canım eşin ne iş yapıyor benim babamda esnaf genelde 7 de evde olur akşamları ha bazen işleri uzar en geç 9 da evde olur tatili fazla yoktur tek pazarları evde olsun o bize yetiyor bayramda 4 gün evde olacak kısmet olursa eşinin işi ne hep gece yarısı geliyor özel degilse bakkal dükkanımı var acaba
Canım gündüz yapıp topluyorum,akşam saat 8 oluyor evde tek ses yok.Eşim gece geliyor.Ya akşam eve gelse eşim 8 gibi,ev darmaduman olsa umurum olmaz zevkle toplarım,hiç yapasım olmasa eşim güzel görsün evi diye yaparım.Ama eşim direkt gelip yatıyo kendime temizliyorum.Ve bir süre sonra inan dayanamıyor insan.İş yapma hevesim hala var.Ama yapıcam yaptığımıda kendim görücem kirlendiğinide.Ha illa bri görsün diye değil ama insan gerçekten yorum yapam olmasa bile eve biri gelsin istiyor.Tüm sıkıntım bu heralde....Ufff Allah hiç bir şeyin eksikliğini vermesin.Sabır versin inşallah....
Yok canım ne özeli.İnternet cafemiz var.Bi süredir elemanda bulamıyoruz.Ki eleman bulduk ama eşim yine aynı saatlerde evde olacak.Sabah kahvaltı edip gider eleman gelince günde 1 kaç kez gelir eve karşımda dükkan ama akşam olup ışıklar yanınca en çok insan birine ihtiyaç duyuyor.7 24 çalışıyor.Tatili yok.Alışeriş yapacağımız zaman gideriz merkeze 15 günde bir.Orda da alışveriş yap,eşim banka işlerini hallder.Arabamızla gidip geliyoruz.Yani hiç anlamıyoum bir şey.Evim merkezde olsa istediğim her an kızımla çıkarım.Sıkıldık mı gelirim eve.Ama burada köyde yapıcak hiç bişey yok.En fazla yarım saat duruyoum dışarıda o bile çok.Dursam ne yapıcam ki.Mağaza yok bişey yok.Gezecek yer yok.Tükendiğimi hissediyorum ya....
Himm ben istanbuldasin sanmıştım.nerdesin ki?
Yok canım ne özeli.İnternet cafemiz var.Bi süredir elemanda bulamıyoruz.Ki eleman bulduk ama eşim yine aynı saatlerde evde olacak.Sabah kahvaltı edip gider eleman gelince günde 1 kaç kez gelir eve karşımda dükkan ama akşam olup ışıklar yanınca en çok insan birine ihtiyaç duyuyor.7 24 çalışıyor.Tatili yok.Alışeriş yapacağımız zaman gideriz merkeze 15 günde bir.Orda da alışveriş yap,eşim banka işlerini hallder.Arabamızla gidip geliyoruz.Yani hiç anlamıyoum bir şey.Evim merkezde olsa istediğim her an kızımla çıkarım.Sıkıldık mı gelirim eve.Ama burada köyde yapıcak hiç bişey yok.En fazla yarım saat duruyoum dışarıda o bile çok.Dursam ne yapıcam ki.Mağaza yok bişey yok.Gezecek yer yok.Tükendiğimi hissediyorum ya....
Kastamonun ilçesinin,köyü.Tam köy değil bakkal market var ,sağlık ocağı okul var.Ama sadece bunlkar.Dışarıda kadın göremezsin.Tuhaf bir yer iştee....
Kastamonun ilçesinin,köyü.Tam köy değil bakkal market var ,sağlık ocağı okul var.Ama sadece bunlkar.Dışarıda kadın göremezsin.Tuhaf bir yer iştee....
Bilmiyorum canım ya.Arada oluyorum böyle.Düşünüyorum.Normalde çok gülmeyi,konuşmayı,paylaşmayı seven biriyim.Kalabalığa alışkınım.4 sene oldu.Şimdi düşününce her şey eşimin işinde düğümleniyor.Sanki daha düzenli saatleri olan bir iş olsa çok daha farklı olacak gibi.Nedense sinirli oldupğum her an içimden eşime kızarım.Aslından aramız iyidir.Düşünür kıymet bilir ama demekki içten içe kızıyorum içime atıyorum....Mecburi tayin falan da değilmiş.baska bı yer de yasamanız mümkün değil mı?eger istersen biraz anlat desarj olursun hem.
merhaba milllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttttt.kikirikliiiiii,toparlan,kendine gel,noluyor alooooooo....
her seyin basi saglik,sevdiklerinin cani sag olsun,is yapacak gucun olsun,canin sag olsun,daha ne.ALLAH kerimdir,gun olur oyle umulmadik yerden oyle bir kapi acar ki bu gunlerini hatirlar hatirlar gulersin.
git abdest al,2 rekat namaz kil,bak nasil duzeliyorsun.LA HAVLE VE LA KUVVETE ILLA BILLAHIL ALIYYUL AZIM.99 derde devadir,en basiti can sikintisidir,bide bunu dilinden dusurme.ALLAH yardimcin olsun.
