♥haftalık kilo verme yarışması♥

bende çok şaşırdım gerçekten ama fotoğraflardan çok belli oluyor bide spor yapmış gibi yani

diyeti daha önceden çok yaptı,evinde koşu bandı falan aldı ama dediğim gibi çok tembel üzerine çıkıpta yürümedi bile,o yüzden verememişti,zaten akşam geç geliyo eve yapmaz spor biliyorum ben

aaa uygulamak isterim gönder tabi
ama öğlen işyerinde çıkan yemeklere müdahale edemiyorum o işi bozuyo ama az az yerim artık

Sporla kilo vermek cok uzun vadede oluyo sadece dogru beslenmeyle hızlı kilo verilebildigine inaniyorum. Ben hem sıkı olayim hem kafam dagilsin diye gidiyrm. Evde kalınca biseyler yiyebiliyrm ve sıkılıyorum. Gece yememde yoktur aşırı yememde benim iki taraf sulale yatgin kiloya buda etkidir belki. Vaybe fena tatli bağımlılıgin varmis önceden gece yemek organların dinlenme saatine denk geldiği için belki tum dengeleri bozuyor. Tatliya düşkün değilim senin gibi araya uzun zamanlar koyarak bedenim soğudu yemegimide 5 6 7 gibi yiyrm spordan kaçta geldigime bağlı. Neyseki onceden yapiyrm yemeği :)

sanırım spor yapıyoruz diye daha fazla yemeği kendimize hak görüyoruz buda ya sabit kalmamıza yada kilo almamıza sebep oluyor
fazla yemeden sadece diyete uysak bide spor yapsak demek kilo vericez

Günaydın

geçmiş olsun öksürüğe gecince ilacsiz gecmez faranjit

maalesef öksürükte uzun sürüyor. gece uyutmuyor kuzumu. sağolasın canım.

spor yapmadan nasıl öyle olunuyor yaaa biri desin hele genetik mi acaba off..Allahım nolur ben de zayıflayayım

sadece 1 hafta uygulanacak

sabah: 1 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir ( farketmez ama koyun ezine hariç)
yeşillik
5 adet zeytin
4 ceviz
2 porsiyon meyve ( ben hakkımı gün kurusundan kullandım arasına ceviz koyup acayip güzel oldu)

öğle; salata istediğin kadar ( 1 yk zeytinyağı)
1 su bardağı kefir

ikindi 1 bardak ayran

ikindi 1 bardak ayran ( 2 arada da ayran var)

akşam: 2 köfte kadar et balık veya tavuk, 6 yk baklagil ya da sebze yemeği
1 su bardağı kefir
salata ( 1 yk zeytinyağı)

gece: 4 ceviz
ohhh keyfe gel
her sabah 06:50 de alarm başlıyo car car ötmeye,o saatten beri ayaktayım

anammm ben 05.50 de kalkıyomm ancak 7:50 de evden çıkıyoz.

begüm dün bu listeyi uyguladım ve hiç acıkmadım ama spor yapamadım. ayrıca nescafeyi yasakladı sadece türk kahvesi dedi. ben arada sütlü kahve içiyordum halbuki

anaa öğlen zaten yemek yokmuş
kefir yerine ayran yapsam olurmuki

05:50 mi sen benden de erken kalkıyosun neden o kadar erken kalkıyosun canım?
bende 6,50 de kalkıp 8 de evden çıkıyorum

begüm dün bu listeyi uyguladım ve hiç acıkmadım ama spor yapamadım. ayrıca nescafeyi yasakladı sadece türk kahvesi dedi. ben arada sütlü kahve içiyordum halbuki

bende sütlü neskafeyi severim,türk kahvesiyle çok aram yok,içmesemde olur sanırım

ya hafta sonuda kuran var,bide kardeşim geliyo çok ters oldu ama olsun en azından bikaç günde olsa yapmaya çalışayım

sanırım spor yapıyoruz diye daha fazla yemeği kendimize hak görüyoruz buda ya sabit kalmamıza yada kilo almamıza sebep oluyor
fazla yemeden sadece diyete uysak bide spor yapsak demek kilo vericez
O hataya düşen cok ama ben o hataya onceden gittigimde düştüm bazi günler. Ama bu sefer düşmüyorum. Aslında 200 gram gitti bu hafta belki yagdandir. Dün sabah ekmeksiz küçük tabakla ispanak yedim spora gittim. Geldim zeytinyagli küçük 2 pogca iki kucuk dilim ispanakli kek yedim baskada lokma yemedim. Ekmekten uzagim her gun yesilcay icmeye ozen gosteriyorum. Kahve iciyorum mtb. Hizlansin diye

Yeni gelindim 1 aylik bile degilken faranjit oldum. Inat ettim gecer nasilsa diye gitmedim doktora. Tam 1 ay öksürdum en son pes ettim. Toplum icinde olmuyordu her zaman her zaman oksurmek :)

Nescafe zaten kahve değilki yanmis fındık kabuğu kullaniliyrmus onda. Türk kahvesi gibi antioksidan hizlandiran var mi :)

canım ekmekten uzak durmaktaki maksat basit k.hidrattan(beyaz undan-glutenden) uzak kalmak,sen şimdi poğaça ve kek yiyerek hata yapıyosun özellikle diyette bunlardan yememeliyiz,sebze ve protein ağırlıklı beslenmeliyiz

canım ekmekten uzak durmaktaki maksat basit k.hidrattan(beyaz undan-glutenden) uzak kalmak,sen şimdi poğaça ve kek yiyerek hata yapıyosun özellikle diyette bunlardan yememeliyiz,sebze ve protein ağırlıklı beslenmeliyiz
Spor yapiyorumya karbonhidrata da ihtiyac oluyor kaslar icin. Haklisin basit karbonhidrt ayda iki 3 kere evdekiler icin yapiyorum :)

