Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

gece uyuyyakalmışım mutfak olduğu gibi kalmıştı sabah da okula gittim 7de 9 da geldim size bir baktım hemen işe başladım önce yemeğim için kuru barbunyayı düdüklüye koydum o pişerken salonu topladım tozunu aldım yerlerini sildim oğlanın odasını topladım yatağını düzelttim tozunu aldım sildim odama geçtim topladım yatağı düzelttim tozunu aldım sildim tuvalet banyoyu yıkadım en son mutfağa geldim barbunyayı pişsin diye hazırladım tekrar düdüklüye koydum tezgahı topladım balkona yorgan battaniye atmıştım onları aldım mutfağı sildim yemek masamı sildim düdüklüyü kapatıp okula döndüm saat 11de okuldaydım şimdi işim yok birazdan kalkıp buzdolabını silicem pazara gidicem onları yerleştirmem lazım gece de sadece benimkiler kaldı kışlıklarımı yerleştiricem yarına da arkadaşım kahvaltıya gelcek evi akşamdan temiz bırakmalıyım

sırf size mahçup olmamayım diye işimi yapıyorum yoksa sallayabilirdim işimi ama evim temiz ne güzel
kikirik erkekler hep öyle günlerce iş yaparsın bişey demezler bir gün yapma ev ne kadar dağınık derler

hadi kızlar enerjiiiiiiiiiiii kalkın toplayın evleriii
ben ne zaman evi boşlasam misafirim gelir

Kızlar işte koridor,banyo ve de tuvalet....İnşlh temizdir...Bir gün silip süpürmesem dağılıyor..

herkese selamlar kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun. memleketteydim bayramda... sabah namazıyla kalkıldı erkekler namazdan gelinceye dek etraf toplandı kahvaltı hazırlandı namazdan geldiler ev halkıyla bayramlaşıldı hep beraber güzel bi kahvaltıdan sonra kurbanlıklar kesildi parçalandı kesemeyen kardeşlerimize dağıtıldı geri kalan poşetlenip buzluklara düzüldü bu arada ziller susmak bilmio küçük haylazlar şeker toplama yarışında...... o gün zengini fakiri herkesin evinde misss gibi kavurma kokuları.... rabbim hergünümüzü böyle yapsın inş. diğer günler de akraba ziyaretler falan anlayacağınız güzel bir birliktelik oldu.uzaktan gelen misafirlerimiz vardı sabahlara kadar oturup sohbetin dibine vurduk sonunda evimize geldik çok şükür canlar güzel bi bayram geçirdim bu arada evimm evim güzl evim hiç kirlenmedi eee tabi evde olmayınca sadece tozunu aldım bugün bi de çamaşırlar birikmişti onları attım makineye o kadar. bu arada sislerden epey ayrı kaldım bayağı ilerlemişsiniz valla okumadan direk daldım ama maşallah temizliklere devam

selam kızlar,ben kaç gündür ev bark görmüyorum.Kayınvalidemi hastaneye yatırdık,sırayla yanında kalıyoruz halıyle ne yemek ne temızlık umrumda da degıl ,annem iyileşsin başka bişey düşünmüyorum

bu kadar hamarat hanımın yanında biraz göze batıyorum ama olsun belki bana da ilham gelir.

dün akşam bizde de bi hengame vardı. oturma odamızı spor odası olarak kullanıyorduk, biz de cam balkonumuzda oturuyorduk. havalar soğuyunca serin olmaya başladı balkon ve küçük odaya taşıdık eşyalarımızı. oda boş olunca temizlemek de müthiş kolay oluyo haliyle :) fakat koltuklarımın, avizemin, camımın silinmesi gerekiyor.

katlanacak ve ütülenecek bir dünya çamaşır da cabası :) bir de kilerimiz var. esas orası toplanırsa evimde bir kaç değişiklik daha yapıcam. akşama küçük odamın fotosunu çekip yüklerim kısmet olursa :)

ama sizin hızınıza ve temizliğinize yetişemem :)

günaydın canım soba yakacak hava var mı sizin orda henüz bizim buralar günlük güneşlik ama geceleri yine serin oluyor kapıyı pencereyi kapatıp yatıyoruz ama soba yanmaz eger degişik bir yemek arıyorsan bizim burada genelde dügünlerde yaparlar topalak çorbası,dögme pilavı yada yüksük çorbası yapabilirsin çok güzeller tavsiye ederim tabi sizin orda yerler mi

