- 31 Temmuz 2012
- 7.051
- 11.685
- 248
Marketlerde bazen indirim oluyo ayçiçek yağı kullanmıyosanız diğer yağların fiyatları genel de birbirine yakın diğerlerinden alıncaya kadar z yağı alın.gayet iyiymis fiyati cok daha pahali saniyordum . yag asitleri bozulmus yemeklik yagi 35 40 tl ye alıyoruz.has o fiyata iyi almissin
Ama canım sen de çok acelecisinn rahat ol biraz çocuğa da rahat ver sen can sıkıntısından çocuğa sarmışsınn "yemek yemiyo tuvalete alıştıramadım" diye benim kızım 28 aylık artık meme istemiyo bez bağlatmak istemiyo herşeyin zamanı var.emek verip detayli yazyrsun tsk ederimRiviera almayacgm bi daha cok seciyo kokluyo bakiyo iyice agzina almaya karar verince gozlerini kapatip yuzunu limon yemise ceviriyor. bi dahada almiyor. meme vermezsem basini yerlere vuruyor inatla aglayip susmuyr. az kaldi anneannesi ona alistir bende ortaliklardan kaybolur saklanirim sikca tukendim. kaşık tutmayi tam bilmiyor hala tuvalete alistirmadim. ben cok bitigim gücüm yok ama baktrcam bugün yarin degerlere
Değil mi ama benim kızım da 28 aylık kendisi yiyor ben de destekliyorum siz tuvalete ne zaman başladınız?emdiği için diğer tatları bilmiyor. zamanla alışacak. sonuçta meme olmayınca mecbur yiyecek. tuvalet için çok erken canım 2 - 2,5 yaşa kadar bekle. henüz kaslarını tutmayı bilemez. önce yeme alışkanlığını düzene koy. kaşık tutmak o kadar kolay değil kızıma her gün söylüyoruz babasıyla şu a .2-3 haftadır gerçek anlamda kendi yiyor ve tutuyor. zaten benim yedirmemi de istemiyor. 38 aylık kızım bu arada. ve kreşe başlayacağı için mecbur kendisi yemeli yoksa aç kalır. bunu söylüyorum yoksa çocuklar tembellik edip yemiyorlar.
Gez mis gibi fırsatın varken ilerde eş çocuk ev derkeeen pek fırsatın olmiycak.dün gece 11 de yemek yaptım bugüne hazır olsun diye :) buzluk işini kullanıyorum çok. bekarım çalışma saatim az ama geziyorum :))
Ben de seviyorum fasulyeyi hergün yesem bıkmam kızım da seviyo vallaa.Kahvaltı; 2 haşlanmış yumurta ( 1 tk zeytinyağı ve baharat)
5 yeşil zeytin, 1 domatesi 1 salatalık, 1,5 kk süzme peynir, 2 kupa demleme yeşil çay
Ara: 1 ceviz , diğer cevizim çürük çıktı(
Öğle; 1 porsiyon zeytinyağlı fasulye, 1 kase yoğurt ( 3 gündür fasulye yiyorum bu sefer eşim yemek istemedi bana kaldı)
Ara; 3 yeni dünya
Akşam; Tarhana çorbası ve tavuklu salata
canım nereden temin edebiliriz? tenekesi/ambalajı varsa telefon numarası falan versen (özelden atsan) çok makbule geçermanisa akhisar ın zeytinyağı en son 5 lt 50 tl idi.
Hayııııır vazgeçmek yok çavdar ekmeği dene sadece yürüsen bile olurSabah tartıldığımda bende şok oldum. Hele dünün üstüne ne olduğunu bende anlamadım aynen benimde moral çok kötü hafta sonunu atlatırım umarım yoksa bu moralle zor gibi,Gerçi sen sporda yapıyorsun vucudumuz bizi şaşırtmaya mı çalışıyo, yoksa vazgeçirmeyemi bilmiyorum ki.
