Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Ne oldu canım hayırdır?

Aynen bende hem il merkezine hem ilçe merkezine ortak uzaklıktayım...Evimde üst kat boş,alt kat dükkan,yanda evler var ama içi boş,yapılı değil.Pencere filan yok...Ben öyle apartmanda bir başıma oturuyorum...Allahtan bu sene laminant yaptıkta bir nebze daha iyi gibi.Kışında odada yaktımmı sobamı oh fırın gibi:) Yakınca sıcacık oluyor bunalıyorum bile:) Allah dışarıda olanlara yardım etsin dediğin gibi...Varsın bu dünyada 4 4 lük yaşamayalım...Cenneti versin Allah bize inşallah....

Aynen bende hem il merkezine hem ilçe merkezine ortak uzaklıktayım...Evimde üst kat boş,alt kat dükkan,yanda evler var ama içi boş,yapılı değil.Pencere filan yok...Ben öyle apartmanda bir başıma oturuyorum...Allahtan bu sene laminant yaptıkta bir nebze daha iyi gibi.Kışında odada yaktımmı sobamı oh fırın gibi:) Yakınca sıcacık oluyor bunalıyorum bile:) Allah dışarıda olanlara yardım etsin dediğin gibi...Varsın bu dünyada 4 4 lük yaşamayalım...Cenneti versin Allah bize inşallah....

allah bin kere razı olsun eşimden, yardım eder ev işlerinde...
hasta falan olduğumda yemeği bile yapar hazırlar getirir..sağolsun...
ben bulaşıkla falan ilgilenirken, gelir mesela sofra kurmama yardımcı olur, oğlumun bakımında falan çok yardım eder allah razı olsun eşimden...
babam mesela elini bir iğneye bile değdirmezdi, bir çöp bile kaldırmazdı yerden, annem yazık her işe yetişecem diye uğraşırdı...
o zamanlar hep korkardım böyle dağınık ve hiç yardımcı olmayan biriyle evlenmekten :)
şükür eşim çok yardımcı olur...
ama herşey karşılıklı tabi, bende onun her işinde yardım ederim...mesela üstünü başını hazırlar eline veririm çorabına varıncaya kadar ayağına getiririm, git kendin al dolaptan demem...
elbette gidip alabilir, ama mesele yardımlaşmak değer verdiğini hissettirmek...
erkek işi bile olsa ucundan tutarım...oda bana yardım eder bende ona...allah razı olsun kocamdan...

iyi akşamlar kızlar kısmet olurda bizde önümüzdeki hafta kışlık halıları serecez sobayı kuracagız inş tütmez yine geçen sene biraz tüttüde sagolsun inşaatı yapanlar bacayı en yüksek tepeye koymuşlar efil efil rüzgar esiyor yönetimle konuştu annem olmazsa bi baktırırız dediler bacaya havalar serinledi ama henüz soba yakılacak bir hava yok biz kuralımda diyor annem ne zaman sogursa ozaman yakarız diyor

Temizlikte pratik malzemelere bayılıyorum şimdi yeni marka keşfettim her şeyi pratik alı alıveriyosun yapı yapı veriyosun hemencecik tam benlik

Ay bizimde tütüyo ya.Eşim sen yakamıyorsun diye arada kızsada benden değil sanırım:) Gerçi ilk senelere göre daha dikkatliyim ama yinede duvarlar leş gibi oluyor...Burada mutfağa küçük odun sobası kurarlar.İş yaparken hemen girip yakarlar işleri bitene kadar idare eder ısısı...Eşim kuralım diyor ama sevmiyorum ya.Hem odada hem mutfata uğraşmak sıkıyor beni.İş yaparken sıkıca giyinir yaoarım her zamanki gibi nolcak diyorum...Siz olsanız ne yapardınız kızlar.?

