Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Merhaba kızlar benide aranıza alır mısınız?cok sevdim burayi

alırız tabi canım benim ayıpsın :) haha bana da bakarmısın, daha dün bir bugün iki..ne sıfatla alırız diyorsam :)
topiğin müdavimlerine sormak lazım ama alırlar bence :) buyur gel hoşgeldin canım..
anlat bakalım bugün nereleri temziledin yada temzileyeceksin yarın :)

kızlar mutfağımı bitirmenin verdiği rahatlıkla, dağ gibi birikmiş ütü işine kaptırdım kendimi ne var ne yok ütüledim bitti şükür...
ütü çok yoruyor omuzlarım ağrımaya başladı...
nasipse yarın banyo tuvalet lavabo cifleyecem :)
kapıları en sona bırakıyorum...çünkü kapılarım açık renk ve mutlaka deterjanlı suyla silip durulayıp kurulamam gerekiyor çünkü dalga dalga leke kalıyor...onu sona bıraktım o yüzden çünkü bi girişsem saatlerimi alacak gibi nasip bakalım

Hosbulduk diyelim ozaman.valla burayı okuyup aska geldim.ama dag gibi utuleneceklerim var bir heves gelse bari.
Bu haftanın isini belirlediniz mi yoksa herkes kendi mı takiliyor

iyi geceler kızlar,nasılsınız..Gazel ciğim maşallah diyeyim işleri azaltmışsın.en zoru bitmiş,gerisi çabuk gelir..aramıza yeni katılan arkadaşlar da hoşgeldi topiğimize..kızlar bu ne görev aşkı bende çözemedim..burada yapacağımı söylediğim işleri yapmak zorunda hissediyorum ve yapıyorum..sanki topikten biri teftişe gelecekmiş gibi bu ne görev aşkı bende
neyse koltukları ve yollukları sildim kızlar..bugün çocukların banyosu,ütü,yüzeysel ev süpürme,yemek yapma,bayram alışverişi,gece akraba gezmesi ve gelince koltuk silme derken bu saati buldum ve size yazıyorum..sabah oturma odamın perdesi ve tuvalet banyo ovulacak,dip köşe ev temizlenecek..kızlar ben hergün balkon yıkarım,kışın bile haftada 3 kez yıkarım.çok soğuksa silerim..tuvaleti banyoyu hergün elden geçiriyorum her banyo yaptığımda çıkmadan önce duşakabinin kenarda duran lifi ile heryerini deterjanlar durular ve bende durulanır çıkarım bunu her banyoda yaparım ve sık sık temizlendiği için temiz kalıyor..sabah duvarların her yerini temizlerim nasipse..bu arad bayrama neler yapacaksınız..ben geçen bayram hazır baklava almıştım,çoğu kişide hazır almış ve yenmedi..bu bayram şekerpare,sarma ve mayalı gül poğaça yapacağım..sizler ne yapacaksınız

Günaydın kızlar

Hayırlı,sağlıklı,keyifli,pur i pak bir hafta olması dileğiyle...

Bende dün aspiratörü,ocagı,dolapları,fayansları kısaca mutfakta silinebilecek heryeri cillit bang mutfak ile fısfısladım kirleri çözülmeye bıraktım o esnada banyonun her bir yerini domestosladım sonra yıkadım,kuruladım tertemiz oldu.

günaydın kızlar ,2 gündür yazamıyorum ama aklım hep burdaydı evde degldım kayınvalıdemın evıne bayram temızlıgı yaptık 2 görümcem,2 eltim ,2 görümcelerimin kızları birde ben 7 kişiydik,11 de başladık akşam 19.30 da bitti. Ne vare ne yok yıkadık kıyafetler kilimler yatak yüzleri perdeler,mutfak dolaplarında ki herşey yıkandı,dolaplar fayanslar silindi,bütün eşyalar çekildi anlıycagınız yeni ev kurduk resmen ama pırıl pırıl oldu tabı bızım evler felakettı o ara sımdı de kendı evıme gırsıtım ..artık ne yapabılırsem öğlene yemek de yapıcam tabı ordan gelınce aksam 20.30 da filan küçük tuvaleti komple döktüm tavana kadar yıkadım kapısını bıle hortumla yıkadım ahsap kapı tabı ama esım gormedı :)))

günaydın hanımlar, hayırlı sabahlar, hayırlı haftalar herkese.
bugün, "temizliğim bitttiii" diye mesaj yazmayı hayal ederken malesef yazamıyorum. pencerelerimi geçen haftadan silip perdeleri de yıkayıp ütüleyip takmıştım. haftaiçi malesef hiç bişey yapamadım. baktım yetiştiremeyecek yardıma bi hanım geldi. salon, oturma odası, yatak odasını kendim yapmıştım ama tekrar süpürülüp silindi, mutfak çok oyaladı, çocuk odası bitti. giriş banyo tuvalet lavabo ve ütülenecekler kaldı. temiz oldu şükür ama kalan yerler bitmeyince dağınık gibi hala. bu akşam da onları halledeyim diye düşünüyorum daha alışveriş de var :18: kızlar dua edin de güç kuvvet bulabileyim de bitireyim.
bu arada yeni gelen arkadaşlar da hoşgelmişler.
hepinize kolay gelsin...

