Hak sahibi olabiliyormuyum ?

dediğiniz gibi insanlar da çok ama gerçekten paraya ihtiyacı olanlar nafaka ödememe durumları olduğunda ne arkasında duracak ailesi ne de şimdiye kadar çalışmadığı yada çalıştırılmadığı için ( aile ve koca baskısı ve eğitimsizlik nedeniyle çalışmayan bir sürü kadın da var ) zor durumda kalacak bir sürü kadın var
toptan nafaka kaldırılsın demek sen bu kocanın dayaklarına aldatmasına katlan demek
Türkiye şartlarında zaten bir kadın kolay kolay boşanma davasına yönelmiyor

dediğiniz örneklerden fazlası da zamanında yaptığım iş nedeniyle ben gördüm beni işten çıkarın maaşımı elden verin sigorta istemez eşim nafaka almasın diye kaç talep gelirdi
nolur beni emekli etmeyin karım tazminatımdan almasın diyeni mi ki bu kadın adamın 30 yıllık karısı
karım kardeşimin düğününe kredi çekmiyor boşayacağım onu diyeni mi (kadın bundan önceki dört kardeşi evlenirken hep kredi çekmiş beşinci kardeş de oğlum artık üniversiteye gidiyor masrafım var çekmeyeceğim dediği için kadından ayrılmak istiyor)
başka bir kadın bulup tüm mallarını onun ve ailesinin üzerine yapıp karısından öyle boşanmaya kalkanı mı
konu gerçekten uzayıp gitmeye müsait ama bunu her iki taraftan da durumu kötüye kullananlar var yani
konuya gelirsek
ben o kadar kandırılmaya müsait kazıklanmalara doymuyan bir insanım ben bile daha evlenmeden üç tane ev almaya kalkıp senin maaşla da geçiniriz diyen adamdan işkillenirim

Ya adamda plan yapmissa evlenmeden once alayim ki evlendikten sonra hak idda edilmesin diye diyorsunuz ama ortada bu kadar paraci insan hesap kitap varsa karsi taraf butun parasini eve yatirmis beni de karim gecindirsin ustelikte uzerinde hak sahibi olmasin diyorsa bu yarafta bana ne benim param yenecek ben o uc evden hak idda edemiyecem diyorsa bu evlilik olmasin. Zira bu evlilik degil kar zarar ortakligi gibi bir sey olur.

Iki tarafta 3 evden baska birsey dusunmuyor gibi bir durum cikar orataya.

Ki adamin boyle bir plan yaptigida sadece bir varsayim.

Canım belirli yasalar var bu konuda bir avukattan yardım Alman'ı öneririm senin Kazancı'n ilede evleri ödediğini ispatlaman gerekir bencede haklı düşünüyorsun dünyanın binbir hali var banka dekontları vs elinde topla hatta benim tavsiyem maaş kartınızı onun ev kredisi olan hesabına otomatik talimat verirseniz araştırmalarda kesinlikle çıkacaktır siİn Kazancı'nızın hangi hesaba aktarıldığı bunun gibi küçük önlemler alabilirsiniz ama karşı tarafa çaktırmadan yapın zaten evliliğiniz düzeniniz oturana kadar aklınızdaki herşey netleşir ona göre şekil alırsınız Hakkı'nızda hayırlısı olsun

Valla adam o üç evi kendi üstüne almaz ben sana söyleyeyim.
Bir evden sonrasında ödediğin vergi oranı arttığı için Birini kendine,Birini annesine Birini babasına yapabilir.
Ailesi büyük ihtimalle çocuk senin üstüne yapmak istese bile,yarın ne olacağı belli olmaz oğlum deyip etkileyebilir.
Açıkça konuşun evlilik sürecinde beraber ödeyeceğiz nasılsa benimde üstüme yapalım garantim olsun yarın ne olur bilemiyoruz deyin.
Yok sen bana güvenmiyorsun çıkarcı durumuna düşürme olursa,asıl güvenmeyen sensin ki hem borca ortak edip hem hakkımı inkar ediyorsun şimdiden deyin.

