Niye görmeyelim boy kilo hedef kilo yazSubhanallah niye beni görmemezlikten geliyorsunuz ya
Önce yazmam mı gerekiyordu .brn alındıktan sonra yazılacak zannetmiştim :/ teşekkür ederim ilgilendiğin için :*Niye görmeyelim boy kilo hedef kilo yazsbeden i etiketle o ilgilenir canım
Evet sandalye seviyesinde canım n11 de 4 tanesi 126 tl,eşimle akşam konuştuk haliyi kirmizi istiyoraşk olsun sorun degil bebeğim renk kattin
turkuaz renk sakinlik vermiyor beni rahatsiz etti sahsen pahali olan spor duruyor güzel. tabureleri hangi siteden alacaksin canim. sandalye seviyesinde mi oturunca
Kesinlikle sana katılıyorum aktif katılan daha motive oluyor,güzel tespitcanim menüsünü, yazan spor yapan olursa bunuda burda paylasan baska mesajlara yorum yapip ilgi gösteren daha cok adapte oluyor zayıflama istegi artıyor. ilk sayfa da kilo takibi haftalik birinci secilimi bunlar hep motive için zamanla alisinca keyf alirsin
gayet iyi bende dün o kadar yürüdüm aşağı yukarı.zeytin 2 olaydı bariBugünkü menüm:
Sabah: 2 bardak çay
Öğlen: 1 elma
Ara: 1 elma, çeyrek armut, 1 küçük muz, bir dilim greyfurt ve 200 ml süt
Akşam: 1 yumurta, 1küçük salatalık, 1 çeri domates, 1 siyah zeytin, birazda peynir
Ara: bir bardak ev yoğurdu, 1 elma, iki ceviz, 20 gramda beyaz leblebi
Ayrıca 6.84 km tempolu yürümüşüm
kirmiziyi da hic sevmem . mutfağı sen kullaniyorsun en cok esinden çok sen ne istiyorsun canimEvet sandalye seviyesinde canım n11 de 4 tanesi 126 tl,eşimle akşam konuştuk haliyi kirmizi istiyor
sbeden bana Bi Cvp lütfennnn
Subhanallah niye beni görmemezlikten geliyorsunuz ya
canım mesjlar birikmisti. sayfa sayfa sona doğru yazarak geliyordum. mesjini alintilamistim cevap yazmak üzereBoy 1.68 kilo 68 hedef kilo 58sbeden
Zeytini de zorla koydum vallagayet iyi bende dün o kadar yürüdüm aşağı yukarı.zeytin 2 olaydı bari
çok alemsin yaana bana rakip geldibenimde hedef yaza kadar 60 hadi koş yetiş bana
Teşekkür ederim :)canım mesjlar birikmisti. sayfa sayfa sona doğru yazarak geliyordum. mesjini alintilamistim cevap yazmak üzere
her pazartesi kilo bildirimi yapiyoruz. iki hafta bildirim yapmayan siliniyor.
menu paylasimi spor yaparsan spor paylasimi vs yaparsan daha motive olursun. aramiza hosgeldin
teşekkür ederim canım. buralarda bulabilirsem ben de bi deneyim.meyve canım. bizde ki adı kurt üzümü eskiden beri var . faydasi cok fazlaymis. goz hucrelerine kadar yenileme yapiyormus. kopyaliyimda oku canım
İşte Goji Berry ya da kurt üzümünün faydaları... Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "goji berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu belirtildi. Kurt üzümü Goji berry, kanser önleyici bir madde olan germanium içeren, yeryüzünde bu güne kadar tespit edilmiş birkaç bitki türünden biridir. İçerisindeki özel polisakkaritler ve antioksidan maddeler, kansere neden olabilecek genetik değişimlerin gerçekleşmelerine engel olur.
Tibetliler yüzlerce yıl kurt üzümü goji berryden yaptıkları ilacı böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. Goji berry, Tibet'te kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için kullanılıyor, ayrıca kanı temizleme özelliği de bulunuyor. Goji, hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. hCG'nin olumlu etkileri pek çoktur. Vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, cinsel istek ve gücü düzenler, vücuda daha genç ve diri görünüm kazandırır. Yüksek tansiyonu belirgin biçimde önlediği görülmüştür.
