Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

canım bizde kesmedik, afrikaya bağışladık bu sene.... çünkü burda hisseye giren sayısı çok az, bizde yabacıyız eş dost olmayınca çevre olmadan olmuyor bu işler, genelde koyun falan kesiyorlar, eşimde pek anlamaz bu işlerden, tek başına kesmesi parçalaması zor haliyle...afrikaya bağışladık allah kabul ederse...
sağolsunlar kesenler pay göndermiş, o etlere dedim :)
memlekette olmadan bayram zor yalnız yalnız bomboş gibi geçiyor bayram
allah kimseyi ayırmasın sevdiklerinden...

Allah kabul eder inşallah canım..
Gerçekten uzakta bayram zormuş bunu anladım yaşadım da...
Herkes memlekette beraberken uzaktan telefonla dinlemek buruk oluyor...
Olsun sağlık olsun herkes yerinde mutlu olsun da napalım ayrı olmak zor...
Ama bayram eş dost akrabayla güzel kesinlikle kaılıyorum...

çok gecmış olsun canım annemlerde böle bır ankastre kullanıyorlar . korktum onları uyarayım barı. markası ne bu ocagın. ve hangı durumda patlarmıs ne dedıler. çok merak ettım ya cok korktum Allhtan basında degılmıısn

kızlar ya ben evı temızlıyorum mıs gıbı fakat sanırım aldıgımı aldık yere koymuyorum yatak odasındakı tuvalet masası sureklı dagılıyory a deı olacagım aslında herseyımın yerı var . ayakkabı kutusu koydum cekmece ıclerıme bölme bölme oldu ıyıde oldu ama nıye böleyım anlamıyorummm.

bazı seylerı hep ertelıyorum sımdı banyo yaptık kızımla banyoyu yıkamadım sımdıde canım ıstemedı sabah yıkayım dedım . camasır atıcam aslında ama sabah atarım dedım onuda nıye ertelıyorsam anlamıyorum ya sızdede oluyormu bu . bazen temızlıkten sonra söz verıyorum bır daha asla yerıne koymadan bırakmıycam bıseyı dıye bı bakmısım yıne eskı halıne dönmus ya

Hepimizin ortak sorunu canım :) Ben bir ara söz verdim asla ne olursa olsun ertelemiycem dedim ve başardım sonra bıraktım:) Şimdi yine ertelemiyorum.Aklına gelen neyse kalk anında yap bitsin..Evdeki işler değil de kafadaki işler zorluyor bizi.İnatlaş kendinle...Bir de aldığını yerine koymak konusunda inatlaş.Bak o zaman çok daha düzenli olursun.Heleki herşeyin yeri belliyse...

canım emin ol şu yazını okuyan bütün bayanlar, hah işte aynen ben gibi diyordur :) çünkü bütün bayanların ortak derdi bu...
bir söz vardır, küçük işlerin birikmesi, büyük işleri meydana getirirmiş...çok doğru bi cümle...elimize mesela bi çorap geçiyor, şimdilik dursun burda sonra alırız diyoruz, sonra diğer taraftan başka bi şeyi sonra kaldırırm diyoruz onu koy bunu koy derken hadiii işler birikip kalıyor...hele birde çocukla uğraşmak insanı temzilikten yıldırıyor...
evi temizleyip çıkıyoruz sanki hiç batmayacak gibi, ama ertesi gün kirlenmeye başlıyor...
benim bu konuda ufak tavsiyelerim olacak eğer kabalık etmiş olmazsam şayet :) kocaman yayla gibi geniş bir evden, minicik bir lojmana taşınmanın verdiği tecrübe ile konuşuyorum,,dikkate alın derim, çünkü artık evimde bende rahatladık..

şimdi kızlar sıkılmadan okuyun bence faydasını görürsünüz, herşeyi alıyoruz alıyoruz doymuyoruz, yok süs yok biblo yok tablo, şu lazım bu lazım anaaa bi de bakmışız ev angarya dolup taşmış...

önce mutfağımdan bi örnek vereyim, sırayla diğer odalara da gelicem :)

eski evimde dört odam vardı geniş geniş mutfağım bile kocamandı...buraya taşındık ve baktım herşey tıkış tıkış, yok dedim buna çare lazım...
mutfağımı temziliyorum ama dağınık gibi duruyor...içim daralıyor,
ipleri ele aldım ve başladım ferahlatma çabalarına, önce buzdolabı süslerimden kurtuldum ohh bi rahatladı dolabım bembeyaz oluverdi birden, hepsini attım ıvır zıvırdan başka bişey değil o süsler...

tost makinem robotum yok kahve makinesi yok çay makinesi anam bi baktım tezgahın üzeri pazar yeri gibi, tost makinesini kullanmayalı aylar geçmiş.. kaldırdım hepsini dolaplar...tezgahım açıldı...
cezve seti, askılı fincanlar sosluk limonluk sirkelik baharatlık derken hepsi ortalıkta, onlarıda kaldırdım...
büyükçe meyve tabağım vardı yapay, sinirime dokunuyordu arkadaşıma hediye ediverdim :)

mutfağım artık rahatladı ortalık sakin...
gelelim salonuma...
süsdü püsdü biblo tablo derken heryer ıvır zıvır onları kaldırdım..gereksiz süsleri hep attım...
yapay çiçekleri hediye ettim, duvar süslerimi de verdim, ohh açıldı orası da, şimdi koltuklar ve orta sehpam haricinde kırılıp dökülecek tek bişey yok salonumda..

yatak odamda sıra.... şifoniyerin üzeri parfüm deo şu bu takı falan derken anam gözüme giriyordu hepsi, kullanmadığım parfümler takılar hepsini dağıttım çevreme, işe yaramayanları attım gitti,şimdi sadece bi tane takı kutusu var üzerinde :) çekmecelerimde aylardır kullanmadığım eşarplarım giymediğim giysiler, hepsini ayırdım ihtiyacı olan birine yolladım...çevremde yok demeyin ararsanız bulursunuz kızlar..

