HAFTADA BİR ANNEYE GİTMEK NORMAL DEĞİL Mİ?

distopyadan

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
86
131
8
29
Merhabalar hanımlar dün Kv ile olan bir sohbet sonrası ‘Acaba ben mi tuhafım?’ Diye düşündüm ve buraya fikir danışmaya karar verdim. Ben üç senelik evliyim, haftada bir gün anneme bir gün de kv ye mümkün mertebe gitmeye çalıştım hep. Zaten annemleri özlüyorum bir haftayı geçse. Tabi ki gidemediğim ya da daha fazla görüştüğümüz zaman da oldu. Aynısı kvm için de geçerli. Ya da evde olmasa da dışarda bizde haftada bir görmek isterim yani. Kv annemle aynı yaşta olmasına rağmen (52- yaşlı değil yani) bunu çok fazla buluyor ve bu durumun insanın kendi evine bağlanmasına engel olacağını savunuyor. Tartışır gibi değil de böyle olur diyerek söyledi. Büyütmedim ama tuhafıma gitti , ben mi yanlış düşünüyorum o mu ? Haftada bir normal bir süre değil mi ?

Haftada 1 ziyatere gitmek normal bence.
15senedir haftasonu 1gun anneme giderim.
Kv kendisini ziyarete gelmenizide fazla buluyor mu?
Yok ben dedim buraya da geliyoruz dedim . İnsan özler dedim, çocuğunu özlemezse torununu özler dedim . Ben öyle demiyorum zaten çevremde biri gelin ne yapıyor diye sordu diyelim ben de annesinde bugün deyince öyle söylüyorlar diyor. Yani güya öyle diyor

Tamam sana ayda bir geliriz deyin. 🤷🏻‍♀️ bu kişiden kişiye değişir. Giden de evinde ağırlayan da şikayetçi değilse sıklığına kişiler kendileri karar verebilir. Eve bağlanma olayı nedir bilmiyorum. Ben ilk gün şıp diye bağlanmıştım :D

Yok ben dedim buraya da geliyoruz dedim . İnsan özler dedim, çocuğunu özlemezse torununu özler dedim . Ben öyle demiyorum zaten çevremde biri gelin ne yapıyor diye sordu diyelim ben de annesinde bugün deyince öyle söylüyorlar diyor. Yani güya öyle diyor
Bence siz ona ziyaretinizi azaltin. Kimseyi ilgilendirmez annenize ne kadar gittiginiz.
Guya laf sokuyor size.

Her haftasonu bir gün anne bir gün kayınvalideye gidiyorsanız kendiniz hiç mi plan yapmıyorsunuz? Ben her gün telefonla annem konuşurum belki iki üç kere hatta. Ama her haftasonu ailemle görüşmek için özel bir çabam yok. Bazen görüşsek de genelde arkadaşlarımızla falan planımız oluyor. Bazen evden çıkasımız gelmiyor: illa her hafta diye zorlamıyorum açıkçası

Her ailenin dinamikleri farklıdır siz kendinizi böyl rahat huzurlu hissediyorsanız devam edin.Bence normal.benim annem bana beş dakika mesafede ben nadir giderim çünkü ilişkilerimiz farklı. Hem de yol üstü diye kendi uğrar genelde görüşmüş oluruz.kişiden kişiye göre değişir bu işler.

Her haftasonu bir gün anne bir gün kayınvalideye gidiyorsanız kendiniz hiç mi plan yapmıyorsunuz? Ben her gün telefonla annem konuşurum belki iki üç kere hatta. Ama her haftasonu ailemle görüşmek için özel bir çabam yok. Bazen görüşsek de genelde arkadaşlarımızla falan planımız oluyor. Bazen evden çıkasımız gelmiyor: illa her hafta diye zorlamıyorum açıkçası
Eşim yoğun çalışıyor genelde hafta sonları evde olmuyor ben de annemlerle genelde hafta içi görüşüyorum zaten. Hafta sonu bir yere gideceğimizi ya da plan yaptığımız zaman da ona göre ayarlıyorum. Mesela eşim pazar günü evde oluyor pazar günü plan yapmıyorum. Eşim çok sosyal hayatı olan biri değil Bundan dolayı genelde de onunla çok gidip geldiğimiz yerler bellidir, ben de ona dikkat ederek görüşürüm yani. İlla hafta sonu olacak diye bir kaidem yok

