Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Canım hemen tarif vereyim.Sık yaptığım ve çok beğenilen bir tarif...

Browni Kurabiye Tarifi
Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
125 gr. (yarım paket) margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
ama ben genelde 4 su bardagoı koyuyorum biraz yumuşak oluyor 3 bardak undan sen yine kıvamına bakarsın.
Şerbeti için;

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Hazırlanışı

Önce su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım. 1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım. Yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpalım. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında pişirelim. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn. sonra tekrar servis tabağına alalım. Afiyet olsun...
Canım gerçekten yaptğına pişman olmazsın deneyen çok kişi var ve herkes çok seviyor.Bu gece yap zaten çok pratik,1 gün kalınca tadı daha iyi oturuyor...Ayrıca börek tarifimde var istersen onuda vereyim.Onuda bu gece yapıp bırak.Sabah kalkınca pişir.Çok güzel oluyor oda.

3 su bardagı su 1 su b ardagı sıvı yag tam doldurma 3 adet yumurta 1 pk yufka 3 kat olana kadar her araya bu karışımı bolca dök 3 cü kT çökelek karışımını koy diger her katada hazırladıgın harcdan dök böregi kes kalan harcıda üzerine dök 1 gece beklet sabah kalkıp fırına ver....

Dediğim gibi denediğim ve sürekli yaptığım tarifler.Afiyet olsun.

Son düzenleme:

çoookkk teşekkür ederim cnm benim allah razı olsun allah ne muradın varsa versin valla bu gece yapıcam ikisini de inş. ya çok saolllllll

kikirikli tatlım bu brownie kurabiyeyi bende yapıyorum herkes bayılıyor pek alışıldık bişey deil hem kurabiye hem kek mmm yarın bende yapıcam canım çekti :)

kikirikli ne güzel bi tarifmiş bu hem de çok basit ve çabuk oluyor sanırım ben de deniyecem canım sağol....

hayırlı sabahlar hanımlar. maşallah pasta börek tarifleri bile verilmeye başlanmış ne güzel. tam bir ev hanımı olma yolunda hep destek tam destek sağolasın kikirikli. ben de kopyaladım tarifleri inş. fırsat olur ve üşenmezsem denerim ben de. kolay gelsin herkese

arkadaşlar ben kapılar silemedim.Hiç haim kalmadı sanki yeniden sikelenmem lazım.

Ayrca benimde çok kabaran bir börek tarifim var.

1 paket yufkaya 2 yumurta 2 şişe maden suyu karştırarak aralarına döçküyosun . Artık için ne koyarsanız olur . Çok güzel kabarıyo . Eşimin en sevdiği böreğim .

bugün neler yapalım kzlar

selam kızlar topiğinize bayıldım tam benlik bende çok tembelim sayenizde gaza gelip temizliğe başlıyorum bugün artık bende burdayım heyyyyyyyyyyyyy

börek tarifin çok güzel hemen bugün deniycem temizliğede mutfaktan başlıyorum bennnnnnn

günaydın canlar hayırlı sabahlar hayırlı cumalar

dün akşam eve gider gitmez katlanmak için bekleyen çamaşırlarım vardı hemen onları katladım
arkasından beyaz çamaşırlarımızı çamaşır suyuna bastım
bulaşıklarım vardı onları da yıkadım güzelce

daha sonra çalıştığım için kendime günlük çalışma programı yaptım
odaları günlere böldüm temizlik için inşallah başarabilirim

cvbın için çok sağol cnm. peki duşa kabini dışını nasıl duruluyorsun? ben yine duşu tututyorum ama batıyor her taraf sonra çekçekle babam çekçekle .
gunaydin hanimlar.kalktim bi guzel kahvaltimizi yaptikdan sonra gectim mutfagin temizligine,buzdolabi,mutfak dolabi,firin,bulasik makinesi,sandalye,masa,salondaki dolaplar,salondaki esyalarin tozu,simdilik bunlari yaptim,kapinin onundeki kucuk haliyi islattim kuvette yikamakcin.ama daha cook isim var.soyle yapmayi dusunuyorum bundan sonra INSAALLAH,bugun derinlemesine temizligim bitsin,yarindan sonra INSAALLAH bir gin supur sil,obur gun toz,banyo tuvalet yapicam,sadece 1saatimi alicak her gun.hem kirlenmege firsat bulamayacagi icin de daha kolay olucak INSAALLAH.+sizin her gun icin hangi temizligi tavsiye etdiginize bakip bide onu yapicam,nasil??utunu de azar azar yaptimmi birikmez.ah bu ev isleri.

