Geri gitti istikrarsiZNe güzel ne güzel dökülüyo eski arkadaşlarımız
Tesekkur ederim canim dün okudum uzun diye geniş zamanda yazayım dedim.Egzersiz öncesinde tercih edilebilecek besinler
Şeker içeriği düşük yulaf veya müsli ve yarım yağlı süt
3-4 adet kepekli bisküvi yanında light yoğurt
Meyve yanında yarım yağlı yoğurt
Meyveli süt yanında 2-3 adet ceviz içi veya badem
Meyveli yoğurt ve badem
Tam tahıl ekmek, light üçgen peynir ve light süt
Egzersiz öncesinde tercih edilmeyecek olanlar
Kurufasulye, nohut gibi kurubaklagiller
Brokoli, karnabahar, lahana gibi gaz yapıcı yiyecekler spor öncesinde rahatsızlık verici olduğundan dolayı tercih edilmemelidir.
Egzersiz sonrası
Spor sırasında vücudumuz kaslardaki glikojen depolarındaki glikozu (şeker) kullanır ve uzun süreli sporlardan sonra glikojen depolarını doldurmak gerekir. Bunun sebebi kas yapımızı korumak ve yenilemek ayrıca spor sonrasında uzun süreli aç kalmak vücutta ciddi kas yorgunluğuna sebebiyet verir.
Spordan sonra ilk 1 saat içerisinde mutlaka karbonhidrat içeren bir öğün yemelisiniz. Egzersizden 2-3 saat sonra sürecek olan açlık kaslarda depolanan glikojeni %50 oranında azaltıyor ve vücut için ciddi kas yorgunluğuna yol açıyor.
Karbonhidratlarla birlikte protein tüketin, proteinler egzersiz sırasında zarar gören kasların ve dokuların onarımına yardımcı olacaktır. Bu yüzden egzersiz sonrası beslenmenizde karbonhidrat ve proteinleri karıştırın.
spor k.hidrattan kasıt kek,poğaça değil,1 meyve ve yanında yine süt,yada tavuk,yumurta,Kahverengi pirinç, tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve süt ürünlerini tercih etmeye çalış
Bundan sonra küçük fincan değilde büyük fincanla yapayim.canım benim o kek poğaça herşeyi bozuyor. istediğin kadar lokma koyma. şimdi dedi ki diyetisyenim örneğim 1500 kcal verdim size iyi güzel maksat kalori doldurmak değil ki, o zaman 1 dilim yaş pasta yersiniz kalanıyla da yine devam edersiniz olmaz dedi. bak 1 ayı geçti hala çorba pilav makarna yok tamamen yağ oranımı azaltmak için veriyor. sana tavsiyem ara öğün ceviz badem ya da ayran süt kefir yap. farkı göreceksin.
ayy canımm bilmez miyim geçen sene diyeti bırakma sebebim o öksürük. ondan sonra da ayrıldım zaten kk dan. tam 1,5 ay öksürdüm gece gündüz. hele ki gece uyuyamıyordum yazık eşim artık acımıştı da sırtıma vicks sürüyordu
yaa evet türk kahvesi özellikle spordan yarım saat önce acayip yağ yaktırıyormuş.
Bence sen iyi ettin. ALLAH kolayligini versin. Yarin bir gun büyüyüp gidiyorlar yanlız kaliniyo. Iki oldugu güzel ilerde civil civil olursunuz :)Ben de yaşımdan dolayı düşünmüyordum ama kızım da tek kalsın istemedim kardeş iyidir değilse gıcık olmaya ben de gıcığım
+200 mübaya yoğunsun seninde biran önce geçer bu yoğunluğun inşallah
moral bozmak yok ama şöyle bişey var bu hafta güzel spor yaptım bari yerimde sayaydım +200 ne yaaa
neyse bırakmak yok tabi biraz daha zorlayacam bakalım
evet yaza daha var. Ama zaman hizli geçiyor ipin ucunu kaçırmayalim. Ocagin yarisi bitti bile daha dün yılbaşıydi. Biri zayiflayinca bende ilk bi çökuyorumevet allahtan yaza daha var bende ondan ümiyliyim yoksaki dahada depresif olucam
bide dün kuzenin 54 kiloya indiğini öğrendimya hepten çöktüm kızdım kendime bende olabilirdim diye
kuzen 2,5 ayda 10 kilo vermiş ve sıfır spor
Tesekkur ederim canim dün okudum uzun diye geniş zamanda yazayım dedim.