Kendine gitme durumu için de aynı şeyi düşünüyor mu,yoksa sadece sizin anneniz için mi düşünüyor?
Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti. Konu kayınvalidemle buradan açıldı. Buraya taşınırsanız annengile her hafta gidemezsin iki üç haftada bir eşinle gidersine getirdi konuyu. Yani tam bir ataerkil zihniyet

O zaman sana 15 günde bir gelelim deseydiniz 🙃 onun derdi annenize gitme sıklığınız sanırım.
Ben aileme yakın oturuyorum, çalışmıyorken uzun uzun oturmasam da dışarıda bir işim için olduğunda dönerken, bazen direkt kahvaltıya giderdim kendim. Çocuklar küçükken gidince bir dinleme şansım da oluyordu orada.
Siz de evdeyseniz yakınınızda yaşayan ailenize gidersiniz haftada bir çok değil ayrıca bunun doğrusu da olmaz. Herkesin aile ilişkisi, yapısı farklı.

Son düzenleme:
Her ailenin dinamikleri farklıdır siz kendinizi böyl rahat huzurlu hissediyorsanız devam edin.Bence normal.benim annem bana beş dakika mesafede ben nadir giderim çünkü ilişkilerimiz farklı. Hem de yol üstü diye kendi uğrar genelde görüşmüş oluruz.kişiden kişiye göre değişir bu işler.
Evet ben kendimi daha iyi hissediyorum, eşim de genelde bir şey demiyor. Bir de benim tuhafıma giden şey kendisinde olduğumuz zaman eşim uyuya kalıyor bazen, uykusu da ağır. Ben onu uyandırmaya çalışıyorum eve gitmek için, saat gece 12 falan. Orada kalmadım onu eşimi uyandırmaya çalışıyorum diye bana trip yapıyor

O zaman sana 15 günde bir gelelim deseydiniz 🙃 onun derdi annenize gitme sıklığınız sanırım.
Ben aileme yakın oturuyorum, çalışmıyorken uzun uzun oturmasam da dışarıda bir işim için olduğunda dönerken, bazen direkt kahvaltıya giderdim kendim. Çocuklar küçükken gidince bir dinleme şansım da oluyordu orada.
Sizde evdeyseniz yakınınızda yaşayan ailenize gidersiniz haftada bir çok değil ayrıca bunun doğrusu da olmaz. Herkesin aile ilişkisi, yapısı farklı.
Bunu anlatamıyorum işte bir de hep ikili davranıyor, mesela ben oraya gitmesem laf eder ya da çıkar kendi gelir.

Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti. Konu kayınvalidemle buradan açıldı. Buraya taşınırsanız annengile her hafta gidemezsin iki üç haftada bir eşinle gidersine getirdi konuyu. Yani tam bir ataerkil zihniyet
Oooo sakın sakın kabul etme.
Belli ki aldığın nefese gittiğin yere karışacak. Bu kadına alttan alma sakın

Onun derdi annenize gidiyor olmanız. Sakın taşınmayı kabul etmeyin evliliğinizi dinamit döşersiniz. Kvye gitmeyi azaltabilirsiniz. Bişey derse haftada 1 çok dedin bende az geliyorum dersiniz. KV işte ne beklersin ki 🙄

Siz çalışın ama taşınmayın. Ataerkil vs durumu değil, hakimiyet kuracak evde

Şey mi yani? Ona gitmenizde sorun yok, annenize gitmeniz mi fazla? Eğer öyleyse zaten yanlış.
Öyleyse ben özlüyorum annemi ama evime bağlanmamda sorun olacağını düşünüyosan sana daha az geleyim artık dersin

Back
X