesef benimki kafadan catlak birak, haplarla kendini mutlu ediyo iste.. isi gucu kuffur, anlicaginiz dunyanin en kotu ve cadi gelini benim

Son düzenleme:
kayınvalidemle o kadar sorun yaşadık ama eşime hiç bir zaman sevme arama etme demedim o senin annen bende yarın bir gün anne olucam ne olursa olsun aramamazlık yapma dedim ama yine yaranamadım kaynanama o habire açığımızı bulmaya çalışıyor gerçektende gelinleri cadı yapan kendilerinden soğutan küslüklere dargınlıklara sebep olan onlar çoğu zaman mutlaka çok iyi kaynanalar var ve onşarı gördükçe ahh ahh diyorum inşallah bende kaynana olurum kaynanamın bana yapıktıklarını ben ona yapmıycam kırmamaya çalışıcam oğlumla aralarına girmiycem istedikleri yerde otursunlar ev üstüne ev olmaz ki herkesin özeli var herkes kendi evinde ne yapıyorsa yapsın anlamıyorum illede bizimle oturucak denmesini gerçekten erkek çocukları kendilerine garanti olarak görüyolar erkek çocuk doğurmayı marifet sanıyorlarr anlayamıyorum böle zihniyette olan insanları gerçekten gelinlerine eziyet ederek iyi mi olucaklarını sanıyorlar halbuki bizle beraber evlatlarını da üzüyorlar bunu hiç hesaba katmıyorlarr kusura bakmayın arkadaşlar biraz uuzun yazdım ama yanlış mı düşünüyorumm ??
lafa söze gelince kendi evladımdan farklı değilsin birisi sana bişey dse ciğerim yanar filan hep lafta.. eğer bi insan birini ciğeri yanacak kadar seviyorsa onu kırmaz ki.. ufak tefek anlaşmazlık olur ama bu lafları söylüyrsan hakkını vereceksin.. önceden eşimin ailesini çok severdim . onlarda beni çok sevsin isterdim.ama şimdi öyle mi ? hayır sevmesinler beni istemiyorum zaten.he bütün ailesine kötü demiyorum Allah yukarda.cidden anlamıyorum anlayamıyorum bunaldım artık böyle şeleri düşünmekten.

Son düzenleme:
ayrıca gerçekten neden kaynanalar bizimle hava atarlar? neden hep kendilerini düşünürler ? ben istiyorum benim kaynanam çok iyi demek ama işte diyemiyorum ki ? kim ister kaynanasıyla kötü olmayı .. o iyi olsa ben kötü olucam sanki.. o bana iyi dedi de ben kötü mü dedim.. sonra cevap verdi diyo.. sen bana kötü dersen bende söylerim tabiki lafımı.. hep saflıktan kaybettim. hep iyi niyetten.. ah annemm ahh keşke herkes senin gibi olsa.. kendi oğulları çok kıymetlii. biz değiliz sanki. benim annem bana kıyamazken onlar neler dedi.. benim babam bana bir kere bağırmazken ben neler duydum ..Allahım sen büyüksünn

Arkadaşlar bende ilk başlarda kaynanama sinir oluyordum. Ama baktım ki sinir olmakla ömür geçmeyecek. Bıraktım sinir olmayı. Tabikide anlaşmazlıklar , arada kıskançlıklar oluyor. E normal olması. Sonuçta onun oğlu benim de kocam. Ben kocamı o oğlunu kıskanacak. Ben hiç bir zaman kaynanama terslenmedim saygıda kusur etmedim. Sesimi yükselterek konuşmadım. Evinde yapılacak bir işi olduysa yapmaya çalıştım. Ama kaynanam yaptırmak istemez bana. Sen bütün gün yoruldun işte boş ver der.Benim çocuğuma bakar , hastalandıysam bana yine o bakar. Haftanın 3 günü onun evinde yemek yeriz. Çayımızı içeriz.Ohh mis gibi. Sonra evimizin yolunu tutarız. Olmazmı bana sinir olduğu günler yada benim ona sinir olduğum zamanlar. Ama o kadar kusur kadı kızındada olur.Ölümlü dünyada kalp kırmaya ne gerek var. :82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…