ooooffffffffffff öyle canım sıkkınki her şey üst üstemi gelir ya bi şey olunca bu sıkıntıya sadece ev temizliği beni kesmez tüm dünyayı temizlemek istiyorum öyle dalıyımki işe yaşadığımı bile unutayım bunun bi yolu yokmu ki ya
çok sağol canım bizim burdada yok kaloriferli ev... bir iki tane var onlarda merkezi sistem şahsi yaptıranlar, doğalgaz olayı daha uğramadı buralara :)
yinede şükür canım her zaman şükrediyorum...hiç evi olmayan insanlara bakınca varsın sobalı olsun hamdolsun halimize rabbime şükürler olsun...
çok sağol canım bizim burdada yok kaloriferli ev... bir iki tane var onlarda merkezi sistem şahsi yaptıranlar, doğalgaz olayı daha uğramadı buralara :)
yinede şükür canım her zaman şükrediyorum...hiç evi olmayan insanlara bakınca varsın sobalı olsun hamdolsun halimize rabbime şükürler olsun...
Yapar evdeyken sağolsun...Bazen sular kesik olunca durulamama falan yardım eder bulaşıkları...Dış kapımın önünü süpürdüğü sildiği olmuştutr.Çamaşır asmıştır yeri gelince...Şuan yoğun çalışıyor.Ama diyelim ki gece işten yorgun geldi,Gel beraber şu işi yapalım desem elinden geleni yine de yapmaya çalışır.....
iyi akşamlar kızlar kısmet olurda bizde önümüzdeki hafta kışlık halıları serecez sobayı kuracagız inş tütmez yine geçen sene biraz tüttüde sagolsun inşaatı yapanlar bacayı en yüksek tepeye koymuşlar efil efil rüzgar esiyor yönetimle konuştu annem olmazsa bi baktırırız dediler bacaya havalar serinledi ama henüz soba yakılacak bir hava yok biz kuralımda diyor annem ne zaman sogursa ozaman yakarız diyor
Ay bizimde tütüyo ya.Eşim sen yakamıyorsun diye arada kızsada benden değil sanırım:) Gerçi ilk senelere göre daha dikkatliyim ama yinede duvarlar leş gibi oluyor...Burada mutfağa küçük odun sobası kurarlar.İş yaparken hemen girip yakarlar işleri bitene kadar idare eder ısısı...Eşim kuralım diyor ama sevmiyorum ya.Hem odada hem mutfata uğraşmak sıkıyor beni.İş yaparken sıkıca giyinir yaoarım her zamanki gibi nolcak diyorum...Siz olsanız ne yapardınız kızlar.?
iyi akşamlar kızlar kısmet olurda bizde önümüzdeki hafta kışlık halıları serecez sobayı kuracagız inş tütmez yine geçen sene biraz tüttüde sagolsun inşaatı yapanlar bacayı en yüksek tepeye koymuşlar efil efil rüzgar esiyor yönetimle konuştu annem olmazsa bi baktırırız dediler bacaya havalar serinledi ama henüz soba yakılacak bir hava yok biz kuralımda diyor annem ne zaman sogursa ozaman yakarız diyor
Aynen bende hem il merkezine hem ilçe merkezine ortak uzaklıktayım...Evimde üst kat boş,alt kat dükkan,yanda evler var ama içi boş,yapılı değil.Pencere filan yok...Ben öyle apartmanda bir başıma oturuyorum...Allahtan bu sene laminant yaptıkta bir nebze daha iyi gibi.Kışında odada yaktımmı sobamı oh fırın gibi:) Yakınca sıcacık oluyor bunalıyorum bile:) Allah dışarıda olanlara yardım etsin dediğin gibi...Varsın bu dünyada 4 4 lük yaşamayalım...Cenneti versin Allah bize inşallah....
Ay bizimde tütüyo ya.Eşim sen yakamıyorsun diye arada kızsada benden değil sanırım:) Gerçi ilk senelere göre daha dikkatliyim ama yinede duvarlar leş gibi oluyor...Burada mutfağa küçük odun sobası kurarlar.İş yaparken hemen girip yakarlar işleri bitene kadar idare eder ısısı...Eşim kuralım diyor ama sevmiyorum ya.Hem odada hem mutfata uğraşmak sıkıyor beni.İş yaparken sıkıca giyinir yaoarım her zamanki gibi nolcak diyorum...Siz olsanız ne yapardınız kızlar.?