Asya'nın en etkili adaptojenleri arasında sayılan Goji, egzersiz toleransınızı, gücünüzü ve dayanıklılığınızı arttırır. Özellikle hastalık sonrası nekahat döneminde ortaya çıkan bitkinlik, halsizlik şikayetlerini ortadan kaldırır.
Goji hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. hCG'nin olumlu etkileri pek çoktur: vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, cinsel istek ve gücü düzenler ve vücuda daha genç, diri bir görünüm kazandırır.
Yaklaşık olarak her dört yetişkinden birinde yüksek tansiyon değerleri gözlenmektedir (hipertansiyon). Kontrol altında tutulmayan yüksek kan basıncı zamanla inme (felç), kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle "sessiz katil" olarak adlandırılır. 1998 yılında yapılan bir araştırma, Goji içerisinde çokça yer alan polisakkaritlerin kan basıncı yükselmelerini belirgin bir biçimde önlediğini göstermiştir.
Goji, kanser önleyici bir madde olan Germanium içeren yeryüzünde bu güne kadar tespit edilmiş tek bitki türüdür. İçerisindeki özel polisakkaritler ve antioksidan maddeler kansere neden olabilecek genetik değişimlerin gerçekleşmelerine engel olur. Bazı bilim adamları özellikle karaciğer kanserlerinden korunmada Goji'nin etkili olacağına inanmaktadır. Bu karaciğerin vücuttaki en önemli detoksifiye edici (zehirden arındırıcı) organ olması nedeniyle önemlidir.
Goji, kolesterol seviyelerini düşüren beta-sitosterol maddesi içerir. Ayrıca antioksidanları sayesinde kolesterolün oksidasyonunu ve damar duvarında plak oluşturmasını engeller. Goji içerisindeki flavonoidler ise atar damarlarınızın açık kalmasını ve elastikiyetinin korunmasını sağlar.
Her sabah 30 gram kurt üzümünden hazırlanan çay tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olduğu söylenir.
Menopoz belirtilerini azaltmada etkilidir. Doğurganlığı arttırdığı belirtilmektedir.
Uzun yıllardır Çin'de erişkin tip diyabet tedavisinde kullanılan Goji'nin polisakkaritleri sayesinde kan şekerini ve insülin cevabını düzenlediği görülmüştür. İçeriğinde yer alan betain maddesinin de özellikle diabet hastalarında sıkça görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önlediği bilinmektedir.
Goji üzümü Asya tıbbında yer alan başlıca cinsel güç arttırıcı bitkidir ve efsanevi olarak cinsel arzuyu tetiklediğine inanılır. Eski bir Çin atasözü evinden ve karısından uzaklara gitmek zorunda olan erkekler için "Kim ki evinden yüz kilometre uzağa gidecekse Goji yememelidir!" der. Modern bilimsel çalışmalar ise Goji'nin kandaki testosteron seviyesini belirgin bir şekilde arttırarak her iki cinste de cinsel gücü arttırdığını göstermektedir.
Geleneksel Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin böbrek Yin (yaşam özü) ve Yang (fonksiyon) yetersizliğineden kaynaklandığına inanılır. Goji Yin/Yang dengesinin ayarlanmasında en çok kullanılan bitkidir.
Goji tüm Asya'da uzun süredir insomnia (uykusuzluk) doğal tedavisinde kullanılmaktadır. Yaşça büyük insanlar üzerinde yapılan bazı tıbbi araştırmalarda, Goji alan tüm hastalarda uyku kalitesinde iyileşme bildirilmiştir.
