Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Ayyy maşallah yaaa
Sen nerde oturuyorsun bende sana komşu olsam olmaz mı
4 daire var binamda evde öldürseler bei kimse duymaz o derece bi haberiz birbirimizden

Kızlar dün bissürü iş yaptım akşama kadar canım çıktı ama ev mis gibi oldu
Eşime diyorum bayrama kadar antrede oturacaz odalara girmek yok
salonun filan kapısın kapattım bir namaz kılmak için giriyoruz oraya
sanki ev böyle ışıldıyormuş gibi geliyor gözüme kapılarım filan çok iyi oldu
bi tek banyoyu yetiştiremedim bugün arefe günü çok fazla temizlikle günü heba etmek istemiyorum banyomu temizleyip birde nevresimlerimi değiştireceğim o kadar
sonra tesbih filan çekerim kuran okurum
yemek ne yapacam hiç bilmiyorum dün pazar vardı unutmuşum hiç aklıma gelmedi dolap tam takır bayram önü kötü oldu
bir fikir verin bana

selam canım, maşallah evin ne güzel olmuştur mis gibi...aline sağlık...
aynı ben gibi yapmışsın bende salonun kapısını kilitledim :) başka türlü düzenli durmuyor bacım napıyım çaresiz kilitledim valla...
bende bugün son olarak oturma odamın perdelerini yıkayıp camları silecem, ve süpürüp silip bitirecem temziliğimi şükür...
tatlı falan yapmak istiyorum...
başka işim kalmıyor zaten, bende kuran okuyacam, namaz kılmakla tekbirle geçirecem bu günü inşallah....
bu arada teşrik tekbirlerini unutmayın kızlar....sevabı çok büyük, ardından duanızı edin, rabbinize hamdü senada bulunun..rabbim herkesin muradını duasını kabul etsin inşallah..

unutmadan canım, pazara gidemediysen, market falan yokmu, ordan sebze meyve alabilirsin...hem pazardan daha iyi oluyor tek tek seçersin mis gibi..

tatlı yapıcakmısın?

A.selam canım
teşrik tekbirlerini unutmamak lazım evet yaaa

market var evet mecburen oradan alacaım artık ama pazar benim için daha iyi oluyor daha içime sinerek alıyorum sanki

tatlıyıda bilmiyorum ki. bayramda bize gelecek pek kimse yok aileler memleketteler bu bayram gidemedik buradaki ilk bayramım
yarın zaten herkes kurban telaşında oluyor kimse gelmez Cuma günüde yalavoya geçeceğiz akşama dönecez
cumartesi pazar içinde gül tatlısı yapmayı düşünüyorum ya da şekerpare
zaten saydım 3- 5 arkadaştan başka kimse gelmeyecek :))

selam kızlar .. hahaha herkes salonları kilitlemiş :) bende az önce çocukları tembihliyodum salona girmek yasak diye benimde sadece banyo kaldı.. bugün evi sildim süpürdüm toz aldım ..yoruldum banyoya giresim gelmiyooooooorrr

selam temiz hatunlar bi banyom kaldı şimdi kalkıp onuda temizliycem
hepinize ailenizle birlikte mutlu bayramlar bayramdan sonra görüşürüz

ben de ortalığı topladım mutfağı hallettim temizdi şimdi yine yemek yendi onları yapayım ortalığı topladım o da dağıldı yine banyo tuvalet hala temiz çok şükür

Kalan camlarımı sildim,balkonumu süpürdüm sildim apartmanda bana ait merdivenleri sildim süpürdüm makinaya perdeleri atttım gelin görünki mutfak yine dağınık,banyo desen harap halde.Akşam eşim duş alıcak diye daha toplamam.Mecburen yine elden geçicek her yer.

Görüşemezsek kızlar şimdiden iyi bayramlar

ah ah aynı durum ben temizledim yine kirlendiiiiiiiiii

Cam perde merdiven derken kocam börek istedi onu yaptım canım kısır çekti onu yaptım ayy hiç halim kalmadı benim.kadayıf yapıcaktım 2 tepsi sanırım yarına kaldı.gelen yok nasılsa.Çünkü süt gelicek mayalıycam mutfak hala dağınık yok valla bacaklarım tutmuyo.yeter bu kadar...