ahh yelizcim yarama tuz bastın valla :) benim sobada tütme sorunu pek yok da, borulardan zift akıyor, ne yaptıysak çare olmadı, baca temzilendi, borular pırıl pırıl içleri tertemiz, hiç bi sorun yok ama sobamızın borularından zift sızıyor, hemde ne zift, iğrenç kokulu zehir gibi, hatta geçen sene halımın üzerine şıp şıp damlamış, gece şıpırtı sesine uyandım, bi yandan yere şıp şıp damlarken, etrafa da damlacıklar sıçramış, duvar falan mahfolmuştu...
sildik temizledik halımı yıkattırdım neyse sorun olmadı, ama bu sene de akıyor ve boruların ek kısımlarına pet şişe kestim telle bağladım, eskiden annem yapardı ordan hatırladım, anam babam usülü :)
akmasa keşke herşeyine razıyım sobanın da akması beni mahfediyor. elimden bez düşmüyor
bu arada sobayı severim bi yandan :) fırınına patates atarız, çayı demlerim, taze yeşil soğan maydonoz marul ve patatesleri yufka ekmeğin arasına dürüm yapar tuz ve acı pul biberi dökeriz mmm çok lezzetli olur..kayınvalidemler köyde yufka yaparlar, o göndermişti çok güzel oluyor...sobanın üzerinde kestane pişiririz :) kestane kebappp :)
büyükçe bir güğüm var kaynar su içinde, çaydanlığım üzerinde her an demlemeye hazır :) dışardan titreyerek geldiğimizde sanki fırın gibi sıcacık olur... :)
hani yazın derler ya kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi diye, soğuk sulardan kızgın kumlara atlıyoruz bizde hahaha :) çok güldüm...
sobanın yerini tutmaz elbet kalorifer, ama rahatlık konusunda keşke kaloriferli de otursam diye iç geçirmişimdir :) şükür yinede rabbime, allah şu soğuk günlerde kışta kıyamette sokaklarda aç açıkta gezenlere yardımcı olusn, şükredelim halimize kızlar...
kızlar yazmaya anca fırsat buldum ilk önce mutfaktan başladım tezgahımı cifledim daha sonra otuma odası çocuk odası hol ve koridorları tozunu alıp süpürüp silim kapısını çekiyorum yatak odasında eşim uyuduğu için ilk önce onu uyandırdım sonra orayıda hallettim arkadan banyoları bitirdim sonra pazara gittim gelince duşumu aldım çamaşırlarımı makinaya attım hemen o arada yemeğimi koydum o sırada sofray kurdum yemeği yedik çamaşırları astım 2 postayı attım kayınvalideme gittik çay içtik gelince çıkanları astım 3 postayı attım şimdide bilgisayara oturdum çok yorulduuuum
ahh yelizcim yarama tuz bastın valla :) benim sobada tütme sorunu pek yok da, borulardan zift akıyor, ne yaptıysak çare olmadı, baca temzilendi, borular pırıl pırıl içleri tertemiz, hiç bi sorun yok ama sobamızın borularından zift sızıyor, hemde ne zift, iğrenç kokulu zehir gibi, hatta geçen sene halımın üzerine şıp şıp damlamış, gece şıpırtı sesine uyandım, bi yandan yere şıp şıp damlarken, etrafa da damlacıklar sıçramış, duvar falan mahfolmuştu...
sildik temizledik halımı yıkattırdım neyse sorun olmadı, ama bu sene de akıyor ve boruların ek kısımlarına pet şişe kestim telle bağladım, eskiden annem yapardı ordan hatırladım, anam babam usülü :)
akmasa keşke herşeyine razıyım sobanın da akması beni mahfediyor. elimden bez düşmüyor
bu arada sobayı severim bi yandan :) fırınına patates atarız, çayı demlerim, taze yeşil soğan maydonoz marul ve patatesleri yufka ekmeğin arasına dürüm yapar tuz ve acı pul biberi dökeriz mmm çok lezzetli olur..kayınvalidemler köyde yufka yaparlar, o göndermişti çok güzel oluyor...sobanın üzerinde kestane pişiririz :) kestane kebappp :)
büyükçe bir güğüm var kaynar su içinde, çaydanlığım üzerinde her an demlemeye hazır :) dışardan titreyerek geldiğimizde sanki fırın gibi sıcacık olur... :)
hani yazın derler ya kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi diye, soğuk sulardan kızgın kumlara atlıyoruz bizde hahaha :) çok güldüm...
sobanın yerini tutmaz elbet kalorifer, ama rahatlık konusunda keşke kaloriferli de otursam diye iç geçirmişimdir :) şükür yinede rabbime, allah şu soğuk günlerde kışta kıyamette sokaklarda aç açıkta gezenlere yardımcı olusn, şükredelim halimize kızlar...
işlerimiz yolunda gitmiyor pek canım bide ben erzurumda oturuyorum evden bile çıkamıyorum bunaldım galiba ya sorduğun için teşekkür ederimNe oldu canım hayırdır?