Sut ve yogurt dogal olmali bide spordaki hoca spordan sonra yag yakimi devam edecegi icin 1 saat bisey yeme dedi. Bu yazida da mutlaka yenmeli diyor
bende memnun oldum şekerim,o zaman pazartesi görüşelim bi bakalım+200 mübende -100 memnun oldum
KESİNLİKLE KATILIYORUM ZOR :) BENDE BUNU BU SENE ÖĞRENDİM BURDAYIM @SBEDEN İŞE GİDİYORUM EVE GİDİYORUM MÜMKÜN OLDUUNCA GİRMEYE ÇALIŞIYORUM KİLO BİLDİRMLERİMİ YAPIYORUM :dSen nerdesin kiz bi gidip bi geliyon
Ben yetisemiyrm pek bişeye ev spor bide esten laf yiyorum evi yetistiremiyrm diye ev kadını olmak coook zor bazen
H Heart of Gold
Tansiyonunu limon etkiliyordur anneme de aynisi oldu oda bizim gibi ugraslarda 72 kg da.
Zencefilin olcusune dikkat et fazlasi sakıncalı
Bundan sonra küçük fincan değilde büyük fincanla yapayim.
bende eve bi viks alamadim gitti hep unutuyorum kullanim alani genis faydaki biseymis..
Dediğin gibi yapmaya yol almaya çalışıyorum canım uzun zaman olmustu yemeyeli :)
Gercekten un deyince on yillik yola kacacan aslinda tum dengeleri bozuyor ve aciktiriyor
Aynen öyle gecen facede paylasim gördüm cok olgunlaşmis kahverengi benekleri olan muzlar sakincaliymis . Dunde tam tersi ayni muz resmi ve faydalari yaziyordu.benim bildiğimde ilk 1 saat içerinde mutlaka yenmeli
neye kime inanıcaz şaşırdım gerçekten
bende memnun oldum şekerim,o zaman pazartesi görüşelim bi bakalım
çalıştığıni bilmiyordum canim Allah kolaylik versin. O yuzden diyorumya cocuga acele etme biraz alış pratikles hersey art arda gelince zorlanma olurKESİNLİKLE KATILIYORUM ZOR :) BENDE BUNU BU SENE ÖĞRENDİM BURDAYIM @SBEDEN İŞE GİDİYORUM EVE GİDİYORUM MÜMKÜN OLDUUNCA GİRMEYE ÇALIŞIYORUM KİLO BİLDİRMLERİMİ YAPIYORUM :d
Yabanci birinin çocuğu viks yüzünden ölmüş kucukmus baya. Viks sürmüş sirt veya göğüstu. Bilgi cok onemli paylasmakta o kadar güzel ben fazla ilac olunca daralirim :)öyle canım baş parmağı kadar zencefil koyuyorum zaten 1 lt suya. ara verdim bu hafta içmiyorum
viks bizde çifter varilaçlar hep çift çift. ne olur ne olmaz diye. yağmurun gece ayağının altına sürdüm inan 4-5 saat öksürmedi rahatlattı yawrumu. ama yinede dikkatli olun göğse sürülmeyecek çok tehlikeli direk solumayacak
senin gruba geldiğimde 68-69 falandım ama senden öncesi bende 78,5 ile başlamıştım 1 senede 10 kilo gitmişti,ayrıca kilo azaldıkça vermek zorlaşıyo,senin avantajın daha çokGörüşelim nasil olsa ikimizde ağır vasita
Hizli gelsemde gelmesemde sen uzaktan rahat konusursun 60 başı niree 70 sonu niree
günaydın canımGünaydın kızlar,
nasılsınız. neler yaptınız?
nehircim sınavların nasıl geçti?
senin gruba geldiğimde 68-69 falandım ama senden öncesi bende 78,5 ile başlamıştım 1 senede 10 kilo gitmişti,ayrıca kilo azaldıkça vermek zorlaşıyo,senin avantajın daha çok
günaydın canım
bu cumartesi izinliydim çalışmadım ama çalışmayınca pazartesi uyanmak adapte olmak çok zor geliyo,1 gün tatil insana yetmiyo ama pazartesi daha rahat uyanıyosun
sen nasılsın? neler yaptın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?