Bilmiyorum canım ya.Arada oluyorum böyle.Düşünüyorum.Normalde çok gülmeyi,konuşmayı,paylaşmayı seven biriyim.Kalabalığa alışkınım.4 sene oldu.Şimdi düşününce her şey eşimin işinde düğümleniyor.Sanki daha düzenli saatleri olan bir iş olsa çok daha farklı olacak gibi.Nedense sinirli oldupğum her an içimden eşime kızarım.Aslından aramız iyidir.Düşünür kıymet bilir ama demekki içten içe kızıyorum içime atıyorum....
Sağol canım namaz kılıyorum zaten şükürler olsun.Bol bol okuyım bir yandan.Tükendiğimi hissediyorum işte.Düzelirimde yine aynı değşen bir şey yokkiŞükürler olsun Allaha.İsyan değil benimki zaten haşa...
kikirikli, ben seni çok iyi anlıyorum... Kendine el işi, biçki dikiş denemeleri, ahşap boyama
gibi seni oyalayacak hobiler bul. Ya da resim yap, hatta senin ufaklıkla birlikte boyayın...
Zihnini bir şekilde hem oyalaman hem de boşaltman başka türlü mümkün olmuyor.
Ben eskiden giymediğim kıyafetleri kesip, biçer başka sekle sokardım oyalanmak için ve
yakında yine başlayacağım kesin. Çünkü benim eşim de işi gereği eve geç geliyor.
Ben de zaten ofiste bütün gün tekim... Evde bunalıyorum ve bunalımımı anlatmaya
bu kelime yetmiyor. Evi sadece yatmak için kullanıyor gibi olunca bazen ben de isyan
bayrağını çekiyorum.
Keşke gelsede 9 da gelse.12 ye kadar gelmiyor bende yatıyorum.Uykudayken gelip yatıyor yatağa.Sabah biz uyurken gidiyor.Sırf onu görmek ve kızım hava alsın diye iniyorum her gün aşağıya.Kızımı bisikletiyle 2 tur attırıyorum ama yer yok inan.2 tur atınca tuhaf tuhaf bakıyorlar insanlar.Büyük yerde değilki mecbur aynı sokak içindeyim.KOmşum bir tane var.Eşimin akrabası oluyor.Onunda gelen gideni çok.Diğer kişilerin çoğu tayinci olanlar.2 sene durup gidiyorlar.İnsan tanışıp alışana kadar gitmiş oluyorlar...iyi akşamlar kızlar ... nasılsınız bakalım ben bugün ütüden başka iş yapamadım
kikirikli canım seni de çok iyi anlıyorum benimde eşim akşam 9 dan önce eve gelemiyor ayrıca pazar günleri de çalışıyor.. allahtan ben merkezi bir yerde yaşıyorum hergün çıkıyorum dışarıya ...sende çocuğunla çık dışarıya yada ne bileyim arkadaş filan edin..
Canım yaa ailenden de uzaksan zor gerçekten...Sen yine bir şekilde zaman geçirirsin ama en çokda kızın sıkılır...
Havalar güzel olduğu zaman her gün dışarı çıkar bence kızını,okul yakınsa onun bahçesine filan götür orda bir çok cocuk
görünce heyecanlanıp,mutlu olur küçük prenses...:34.
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki:26:BUNALIMDAYIM....
Hiç bir iş yapmak istemiyorum.Kocam bile yatmadan yatmaya evde,salak gibi yap dur.Bayramda tek gelen yok evime.Yapmıycam temizlik filan.Kızlar gerçekten bunaldım.Hiç bi şey yapmak istemiyorum...Siz yapın mis gibi.İnşallah gelen gideniniz çok olur...
