- 10 Şubat 2015
- 2.986
- 1.864
- 133
- Konu Sahibi mortaldance
-
Aslında ilk konuyu okuduğum zaman dur bismillah dedim. Lakin günümüz gerçeği de var boşanma ihtimali. Yarının neler göstereceğini bilemeyiz kadınları yüz üstü bırakıp giden erkekler de var. Bütün müvekkilleriniz erkek sanırım genelleme yapmamak gerekir.Ben konu sahibinin nişanlısının böyle bir hesap yaptığını düşünmüyorum, yorum yapanların kendi hayal dünyaları hariç ,konu sahibinin söylediklerinden hiç böyle bir sonuca varmadım.
Ne kadar hesap kitap işleri bunlar, gerçekten evlilikler bu hale geldi mi? Şimdi..Bu arkadaş 3 tane ev almış, evlerin toplam bedeli kadar rakamı bankadan kredi olarak alamayacağına göre mutlaka bir kısmını peşin vermiştir. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz demiş konu sahibi, evlendikleri tarihe kadar adam zaten kredinin yarısını ödemiş olacak. Peşinatı verdiğine, üstüne bir de kredinin yarısını ödediğine göre çokta konu sahibinin gelirine muhtaç gibi gelmedi bana.
Bir de tersten bakalım, kredi bittikten sonra evlendiklerini düşünelim. Borç kalmamış, konu sahibi ve nişanlısı evlenmişler. Evlerden birine yerleşmişler , diğerleri de kiraya verilmiş. 2 evden kira geliri var, konu sahibi "ben o evlerin ödemesinde katkı sağlamadığım için kira gelirini de istemem" diyebilecek mi?
İlginç ya, gerçekten çok ilginç. Evlenip mutlu olacağınızı düşünmek varken para-mal-mülk hesabı şimdiden. Erkekler haklı gerçekten, bugünlerde pek çok erkek müvekkilim kadınların çoğunun para ve mal için evlendiğini söylüyor. Hele ki son zamanlarda, boşanma sonrası uçuk tazminat ve nafaka taleplerinden sonra.
Neyse bu konuda fazlasıyla doluyum, konuyu dağıtmıyım.
Aslında ilk konuyu okuduğum zaman dur bismillah dedim. Lakin günümüz gerçeği de var boşanma ihtimali. Yarının neler göstereceğini bilemeyiz kadınları yüz üstü bırakıp giden erkekler de var. Bütün müvekkilleriniz erkek sanırım genelleme yapmamak gerekir.
nafaka tazminat isteyen hatunlar olduğu gibi üç aylık bebeğine nafaka ödememek için kendini sigortasız gösterip 3000 lira maaşla çalışan adamlar da varYok çokça da bayan müvekkilim var, ama para-mal-mülk hesabı yapan çoğunluk hep kadınlar... Boşanma davası için geliyorlar, bir aile yıkılıyor ve sordukları ilk soru "kaç lira tazminat alırım, kaç lira nafaka bağlanır"...Çoğuna zaten çalışmak zor geliyor. Genelleme tabi ki yapmıyorum ama, tek taraflı da bakamıyorum.
kalmazsa kalmasın herkes evlenmek zorunda değil ille evlenicem diye böyle bir adamla ömür mü geçireceksiniz?su an ki yaşadığınız hayatı prova sanıyosunuz sanırımEtrafta bekar kalmadi belki ondandır sormalıydı sormadı allah sorsun bakacağız artık çaresine
Acaba kadınların bir çoğunun güvencesi, işi olmadığı için bu kadar hesap işlerine giriyor olabilirler mi? Ben de bu kadar hesap kitap yapılmasına karşıyım. Sadece herkesin kendi hakkını savunmasından yanayım.Yok çokça da bayan müvekkilim var, ama para-mal-mülk hesabı yapan çoğunluk hep kadınlar... Boşanma davası için geliyorlar, bir aile yıkılıyor ve sordukları ilk soru "kaç lira tazminat alırım, kaç lira nafaka bağlanır"...Çoğuna zaten çalışmak zor geliyor. Genelleme tabi ki yapmıyorum ama, tek taraflı da bakamıyorum.
