Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

günaydın arkadaşlar ben bayram rehavetinden çkamadım. Tekrar birlikte yine temizliğe başlasak ne süper olur...sayfamızı yine şenlendirelim.......

Zaten bayram temizliğini tam yapamadım sizler gibi..
Yapmam gereken işler var ama benim hiç bişey yapasım yok...
2 makina çamaşırım duruyo onları bile seresim yok yani bu tembelliği anlatamam çok kızıyorum kendime
Nolacak benim bu halim, bu psikolojim

aynen bende senin gibiyim biri bizi silkelesin

Biz bayramın son günü döndük eve. Hemen çamaşırları attım makineye yıkadım,
bir de gelirken yanımızda getirdiğimiz sebze, meyveleri dolaba koymadan önce
herşeyi boşalttım ve dolabı temizledim. Başka da hiçbir iş yapmadım... Getirdiğimiz
sebzeleri kış için hazırlayıp dondurucuya atmam gerekiyor ama bana da buranın
yaydığı o enerji gerekiyor... Tabi çalıştığım için cumartesi gününe sıkıştırmam
gerekli herşeyi...

Bugün erken kalkıp soba kurduk eşimle.Havalar soğudu artık.Üşütmeyelim kızışımı :)
Sonra makinaya falan aldım.Eşim hazırladı kahvaltıyı ben odayı toplarken.Dün alışverişten dönüp mutfağı,dolabı elden geçirdim,topladım sabaha bana iş çıkmasın diye.Ama eşim kahvaltı hazırlarken düne döndü mutfak :)
Yap dur aynı şeyi.Arada işleri sallamak bana iyi geliyor:)

Yarın eltimler gelecek.3 4 gün bizdeler.Çok işim yok.Banyo tuvalet yıkıycam.oturma odamı topluycam o kadar.Gerisini her gün yapıyorum zaten...

Ya kızlar ben bir misafir geleceği zaman ne yemek yapacağımı bilemiyorum.Çok tıkanıyorum bu konuda.yemek yapmayı biliyorum güzelde yaparım ama tarif konusunda sıkıntılıyım...Sizce ne yapayım.Her defasında bu sefer çok güzel yemekler yapıcam diyorum yok yine aynı..Bi el atın gari bu konuda bana....Hadi nolur....3 4 günlük değişik yemek önerileri verin lütfen................yoksa küserim

Son düzenleme:
Ha bu arada çamaşır makinesinde geçen gece yıkadığım çamaşırlarım vardı.1,5 gündür duruyorduEşim gece geldi ya dedi Allah aşkına çamaşırlar hala makinede mı...İçimden dedim ki gıcıksın işte.Sabahtan akşama toplarım temizlerim eline sağlık demiyorsun hemen açık buldun söyle kalmasın içinde...Yani boş boş ne yapsak ta

Hamarat hatun oldun kikirikli, hızına yetişemiyoruz artık :)))

O güzel ellerinle mis gibi bir köfte yoğur, onları ufak misket köfteler haline getir.
Sonra patlıcan veya kabagı dikine dilim yap ama geniş şeritler halinde olsun.
Onları kızart, köftelerin etrafına sar. İnce çöp şişlere geçirip fırın tepsisine diz.
Üzerlerine domates rendele, çıkarmaya yakın da kaşar... Afiyetle yiyin.
Bir de mesela böyle misafir falan geleceği zamanlar için önceden patlıcan, kırmızı
biber közle at buzluğa. Gelmelerine yakın çıkarıp salata yaparsın. Pancar al,
haşla içine sarımsak, limon ve biraz tuz koy. Kavonazlara doldur. Turşu gibi
birileri geldiğinde ortaya koyarsın. Kırmızı olduğu için sofraya renk verir. Oralarda
var mı bilmiyorum ama börülceyi de zamanında alıp haşlayıp dolaba atabilirsin.

Közlenmiş patlıcanlar var ya, onları hafif sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üzerine mis
gibi çoban kavurma ( şöyle bol biber ve domatesli, azıcık da ev salçası ile renklenmiş )
eklersen al sana ali nazik.

Çok kalabalık olmayan misafirlerini ağırlarken balık yapabilirsin fırında. Orta boy levrek,
palamut, çipura gibi balıkların içine maydonoz soğanı doğrayıcıdan geçirip harç haline
getirerek sür, limon dilimle arasına yerleştir. Üzerlerine fırça ile yağ sür ya da yağlı kağıtta
pişir. Hele bir de defne yaprağı koyarsan balıkların içlerine nefis olur.