mutfağınla odan uzak değilse bir birini bir diğerini yak kapıları aç ısınsın her taraf ama uzaksa yapacak birşeyyok aynen devam

ahh yelizcim yarama tuz bastın valla :) benim sobada tütme sorunu pek yok da, borulardan zift akıyor, ne yaptıysak çare olmadı, baca temzilendi, borular pırıl pırıl içleri tertemiz, hiç bi sorun yok ama sobamızın borularından zift sızıyor, hemde ne zift, iğrenç kokulu zehir gibi, hatta geçen sene halımın üzerine şıp şıp damlamış, gece şıpırtı sesine uyandım, bi yandan yere şıp şıp damlarken, etrafa da damlacıklar sıçramış, duvar falan mahfolmuştu...
sildik temizledik halımı yıkattırdım neyse sorun olmadı, ama bu sene de akıyor ve boruların ek kısımlarına pet şişe kestim telle bağladım, eskiden annem yapardı ordan hatırladım, anam babam usülü :)
akmasa keşke herşeyine razıyım sobanın da akması beni mahfediyor. elimden bez düşmüyor
bu arada sobayı severim bi yandan :) fırınına patates atarız, çayı demlerim, taze yeşil soğan maydonoz marul ve patatesleri yufka ekmeğin arasına dürüm yapar tuz ve acı pul biberi dökeriz mmm çok lezzetli olur..kayınvalidemler köyde yufka yaparlar, o göndermişti çok güzel oluyor...sobanın üzerinde kestane pişiririz :) kestane kebappp :)
büyükçe bir güğüm var kaynar su içinde, çaydanlığım üzerinde her an demlemeye hazır :) dışardan titreyerek geldiğimizde sanki fırın gibi sıcacık olur... :)
hani yazın derler ya kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi diye, soğuk sulardan kızgın kumlara atlıyoruz bizde hahaha :) çok güldüm...
sobanın yerini tutmaz elbet kalorifer, ama rahatlık konusunda keşke kaloriferli de otursam diye iç geçirmişimdir :) şükür yinede rabbime, allah şu soğuk günlerde kışta kıyamette sokaklarda aç açıkta gezenlere yardımcı olusn, şükredelim halimize kızlar...

bizim burdada henüz doğal gaz yok sadece bir ilçeye vermişler o kesimde biraz zengin kesimin yaşadıgı yerler oraya vermişler sadece yönetim önümüzdeki sene bizde başvuralım bizim ilçeyede versinler diyor ilçe dedigime bakmayın aslında merkezdik sagolsun ayırdılar heryeri ilçe yaptılar eger önümüzdeki sene yönetim alırsa merkezi sistem olacakmış yani biz evde olsak da yanacakmış olmasakda yanacakmış bunada site sakinlerinin bir kısmı karşı bir kısmı kabul ediyor bizde tam ortasında kaldıkgerçi yönetim neyi uygun görürse babam kabul eder sorun çıkarmaz ama şöyle bi durum var ben 1 ay evde olmuyacam mesela dogal gaz yanacak herkes kendi yaktıgı kadar ödese en iyisi bu olur bence

valla canım bizim iki tane sobamız var birini oturma odama kuruyoruz, birinide salona kuruyoruz...çünkü bazen erkeklerle bayanlar ayrı oturuyoruz gelen misafirlerimle, o zaman yakıyoruz salonu, aksi halde sadece oturma odam yanıyor bizim...mutfağa da yaksak baş mı olur canım yaa, pisliği ayrı dert yak et uğraş ayrı dert...bende sıkıca giyiniyorum mutfakta yemek falan yaparken...pek sorun olmuyor...
birde bizim ufo var, mutfakta durur kışın, yemek yaparken falan onu yakarım ısıtıyor oda...tavsiye ederim..