Sanırım ben artık hayatıma sporu almaya başlamalıyım yavaştan, yoksa böyle olmayacak gibi, ha bide ekmeğimi kesmeliyim
Bilmiyodur bence daha çişi geldiğini konuşamıyodur bile o hata yaptıkça dayanamazsın eminim sonra da üzülürsün bırak bazı şeylerin farkında olunca alıştırırsın. Yemeği de sorun etme benim kızım hala 10 kilo ama sağlıklı maaşallah aç değilse ağzına 1 lokma bile koymaz hiç bana çekmemişşş :)Allah bagislasin büyümüş baya sicaklar geldiya enfeksiyon filan olmasin genelde.daha erken alistiriyrlar tuvalete diye biliyrm . sipa ya bezini cikardim hemen yere azicik isedi cok masumlar bisey bildikleri yok uyuyorda özledim
canım benim kızlar mayısta bıraktı bezi.tamam alıştı dedim ama hala kaçıyor o ayrı.Allah bagislasin büyümüş baya sicaklar geldiya enfeksiyon filan olmasin genelde.daha erken alistiriyrlar tuvalete diye biliyrm . sipa ya bezini cikardim hemen yere azicik isedi cok masumlar bisey bildikleri yok uyuyorda özledim
Değil mi ama benim kızım da 28 aylık kendisi yiyor ben de destekliyorum siz tuvalete ne zaman başladınız?
Yinede cok yrmemissin. Ben olsam börek tesisinin dibine vururdum. O yuzden 90 kilosun diyebilirsiniz kizlarrr :)))
Benim yapacagim tavsiyeyi kitara yapmış canım tekrar etmicem. Ama şunu bil
1- fazla spor yapan insanlarda kas oluşur buda baskulde ağırlık yapabilir
2- 1 saatten fazla yada aniden spora yuklenmek stres hormonlarını uyarabilir ki buda kilo vermeye engel olabilir.
Spor da bile azi karar çoğu zarar lafı kulagimiza küpe olmali.
Bide vucudumuz biz farkında olmadan degisimler yaşıyor sürekli ve gerekli oldugu zaman yediklerimizi depoluyor. Bu durum geçici çoğu zaman anlık alınan verilen kilolara cok takilmamak lazım
Ay benim cok çenem düştü son gunlerde:))
tebriklerevet ya iyi yırttım. bugün okulda bi sürü pasta börek kek vardı tadına bile bakmadım :) tebrik koydum kendime. etkinlik haftası resmen her yer kek , börek
anlamadım ki canım . menülerimi görüyorsunuz yazdıklarım dışında bir şey de yemiyorum.canım neden böle ki sen hep az yiyosun. neden ya regl öncesi fln mıısn
dimi. insan az çıkacam diye beklerken yüksek rakamı görünce şok oluyoSabah tartıldığımda bende şok oldum. Hele dünün üstüne ne olduğunu bende anlamadım aynen benimde moral çok kötü hafta sonunu atlatırım umarım yoksa bu moralle zor gibi,Gerçi sen sporda yapıyorsun vucudumuz bizi şaşırtmaya mı çalışıyo, yoksa vazgeçirmeyemi bilmiyorum ki.
Sanırım ben artık hayatıma sporu almaya başlamalıyım yavaştan, yoksa böyle olmayacak gibi, ha bide ekmeğimi kesmeliyim
olabilir miSu içmediğin için olabilir mi acabaaa?
Herşeye rağmen her bayan çalışmalı diye düşünüyorum neden bıraktın çalışmayı?
canım nereden temin edebiliriz? tenekesi/ambalajı varsa telefon numarası falan versen (özelden atsan) çok makbule geçer
canım nereden temin edebiliriz? tenekesi/ambalajı varsa telefon numarası falan versen (özelden atsan) çok makbule geçer
Tebrik ederim seni biz biriyle uğraşırken sen ikisini de büyütmüşsünn benim kızım 28 aylık arkadaşlar geç kalmışsın dese de ben takmıyorum demek senin bücürler yeni alıştı bizim hala zamanımız var demek ki sevindimmm.canım benim kızlar mayısta bıraktı bezi.tamam alıştı dedim ama hala kaçıyor o ayrı.
kızlarım şuan 35 aylık. acele etme.tabi daha küçük çocuk da alışır ama biraz zorlar haberin olsun.
bu arada ben kızları 24. ayda memeden kestim.ikisini birlikte emziriyordum çok zorlanmaya başlamıştım.