kikirikli her gun extradan yapacagimiz is var ya mesela,atiyorum,fayanslar onu kirmiziyla buyuk harflarle yaz.emir gibi,mutlaka yapmak zorunda hissedelim kendimizi.

sular kesildi şansıma mutfak kaldı dağ gibi ütüm var en iyisi ütüye girişeyim çok iyi oldu bu topik ya bu arada benim ismim Suna kızlar

Kızlar valla bu ara yapamıyorum iş filan nedense..Bir ağırlık var üstümde.Kaç gündür çamaşır birkti yatak odasında.Akşam gitti toplamaya.Kızım çekmecelerdeki ıvır zıvırların hepsini gözüme baka baka attı yerlere.Dağınık oda resmen çöp ev oldu.Sinirlendim ışığı kapadım çıktım odadan.Demin yine gittim yapmaya yine aynısını yaptı.Bugün babasına vereyim de o arada hem çamaşırlarımı halledeyim hem kapılarımı sileyim....Yoksa bu yaramazla zor...

günaydın kızzzlaaarrr..umarım iyisinizdir.kaç gündür yazamadım ama hep takip ettim..mutfak dolaplarımı hallettim..gümüşlük konsol içlerinde yıkanacaklar yıkandı ve içleri silindi..bugünde sırada kapılar var öyle mi.15 gün önce sildim ama yine sileceğim..kapılardan sonra halı ve koltuk silelim mi..halıları yıkayalı 1 ay oldu ama bayrama misler gibi olsun.şöyle bir halı şamp.ile silmek iyi olur..bu topik çok iyi oldu kızlar..kendimi işleri yapmak zorunda hissedip yapıyorum..bugün benim iş listemde kapı silmek ev temizlemek ve çocukların dolabını düzenlemek var..yemek olarak öğleye çocuklara pişi kızartıcam akşama da çoktandır yapmadığım kuru fasulye pilav var..kendimi işe kaptırınca çok oyalamayan yemekleri tercih ediyorum..hepinize kolay gelsin

selam çalışkan hatunlar... benim gibi bir tembele de var mı yeriniz bazen arı gibi çalışıyorum bazen kılımı kıpırdatamıyorum bende size takılayım en iyisi ..

slmlar herkese hayırlı cumalar diliyorummm.... kikiriklimmmmm ya tekrar çok teşekkür ederim cnm kurabiyeyi dün geceden yaptım ve dolaba koydum az önce baktım tadına muhteşem olmuş ben gerçekten çok beğendim artık misafirler de beğenir inş. bu arada saat 7.30'da kalktım süpürgeyi açtım her yeri sildim tekrar fazla işim yoktu zaten eeeeee kaç gündür temizlik yapıyorum yani. kısırlık malzemelerimi hazırladım böreğimi de yaptım fırında bekliyo servise yakın pişircem sıcak sıcak servis yapim dedim bi de cezerye yaptım dayanamayıp kızlar o da güzel oldu.... sonra duşumu da aldim bi güzel hazırlandım veee oturuyom şimdi misafirlerimi bekliyorum. kızlar bu arada sizler de davetlisiniz kısırlar börekler bekliyo bol dedikodu varrrr kaçırmayın yani sölimmm.

hoşgeldin tatlımmm burda öyle tembellik yok ona göre hep temizlik hep temizlikkkk

hoşbuldum şekerim... bende onun için burdayım sizin gibi çalışkan olayım diye bugün çocukların odası dolapları dipli bucaklı temizlenecek .. bayram temizliğinede başladım koltuk örtülerimi yıkadım sırada perdeler var yarında kapıları silicem ..ama ben daha mutfağımı temizlemedim siz bitirmişsiniz haftasonu mutfağı bitirirsem size yetişirmiyim acep :44:

bayram temizligim bittiiiiiiiiiiiiiiiiii.evler miss gibi oldu.perdeleri gecen ay yikamistim,yikamiycam,halilari da kis biter bitez yikatip bir kenara koymutuk.
1tek oglumunodasinin halisi kaldi onu da vanisledimmi oooh misss...
kikirikli ben yarindan itibaren emirlere uyucam.bugun evim 0 km temiz.MASAALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…