eski oturdugumuz yerde evimiz 1.kattı hiç tütme olayımız olmamıştı duvarlarımız bile batmazdı düşün şuan 15.kat birde bacayı ters yapmışlar yönetim tekrar yaptırcak en tepeye koymuşlar asansor boşlugunun tepesine birde bir tek salonda baca var başka yerede koymamışlar bizim sobamızda fırınlı kışın yemekleri hep onda pişiriyoruz heleki fırınında kestane,patates çok güzel oluyor kek,poaça bile güzel oluyor evet halimize şükredelim peki sobanız kaç yıllıki böyle oluyor gerçi bizimki 7 yıllık hiç çatlama falan yok yalnız biz sobayı kaldırdıgımızda yıkamıyoruz içini dışını elektrik süpürgesi ile temizliyoruz iyice sonra siliyoruz ve kuruluyoruz sobacı sobayı yıkamayın demişti bize alırken sobaya çok zararı dokunuyormuş

biz akdenizde yaşıyoruz canım havalar burda fazla soğuk olmaz olurda sizinki kadar degil kar yagması bile sadece köylere yagar gerçi geçen sene kent merkezine tam 32 yıl sonra kar yağdı artık bir 32 yıl daha geçer​sizin orda havalar çok soğuktur ama ben olsam kurmazdım heralde mutfaga yada annem olsa oda kurmazdı

kızlar yazmaya anca fırsat buldum ilk önce mutfaktan başladım tezgahımı cifledim daha sonra otuma odası çocuk odası hol ve koridorları tozunu alıp süpürüp silim kapısını çekiyorum yatak odasında eşim uyuduğu için ilk önce onu uyandırdım sonra orayıda hallettim arkadan banyoları bitirdim sonra pazara gittim gelince duşumu aldım çamaşırlarımı makinaya attım hemen o arada yemeğimi koydum o sırada sofray kurdum yemeği yedik çamaşırları astım 2 postayı attım kayınvalideme gittik çay içtik gelince çıkanları astım 3 postayı attım şimdide bilgisayara oturdum çok yorulduuuum

ellerine sağlık arkadaşım şimdi bir güzel dinlen biz makineye çamaşır koyduk mu biyere gitmiyoruz bir kere yaptık bi geldik evi su başmış

Merhaba.

Takip etmekte bile zorlanılacak kadar güzel ve çeşit çeşit kışlıklarhazırlayan hamarat hanımların aynı hamaratlıkları, ev işlerinde de aynı ölçüdegeçerli galiba.

Ne güzel bir topiğiniz var. İtiraf etmeliyim ki, aranızakatılmaya en çok ihtiyacı olanlardan biriyim. :18:
Ve, böyle bir şey olması durumuda bu topiğin eziği sürekli ben olacağımda kesin gibi görünüyor.
Yine de en iyisi , önce biraz antrenman yapıp, sonrasında eğerkabul ederseniz ben de size katılayım bari. :44:
Yoksa, şu evindüzenini çekmecesiyle, kitaplığıyla,bazaların içiyle vs. yani herşeyiyle birtürlü tam tekmil tutturamayacağım.

Gazel hanım, kışınsobası yanan bir odaya girmenin, eşi bulunmaz güzelliğini o kadar hoşanlatmışsınız ki, adeta o patatesleri veyufkaları yemiş, ardından da kestane ve çay keyfi yapmış gibi hissettim diyebilirim.Ağzınıza sağlık.

Gerçekten de, kaloriferli evlerde yaşamak çok büyük rahatlık olmasına rağmen, yine de sobalı birevdeki kış keyfini ve tadını, kaloriferlibir evde yakalamak maalesef mümkün olmuyor.
Asıl yazma nedenim farklı aslında.

Biliyorsunuzdur mutlaka, ancak ben yine de naçizane birhatırlatmak istedim.