şimdi dolalar ohh boş boş ne güzel nefes aldım yahu,

oturma odamda tv masası süs biblo doluydu mumlar falan filan hep attım onları da,, bekarken çeyiz diye alınan fuzuli eşyalardan birisiydi hepsi, tv masam bomboş artık toz alırken pek rahatım...

iki kanepe bir tv var odamda ohh gönlüm ferahladı...

lavabom banyom aynen süsten püsten kurtulunca bir ferahladı ki,

kızlar yeminle nefes aldım artık, çok rahatladım, elimi biyere atsam süsten geçilmiyordu..bi düşünün kızlar evimizde süs eşyalarının çoğunluğunu ve sıkıntısını...tozunu almaktan vakit bulamıyoruz, hepsinden kurtulun...şuan evimde en fazla bir iki tane maddi değeri yüksek diye kıyamadığım bir iki aksesuar dışında hiçbir fazlalığım yok...OHHH BEEE :)

Gazel öyle güzel yapmışsın ki ohh.Benim evde biblo hiç yok.Bir tane bile.Süs eşyası yok.İşime yaramayan kullanamadığım bir şey yok:) Sevmiyorum.Bana gereksiz geliyor.Toz al dur tıpkı dediğin gibi.Sadeliği daha çok seviyorum bu anlamda...Bende mutfaktaki ıvır zıvırları attım kullanmadığım plastikleri filan.Bir süre bakmayaınca birikiyor hemen.Oh şunu nereye koysam derdim kalmadı...Ellerine sağlık valla seninde.Hem sevaba girmişsin hem ruhun açılmış...

ben de sen gibiyim gazelcim hiç sevmiyorum fazlalığı mutfak tezgahımda sadece gerekli şeyler var baharat takımı tuz şeker çay kavanozu ve çayçım yeterrr
büfem vardı onu da oturma odasına alıp kitaplık yaptım içindekileri kullanmıyordum yatak odamın aynasının önü boş 2 yaşındaki oğluumdan dolayı kaldırdım çekmece içine organizer yaptım herşeyin yeri belli şimdiki hedefim dolap içleri kışlıkları yerleştirecek organizerlerle dderleyip toplayım diyorum gereksiz ne varsa kaldıracağım giymediğim bir sürü kıyafet var yine kaldırıp yenilemek lazım dolabı

aklın yolu bir kızlar, mevzu açıldımı hepmiz bu tür şeyleri gereksiz buluyoruz ama ne hikmetse süsten püsten gereksiz eşyaları evimizde barındırmaktan da vazgeçemiyoruz..
bende aynen hep gereksiz bulur ama evimin baş köşelerine de yerleştirmekten hayıflanmazdım...ama artık bilincine vradım şükür...
son bahsettiklerimi yapınca evim çok ferahladı, ama halen bitirmiş değilim...gereksizlerden biride gümüşlük denen zamazingo... sinir bozucu gereksiz fuzuli işe yaramaz ama yer kaplama konusunda da maşallah yeteneği olan gümüşlükleri halletmek istiyorum...
iki tane gümüşlüğüm var, biri iki kapaklı biri tek kapaklı, salonumda iki köşede yer almaktalar kendileri...:)
birinin içinde bilmem kaç parça yemek takımı var, diğerinde de kristal bardak takımı...
özenle döşenmiş bardak çanaklar orda öylece sırıtırken, birçok vaktimi onların tozunu almak alıyor...
yazık günah vallahi, hadi yemek takımına pek bişey demiyim, haliyle zaman zaman kullanılan bişey, ama 3 sene önce 300 lira para bayılıp o kristal bardak takımını aldım ve kendilerini özenle sıraladım gümüşlüğe, allahım ne büyük cahillik bu yaaa...
geçenlerde okadar sinirli anıma denk gelmiş demekki tozunu alırken, iki tane kadehi düşürüp kırdım,,,valla hiçde üzülmedim, ohh iki taneden kurtulmuş oldum :)
300 lirayı o takıma vereceğime, daha gerekli bişey alsaymışım aptallık işte...
ya yemek takımına ne demeli, inanın şuan kaç parça olduğunu unttum, okadar gereksiz parçası varki, sosluk yok sütlük, yok bilmem nee, şimdiki aklım olsa sadece, servis tabaklarını, çorba tenceresini, fincan takımını alsam yeter de artarmış bile, oda sinirimi bozmakta...

bu ve bunun gibi okadar gereksiz şeyleri barındırıyoruz ki kızlar, keşke el birliği yapsak da, ufacık bişey bile olsa yok etsek bütün gereksizleri....

hem birbirimize cesaret verir galeyana geliriz, hemde kurtulmuş oluruz fazlalıktan....

yarın temizlik yapacağım kaç gündür yoktuk temizlemek lazım ki haftaya temiz girelim dimi
toz ben de de çok ama etrafım inşaat dolu
ama o kadına da ne demeli ben mutfak lavabosuna döküyorum sonra ordan temizliyorum biz de ayakkabını bile kapı önüne koyamazsın kuralı varr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…