kızlar ya çok acil yardımcı olabilir misiniz bana ya yarın misafirim var tatlı ve tuzlu yapıp beğendiğiniz tarifler var mı ama mutlaka denediğiniz emin olduğunuz tarifler varsa çok acil yazabilir misiniz şimdiden teşekkürler
Canım hemen tarif vereyim.Sık yaptığım ve çok beğenilen bir tarif...
Browni Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
125 gr. (yarım paket) margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
ama ben genelde 4 su bardagoı koyuyorum biraz yumuşak oluyor 3 bardak undan sen yine kıvamına bakarsın.
Şerbeti için;
2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Hazırlanışı
Önce su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım. 1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım. Yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpalım. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında pişirelim. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn. sonra tekrar servis tabağına alalım. Afiyet olsun...
Canım gerçekten yaptğına pişman olmazsın deneyen çok kişi var ve herkes çok seviyor.Bu gece yap zaten çok pratik,1 gün kalınca tadı daha iyi oturuyor...Ayrıca börek tarifimde var istersen onuda vereyim.Onuda bu gece yapıp bırak.Sabah kalkınca pişir.Çok güzel oluyor oda.
3 su bardagı su 1 su b ardagı sıvı yag tam doldurma 3 adet yumurta 1 pk yufka 3 kat olana kadar her araya bu karışımı bolca dök 3 cü kT çökelek karışımını koy diger her katada hazırladıgın harcdan dök böregi kes kalan harcıda üzerine dök 1 gece beklet sabah kalkıp fırına ver....
Dediğim gibi denediğim ve sürekli yaptığım tarifler.Afiyet olsun.
çoookkk teşekkür ederim cnm benim allah razı olsun allah ne muradın varsa versin valla bu gece yapıcam ikisini de inş. ya çok saolllllll
arkadaşlar ben kapılar silemedim.Hiç haim kalmadı sanki yeniden sikelenmem lazım.
Ayrca benimde çok kabaran bir börek tarifim var.
1 paket yufkaya 2 yumurta 2 şişe maden suyu karştırarak aralarına döçküyosun . Artık için ne koyarsanız olur . Çok güzel kabarıyo . Eşimin en sevdiği böreğim .
bugün neler yapalım kzlar
gunaydin hanimlar.kalktim bi guzel kahvaltimizi yaptikdan sonra gectim mutfagin temizligine,buzdolabi,mutfak dolabi,firin,bulasik makinesi,sandalye,masa,salondaki dolaplar,salondaki esyalarin tozu,simdilik bunlari yaptim,kapinin onundeki kucuk haliyi islattim kuvette yikamakcin.ama daha cook isim var.soyle yapmayi dusunuyorum bundan sonra INSAALLAH,bugun derinlemesine temizligim bitsin,yarindan sonra INSAALLAH bir gin supur sil,obur gun toz,banyo tuvalet yapicam,sadece 1saatimi alicak her gun.hem kirlenmege firsat bulamayacagi icin de daha kolay olucak INSAALLAH.+sizin her gun icin hangi temizligi tavsiye etdiginize bakip bide onu yapicam,nasil??utunu de azar azar yaptimmi birikmez.ah bu ev isleri.cvbın için çok sağol cnm. peki duşa kabini dışını nasıl duruluyorsun? ben yine duşu tututyorum ama batıyor her taraf sonra çekçekle babam çekçekle .
kikirikli her gun extradan yapacagimiz is var ya mesela,atiyorum,fayanslar onu kirmiziyla buyuk harflarle yaz.emir gibi,mutlaka yapmak zorunda hissedelim kendimizi.
selam çalışkan hatunlar... benim gibi bir tembele de var mı yerinizbazen arı gibi çalışıyorum bazen kılımı kıpırdatamıyorum bende size takılayım en iyisi ..
hoşgeldin tatlımmm burda öyle tembellik yok ona göre hep temizlik hep temizlikkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?