- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
nehirnil111 taydin kızlar,bugün sabahki ve öğlenki menüm
Sabah (saat 07:45)
* yarım dilim ekmek
*1 çay kaşığı bal
* 3 zeytin
* 1 yumurta
* peynir
* domates/salatalık/biber
* azıcık tereyağı
Ara Öğün (saat 09:30)
* 1 fincan şekersiz türk kahvesi
Öğlen (saat 11:45)
* makarna
* yoğurtlu karışık kızartma (3 halka patlıcan,3 dilim patates ve 1 ufak biber vardı),normalde koyma dedim, ama makarnayla doyulmaz diye azcık tadımlık koymuş bende yedim
1 porsiyondu sanırım, koymuş yollamış bilmiyorum ki 1 mi 2 miAfiyet olsun canım makarna 1 porsiyon muydu eğer azsa bir şey diyemem bugün bizimde erişte vardı bilirsin dayanamam ama almadım ısrarla usta benden uzak tut dedim
Sabah; 07:50 - 1 kupa yarım yağlı süt + 15 gr yulaf + 1 çay kaşığı tarçın - 170 kalori
Öğle; 12:10 - Yarım kaseden az tutmaç çorbası + yarım porsiyon patlıcan musakka + 1 ymk kaşığı kısır + 1 kase yeşil salata - 263 kalori
Ara; 15:00 - 50 gr yoğurt - 50 kalori
Ara; 16:30 - 1 kupa sade şekersiz nescafe - 2 kalori
Akşama da nasipse balık var ama tamamını yarın sabah yazarımBugün bitki çayımla çerezimi koymayı unutmuşum yarın eklenecek nasibime yemekte yoğurt çıktı kaptım hemen
1 porsiyondu sanırım, koymuş yollamış bilmiyorum ki 1 mi 2 mi
sen iyi yapmışsın ben kızartmadan kaçıyım dedim makarnaya yakalandım
afiyet olsun, menü gayet güzel,sadece musakka yağlı oluyo diye sevmiyorum pek
yoğurdu kapmakla çok iyi yapmışsın
Kola kötü olmuş.
benimde bünye kaldırmıyo inan,süpür,sil,toz al,çamaşır,ütü,yemek hepsi bendeyardımcıda almıyorum eşimde pek yardımcı değildir,sadece davet etmesini bilir
mesela dün gece gezmeden dönüyoruz saat 12,bi arkadaşının eşi doğum yaptı dün çok yoruldular diye aradı onu gece bize gittik olan yemeklerden sofra kurdum yedi gitti,halbuki adamda kadında buralı, ailesi,kardeşleri,akrabaları burda ama bizimki daveti pek sever aldık getirdik adamı yedirdik gitti,helali hoş olsun asla şikayet etmem,anlatmak istediğim eşimin davet meraklısı olduğu sadece
bazen yorulup ağlıyorum,yetişemiyorum yeter artık diye söyleniyorum ama dönüp dolanan ben oluyorum
hatta bu sabah aklımdan şey geçti, evde yaptıklaımın listesini hazırlıyım,eşime ve oğluma vereyim,benden başka sürekli sorumluluğu olan yok evde aranızda anlaşın bu işleri 3 e bölelim herkesin sorumluluğu olsun desem nasıl olur diye düşünüyorum
maşallah ne güzel beceriklisin demek,inşallah birgün lokantayı açarsında bizde tatmaya geliriz
bundan sonra atıcam kavanoza,en azından deniyecem
kardeşinle bu şekilde olman çok güzelAllah daha iyi etsin
geçen köyden terayağı aldım,sabah sofraya koydum,eşime de dedim karatay ablam tereyağı yiyin diyoda kaşıklıycam mı ben bunu mecbur ekmeğe sürcem didim,eşimde yumurta kır,yemeklere koy da ye demek istiyo dedi,bende olsun bu seferlik böyle olsun didim ve ekmeğin yarısını sürdüm yağı ama azcık bişey üstüne balı bide cevüzü koydumgerisi anlatılmaz yaşanır
domates çorbası vardı ama inan bana salçalı su hemde bu sefer salçası az turuncu renkli bol unlu bi çorbaydı içemedimkızartmayı ben istemedim açşı bana jest yapmış