Sonra eti haşla düdüklüde ya da tavuğu, sonra fırın tepsisine al. Ama almadan önce tepsinin
altına defne yaprakları yerleştir. Suyunu da ekle, çok hafif sıvı yağ ekle, fırında tavına gelince
çok lezzetli olur yemek.

Yine köfte yapıp, arpacık soğan, domates dilimleri, biber ve patatesle birlikte sırayla fırın
tepsisine dizer, üzerine hafif yağ gezdirip, biraz da su ekleyip fırına sürersen de nefis olur.

Bu tarif dışındakiler genelde bizim buralarda yapılmaz... Yapılsada pek yenmez:)Ama bu fikir hoşuma gitti.Patlıcan almamıştım dün aldırıyım eşime buradan.Çok sağol...Eltim eşi ve 2 çocuğu gelecek.Zaten çocuklar çorba falan içiyo genelde.Çok teferruatlı şeyler yapmama gerek yok.Ama sanki hep aynı şeyleri yapıyormuşum gibi hissediyorum nedense:) Patlıcan değişik olur:)

Aslında hepsi bildiğimiz yemekler, sadece biraz farklı servis ediyorsun işte.
Bir de baharatlarla falan aroma veriyorsun. Hamsi pilavı yap, onu herkes sever.
Yanına çorba salata turşu. Salatayı da iki çeşit yapıyorum ben mesela çoban salata
artı yeşillik salatası, kaşık salata artı havuç turp salatası... Renk olunca sofra
zengin görünüyor.

Köfteleri biraz büyük yapıp orta kısımlarını içe bastırıp, o kısma yapacağın bir
karışımı koyabilirsin. Patlıcan, biber , domatesi küçük küçük doğrayıp hafif
kavurabilirsin mesela. Sonra o göbeğe koyup yine domates rendeleyerek
fırına sürebilirsin. Annem bu yolla kabak yemeyen çok insana kabak yedirmiştir

Kerevizi de satın alıp hiç pişirmeden soyar, doğrayıcıya atar, biraz da havuç atar yanına.
Yoğurtla karıştırır bunu, sonra üzerine bolca nane ekler, yemeklerin yanına güzel olur.

Evvet kızlar
silkelendim ve kendime geldim bugün yafff
öğrendim ki pc nin başına oturmadan işe başlamalı

Bugün eşimi yolcu ettim namazı kıldım (sabaha kalkamamışım) bir arkadaş tel. açtı yürüyüşe gidelim mi diye
zayıflamak istiyor o yanına arkadaş arıyor
tamam gelirim dedim ama biraz işim var dedim
hiç pc yi açmadan başladım işe
1 saat içinde bütün evi topladım bulaşıkları makineye attım banyonun lavaboları ovdum yerini sildim
tezgahı çamaşır suladım kahvaltımı yaptım çantama erzak hazırladım
arkadaş zayıflayacak diye ben kendimi heba edemem dimi
arkadaşla çıktık yürüyüşe biraz yürüdüm ben biraz dinlendim o tam 1 saat yürüdü ama o temiz hava bana bir iyi geldi
arkadaşı eve çağırdım dönüşte birde güzel kahvaltı yaptık sağlıklı şeylerden

ohhhh ev mis gibi aydınlık gözüküyor gözüme yaaaa Nazar

maaşallah.
lütfen biride beni silkelesin....

ben dün temizliğimi yaptım bütün koltukları çekip altlarını süpürüp sildim halıları süpürüp balkona attım bütün gün havalandılarbütün mobilyaların tozunu aldım mutfak dolapların kapaklarını cifledim banyoyu tuvaleti cifledim kapıların kollarını kolanya ile sildim sonra halılarımı serdim çamaşır astım akşamda ütü yaptım yemeğim bi gün önceden vardı zaten bügün hiç işim yok pazardan balık aldım akşama onu fırında pişiricem o kadar

süpermişşşş....

inşallah canım dua edicem sana

kızlar günaydın kikirikli tatlım sobayı kurdun madem sobanın üstüne bir kaba
1 adet limon küçük doğra
1 adet çubuk vanilya
3 adet çubuk tarçın
1-2 karanfil 1 lt su koy
kaynadıkça kokusu bütün eve yayılır canım
ben bu arada ütümü yaptım oğlumun beşik çekmecelerini düzelttim başkada bişey yapmadım dünki aşıdan benim sıpa ateşlendi

Eklentiler

• $FotoÄŸraf0122[1].webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 49
  • $Fotoðraf0125.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 44
bunlar da çekmecelerim

Eklentiler

• $Fotoðraf0127.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 39
  • $Fotoðraf0131.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 54
  • $Fotoðraf0133.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…