Soba borusundan akan ziftin en büyük nedeni; yoğuşmadır.
Yani, dumanın sıvıya dönüşerek atmosfere karışmasıgerekirken, belli bir ısının üzerinde soğumaya maruz kaldığı için bacadan vedolayısıyla da borudan geri akmasıdır.
Evinizin konumunu bilemiyorum tabi ki. Müstakil veyamüşterek hiç fark etmez, eğer çatınız varsa bacanın çatı altında kalan kısmınispeten ılık olsa dahi, kiremitlerin üstünde kalan kısmı doğal olarak dışmekan ölçüsünde soğuktur. İşte bunedenle, duman geçişinde bacadaki bu ani soğumadan dolayı zift oluşur ve akar.
Bacanın hem çatı altındaki hem de çatı üstündeki kısmının,dıştan 8-10 cm genişliğinde tuğla veya birtakım yapı malzemeleriyle örülerek,hani şu bahçe telleri türündeki inşaat telleriyle çevrelenip üstüne sıvayapılmak suretiyle, (hatta bir de dış yüzeye şu izolasyon sularından dakullanıldığında ömürlük oluyormuş) bu sorundan büyük bir olasılıklakurtulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Haa, evinizin durumu çatı olmaksızın direk teras ise, zaten bacanın dışına bu işlemi yapmak çok daha kolay ve zahmetsiz olacaktır, hatta herhangi bir ustaya falan gerek kalmadan yapabilirsiniz belki de.

Bu konuda kendi evimizde bir deneyimimiz yok, çünkü epey uzunyıllardır soba kullanmıyoruz ancak yakın çevremden, bu şekilde yapılanuygulamaların iyi sonuç verdiğini duymuştum zaman zaman.
Belki biraz uğraştırıcı gibi gelebilir, ancak çözümolabileceği ve nihayetinde sadece bir kez yapılacak bir işlem olduğudüşünülürse, denemeye değer gibime geldiği için, sizin de herşeyi denemenize rağmen bu kadar sorun yaşadığınızı okuyunca, paylaşma gereğiduydum.
Herkese kolay gelsin diyor, keyifli temizlikler diliyorum.
Kış hazırlıklarınızı da afiyetle yiyin inşallah. Hayırlıakşamlar.

annemler de soba yakıyor annem salonun odasını açıyor diğer odaları kapatıyor bir mutfağı bırakıyor koridor ve mutfak ılık oluyor ki annemin evi büyük 200m kare salon ve mutfak yanyana o yüzden rahta oluyor bir nevi kalorifer gibi oluyor tabi az daha fazla yakıyorsun mecbuten

Ne oldu canım hayırdır?
işlerimiz yolunda gitmiyor pek canım bide ben erzurumda oturuyorum evden bile çıkamıyorum bunaldım galiba ya sorduğun için teşekkür ederim

Temizlikte pratik malzemelere bayılıyorum şimdi yeni marka keşfettim her şeyi pratik alı alıveriyosun yapı yapı veriyosun hemencecik tam benlik

markasını yazarmısın tatlım

ben olsam kurmazdım canım diğer odaları kapat mutfakla oturma odan açık kalsın o zaman ılık olur zaten bi de onla uğraşma ay bugün oğlumun 6. ay aşıları var umarım ateş filan olmazya bu gün iş filan fazla yapamam heralde ben de sabah erken kalkıp evi süpürdüm sildim sadece bi de yemeğimi yaparsam bu günlük yeter by kızlar kolay gelsin hepinize

merhaba. ben de hoşlanmıyorum ıvır zıvırdan. evimde de hiç yok ne biblo ne çiçek falan. sadece kızımın doğumunda gelen birkaç tane var onlara da kıyamadım ilk doğum hediyelerim diye. bazen diyorum böyle de bomboş mu görünüyo acaba ev diye. bazı evlere gidince böyle aksesuarlı falan hoş görünüyo ama sonra eşimin sözü aklıma geliyo her zaman en sade olan en şıktır der. böyle daha iyi bence de

bugün biri bana gayret versin lütfen
erken kalktım hastane işimiz vardı ona gittik bebişimizi gördük geldik

giderken birtek yatağımı düzenledim diğer yerleri bıraktım
geldiğimden beri pc başındayım canım kalkmayı istemiyor

aslında kalksam işimi bitirsem 1 saat kadarda uyusam ne iyi olur yaa

Hamileyim evdeyim çalışmıyorum ama nasılsa gün içerisinde işimi bitirip 1 saat bile yatamıyorum bazen böyle gözümden uyku akıyor ama yok
öyle dağınık filanda değilim evimin göze görünür 5 dk lık işi var ama nasılsa saate bi bakıyorum akşam olmuş

çocukla ne yapıcam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…