Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Tatlim kolay gelsin şimdiden. Paylaşımlarını bekliyoruz heyecanla
Bir arkadasımız çok doğru söylemiş program yap çok ıse yarıyor. Mesela sabah 8 sen 12 ye su su ısler bıtecek doye cıdden çok ise yarıyor.

Kaç gündür ağır işler bitti çok şükür. Camlar tüller halloldu mutfak gardolap burda iyi gaza geldik sağolun canlarım
Sundu çamaşır atacağım makineye yarın ütü günü olacak birikti azıcık iyice birikmeden halletmeli.
Kapı ve halı silmeye ben de varımm

canım teşekkür ederim :)
valla ne hikmetse insana bi sorumluluk duygusu yükleniyor dimi? :) sanki gelip eve bakıcaklarmış gibi bi hava hissediyor insan...aynen misafir gelmeden önce eksiksiz yapılan temizlik gibi :) basit görünsede burda paylaşım yapmak bir görev üstlendiriyor insana...
yarın yatak odamın dağınık ve temzi halini ekleyeceğim nasipse, ödevimi yapacağım anlayacağın :) artılar eksiler sizin takdiriniz artık

canım bu arada bu topiğe yeni yeni dikkat kesildiğim için geçmişi pek okuyamadım, şöyle özetle neler yaptın temzilik büyüğünden küçüğüne anlatırmısın zahmet olmazsa?

ben de sabah odamı temizledikten sonra fotoğrafını çekip koymak istiyorum.
herkes evini ekliyor benim ise sadece odam var.

canım bu arada bu topiğe yeni yeni dikkat kesildiğim için geçmişi pek okuyamadım, şöyle özetle neler yaptın temzilik büyüğünden küçüğüne anlatırmısın zahmet olmazsa?

Ben topice gorev almaya başladıktan sonra şunları yaptım
Buzdolabı temizliği. Yatak odası gardolap düzenledım mutfak dolaplarını temızledım duzenledım
Dip kose süpür sil yaptım camları sildim tüller yıkandı toz aldım. Bu ara yapabildiğim bunlar

daha ne olsun canım maşallahın var, üff bayrama kadar bitirebilirmiyim acaba...
bi akıl danışayım sana...ben yapılması gerekenleri söyleyim benim için sıralarmısın :) çok komik biliyorum ama gözüme okadar büyüyor ki, sınav stresi sardı ocakda sınavlarım başlıyor ve şubatta aynen devam ediyor...aslında gece gündüz çalışmam ve yetiştirmem gerek..fakat evimi ihmal edemem...acelesinden ve titiznden bi kural koy bana :)
en çabuk nasıl bitirebilirim...
yatak odamı izah ettim...
mutfak dolaplarım silinecek, perdesi yıkanacak, ocak ve fırın silinecek, buzdolabı içini temzilemiştim ama dışı kaldı... oğlum hastaydı detaya inemedim malesef..
lavabo banyo tuvalet halledilecek,,duş kabinim küvetim gibi dertlerim yok lojmandayım döt duvar bi banyo işte :)
salonumdaki gümüşlükler silinecek hafif toz tutmuş, perdeleri yıkamıştım camlar silinecek, konsol içleri aynası falan vs..
oturma odamın perdeleri yıkanıp camlar silinecek, halısını yeni yıkattırdım... çok şükür bari :) kanepelerimi silecem oğlum bıcırık çikolata falan sürmüş
en son antre var halısı yıkandı işte, ayna ve kitaplığım silinecek orası kolay da en çok mutfak gözümde büyüyor..
hadi canım yaa, bana bi sıralayıversen :) yetişirmi sence...
bu arada derslerimi erteleyemem günlük en az 2 veya 3 saat çalışıyorum...

Kızlar sız de yapıyor musunuz bu sekilde
Ben çamaşırları ekseriyetle gece yıkıyorum. Sabaha bitmiş oluyor sabah asıyorum rahat oluyor böyle sanki

Son düzenleme:

Maşallah tatlım baya sıralamıssın aklını da yorar bu sekilde bak gözümde büyümüş şimdiden. Burda ufak hedefler koyunca topic çok başarılı oldu. Ben senin yerinde olsam nasıl yaparım düşüneyin
Sabah erken kalkınca yarın mutfağa girisirdim önce tülü çıkarıp makineye aktardım mutfak camlarını silersin o arada. Sonra yemegimi ocaga atardım en pratiğinden ya da akşam üstü pratik bir sey karalaştırırırım.mutfak dolaplarını ocağı fırını buzdolabını silerdim. O arada tül çıkardı asardım öğlen olur zaten oğluşunla ilgilen dersini çalış ikindîye kadar sonra yatak odasına tam derse oturmadan tülünü atıp camını hemen silerse de kolaylık olur. Yatak odası da bir saatinî alır. Salonu en sona bırak bayrama yakın yine kirleniyor cünkü