Aslında şöyle bir şeyde var bir yandan şuan kalksam her işimi yaparım ama kızım peşimde.Aynı anda heryeri dağıtıyor.Resmen bunalıyorum.Uyuyunca ona yemek yap bize yemek yap derken halim kalmıyor bi bakmışım uyanmış...Offf yok gerçekten yapmıycam bişey banane yaaa...................
selam kiririkli canım seni burda emin ol en iyi anlayanlardan bi-ri de benim..bizde memleketimize 7 saat uzaklıkta biyere tayinle geldik...bende köy gibi minicik biyerde oturuyorum..bu bulunduğum yerde hiç doğru dürüst gidip gelebileceğim dost arkadaş yok... genelde hep içiçe akrabalar var bu muhitte ve pek yabancıları aralarına almıyorlar...hani diyorsun ya temziliği yapsam kime yapacam, kimse gelmiyorki demişsin ya, inan benim de gelenim yok...yabancı olduğumuzdan dışlanıyoruz...göçmen bunlar ve hatta türkçeyi bile az konuşuyorlar...çocuğumu çıkarıp gezdirebileceğim yer yok...arka tarafımda ufacık bi bahçem var çocuğum artık bunaldı minicik bahçeden ağlaya ağlaya ölüyor dışarı çıkar diye...çıkarsam yakışmıyor çünkü burda da bayanlar çıkmıyor pek...park yok yakınımda...kapıın önünde azcık oynasın diye çıkarıyorum, ben merdivenlerime oturuyorum çocuk oynarken, ama gelip geçen erkekler dikkat çekiyor bakınıyorlar rahatsız oluyorum... bende merkeze zar zor gidiyorum eşimle beraber, oda koştur koştur alışveriş yapıp dönüyoruz, çünkü arabamız olmadığı için otobüs saatine göre hareket etmek zorundayız...
yani diyeceğim şu ki, canım inan sen kendini birtek ben varım böyle diye düşünme, senin durumunu yaşayan binlerce kadın var...
sen hayata küserek isyan ederek bunalımlara girerek mutlu olamazsın...
ben senden belki daha kötü durumdayım, ama hiç hayata küsmedim, hep şükrettim...ediyorum da...çocuğum var eşim var şükür sağlıklıyım...
evimi temizliyorum çünkü insan bişeylerle meşgul olmazsa depresyona gire, hayattan soyutlanır, çocuğumla oynuyorum,
güzel yemekler yapıyorum, kimse olmaasa da gelen giden ben hayattan tad alma yolunda ilerliyorum..
en sıkıntılı günler feraha ereceğin günlerin habercisidir unutma...
abdest al güzelce bi namaz kıl dua et...nasıl için huzurla dolacak...
müslüman bir insan hayata küsmez rabbine şükreder..rabbin senin en iyi dostundur unutma...kitaplar oku, kuran oku...hiç bişey bulamazsan elişi yap, çocuğuna bişeyler ör, bilmiyorsan örgü kitapları al onlardan öğren... yeni bişeyler üret....
bi insan niyet alırsa allah yardımcısıdır herzaman..
yalnız sen değilsin, binlerce kadın aynı durumda...sen şükret ve toparlan, temzilemem yapmam etmem deme asla...unutma canım bu sözü, BİR İNSAN BOŞ DURURSA, ŞEYTAN ONA ARKADAŞ OLURMUŞ....
Canım öyle güzel yazmışsın ki çok sağol değer verip yazdığın için.Ben şükretmeyi çok seven bi insanım.En ufak şeyden mutlu olmayı biliyorum.Kendimi mutlu etmeyide.İşte her insan gibi arada öyle bir boşalıyor ki içim ağlayıp sızlayıp toplanıyorum.Yani olması gerekiyor arada ne yapalım:)
Namazımı kılıyorum şükür.Doğru söylüyorsun boş durmamak laızm.Bende demin eşimle konuştum.Yazın terzilik krusuna gidip öğrencem ve burada o işi yapıcam.Burada terzi yok ihtiyaç var.Yapabileceğimi düşünüyorum biliyorum.Hem maddi kazancım olur hem manevi.Hiç iş olmazsa kendime kızıma bir şeyler diker yaparım ki bayılırım bu tarz şeylere...Eşim sağolsun destek olurum sonuna kadar dedi.Bu bana çok büyük ümit oldu.Sanırım bu isteiğimi gerçekleştirirsem boş vaktim olmaz çok ta iyi olur....Allaha isyan edemem zaten.Ne gelirse ondan.Sizinki bende çok daha zor.Sizi oraya bağlayan sadece iş.Bizim en azından eşimin memleketi.Ne diyim Allah yardımcımız olsun...Hep derim za<ten şükür çok iyi yaşıyoruz diye.Ne hallerde olanlar var...Rabbime şükür....Ya iyi geldi ya yazdıkların.Ben yarın temizlik yapayım du sen :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?