çocuklar meme emerken yemekleri ara öğün gibi alır.anne sütüne alışkın tabi.artı olarak küçük de olsa ne versen kardır.sen ver kaşığı tabağı önüne döke saça yesin.oyun gibi.onun da hoşuna gidecektir. maşaAllah diyim benim kızlar kendileri yiyor yemeklerini.hem de 1 yaşından itibaren. önce elleriyle sonra çatal kaşıkla.biraz kendi haline bırakırsan bir iki döker ama sonra kavrar olayı.
:) Benim kızıma da eşim bakıyo ne tesadüfff Ben eşim yaptıramaz diye düşünüyodum O zaman ben hemen bir lazımlık alıyım ve başlıyalım.28 aylıkken başladık ve bıraktık. bir anda oldu. tatile gidip geldik. bir baktık ki bez kupkuru. 3-4 gün devam etti. gündüz hep lazımlığa yaptı. kaka için bez istiyordu. o dönem eşim bakıyordu. bez takınca ancak kakasını yapıyormuş. ama ben oyun haline getirdim. akşam gittiğimde beraber tuvalete girdik ve işte hoşçakal çiş hoşçakal kaka oh işte bitti gitti tertemiz oldu popomuz dedik. suyu kızım döktü hep çok şükür o gün son gün oldu 1 haftanın sonunda bezi bıraktık, çişimizi kakamızı da yaklaşık 6 aydır tuvalete yapıyoruz.
Ayyy canım geçmiş olsun kötü olmuşşş aile den birileri kötü olacağına insan kendi hastalansın daha iyi.elimin altında olaydı daha fazla da yerdim olan bu kadar olduğundan böyle oldu
bilemedim ki .normalde spor yapan biri değilim acaba birden 3-4 gündür 1,1,5 saate varan spor yapınca vücut şaşırdı mı naptı. şaşırınca kilo vermesi lazım değil mi ama yaakaslar ağır çekti dicem ama 3 günlük sporla ne kası oluşacak ki ağır çekecek kadar
stres hormonu olabilir mantıklı geldi.
bakalım pazartesi ne çıkacağım tartıda
tebrikler
anlamadım ki canım . menülerimi görüyorsunuz yazdıklarım dışında bir şey de yemiyorum.
reglime 1 hafta var daha
dimi. insan az çıkacam diye beklerken yüksek rakamı görünce şok oluyoinanamadım kaç kere indim çıktım tartıya yok aynı, gittim pil değiştirdim hala kendimde değil tartıda arıyorum sorunu ama ıı ıh yok aynı ,gerçekle yüzleştim
olabilir miyani dün aslında normalimin üstünde su içtim . ama gene de sizlere göre az su içiyorum.bir ihtimal de bu olabilir
kesinlikle. ben atanmayı bekleyen memur adayıyım. puanla bekliyorum işte. boşluk olursa ücretli öğretmenlik yapıyorum bu süreçte. bu döneme kadar atanamamış ve çalışamamış olmamın sebebi anne ve babamın sağlık problemleri oldu. babam 2,5 yıl önce felç geçirdi. yeni yeni toparlıyor. onla ilgilendim tam düzene girdi derken annem düştü belini kırdı 5 ay yatması gerekti. onunla ilgilendim. derken evdeyim :) atanana kadar ücretliyle idare edicem gibi duruyo.
:) Benim kızıma da eşim bakıyo ne tesadüfff Ben eşim yaptıramaz diye düşünüyodum O zaman ben hemen bir lazımlık alıyım ve başlıyalım.
Anladım önce oyuncak niyetine alışması lazım bi dönem de bez takmazsak alışır herhalde.yaz aylarında eşim bakıyor 3 ay :) bu yaz da öyle. neredeyse tuvalet eğitimini babası öğretti sayılır. gerçi 28. ayında bıraktı ama biz 20 aylıkke lazımlık aldık. odanın ortasına koyduk. oturdu kalktı bebeğini oturttu. yani hep onu biliyordu. yaz başlarında da lazımlığa yönlendirdik ama korktu. dediğim gibi tatil dönüşü bıraktı. ben biraz da tatil boyunca bez takmadığına bağlıyorum. yani rahatlığa alıştı ve istemedi bezi.
Anladım önce oyuncak niyetine alışması lazım bi dönem de bez takmazsak alışır herhalde.
Olur öyle hatalarrr bol su süt ayran baklavayı çabuk at ki yaramasın :)Kızlaarrr bi tane baklava yedim
Dayanamadım yaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?