valla bence de helal olsun mümkün değil yapamıyorum ben yetişmiyor. titizlenip ince ince yapınca mı yoksa beceriyle mi alakalı bilemedim.:26:

günaydın arkadaşım kapıların amerikan kapı ise pronto ahsap temizleyici ile silebilirsin bizimki amerikan kapı açık renk krem ayda bir kere pronto ile siliyoruz hiç bir toz yok ara sırada normal hafif nemli bez ile siliyoruz ama ayda bir kere pronto ile siliyoruz inan çok dayanıklı toz iz hiç birşey yok

kısmet olursa bizde bayramdan sonra kışlık halılarımızı serecez annemle bizim burda yazı halıları kaldırıyorlar yerlerde hiç birşey olmuyor cırılcıplak oluyorannem sevmiyor çırıpçıklak oyüzden halı seriyoruz biz yazlık halı seriyoruz yapışkanlı halı olanlardan kısmet olursa bayramdan sonra serecez onları sabah 6 dan beri ayaktayız bizde bulaşıkları topladık bugun balknları yıkadık her gün yıkamıyoruz tuvaleti banyoyu temizledik günlük yapıyoruz onları tozları aldık saat 9 da elektrik süpürgesini açtık evi komple süpürdük sildik kapıları dün sildik pencereyide dün sildik ama yağmur gelecek hava bozdunormalde saat 9 açmazdık elektrik süpürgesini alt kattaki komşu sabah 6.30 açtı elektrik süpürgesini o açınca bende 9 açtım yoksa 11 kadar bekliyecekti annem ütüyüde dün yaptık ütüleri biriktirmeden yapıyoruz hem yorucu olmuyor hemde daha iyi oluyor

arkadaşlar hafta sonundan çıkınca ev savaş alanına dönüyor. Bebeğim izin verdikçe bir düzenleyir Bende cam olayına giricem inş.

Kızlar dün itibariyle temizliğimi bitirdim,sadece halılarımı silmedim onlarıda yeni silmiştim zaten yolluklarımda krem topladım onları bayramda serecem şu an yerler taş :) silip silip duruyorum dün akşam birikmiş ütülerim vardı onlara bi giriştim hepsini bitirdim sonra şu dert ettiğim cekmece işide tamamdır artık mutfak dışında hiç bir odada sigarada yasak ohh miss olağan üstü hal başladı diyo eşim

BUNALIMDAYIM....

Hiç bir iş yapmak istemiyorum.Kocam bile yatmadan yatmaya evde,salak gibi yap dur.Bayramda tek gelen yok evime.Yapmıycam temizlik filan.Kızlar gerçekten bunaldım.Hiç bi şey yapmak istemiyorum...Siz yapın mis gibi.İnşallah gelen gideniniz çok olur...

Aslında şöyle bir şeyde var bir yandan şuan kalksam her işimi yaparım ama kızım peşimde.Aynı anda heryeri dağıtıyor.Resmen bunalıyorum.Uyuyunca ona yemek yap bize yemek yap derken halim kalmıyor bi bakmışım uyanmış...Offf yok gerçekten yapmıycam bişey banane yaaa...................

Canım benim havalardan mı oldun sen böyle ne güzel maşallahın vardı,aslında bende hiç yapmıcaktım ama bayramda misafir var kalıcaklarda bir iki gün,o yüzden biraz hızlandım ama şöyle düşün illaki birilerinin gelmesi öenmli değil ki insan kendini iyi hissediyo yaa, hiç birşey yapmasan bile şöle güzelce süpür bide miss gibi sil tamam baktıkça için açılır

canım bu kadar dert etme kendine ya..inan benim başımdaki sıkıntıları bi duysan,nasıl bu kadar işe yetişebiliyorsun dersin..evde hastam var,bebeğim var ve ben kendimi iş için paralıyorum..elhamdulillah her yere de yetişebiliyorum..hatta tek çocuklu ve rahat bir hanımdan bile temizim o kadar sıkıntıya rağmen..yapmazsam ve evim kirli kalsa ben daha çok bunalıma girerim..sende iş yapamadığın için sıkılıyorsun..gece uykumdan bile taviz verip kalan işleri yapıyorum.kızını uyutunca ,oyuncaklarla felan oyalanınca yapamazmısın..

neyse kızlar iş beni bekliyor kalkıp çocuklarıma tavuk çorbası yapacağım.çamaşır serip kalan işlerime koşacağım.perde yıkanacak ,bebeğim mızmızlanıyor ona bakacağım..hepinize kolay gelsin..işlerimi bitirip keyif kahvemi elime alınca uğrarım size..hepinize kolay gelsin...

Canım gündüz yapıp topluyorum,akşam saat 8 oluyor evde tek ses yok.Eşim gece geliyor.Ya akşam eve gelse eşim 8 gibi,ev darmaduman olsa umurum olmaz zevkle toplarım,hiç yapasım olmasa eşim güzel görsün evi diye yaparım.Ama eşim direkt gelip yatıyo kendime temizliyorum.Ve bir süre sonra inan dayanamıyor insan.İş yapma hevesim hala var.Ama yapıcam yaptığımıda kendim görücem kirlendiğinide.Ha illa bri görsün diye değil ama insan gerçekten yorum yapam olmasa bile eve biri gelsin istiyor.Tüm sıkıntım bu heralde....Ufff Allah hiç bir şeyin eksikliğini vermesin.Sabır versin inşallah....

canım eşin ne iş yapıyor benim babamda esnaf genelde 7 de evde olur akşamları ha bazen işleri uzar en geç 9 da evde olur tatili fazla yoktur tek pazarları evde olsun o bize yetiyor bayramda 4 gün evde olacak kısmet olursa eşinin işi ne hep gece yarısı geliyor özel degilse bakkal dükkanımı var acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…