Spor yapiyorumya karbonhidrata da ihtiyac oluyor kaslar icin. Haklisin basit karbonhidrt ayda iki 3 kere evdekiler icin yapiyorum :)

Egzersiz öncesinde tercih edilebilecek besinler
Şeker içeriği düşük yulaf veya müsli ve yarım yağlı süt
3-4 adet kepekli bisküvi yanında light yoğurt
Meyve yanında yarım yağlı yoğurt
Meyveli süt yanında 2-3 adet ceviz içi veya badem
Meyveli yoğurt ve badem
Tam tahıl ekmek, light üçgen peynir ve light süt

Egzersiz öncesinde tercih edilmeyecek olanlar
Kurufasulye, nohut gibi kurubaklagiller
Brokoli, karnabahar, lahana gibi gaz yapıcı yiyecekler spor öncesinde rahatsızlık verici olduğundan dolayı tercih edilmemelidir.

Egzersiz sonrası
Spor sırasında vücudumuz kaslardaki glikojen depolarındaki glikozu (şeker) kullanır ve uzun süreli sporlardan sonra glikojen depolarını doldurmak gerekir. Bunun sebebi kas yapımızı korumak ve yenilemek ayrıca spor sonrasında uzun süreli aç kalmak vücutta ciddi kas yorgunluğuna sebebiyet verir.

Spordan sonra ilk 1 saat içerisinde mutlaka karbonhidrat içeren bir öğün yemelisiniz. Egzersizden 2-3 saat sonra sürecek olan açlık kaslarda depolanan glikojeni %50 oranında azaltıyor ve vücut için ciddi kas yorgunluğuna yol açıyor.

Karbonhidratlarla birlikte protein tüketin, proteinler egzersiz sırasında zarar gören kasların ve dokuların onarımına yardımcı olacaktır. Bu yüzden egzersiz sonrası beslenmenizde karbonhidrat ve proteinleri karıştırın.

spor k.hidrattan kasıt kek,poğaça değil,1 meyve ve yanında yine süt,yada tavuk,yumurta,Kahverengi pirinç, tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve süt ürünlerini tercih etmeye çalış

anaa öğlen zaten yemek yokmuş
kefir yerine ayran yapsam olurmuki

05:50 mi sen benden de erken kalkıyosun neden o kadar erken kalkıyosun canım?
bende 6,50 de kalkıp 8 de evden çıkıyorum

evet ama salata içine brokoli karnıbaharda koyabilirsin dedi. ben bugün karnıbahar koydum. yok ayran olmaz mutlaka kefir. kefiri ömrünüzün sonuna kadar içmelisiniz dedi özellikle de bayanlar.

kuzum kalkıyorum 6.30 a kadar kahvaltı hazırlayıp üstümü giyiniyorum. 6.30 da eşimi uyandırıp doğru lavaboya bu arada makyajımı yapıp kızımı kaldırıyorum 6,45 de kızımla babası el yüz yıkama çiş olayı sonrasında kızı ben alıyorum üstünü giydir saçını yap anne şunu takalım dur bir resim yapayım. bu arada saat 7 oluyor babamız üstünü giyinmiş mutfaga doğru yol alırken sesleniyoruz. benim yumurtam haşlanmış sizinki yağda
7.10 da sofraya oturulur 7.30 da kalkılır saçımı yap diş fırçala 7.45 de herşey bitmiş kapıda 5 dk mont bere atkı eldiven giyme merasimi sonra da aşağıya iniyoruz. ayyyy yazarken yoruldum valla

okurken bende hızlı hızlı okudum yetişmem lazım hissine kapıldım
allah kolaylık versin sana
yanlız 05:50 den 6:30 a kadar ne kahvaltısı hazırlıyosun sen öyle çok uzun bi süre gibi

canım benim o kek poğaça herşeyi bozuyor. istediğin kadar lokma koyma. şimdi dedi ki diyetisyenim örneğim 1500 kcal verdim size iyi güzel maksat kalori doldurmak değil ki, o zaman 1 dilim yaş pasta yersiniz kalanıyla da yine devam edersiniz olmaz dedi. bak 1 ayı geçti hala çorba pilav makarna yok tamamen yağ oranımı azaltmak için veriyor. sana tavsiyem ara öğün ceviz badem ya da ayran süt kefir yap. farkı göreceksin.

Yeni gelindim 1 aylik bile degilken faranjit oldum. Inat ettim gecer nasilsa diye gitmedim doktora. Tam 1 ay öksürdum en son pes ettim. Toplum icinde olmuyordu her zaman her zaman oksurmek :)

ayy canımm bilmez miyim geçen sene diyeti bırakma sebebim o öksürük. ondan sonra da ayrıldım zaten kk dan. tam 1,5 ay öksürdüm gece gündüz. hele ki gece uyuyamıyordum yazık eşim artık acımıştı da sırtıma vicks sürüyordu

Nescafe zaten kahve değilki yanmis fındık kabuğu kullaniliyrmus onda. Türk kahvesi gibi antioksidan hizlandiran var mi :)

yaa evet türk kahvesi özellikle spordan yarım saat önce acayip yağ yaktırıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…