Malzemeler:
-250 gr. çiğ köftelik yağsız kıyma
-1 çay bardağı köftelik bulgur
-3 su bardağı haşlanmış nohut
-2 orta boy soğan ( biri köftenin içine, biri yemeğin içine)
- 2 çorba kaşığı salça ( 1 kaşık biber, 1 kaşık domates)
-sıvı yağ
-2 çorba kaşığı un ( köftenin içine)
-Göz kararı sıcak su
-3-4 kaşık un (tepsimizi unamak için)
-Tuz, karabiber,pulbiber,kimyon
-1 tane yumurta

Yapılışı:

Kıymayı bir kaba alıp içine bulguru, baharatı ve birde 1 tane kuru soğanı rendeleyip yoğurup biraz bekletin. (içindeki bulgur şişsin diye )Bulgur yumuşamışsa tepeleme 2 çorba kaşığı unu ve yumurtayı kırıp iyice yoğurun. Kıvamı kulak memesi kadar olacak. Hazırlanan hamurdan misketler iriliğinde parçalar koparıp unlanmış tepside biriktirilir. Tencerede doğranmış diğer soğanımızı kavurun ve salçalarıda ekleyip biraz daha kavurun .. Daha sonra sıcak suyu, nohutları ve tuzunu, ekşisini (limontuzu kullanıyorum ben) ekleyin. Sıcak su salçayla özleşene kadar kaynatın. Daha sonra iyice özleştikten sonra Köfteleri ilave edin ve normal ateşte 20 dakika pişirin. Yemeğiniz hazır :):Not bulgurun içine kıyma koymak zorunda degilsin bu yemegi tavuklu yapabilirsin tavukla berber çok güzel pişer haşlanmış tavugu didikle ve topalakların içine dök

[h=1]Yüksük Çorbası[/h]Malzemeler
Yüksük çorbası hamuru için:

* 2 su bardağı un
* l yumurta
* l çay bardağı su
İç harcı:
* 250 gr kıyma
* l soğan(ince doğranmış)
* Karabiber
Çorba:
* 8 su bardağı et suyu
* l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* l çorba kaşığı Sana
* l limonun suyu Tuz,karabiber,nane içine bununda tavuk eti koyabilirsin

Nohutlu dövme pilavı

Malzemeler: (4 kişilik)

• 1 su bardağı aşurelik buğday
  • yarım çay bardağı nohut
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı:
Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin. Tencerenin kapağını yarım kapalı bir şekilde orta ateşte pişmeye bırakın. Nohut ve buğday yumuşayınca ocağın altını kapatın. Diğer tarafta bir tavada tereyağı ve sıvıyağı eritin ve pilavın üzerine gezdirin. Tencerenin kapağına bir kağıt havlu kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilavı karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

buyur kikirikli senin için ekledim bunları tadları çok güzel hepsinin rahatlıkla yapabilirsin

Son düzenleme:
Yelizcim dün kızımı banyo falan yaptıracaktım ondan kurdum sobayı.Çok sert değil havalar.Dün yaktım sadece.Şuan kapı pencereler açık dışarısı baya ılık.Eltimlerin de çocukları var bizde kalacaklar 3 4 gün.Üşürler gece.Kurdum dursun.Ne zaman ihtiyaç olursa artık...Tarifin de çok güzel sağol.Deniycem süpersin :)

sabaha kadar çocuk emzirdim benim bıcırık ne gece ne de gündüz uyumuyo.enerjimi toplayıp evi toplamam lazım
ay kuzummm kaç aylık bebeğin
arkadaslar lavabodan gelen kötü kokular için ne yapıyorsunuz?

lavabo açıcı dök orada birikenleri alır götürür temizler bimden alabilirsin lavabo açıcı ben öyle yapmıştım

canım sen kayserilimisin

bide erzurumu gör buz gibi valla

sabaha kadar çocuk emzirdim benim bıcırık ne gece ne de gündüz uyumuyo.enerjimi toplayıp evi toplamam lazım
canım bebeğin kaç aylık benim danam 6 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…