Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

kızlar storlarınızı nasıl temizliyorsunuz
storları atın gıtsın ya guneslık gıbısı varmı benım hep guneslık mutfak stor ve katlamalı tul 15 gunde bır ayarı sasıyor bı tarafı once katlanıyor ne derdı var cozemedımm

mayayı cok koyarsan ekşi olur unutma ha birde maya olarak kullandıgım yogurda dikkat et ekşi olmasın hatta biraz katı olsa iyi olur banada mesaj at sonra yarın buralarda olmayacagım anca aksam gelırım unutma ama
tamam cnaım atıcam bı ark da yemek atrfılerınde aktıvya ıle jmayaladıgını yazmıss

aynen bende camasır sevmemm bende hemen basladım dugunden sonra 6.gun haklısın bızde bırde cocuk var
neyse halledıcez ınsallah hadı ıyı aksamlar kızlarrrr

Kısa bir metin okumanızı istiyorum..

Yırtık pırtık paltolar giymiş iki çocuk kapımı çaldılar.

“Eski gazeteniz var mı, bayan?”

Çok işim vardı. Önce hayır demek istedim, ama ayaklarına gözüm ilişince sustum. İkisinin de ayaklarında eski sandaletler vardı ve ayakları su içindeydi.

“İçeri girin de, size kakao yapayım” dedim. Hiç konuşmuyorlardı. Islak ayakkabıları halıda iz bırakmıştı. Kakaonun yanında reçel ekmek de hazırladım onlara, belki dışarıdaki soğuğu unutturabilir, azıcık da olsa ısıtabilirdim minikleri.

Onlar şöminenin önünde karınlarını doyururken ben de mutfağa döndüm ve yarıda bıraktığım işlerimi yapmaya koyuldum. Fakat oturma odasındaki sessizlik dikkatimi çekti bir an ve başımı uzattım içeriye. Küçük kız elindeki boş fincana bakıyordu. Erkek çocuğu bana döndü ve

“Bayan, siz zengin misiniz?” diye sordu.

“Zengin mi?Yo hayır!” diye yanıtlarken çocuğu, gözlerim bir an yağımdaki eski terliklere kaydı.

Kız elindeki fincanı tabağına dikkatle yerleştirdi ve

“Sizin fincanlarınız ve fincan tabaklarınız takım” dedi.

Sesindeki açlık, karın açlığına benzemiyordu. Sonra gazetelerini alıp çıktılar dışarıdaki soğuğa. Teşekkür bile etmemişlerdi, ama buna gerek yoktu. Teşekkür etmekten daha öte bir şey yapmışlardı. Düz mavi fincanlarım ve fincan tabaklarım takımdı. Pişirdiğim patateslerin tadına baktım. Sıcacıktı patatesler, başımızı sokacak bir evimiz vardı. Bir eşim vardı ve eşimin de bir işi. Bunlar da fincanlarım ve fincan tabaklarım gibi bir uyum içindeydi. Sandalyeleri şöminenin önünden kaldırıp, yerlerine yerleştirdim. Çocukların sandaletlerinin çamur izleri halının üzerindeydi hala. Silmedim ayak izlerini. Silmeyeceğim de. Olur ya unutuveririm ne denli zengin olduğumu .

sosyal paylaşım sitesinde gördüm cok etkilendim,paylaşmak istedim...

Kikirik lim kızın napıyor uyudu mu?Benim kızım uyuyor şimdi ama uyanınca ............ yine uğraşcaz peşlerinden ev toplamaya..
Bu arada oturma odan Pırıl pırıl olmuş........hadi kızına şimdiden kolay gelsin temiz bi evi dağıtmak için...:))

ben kaçıyorum kızlar ,kendinize iyi bakın temiz ve hijyenli günler diliyorum hepinize yarın akşam görüşmek üzere

ben de az sonra çıkacam kızlar. akşam uğramaya çalışırım. yada işlerimi yapar yarın rapor veririm
görüşmek üzere

Uyudu 5 dk önce.Oyuncaklarını dağıttı da hemen topladım.Ona da öğretiyorum toplamaya.Şimdiden öğrensin:)Senin kızın kaç aylık ? Şimdi yatak odamı fotosunu paylaşcam :)

Çocuk büyütürken evi temiz tutmak,

Kar hala yağarken kapının önünü temizlemek gibidir ...

İyi hadi uyusun bakalım ufak cadı..Benim kız da 25 aylık artık o öğrendi oyuncaklarını geri toplamayı...

Yaa kızlar ben de koymak istiyorum pırıl pırıl evimin fotosunu ama koyamıyom yaa.
Eklenti ekleye giriyom fotoyu oraya sürüklüyorum bu seferde gönder butonunu bulamıyorumm..
yardım edin bana..

kızlar ben düzenli ve evi dağıtmayan biriyim sağolsun eşimde fazla dağıtmaz. daha çocuk yok tabi. ama benim huyumdur rahat edemem boğulurum dağınık evde. mesela gece yatarken oturma odamı mutfağımı toplamadan yatmam. üstümden çıkan eşfmanları da dürer koyar pijamalarımı giyer yatarım. batar bana çünkü

çalışırken temizliğimi hafta sonu yaparım. balkonları yıkarım evi havalandırırım. büyük süpürge tutar toz alır evi silerim. banyoyu da temizlerim tabi. hafta içi de birgün bimden aldığım küçük süpürgemle süpürür toz alır ve yerleri silerim.
ama mesela yazın evde olduğum için 2-3 güne bir evi silerim.şimdi de yarım gün çalışacağım için temizliği haftasonuna sıkıştırmam hafta içi de yaparım.

ha bir de çamaşırlarımı bi güne bekletmem. birikince yıkarım. hafta içi de haftasonu da.kuruyunca da ütülerim ama 2 parçaysa bekletirim bazen hepsini ütülerim.

beni de bi tembelliğim vardır. öle cam kapı silemem. 6 ay silmesem bana batmaz.özellikle salon . ama balkonlu cam olur aldırıveririm balkon yıkarken

2-3 ayda bir de halı koltuk silerim.

Yaa kızlar ben de koymak istiyorum pırıl pırıl evimin fotosunu ama koyamıyom yaa.
Eklenti ekleye giriyom fotoyu oraya sürüklüyorum bu seferde gönder butonunu bulamıyorumm..
yardım edin bana..

canım eklenti ekleye gir sonra üstte dosya ekleyi tıkla oradan dosyayı bul gibi bir kare çıkcak oraya yükle sonra upload files yap.yüklesin.sonra o fotoyu kenardan küçük yerden tıkla.ve yüklmeyi bitir diye tıkla en son.bazen alta düşüyor o ekran alttan tıkla yine...

eeeeeeeeee dahada ne olsun yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…