yemekler tabldot geliyo burda yapılıyo, aylık listeye müdahale şansı yok patron çok kızar
Tebrikler canımAfiyet olsun canım makarna 1 porsiyon muydu eğer azsa bir şey diyemem bugün bizimde erişte vardı bilirsin dayanamam ama almadım ısrarla usta benden uzak tut dedim
Sabah; 07:50 - 1 kupa yarım yağlı süt + 15 gr yulaf + 1 çay kaşığı tarçın - 170 kalori
Öğle; 12:10 - Yarım kaseden az tutmaç çorbası + yarım porsiyon patlıcan musakka + 1 ymk kaşığı kısır + 1 kase yeşil salata - 263 kalori
Ara; 15:00 - 50 gr yoğurt - 50 kalori
Ara; 16:30 - 1 kupa sade şekersiz nescafe - 2 kalori
Akşama da nasipse balık var ama tamamını yarın sabah yazarımBugün bitki çayımla çerezimi koymayı unutmuşum yarın eklenecek nasibime yemekte yoğurt çıktı kaptım hemen
Bir süre makarna pilav görmesem iyi olacak beynime onların tatlarını unuttur malıyım tatlıyı artık aramıyorum ama hamur işlerine hemen yakalanabiliyorumMusakka almazdım tabi ama başka seçeneğim yoktu patateslerini ayıkladım doyabileceğim bir şey yoktu erişte hiç alamazdım o yüzden yağını süzdürerek yedim ya da kısır alacaktım ama yine de sebze iyidir dedim
Tebrikler canım
Bana göre aykırı şeyler var, ama kendi takip ettiğin sisteme göre gayet iyi yediklerin.
Yağı az da olsa çok da olsa zaten ayçiçek yağı ve işyeri şartlarında daha doğrusu ev dışı şartlarda yakalanmamak mümkün değil.
Benim de zaafım börek, görmeyeyim mümkünse
Benim eşime kalsa ohoo seninkinden kalır yanı yok. Ama Allahtan burda öyle aman aman bir akrabası yok, gelenler de kv ye gelir yer içer kalır. Yoksa benimki gelecek biri olduğunda çaya mı yemeğe mi geliyorlar derim. Sen hem çay hazırla hem yemek, yemeksiz olmaz der. Üzerinize afiyet ne varsa da nefes almadan yerler.. Misafir oldukları 4-5 saat boyunca sürekli mutfaktan salona bir şeyler taşıma modu olur. İlk zamanlar pasta börek yemek hazırlıyordum deli gibi. Şimdi gelen olursa yemek hazırlıyorum sadece, çayın yanına da tatlıyı koyuyorum. Bu yaz gelen oldu yurtdışından, kendi evlerinde kaldılar, yemeği dışarda yedik, eve çaya geldik. Temiz iş oldu
Bir kere iş günü misafir çağırdı hem de yemeğe.. Ben de komşumu aradım bir çorba yap diye. Komşum tavuk pilav da yapayım dedi, yok dedim böyle davet ederse ne bulursa onu yiyecek, sakın yapma, sonra alışır nasılsa hallediyor diye davete devam ederHatta komşumun kocası bile kızmış kadına, sıkışmasa istemezdi sen sadece çorba mı yaptın diye. Gelirken markete soktum kocayı, öğrenciliğimde bile almadığım konserve kuru fasulye aldırdım. Eve gelince kurufasulye pilav yapmamı beklettim. Bir daha da öyle davet yapmadı
He canım anlatılmaz yaşanıryumurtayı haşlayıp ikiye bölüyorsun, üstüne tereyağı koyup yiyorsun. Sona kuru kayısının ortasını açıp içine biraz kaymak bir parça ceviz koyuyorsun, mis gibi tatlı oluyor.
Menüye müdahale edemiyorsan aslında sıkı bir kahvaltı seni uzun süre tok tutar, öğle yemeğine ihtiyaç kalmaz. Bu şekilde ister istemez her öğlen bir katliam..
Tebrikler canım
Bana göre aykırı şeyler var, ama kendi takip ettiğin sisteme göre gayet iyi yediklerin.
Yağı az da olsa çok da olsa zaten ayçiçek yağı ve işyeri şartlarında daha doğrusu ev dışı şartlarda yakalanmamak mümkün değil.