Temizlikte pratik malzemelere bayılıyorum şimdi yeni marka keşfettim her şeyi pratik alı alıveriyosun yapı yapı veriyosun hemencecik tam benlik
canım emin ol şu yazını okuyan bütün bayanlar, hah işte aynen ben gibi diyordur :) çünkü bütün bayanların ortak derdi bu...
bir söz vardır, küçük işlerin birikmesi, büyük işleri meydana getirirmiş...çok doğru bi cümle...elimize mesela bi çorap geçiyor, şimdilik dursun burda sonra alırız diyoruz, sonra diğer taraftan başka bi şeyi sonra kaldırırm diyoruz onu koy bunu koy derken hadiii işler birikip kalıyor...hele birde çocukla uğraşmak insanı temzilikten yıldırıyor...
evi temizleyip çıkıyoruz sanki hiç batmayacak gibi, ama ertesi gün kirlenmeye başlıyor...
benim bu konuda ufak tavsiyelerim olacak eğer kabalık etmiş olmazsam şayet :) kocaman yayla gibi geniş bir evden, minicik bir lojmana taşınmanın verdiği tecrübe ile konuşuyorum,,dikkate alın derim, çünkü artık evimde bende rahatladık..
şimdi kızlar sıkılmadan okuyun bence faydasını görürsünüz, herşeyi alıyoruz alıyoruz doymuyoruz, yok süs yok biblo yok tablo, şu lazım bu lazım anaaa bi de bakmışız ev angarya dolup taşmış...
önce mutfağımdan bi örnek vereyim, sırayla diğer odalara da gelicem :)
eski evimde dört odam vardı geniş geniş mutfağım bile kocamandı...buraya taşındık ve baktım herşey tıkış tıkış, yok dedim buna çare lazım...
mutfağımı temziliyorum ama dağınık gibi duruyor...içim daralıyor,
ipleri ele aldım ve başladım ferahlatma çabalarına, önce buzdolabı süslerimden kurtuldum ohh bi rahatladı dolabım bembeyaz oluverdi birden, hepsini attım ıvır zıvırdan başka bişey değil o süsler...
tost makinem robotum yok kahve makinesi yok çay makinesi anam bi baktım tezgahın üzeri pazar yeri gibi, tost makinesini kullanmayalı aylar geçmiş.. kaldırdım hepsini dolaplar...tezgahım açıldı...
cezve seti, askılı fincanlar sosluk limonluk sirkelik baharatlık derken hepsi ortalıkta, onlarıda kaldırdım...
büyükçe meyve tabağım vardı yapay, sinirime dokunuyordu arkadaşıma hediye ediverdim :)
mutfağım artık rahatladı ortalık sakin...
gelelim salonuma...
süsdü püsdü biblo tablo derken heryer ıvır zıvır onları kaldırdım..gereksiz süsleri hep attım...
yapay çiçekleri hediye ettim, duvar süslerimi de verdim, ohh açıldı orası da, şimdi koltuklar ve orta sehpam haricinde kırılıp dökülecek tek bişey yok salonumda..
yatak odamda sıra.... şifoniyerin üzeri parfüm deo şu bu takı falan derken anam gözüme giriyordu hepsi, kullanmadığım parfümler takılar hepsini dağıttım çevreme, işe yaramayanları attım gitti,şimdi sadece bi tane takı kutusu var üzerinde :) çekmecelerimde aylardır kullanmadığım eşarplarım giymediğim giysiler, hepsini ayırdım ihtiyacı olan birine yolladım...çevremde yok demeyin ararsanız bulursunuz kızlar..
şimdi dolalar ohh boş boş ne güzel nefes aldım yahu,
oturma odamda tv masası süs biblo doluydu mumlar falan filan hep attım onları da,, bekarken çeyiz diye alınan fuzuli eşyalardan birisiydi hepsi, tv masam bomboş artık toz alırken pek rahatım...
iki kanepe bir tv var odamda ohh gönlüm ferahladı...
lavabom banyom aynen süsten püsten kurtulunca bir ferahladı ki,
kızlar yeminle nefes aldım artık, çok rahatladım, elimi biyere atsam süsten geçilmiyordu..bi düşünün kızlar evimizde süs eşyalarının çoğunluğunu ve sıkıntısını...tozunu almaktan vakit bulamıyoruz, hepsinden kurtulun...şuan evimde en fazla bir iki tane maddi değeri yüksek diye kıyamadığım bir iki aksesuar dışında hiçbir fazlalığım yok...OHHH BEEE :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?