Çin'de tarih öncesi zamanlardan beri Goji meyveleri bazı görme problemlerinin giderilmesinde oldukça popülerdir. Modern Çin bilim adamları Goji'nin karanlığa uyum süresini belirgin olarak kısalttığını bulmuşlardır. Ayrıca az ışıklı ortamlarda da görüş kalitesinin arttırır. Goji alan hastalarda görüş alanındaki siyah noktalarda belirgin azalma saptanmıştır. Goji içerisinde yer alan güçlü antioksidan karotenoidler sayesinde makula dejenerasyonu ve katarakt engellenebilir.
Goji bir sesquiterpene olan ve kalp ile kan basıncı ayarlamalarına yardımcı olan cyperone içerir. Anthocyanin maddesi ise kalp damarlarının dayanıklılığını arttırır.
Kolesterol ve diğer kan yağları vücutta lipid peroksitler oluşturarak ölümcül rahatsızlıklara yol açabilirler. Yapışkan bir madde olan lipid peroksitlerin birikimi özellikle damarları olumsuz etkileyerek kalp-damar rahatsızlıkları, damar sertliği (ateroskleroz) ve inmeye neden olabilir. Goji, lipid peroksit oluşumunu önleyen kan enzimlerini arttırarak tehlike oluşturan lipid peroksit oluşumunu önler.
Bağışıklık yanıtı vücudunuzun "silahlı kuvvetleri" dir. Kırk yılı aşkındır süren çalışmalar Goji'nin vücuttaki önemli savunma mekanizmalarını yöneten ve yönlendiren bağışıklık sistemini desteklediğini göstermiştir.
Goji ile birlikte kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yalnızca ilaç kullanan hastalara oranla %250 oranında arttığı görülmüştür. Malign melanom, böbrek karsinomu, kolorektal karsinom, nasofaringeal karsinom ve malign hidrotoraks gibi kanser hastalarının tedavilerinde inanılmaz derecede iyileşme sağlanmıştır.
Goji meşhur bir kan yapıcı ve gençleştiricisidir. Bir çalışmada, Goji'nin yaşlı insan kanını belirgin bir biçimde gençleştirdiği gösterilmiştir. Bir diğerinde ise, canlı alyuvarların serbest radikallerin doğuracağı hasarlardan Goji flavonoidleri sayesinde korunduğu gösterilmiştir.Goji ayrıca kemik iliği yetmezliği durumlarının (düşük alyuvar, akyuvar ve trombosit üretimi durumu) deneysel tedavilerinde yer almaktadır.
Goji çok bilinen bir karaciğer hücre koruyucusu olan serebrozid içeriği sayesinde, yüksek toksik etkisi olan klorlanmış hidrokarbonlara karşı dahil koruma sağlar.
Geleneksel Çin tıbbında en önemli organ olarak böbreğin, beyin ve diğer yaşamsal organları kontrol ettiği düşünülür. Böbrek fonksiyonları gerçekten de yaşamsal öneme sahiptir. Goji böbrek Yin ve Yang üzerinde etki gösteren bir kuvvet ilacı olarak haklı bir üne sahiptir.
Goji Asya'da bilinen bir beyin güçlendiricidir. İçerdiği betain vücutta kolin maddesine çevrilerek beyindeki hafıza ve hatırlama fonksiyonlarında yer alır.
Çin bitki uzmanları tarafından gerek tek başına gerekse diğer bitkilerle birlikte öksürük ve hırıltı tedavisinde önerilmektedir.
Goji bitkisini büyütmek kolaydır: Bitkiler, toprağın neredeyse herhangi bir tipinde büyütülebilir
bence güzel fikir. ilk hedefe ulaştığımda ben de size resim atıcamseni boyle görmek beni mutlu ediyor. bende sabirla ilerliyorum yavas gidiyor ama olsun.. ilk hedef 75 olup resim atmak
çok alemsin yaben sana nasıl rakip olayım kız senin üç kilocuk kalmış ben napam nerelere kaçam
kirmiziyi da hic sevmem . mutfağı sen kullaniyorsun en cok esinden çok sen ne istiyorsun canim
begum75 canım sana özelden bi site adresi gönderdim şimdi burdan belki yayınlamak yanlış olur diye işine yarar belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?