evet kızlar şöyle bi baktım yorumlara da maşallah herkes tekrardan kirletmiş evini :) aynı benim ev gibi :)
hiç bir zaman ohh bitti kökten diyemiyorum, bi tarafı temzilerken diğer taraf batıyor üff ne biçim iş bu :)
sanırım hepimizin banyolar kalmış :) çok güldüm halmize yaa
evleri temzilerken ne var ne yok banyoya sıkış tepiş atoyıruz, şimdi de banyolar bu halde işte :)
bende bugün saatlerce perdelerle uğraştım yıkadım da ütülemesi mahvetti, kollarım koptu valla, şimdi astım tüllerimi de bi bakayım kimler neler yapmış diye :)
son olarak banyom tuvaletim kaldı cifleyip bitiyorum artıkın yeter daa :) valla bir haftadır çatladım temzilik derdinden...
bişey değil bayram sonu etle uğraşmaktan heryer batacak yine, hadiiii bi daha baştan temzile... :)
ben banyoma gidiyorum paçaları kolları sıvayıp cifimi alıyorum elime..:) hadi bakalım bacılar görüşrüz..
işleri biten detayları yazsın görüşrüz kızlar...

kikirikli canım bende kadayıf yapıcam, az önce çıkardım buzlukta yarım kilodan az fazla vardı taze kadayıf..
ortalarına ceviz koyup sarıp diziyorum tepsiye, üzerine tereyağ gezdirip pişiriyorum...sonra şerbetliyorum...
senin tarif nasıl geçen soracaktım unuttum, değişikse deneyebilirim...baklavadan vazgeçtim, kadayıfa karar verdim :)
bu arada bende dün yapmıştım kısır nasıl canım çekmişti :)) sanada afiyet olsun canım

Canım yarım kg kadayıfı iyice elimde ayrıyıroum.Sonra hepsini erittiğim yağa iyice bulayıp,2 ye bölüp yarısını tepsiye güzelce yine didikliye didikliye diziyorum.Yarısı dizilince üzerine ceviz koyup diğer yarısınıda aynı şekilde iyice didip kapatıyorum üstünü.Yuvarlak tepsi kullanıyorum.Aynı boyda 2 tepsim var.Kadayıfların üstünü diğer tepsimn tabanıyla olanca kuvvetimle bastırıp iyice düzleştiriyorum.Önemli olan iyice sıkıştırıp düzleştirmek.Sonra fırına veriyorum.Üstü iyice kızarınca aynı boyuttaki tepsiye ters çevirip bu kez diğer tarafınında aynı oranda pişmesini sağlıyorum.Kadayıfın çıkmasına az bir süre kala 5 bardak suya 6 bardak şekeri koyup kaynayınca limonuda koyup iyice kaynatıyorum.Kadayıf çıkınca fırından soğuyunca kaynar şerbeti döküyorum üzerine.Yani kadayıf soğuk şerbet kaynar. 3 4 kez yaptım çok beğenildi ve çok güzel oldu.En önemli şey iyice bastırıp tersli düzlü pişirmek ve şerbetin kadayıfın ısısına dikkat etmek...Aynımı yapıyordun sende???

işler bitti bende bittim
birazdan eşimle alışverişi gidicez bana ''bayramlık'' alcakmış
ya her bayram zorla kıyafet alıyo bana bugün çok yorgunum boşwer evdekilerden giyerim diyorum yok illa alcakmış bayramın ne özelliği kalırmış şimdi bu yorgunlukla aklımda hiç bişey yokken nasıl dolaşcam ne alcam:26::26::26::26:

ay ne istiyorsun daha millet almıyor der bu uff yinemi diyor:)Gti biraz değişik tarzda al oh giy değişik değişik:)

ayy twety getirtme beni oraya yaaaa :) millet ister kocası almaz sende buldun burun kıvırıyon :))
ne güzel işte git güzel güzel ohh al demişken alacan twety, bırak işi gücü gidin alın güzel kıyafetler...

benimki farklı canım yaa, yarım ceviz parçasını avuç içine aldığım kadayıf parcasının içine koyup rulo gibi sarıyorum, hepsini böyle yapıp diziyorum tepsiye, üzerine tereyağ ve margarin karışık eritiyorum döküyorum, üzeri kızarana kadar pişiriyorum fırında...sonra şerbetliyordum...
ama srıp sarıp dizmesi baya uğraştırıyordu..seninki daha kolaymış..deneyecem ben senin tarifini birazdan canım hoşuma gitti. :)
ama bi sorum var onu anlayamadım,erittiğim yağa bulayıp tepsiye diziyorum dedin ya, işte hangi yağı eritiyorsun tereyağmı margarinmi? onu net anlatırsan yapıcam şimdi...
işler bitti geberdim aslında ama malum bayram evde bi tatlı olması şart :) bi zahmet onu bi anlatırmısın canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…