Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe.....

Işıldayan Avizeler
Salonunuzda kullandığınız avize artık yeteri kadar aydınlatmıyor mu? Avize taşları üzerine sinen kokular ve kirler aydınlatmayı engelliyor olabilir.
Avizenizi temizlemek için eski bir ince çoraba ihtiyacınız var. İnce çoraptan bir parça kesip avizenin taşlarını silin. Kolayca temizlediğini ve parladığını göreceksiniz.
Güzel Kokular
Evinizin güzel kokmasını istiyorsanız oda spreyi kullanmak zorunda değilsiniz. Temiz bir toz bezine bir miktar lavanta esansı sürün. Odanızdaki ampulün altına bez yardımıyla esansını sürün. Işığı her yaktığınızda ısının etkisiyle odanız mis gibi lavanta kokacaktır.
Lavanta esansı rahatlatma ve dinlendirme özelliğine sahiptir

Pratik Temizlik Önerileri

* Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke, yarı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonrada soğumaya bırakın .

* Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına Kirçöz Yakakol sürüp 15 dakika bekletin, normal yıkamaya devam edin.

* Pamuklu ve yünlülerde çay lekesi taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur. Eski ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir. Ilık su ile çalkalanır.

* Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerlerden eser kalmaz.

* Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.

* Yumurtası lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli, sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.

* Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.

* Örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.

* Halınız yağ lekesi olmuşsa karbonatla temizleyebilirsiniz. Yağın üstüne bol karbonat döküp, biraz ovmak yeter, kuruduktan sonra iyice fırçalayın. Lekenin yok olduğunu göreceksiniz.

lavanta mı deneyeceğim hemen ben evimin hep güzel kokmasını istiyorum ama bir türlü olmuyor

fırında çıkmayan balık kokusundan usandım
bir de giysilerde ki çukulata lekesinden buna çözüm var mı

bilgiler süper olmuş emeğinize sağlık

Agresifim...Radyologun yazdığı mesaj bu.Ben kopyalayayım dedim...

canım merhaba camlarım için perla diye mikrofiber bez kullanıyorum deterjan kullanmadan zaten bezın kullanma talımatı var ve tek bez kullanarak camlarım pırıl prıl oluyor daha kolay bitiyor aynı bezden komidin ünine ayna gibi yüzeylerede kullanıyorum pamukçukları topluyor bir güzel,eğer normal bez ile sileceksemde amway in loc kullanıyorum toz kalkmasını ve cabuk tozlanmasını önlüyor

yerler iiçinde parexin mikro fiber paspasını aldım istanbuldaysa real markette indirimdeydı yarı yarıya o da kıl tüy pamukcuk ne varsa topluyor dagıtmadan paspası ıslatman yeterli ve yerlerı tıpkı elınle sılmıs gıbı tertemız yapıyor koltuk altlarına rahat giriyor kullanımı rahat vileda kullanıyordum ama yalanmış resmen kirli bırakıyomus evı

koltukların temizlendimi canım sihirli karışım yapmıştınya

sihirli karışım aklımda da bir zaman bulabilsem. ama her akşam düşünüyorum nasıl silsem başka bişey katsam mı diye silince haber veririm. benim koltuklar biraz fazla lekelendi. reçel - yağ - sigara külü yani ne yapacağımı bilmez durumdayım... yağ için karbonatı azıcık ıslatıp üzerinde bekleticem lekelerin, ondan sonra silcem. bir de beyaz sabunla silin dediler ama bilmiyorum kafam çok karışık.. :44:

duşakabini nasıl temizledin? neyle?

kızlar iyi akşamlar evet pazartesi günü 15 kişilik misafirim geliyor hafta sonu beni sıkı bir temizlik beni bekliyor ve tatlı tuzlu olarak yardımlarınızı bekliyorum

kolay gelsin. az da değilmiş 15 kişi internet tarif kaynıyo, ben görünüş olarak beğendiklerimi deniyorum genelde güzel oluyolar :)

bir de artık evi elimle siliyorum. daha önce ucuna havlu bezler takılı olan viledayla siliyordum iyi gibiydi ama hoşuma gitmiyor artık. elle yaptığına benzemiyor.

nihayet bugün tekrar temizliğe başladım sabah erken kalktım banyo ve tuvaleti yıkadım b uzdolabımı akşam temi,zlemiştim oğlum kalkmazsa şimdide camları silicem hepinize kolay gelsin

nihayet bugün tekrar temizliğe başladım sabah erken kalktım banyo ve tuvaleti yıkadım b uzdolabımı akşam temi,zlemiştim oğlum kalkmazsa şimdide camları silicem hepinize kolay gelsin

ev hanımısın sanırım, öyle mi?

bizim evde biraz düzen karıştı, kalem ararız bulamayız, kablo ararız bulamayız falan. azıcık düzen olsun diye uğraşıyorum. benim şu ayakkabılık var düzenlenecek. bakalım işten gelince yemek faslı sonrası totomu kaldırabilirsem yapıcam. yıkanmış serilmiş ve hatta kurumuş çamaşırlarım var onları katlayıp yenilerini yıkayıp asıcam.

banyomu düzenledim demiştim önceki mesajlarımda. ferah oldu hoşuma gitti. yeni paspaslar alıcam uygun bi zamanda. misafir gelince sererim :)

bu işler hiç bitmez mi yahu :)

ev hanımıyım evet canım ama çalışıyorda sayılabilirim eşim esnaf bende muhasebeciyim ona yardım ediyorum yok canım evdede olsan iş hiç bitmiyor bide çocuk varsa imkansız bitmez sen ne iş yapıyorsun?

ben özel bi şirkette (iştirak) memur olarak çalışıyorum. sekreterlik yapıyorum. evde eşim ve erkek kardeşimle birlikte yaşıyoruz. kardeşim okuyor. ama erkek ya, arkalarını ben topluyorum denebilir. e zaten eve gidince akşam yemeğinden sonra evi toplasam yetiyo :) haftasonu desen dinlenmek istiyorsun. şimdilik çocuk yok ama olunca naparım bilmiyorum :)

Allahtan bu topic var da şunu yaptım bunu yaptım diyen kişilerden esinlenip gaza geliyor insan.

kızlar ben viledayla yer silemnin sağlıklı olduğuna inanmıyorum
bu yüzden bir arayış içerisindeyim
siz nasıl siliyorsunuz yerleri
Aktif Yer Temizlik Sistemi
bununla silen var mı
nasıl kullanılıyor bu paspas her defasından ucunu yıkayıp geri mi takılıyor

bir de hangi deterjanı kullanıyosunuz
ben microtermin dropunu kullanıyorum
memnunum ama bir de güzel kokulu bişeyler istiyorum tavsiyeleriniz nedir acaba

valla ben işede gitsem aynı çalışıcaktım şimdi hiç olmazsa evdeyim de maaş yok çocuk benim henüz 6 aylık bende topikten esinleniyorum valla yoksa kalkıcam yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…