Evlenmeden önce alınan mallar eşit değil siz her hangi bir hak talep edemezsiniz. Tapuları sizinle beraber ortak yapmadığı sürece durum bu. Devir bunu da gerektirmiyor ayrıca evlilik yapıyoruz iş ortaklığı değil biz evlenmeden 2 ay önce aldık evimizi o zaman aklımın ucuna bile gelmedi eşim üzerine yapsaydı sesim de çıkmazdı kredi kimin adına çekildiyse tapu onun üzerine çıkıyordu zaten ama biz beraber çektik ve eşim ortak olsun dedi hatta tek ben çekebilseydim maaşım yetseydi krediye tamamını üzerime düşünmüş ve ben onun için böyle düşünseydim ne kadar vicdanım sızlardı o an düşündüm de açıkcası hayat bu kadar güvensizlik içinde geçmemeli

katkınız oranında katkı payı alacağı alırsınız.. yani evin mülkiyetiyle ilgili hak talep edemezsiniz ama benim de bu eve şu kadar katkım oldu derseniz o alacağınızı alırsınız.. ayrıca bunları düşünmeniz ayıp değil, çok üstünüze gelinmiş.. boşanırken "donuna kadar alalım avukat hanım" demeyi biliyor çoğu insan.. anladığım kadarıyla siz evler benim üstüme olsun değil, benim evlere yapacağım katkılar ne olacak endişesindesiniz.. haklısınız da.. ama inşaallah bunlarla uğraşmaya gerek kalmaz, güzel bi evliliğiniz olur :)

Yuh ya böyle hemcinslerimi gördükçe sizin elinize düşecek adama ve ailesine üzülüyorum bukadar paragöz olmayın

İlk mesajınızı okuyunca çok sinirlendim aslında size. Sanki mantık evliliği yapıyorsunuz. Daha evlenmeden boşanmayı düşünebiliyorsunuz. Gerçekten sevseniz ve karşınızdaki insanın doğru insan olduğunu düşünseniz bunlar aklınıza gelmezdi.

Size ilk tavsiyem evlilik sözleşmesi yapmanız. 2. tavsiyem ise bir yerden borç bulup evlerden birinin kredisini kapatın ve kredisini bitirdiğiniz evi satıp diğer evlerin kredi borcunu ve aldığınız borcu ödeyin. Böylece kredi borcunuz da kalmaz sadece sizin maaşınız da harcanmamış olur evlilik sürecinde. Daha sonra isterseniz yeni ev alırsınız o zaman hak iddia edebilirsiniz yeni aldığınız evde. Ama yine de evliliğe maddiyat ve mal paylaşımı gözüyle bakılmasını tasvip etmiyorum. bu şekilde küçük hesaplar yapılmasını doğru bulmuyorum.

Benim bildiğim evlenmeden önce bir birey kendi adıına alıyorsa evlendikten sonra evlendiği hanıma düşmez

+1

+1
Boşanırken erkekler çok alçalıyor, şerefsizleşiyor. En zengin herif bile çocuğuna para vermemek için her türlü yolu deniyor. Akraba üstüne mal yapan mı, başka türlü fırıldaklar çeviren mi....

evlenmeden aldığı hiçbirşey için hak iddia edemezsin. ayrıca daha evlenmeden boşandığında alacağın malları düşünmek de iyiymiş.

Çoğunuz beni suçlamışsınız ama ben şuan evlilik düşündüğüm için borca girip kendime bir araba alamıyorum. İstesem kendim de borçlanırdım ama evlilik düşünen bir İnsan karşısında bende böyle bir teklifle gidemem yoksa ikimizde borçlu bu evlilik olmaz

Çoğunuz beni suçlamışsınız ama ben şuan evlilik düşündüğüm için borca girip kendime bir araba alamıyorum. İstesem kendim de borçlanırdım ama evlilik düşünen bir İnsan karşısında bende böyle bir teklifle gidemem yoksa ikimizde borçlu bu evlilik olmaz

Sıkmayın canınızı, siz konunuzda kendinizi gayet iyi anlattınız, konuyu okumadan sizi suçlayanları boşverin. Gelişmelerden de haberdar edin aklımız kalıyo sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…