Ayrıca baya vakit de var gazelcim yetişir yani kaç gün var daha ama benim tavsiyem gözünde en çok büyüyecekleri bitir önce mutfakla yatak odası gibi arkası gelecek zaten ağır işi yapınca diğerleri zevkle peşinden geliyor

haklısın anlattıkça iyice büyüdü gözümde, gün gün izahat vericem burda :) salondan çekinmiyorum zaten alt tarafı gümüşlükleri silip yerleştiricem...perdeler yıkanmıştı..halıda yıkandı...süpürüp çıkıcam...gözümü korkutan mutfak...birde benim bi huyum var, temzilik hastası değilim ama düzen hastasıyım... yani bi işe giriştimmi iyice titizlenmeden çıkamıyorum...idareten yapayım diyemiyorum, mesela ortalıkta gözüme bişey batmayacak, fazladan bir iğne bile bulunmayacak...herşey yerli yerinde olacak..kafaya bunu çok takıp stres yapıyorum hep... örneğin ortalıkta dağınık bişey varsa şimdilik dursun diyemiyorum, bi nevi simetri hastalığına benziyor gözüme gözüme batıyor resmen illa kalkacak onlar içim ohh diye rahatlayacak...bir çorap mesela şimdilik dursun orda diyemem aslaaa....illa temizse yerine konacak, kirliyse banyoya..hiç taviz veremiyorum...çocuk da var haliyle evde oyuncaklar ıvır zıvırlar eksik olmuyor... takıntı haliyle yaşamak zor...mesela bulaşıklar yıkandı diyelim, makinede ki bitti ışığı yandığı an hemen yerleştirme telaşı basıyor beni, yahu koy sabah yerleştir mesela yok kafama takar dururm... düzen hastalığı diye bişey varmı :) ama şükür temzilik hastası değlim... düzenle ilgili sıkıntım var...

İlk evlendiğimde bende de vardı bu durum yastık yamuk bile dursa bıraz gıcık oluyordum. Bizim evde cocuk da yok ama artık biraz akışına bıraktım yani biz eşya için yaşayacağımıza eşya bizim için yaşasın ama düzen şart kafayı yormadan
Benim evim çabuk dağılıyor maalesef ben de oluruna bırakıyorum artık bu ara keyfime düşkünlüğüm daha ön planda yanî

Son düzenleme:
hijyen kraliçeleri günaydınnnnnnnnnn sabah erkenden kalktım bulaşık makinesini boşalttım makinaya çamaşır atıp serdim buzdolabımıda temizledim kaldı mutfak dolapları oğlumun mamasını verip onuda temizlersem işleri baya kolaylarım patoloji canım böreğin çok güzel oldu dün yaptım ellerine sağlık

Son düzenleme:
bu başlığı seviyorum
ne zaman okusam şu eve girip baştan aşağı etnik temizlik yapasım geliyor
atmak atmak atmak istiyorum tüm işe yaramadığına inandığım eşyaları
: ( fakat evin hakimi hemen gösteriyor sopasını aba altından : ((

bende aynen okuyup okuyup temizlik yapıyorum 2 gündür :) dün 1 koca çuval kıvır zıvır attım ohh rahatladı dolaplar çekmeceler

o sana sopa gösterende kimmiş ya merak ettim kayınvaliden mi yoksa ?

Bende çok sevdim bu konuyu dün sessizce okuyup çıktım ve salonumdaki büfeyi konsulu tv ünitesini elden gecirdim pırıl pırıl oldu bir dünya ütüm vardı onları yaptım hala da çamaşırlıkta kuruyanlar var :)bu gece de onlar...

ben kendimii pazartesiye saklıyorum sıkı bir temizlik beni bekliyor
zaten pekde keyfim yok bu iki gün kendimi dinliycem
epey yoruldum gecen hafta yatılı 5 gün ağırladığım misafirlerimden sonra epey yorulmusum

bayramın 3.günü anneciğimler gelicek yegenlerimle birlikte küçük çocuklar olduğu için halıları süpürüp havalandırıcam onlar gidince yıkarım zaten temiz ama onlardan sonra yıkanması sart olur bebişler çok dağıtıp kirletiyor malum onlar da yatılı olucak zaten

benim aklıma takılan koltuk kılıflarım ve salon halım ve de duvarlarım kasımda bir yıl olucak ama hep salonda oturduğumuz için kirlendi artık duvarları zaten tek başıma yapamam ama bi onun için de temizlikci bayan istemiyorum :/halıyı ne zaman yollasak bilemiyorum bahara kadar beklesem mii diyorum koltuk kılıfları ise başlı başlı bir dert benim için yazınca da daha stres oldum sankı:)

herkese pırıl pırıl tertemız huzurlu bir hafta sonu diliyorum :)

bende aynen okuyup okuyup temizlik yapıyorum 2 gündür :) dün 1 koca çuval kıvır zıvır attım ohh rahatladı dolaplar çekmeceler

o sana sopa gösterende kimmiş ya merak ettim kayınvaliden mi yoksa ?

yok be şekerim ne kayınvalidesi : ))
anneciğim : ))
burası onun evi imiş eşyalarına dokunmayacakmışım kendi evim olsun istediğimi atarmışım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…