- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi mortaldance
-
Bulunduğumuz ile göre benim maaş ile kira giderler ve birikim hepsi yapılabilir orda bir sıkıntı yok zaten burda yaşayacağızMaasin da aman aman degil asgarinin biraz ustuymus.Evler olmasaydi da zaten senin maasin yarisi kiraya giderdi. Ha kiraya gitmis ha senin paran giderlere harcanmis.
Kimse sizin gibi düşünmemişti açıkcasıArkadaşlar yazının çoğunda hep adamı suçlamışsiniz,tamam sormadan danışmadan ev kredisi çekmiş evlenincede karısının maaşıyla ev gecindirecekler ne var bunda yani.4 yıllık birliktelikleri varmış birbirlerini az çok tanımışlardır.adam belki galesiz biri,belki artniyet düşünmeden direk bu ise kalkışmıştır,belki oda ilerisi için karim çocuklarım evsiz kalmasın diye bu ise girmiştir hemen adamı kurnaz artniyetli biri olarak görüyorsunuz.konuyu başından beri okuyorum,konu sahibi seviyor ve evlenmek istiyormus evlenmek için beklese ne beklemese ne,bekleyince adam kurnazsa ayrıl deyince ayrılacak mi o zamanda çocuk var arada diyecek,yani bu tavizi birazda konu sahibi vermiş tek adama yüklenmeyin.adamın kotu niyeti olsaydı 3-5 aylık sevgiliyken bu kredi isine hemen kalkışırdı,adam evlenmeden önce yani tanistiklarindan 4 yıl sonra almış krediyi.değişik değişik fikirler veripte adamla ilgili hiçbişey bilmeden, iki evlenecek insanın arasını açmayın.
Burda binbirturlu sey okuyoruz hic beklemedikleri eşleri neler yapiyor. Bence bayanin endiselenmesi cok cok normal.. eger aldigi evlerden birinde siz oturacaksaniz sizin ustunuze yapmayi teklif edin. Eger yok derse guvenmedigini dusunebilirsiniz ve evlilik kararinizi gozden gecirin. Mesela bnm esime saka yollu hep soylerim arabayi ustume yap bosanirsak yari yariya kullaniriz falan diye guler bende niye sen eski karina ehliyet alip arabasizmi birakicaksin derim canin sagolsun der. Şaka yollu baslatabilirsiniz konusmayi sonra konusmanin gidisatina gore ciddi olup olmadiginizi soylersiniz
AynenEvlerin birini benim üstüme yap dese bu seferde adamın güveni kirilacak
Kimse sizin gibi düşünmemişti açıkcası
İnsan daha evlenmeden ya boşanırsam hesabı yapar mı? Böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Benim sevdiğim erkek gel dese gelinlik seçmekten başka derdim olmazdı herhalde. Ben mi safım?
Konu 31 sayfa olmuş, takdir edersiniz ki tamamını okuyamadım. Şöyle bir göz gezdirdim sayfalara sadece. Öncelikle vayy bee dedim, evlenmeden bu ne mal para hesabı çok yazık...
Şimdi siz nişanlınızın evleri 1 sene önce aldığını söylüyorsunuz, yani 1 senedir ödüyor kredisini...E siz seneye evlenmeyi düşünüyoruz diyorsunuz 1 sene de oradan toplam 2 senesi ödenmiş olacak kredinin taksitleri. 5 senelik çekilmiş kredi anladığım kadarıyla.
Eşiniz dairenin sahibi, siz maddi olarak katkıda bulunmuş olacaksınız. Boşanmada bu göz önüne alınır. Zira eşler arasında boşanma sırasında mallar, şahsi mallar ve edinilmiş mallar olarak ayrı değerlendirilir. Şayet eşinizin kişisel malına katkıda bulunduysanız katkıyı da çalışmalarınız sonucu elde ettiğiniz gelirden yaptıysanız, bu edinilmiş mallardan yapılmış katkı olarak kabul edilir. Medeni Kanunun 230'uncu maddesi bu hususun göz önüne alınmasını ve boşanma sırasında yapılacak hesaplamada bir denkleştirmeye tabi tutulacağını söylüyor. Bu denkleştirme de eşinizin size borçlanması şeklinde olacak. Evden hisse alma şeklinde olmayacak. Ancak sizin katkınızın da belgelendirilmesi istenecek. Ancak hatırlatayım ki bu hesaplamalar kolay değildir ve boşanma davasını uzatacaktır.
Kısacası daha şimdiden "ya boşanırsak" diye düşünmek yerine, ileride çocuklarımıza birer güvence bırakacağız diye düşünebilirsiniz.
Evlilik süresince ödenen kredi üzerinden hak iddia edebilirsin.Tabiki böyle bir durum olmaz ve inşallah bunlara gerek kalmaz.Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
Konu sahibi sormuş soruyu diğerleri de hemen,iste hemen evlenmeyin adam kurnaz,adam artniyetli,hadi size evlilik sözleşmesi imzalatirsa bilmem ne diye yorum yapmış.hemen artniyet aramışlar
Evlerden birini üstüne al o nasıl senin maaşın giderlere gider deyip hesap yapıyorsa sende yap.
kredi devam ettiği için hak sahibi olma ihtimalin yüksek. iyi bir avukat bulman gerekir. hak sahibi olman gerekir çünkü evlendikten sonra ister istemez borca ortak olacaksın. üstelik evler kredi ile alındığı için şu an ipotekli ve borç bitince ipotek kalkar. hukuk mantığına göre hak sahibi olursun ama yarı yarıya olmayabilir. hakim duruma göre senin payına karar verir.Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
kredi devam ettiği için hak sahibi olma ihtimalin yüksek. iyi bir avukat bulman gerekir. hak sahibi olman gerekir çünkü evlendikten sonra ister istemez borca ortak olacaksın. üstelik evler kredi ile alındığı için şu an ipotekli ve borç bitince ipotek kalkar. hukuk mantığına göre hak sahibi olursun ama yarı yarıya olmayabilir. hakim duruma göre senin payına karar verir.
Selam bayanlar aranıza yeni katıldım benim sizlere bir sorum olacaktı ...şimdi benim 4 yıldır görüştüğüm birisi var seneye evlenmeyi düşünüyoruz geçen sene üç tane ev aldı şuan kredisini ödüyor üç yıl daha sürecek ödemesi evler kendi üzerine biz evlenindikten sonrada ödemeye devam edecek onun maaş kedilere beni m maaş diğer masraflara gidecek belki bir araba alırız benim maaşla da şimdi benim merak ettiğim o evlerde Hakkım olur mu yasal olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?