Di mi? Ne malum adamın şimdi alırsam benim üzerime olur, evlendikten sonra alsam direkt eşimde ortak olacak diye hesap yapmadığı?iyi de adam tapusu kendine ait ev borçlarını öderken kız evi geçindirecek. yani ev borcuna katkısı olmuş olacak. böyle bir soru sorması tabiki normal.
kendisinden hiçbir şey beklenilmese sonra da o evde hakkım var mı dese kurnaz olarak yorumlamanız normaldi. benim anlamadığım eşinizin neden bir anda 3 tane ev aldığı?1 tane alırdı eve de katkısı olurdu, zamanla isterse diğerlerini de alırdı
+1Bu kız nasıl olsa evleneceğiz, bize almış evleri diye
evet evlenir.
Ki ben bu 3 evin eş adayının üzerine olduğuna asla inanmıyorum.
Bu şartlarda evlenirsin, sevgi dersin, aşk dersin
güven dersin, evleneceğim adam o benim dersin.
Dersin de dersin.. Fakat şunu unutmamakta fayda var
eşleri tarafından mağdur edilen insanlar da
hobi olsun diye yapmadılar bunu.
Güvendiler sadece.
3 yıl sorunsuz giden bir evlililiğin 4.5.8.10 uncu yıllarında
nasıl bir hale geldiğini ön göremeyiz.
Hayat malesef aşk, sevgi, pembiş bulutlar üçgeninde
yaşanmıyor.
Herkes haklarına sahip çıkıp kollasa keşke.
nafaka tazminat isteyen hatunlar olduğu gibi üç aylık bebeğine nafaka ödememek için kendini sigortasız gösterip 3000 lira maaşla çalışan adamlar da var
evlenip tüm kardeşlerini evlendirdikten sonra rahatlayıp boşnanan o zaman kadar karısının maaşıyla geçinip kendi bütün parasını ailesine harcayan adamlar da var
bence siz de çok tek taraflı erkekler tarafından bakıyorsunuz olaya
Fakat şunu unutmamakta fayda var
eşleri tarafından mağdur edilen insanlar da
hobi olsun diye yapmadılar bunu.
Güvendiler sadece.
3 yıl sorunsuz giden bir evlililiğin 4.5.8.10 uncu yıllarında
nasıl bir hale geldiğini ön göremeyiz.
Hayat malesef aşk, sevgi, pembiş bulutlar üçgeninde
yaşanmıyor.
Acaba kadınların bir çoğunun güvencesi, işi olmadığı için bu kadar hesap işlerine giriyor olabilirler mi? Ben de bu kadar hesap kitap yapılmasına karşıyım. Sadece herkesin kendi hakkını savunmasından yanayım.
Ben de kadınların çalışması okumasından yanayım. herkesin kendi geliri olsa kimse kimsenin parasına ihtiyaç duymaz. Dayak yediği halde,aladatıldığı halde param yok bana bakıyor diye evli kalan kadınlar da var yazık. Kimse kimsenin eline bakmasın.Aynen öyle, güvencesi olmayanlar olduğu kadar, çalışmayı zor görenlerde var. "Düğün takılarını, tazminatı alırım üstüne de nafakayı alırım" ohh miss. Ne çalışıcam diyor çoğu, belli bir süre sonra zaten anne-baba vefat durumunda onlardan da aylık bağlanıyor. Neden çalışsın ki, neden üretsin ki? Bir ömür eski eşten nafaka, tazminat ve takılar kenarda bir de anne babadan maaş kaldı mı tamam..
Sonra bu devlet adam olmuyor, olmaz tabi..Bir kişi çalışıyor prim ödüyor, karısı-çocuğu ömür boyu faydalanıyor, üretim yok sadece tüketim...Kısacası bu konu uzarr gider taaa nereler varır..
kalmazsa kalmasın herkes evlenmek zorunda değil ille evlenicem diye böyle bir adamla ömür mü geçireceksiniz?su an ki yaşadığınız hayatı prova sanıyosunuz sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?