Benim de zaafım börek, görmeyeyim mümkünse
Sağol canım
Aykırı ne şey kızÇok abartı sıkmıyorum çünkü yerleşmeyen kilolar bu şekilde de eski yerlerine giderler diyorum tabi eğer inatlaşırlarsa yine lahana çorbasına akşam kereviz salatalarına başlarım
Hamur işi olan herşey makarna, börek, poğaça özellikle
yarım yağlı uht süt, yulaf, hazır yoğurt (yoğurt benzeri şey de diyebiliriz) bir de instant kahve yani nescafe
Bunlar bende yok cicim.
Süt yerine kendi yaptığım kefir ya da ev yoğurdu var, nescafe yerine türk kahvesi ya da filtre kahve var.
uht sütün hiçbir faydası yok canım. süt doğada ve insanlarda yalnızca yavrular içindirSüt özellikle içiyorum ama yağlı içiyorum evde yarım yağlı varmış o yüzden onu içtim özellikle D vitamini için bunlara ihtiyacım var tabi ki kendim evde yapsam yoğurdu falan ne güzel olur ama maalesefTürk kahvesi daha sağlıklı biliyorum ama sevemiyorum nescafeyi de sade şekersiz süt tozu olmadan içiyorum
uht sütün hiçbir faydası yok canım. süt doğada ve insanlarda yalnızca yavrular içindirsütten hele ki uht sütten d vitamini alman mümkün değil ki.
akşama size;
1- egzersizle ilgili
2- meyve tüketimiyle ilgili
3- sütle ilgili araştırma ve bilgileri paylaşayım
Dolap varmıış daha ne istiyosun bir gün taşı 5 gün ye
Bu fikri çok sevdim ben de hafta sonu yapıyım bari konserve hafta içi çorbam hazır olurAkşam yemeğimi de yazayım kızlar unutmadan;
Zerdeçallı mercimek çorba
Kıymalı patlıcan yemeği
Zeytinyağlı barbunya
Sarımsaklı yoğurtlu maydonozlu köz kırmızı biber salata
8 tane yeşil zeytin
Bugün evdeydim. O yüzden çeşitli bir sofra oldu.
Mercimek çorbasını da çok yaptım. Yarım kiloluk kavanozlara kaynarken doldurup ters çevirdim, konserve oldular. dolaba koydum şimdi. Bugün yaptığım bitince iki sefer daha hazır çorbam var dolapta. Vaktim olunca yemekleri, çorbaları yapıp konserveliyorum. Yemeksiz akşamların kurtarıcısı oluyor.
Çok heveslendim ne güzel yorumlar yapmışsın herkese ben de başlıycam tekrar menü yazmayaBen karatayci çalışan bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Yazın yemek işi daha kolay oluyor da kışın yemek yetiştirmek zorlaşıyor benim için. Böyle dolapta stok olması işime yarıyor. Kardeşim şehir disinda yaşıyor, haftada ya da 15 te bir geliyor. Annem yemekleri kavanozlayip yanına veriyor. O da orada anne yemeği yiyor. Keşke ben üniversitedeyken de bu yöntemi akıl edebilseydik.
Oyy daha ne yiyesin.. Diyette olmasan ne yiyecektin merak ettim. Bir de saat 22 de bol nişastalı kestane, fruktoz dolu meyveler.. amanın. Ben sana diyeyim gitti leptinin büyük çoğunluğu.
Kuru patlıcanın lezzeti bir başka oluyor, dolması da yemeği de. Ayrıca güneşte kurumuş sebze ve meyveler kullanmak üzere suya konulup yumusatildiginda dalından yeni koparılmış gibi enerjiye ve besin değerine geri kavusuyormus. Yalnız piyasadaki kurularin çoğu ozel firinlarda kurutuluyor, güneşte kuruyanini bulmak lazım.
