benimki farklı canım yaa, yarım ceviz parçasını avuç içine aldığım kadayıf parcasının içine koyup rulo gibi sarıyorum, hepsini böyle yapıp diziyorum tepsiye, üzerine tereyağ ve margarin karışık eritiyorum döküyorum, üzeri kızarana kadar pişiriyorum fırında...sonra şerbetliyordum...
ama srıp sarıp dizmesi baya uğraştırıyordu..seninki daha kolaymış..deneyecem ben senin tarifini birazdan canım hoşuma gitti. :)
ama bi sorum var onu anlayamadım,erittiğim yağa bulayıp tepsiye diziyorum dedin ya, işte hangi yağı eritiyorsun tereyağmı margarinmi? onu net anlatırsan yapıcam şimdi...
işler bitti geberdim aslında ama malum bayram evde bi tatlı olması şart :) bi zahmet onu bi anlatırmısın canım...
Katı yağ ama tarifte tereyağ yazıyordu her ikiside olur.Ben katıyağla yaptım hep....Bende yapmıycam dedim ama şuan fırına verdim bi tepsi:)
heheeeyyyttt banyoda bitti sonunda ama bende bittim ellerim sızlıyo delindi hertarafııı
klozet takımlarımı yıkamıştım dün duş perdesinide yıkadım .. küveti klozeti lavaboyu hem çamaşır suyu hemde cifle yıkadım yerleri çamaşır suyuyla yıkadım duvarlarıda hallettim haa bide çelik raflarım paslanmıştı onları ovdum iyice ..temizlik bezlerimide makinaya attım geldim ...ohhh miss oldu evim misss :)
yaşasın domestos , cif , aspirin ve camsil kardeşliği
kizlar hepinizin bayramini kutlarimmm.
bana kim kavurmani yapmanin en guzel yontemini soyler??
arkadaslar yatak odamda bıtmek tukenmeyen bır toz var delırmek uzereyımhergun yatak odasının tozunu alıyorum loc ile gardrobum uda siliyorum aksamına yıne toz evı zaten 3 gunde bır supuruyorum toz alıyorum falan fılan dagınık bırıde degılım tam tersı evım hergun duzenlı ve temız.ama bu toz nerden gelıyor camı bır acıyorum butun tozlar havada artık yatak odası tulunu nerdeyse her hafta yıkar oldum ((caddede oturuyorum ama yatak odası arka tarafta anlamadım gıttı daha ne yapayım ((((
Hdi mobilyalar desen,koyu renkse olur diyicem ama perdeler filanda aşırı tozlanıyor diyorsun...Hım ne yapmak lazım acaba...İnş bilen biri çıkar.Benimde arka balkonum öyle.Ama mobilyalarım krem olduğu için toz belli olmuyor.Birde kullanmadığım odam olduğundan.Camı sık açmasanda mı oluyor?
ıkısınıde denedım hergun camı acıpta denedım ucgunde bır acıpta denedım.yıne toz yıne toz sabah sılıyorum aksama mobılyaya adını yaz:)gardoraptakı butun herseyı yıkayıp hurca kaldırdım ve duzenlıde((sık sık yıkarım zaten ıcındekıler..acaba yataktanmı..burası 5.tayın yerım yatakmı tozladı kı ((((olmucak atıcam bırgun camdan hespını kökten cözum.................
selam kızlar herkese kayırlı bayramlar dileyerek başlıyım dedim :)
dün çok yağmur yağdığı için bütün tmeizliğim bitmesine rağmen oturma odamın camlarını silmemiştim...
bugün sabah erkenden kalktım ve hemencecik siliverdim...ardından halımı süpürdüm tv nin falan tozunu aldım,
geçtim mutfağa, hemen kavurmayı koydum ocağa, o pişerken bir yandan dün yorgun olduğum için yapamadığım kadayıfı yaptım ( bu arada kikirikliye teşekkür ederim, canım tarifini yaptım çok güzel olmuş çok sağol)
kadayıf fırında pişerken, düdüklü tencereye mercimek çorbamı koydum, ve hemen pirinç pilavını yetiştirdim,,, şükür eksiksiz bugünü geçirdik,
birazdan, etleri kuşbaşı doğrayıp ayırıp ayarlayıp poşetleyip buzluğa koyacam...
yemeğimizi yedik bulaşıklarımı da hallettim..çay içeçez birazdan :) buyurun beklerim ...
selam kızlar herkese kayırlı bayramlar dileyerek başlıyım dedim :)
dün çok yağmur yağdığı için bütün tmeizliğim bitmesine rağmen oturma odamın camlarını silmemiştim...
bugün sabah erkenden kalktım ve hemencecik siliverdim...ardından halımı süpürdüm tv nin falan tozunu aldım,
geçtim mutfağa, hemen kavurmayı koydum ocağa, o pişerken bir yandan dün yorgun olduğum için yapamadığım kadayıfı yaptım ( bu arada kikirikliye teşekkür ederim, canım tarifini yaptım çok güzel olmuş çok sağol)
kadayıf fırında pişerken, düdüklü tencereye mercimek çorbamı koydum, ve hemen pirinç pilavını yetiştirdim,,, şükür eksiksiz bugünü geçirdik,
birazdan, etleri kuşbaşı doğrayıp ayırıp ayarlayıp poşetleyip buzluğa koyacam...
yemeğimizi yedik bulaşıklarımı da hallettim..çay içeçez birazdan :) buyurun beklerim ...
Canım yarım kg kadayıfı iyice elimde ayrıyıroum.Sonra hepsini erittiğim yağa iyice bulayıp,2 ye bölüp yarısını tepsiye güzelce yine didikliye didikliye diziyorum.Yarısı dizilince üzerine ceviz koyup diğer yarısınıda aynı şekilde iyice didip kapatıyorum üstünü.Yuvarlak tepsi kullanıyorum.Aynı boyda 2 tepsim var.Kadayıfların üstünü diğer tepsimn tabanıyla olanca kuvvetimle bastırıp iyice düzleştiriyorum.Önemli olan iyice sıkıştırıp düzleştirmek.Sonra fırına veriyorum.Üstü iyice kızarınca aynı boyuttaki tepsiye ters çevirip bu kez diğer tarafınında aynı oranda pişmesini sağlıyorum.Kadayıfın çıkmasına az bir süre kala 5 bardak suya 6 bardak şekeri koyup kaynayınca limonuda koyup iyice kaynatıyorum.Kadayıf çıkınca fırından soğuyunca kaynar şerbeti döküyorum üzerine.Yani kadayıf soğuk şerbet kaynar. 3 4 kez yaptım çok beğenildi ve çok güzel oldu.En önemli şey iyice bastırıp tersli düzlü pişirmek ve şerbetin kadayıfın ısısına dikkat etmek...Aynımı yapıyordun sende???
Afiyet olsun canım.Ben sana anlattım kendim yaptım ama pc ye dalıp biraz fazla kızarttım.Güzel ama fazla kızarınca tadı değiştiKısmet eşimle ben yiyoruz nasılsa bişey olmaz....
Bende yatak odamın perdesini yıkamış asmamıştım.Makinada kalınca iyice kırışmış ütü yaptım astım onu.Başkada iş yapmadım bugün yani mutfak oda temizliğini artık rutin olduğu için saymıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?