Aaa ama sen de bir evde otur canım. Sokakta diyet mi yapılır
Madem sen haber verdin kuzum, ben un şeker hamur yemiyorum, bir sade kahve yeter, hazırlama birşey lütfen diyemedin mii
Afiyet olsun canım. Ben olsam sut yerine yoğurdu tercih eder meyveyi yemezdim
Tarcina da dikkat. Piyasadaki Çin tarcinlari karaciğere zarar veriyormuş. Bulabiliyorsan Seylan tarcini al, bulmak epey zor ve neredeyse 8-10 kat pahalı, bulamiyorsan kullanımını azalt derim
Yemek konusunda mutevazi olamiyciimm. Yapmayı, uydurmayı sever, lezzetli şeyler çıkarırım. tipik yengeç burcuyum ben. :) Kimyonu denemedim ama kori koyarim arada. Eskiden bazen mısır unu kavururdum, o da güzel lezzet ve renk veriyor. Hep bunlar restoranlarda yediklerimden. Benim damak bildiğin laboratuar, hemen içinde ne var ayikliyor. Yiyip hoşuma gideni evde yapıyorum.
Kavanoz yemek olayi çalışıp da iyi beslenmeye calisana bulunmuş gibi oluyor. Tavsiye ederim. Yemek kaynarken doldur kapat kapağı ters çevir soğuyunca dolaba. Kapağı kontrol etmeyi unutma. Aslinda dışarda da durabilir ama riske atmamak için dolaba koyuyorum. Kışlık melemenlerim kilerde duruyor sonuçta..
Evet canım avukatim, kendi ofisim var. O nedenle de zaman zaman çok rahat oluyorum, bazen de eve yatmaya gelecek kadar yoğun. Arada ortadan kaybolur yazmazsam bilin ki yoğunum. Kendimi kaydediyorum çünkü
He yandım vallah. Bu memlekette 1 doktor 2 avukat olduğunu soylemiycen arkadaş. Mutlaka herkesin bir sorusu olur
Dene canım en kısa zamanda.. Dua edersin inşallah. Benim o yemeklerle misafir agirlamisligim bile vardır, yanına ekleme yaparak
Günaydııınn..
Aynen geçen güne değil önümüzdekine bakacağız..
Ayy ben ne rahatmisim, ne gelen var ne kalan. Senede 2-3 oturmaya misafir gelir akşam, 1-2 kere de benim günüm olursa. Onun dışında komsularim surekli gelir ama kahve iceriz, olan yemeği yeriz, kuruyemiş yeriz en fazla.
Ayyyy buna çok güldümBelediye anons için para ister olmaz
Yogundur belki
Çok heveslendim ne güzel yorumlar yapmışsın herkese ben de başlıycam tekrar menü yazmaya
Dolap çok güzelmiiiiş fiyatı da çok uygunOyy o ka gezmeleri benim bünyem kaldırmaz.. Ben ev işi yapamayan, az yapmaya kalkınca ertesi gün hasta yatan bir kadınım. İşime gideyim, yemeği, çamaşırı halledeyim bana yeter de artar bile. Onbeşte bir temizlik için yardımcı geliyor. Bazen eşim kv leri getircek olsa onda bile kadının geldiği haftaya denk getirmeye çalışıyoruz. Sosyalleşmeyi isterim ama o kadarı değil. Arkadaşlarla genelde dışarda organizasyon yapıyoruz.
Kardeşim hep abla sen neden avukat oldun, senden acayip şef olurmuş der. Emekli olunca İstanbul'dan kaçarsak yaparım artık birşeyler. Karatay restoranı mesela
Bundan sonra çok yaptım diye üzülme at kavanoza dursun
Benim dolabım böyle, çok işime yarıyor. Dondurucuya ihtiyacım olmuyor. Ayrıca dün iki hafta önce aldığım barbunyayı pişirdim. Yalnızca kabukları kurumuştu, ne çürümüş ne kök salmış. Yiyecekler uzun süre dayanıyor. Tabi dolabın kapağının sık sık açılmamasının da etkisi var bunda. İmkanın varsa tavsiye ederim. Ben aldığımda diğer markaların eşdeğer dolabı 2000 TL. üstü iken bunu 1600 e almıştık.
Eki Görüntüle 1893685
Ben ablayım, erkek kardeşim var, iyi ki de varBüyüklüğümü bilir ama en kral arkadaşımdır kendisi. dünyada kimse kalmasa o vardır yanımda, onun için de ben. Her durumda, her konuda.. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin kardeşime, bir de hayırlı kısmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?