hakkariye tayin

siz evinizde oturun klavye başında vatan millet sakarya deyin lütfen çünkü sizin dediğiniz gibi yok öyle bir yaşammmm

benim yaptıgım yorumla ne alaka !! oralarda terorist dolu neyi yalanlamaya çalışıyorsunuz anlamadım onların yaşam alanı onlar besliyorlar orada teroristleri merkezde yoktur belki oda

Aldığınız ev oturulabilecek durumdaysa kiraya verin.Kredinin bir kısmını karşılar.

Belki kariyerinizden fedakarlık etmiş olacaksınız ama öncelik eş ve çocuk olmalı.. Kaldı ki 2 ay değil 2 sene çok zor. 1 yıl olsa yine bir nebze olabilirdi ayrı durmak ama böyle çok çok zor.

Bu ülkede asgari ücretle ev geçindiren insanlar var biraz tutum ile atlatırsınız herşeyi.

Hassa bir konu.Bence aslında hiç konu açıp,yorumlara göre kafanı karıştırma.Eşini,evliliğini bulunduğun şartları en iyi sen bilirsin.Ona göre kararını ver.
Ama ille de yorum yapın diyorsan,2 yıl için ne düzenimi bozarım,ne işimi bırakırım,ne yeni bir borç batağına girerim.Tatiller var.İmkanlar var.Eskisi gibi değil herşey.Yok kocan Hakkari de başı boş kalıp 2 yılda evliliğini bitirecekse,o fıtratta insan bunu yanındaykende yapar.

aklıma ilk gelen siz gitmeyin,hem ev sahibi olursunuz istanbulda hem hakkariye o gidince sizede yeni bir kapı açılmış olur.bayramda tatilde siz hakkariye gidersiniz,o istanbula gelir...hareket neşe olur evliliğiniz farlı bir boyut kazanır,kıymetli olur sanırsam!!!

bugüne kadar 2 şark görevi yaşadık son günleri eşimin şarkta bizde büyük bir şehirden ev aldık kredi ile ve ödüyoruz daha koskoca bir 8 yıl var ... kızımla 2 senedir bir başımıza herkesten uzak yaşıyorum..kolay mı peki? hiç kolay değil ama bu durumda doğuya eşimle gitsem daha farklı zorluklar olucaktı..eşim bizi yanında çok istediği halde götürmeye kıyamıyordu,orayı görmeyin yaşamayın dedi bana hep..ilk görev yeri tuncelinin bir ilçesi 2. si ise van ın bir ilçesinin dağında bir karakol..dolayısyla sadece fikir sahibiyim ilk ağızlardan ama yaşamadım,batıdan dışarı henüz çıkmadım.önceliğim kızım ve eğitimi oldu ve pişman değilim her seferinde eşimin yanında olmayı dilesemde ,gitmediğimiz iyi oldu diye düşünüyorum..evliliğimizde ve sevgmizde hiç bir sorun yaşamadık özlem ve korku dışında daha da kenetlendik daha da büyüdük her ikimizde ayrı ayrı yaşadığı zorluklar bağımızı güçlendirdi,arada gelgitler bıkkınlıklar oldu ama bir şekilde bertaraf edebildik..

gidersem bu bu eksiler bu artılar olacak,gitmezsemler artıları bu eksileri bu diyerek düşünün..sonuçta artılar hangi yönde çoğunlukta ise karar verin .. yada bir müddet kendinizi sınayın misafir olarak gidin birkaç gün ve koşullara bakın,insanlarla konuşun oradaki diğer polis eşleri ile vs bunlar da çok etkili ..giderseniz maddi zorluklar,yaşam koşullarınızda bugüne kıyasla büyük eksikler hissedeceksiniz buna hazır olun.. gitmez iseniz büyük bir özlem , gerek duygusal gerek bedensel ve hep bir yoksunluk hissi yarım kalmışlık... ama 2 yıl ben güçlü olurum borcumu öderim,düzenimi korurum, çalışıyorum zamanı geçiyorum atlatırım derseniz bence hiç gitmeyin. maalesef ki ,bizlerin kaderi bu hep zor kararlar almak zorunda kalmak ve ve bunları hayata geçirmek zorunda olmamız bu yüzden de bir asker yada polis eşi olmak zordur,bir şekilde bize sunulan bu düzene uymak zorundayız ve mecburan çok güçlü kadınlar olmamız şart...Allah yardımcınız olsun arkadaşım,hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun dilerim..

Son düzenleme:

canım sana tavsiyem sakın eşini yalnız gönderme, bebegın babasız büyümek için daha cok küçük.. zira sonrasında bu yasta bir cocugun babayla tekrar bir araya gelmesi ona ısınması zor oluyor.. sık sık da gidip gelemezsiniz mesafe cok fazla..

hem ne olmus hakkariyse bende sırnakta calıstım, hemde eşimle 9 ay ayrı kaldık.. berbat gunlerdi, ne evlisin ne bekar ve birbirinizi ne kadar severseniz sevin, kac yıllık evli olursanız olun araya sogukluk giriyor, biz bosanıyorduk nerdeyse..

ama eşinle gidersen, bi de iyi yarafından bakmaya calıs, doguya gitmek borc ödemek ve para biriktirmek için harika bir fırsat, oralarda para harcayacak yer sınırlı cunku. gidersin borcunu da rahatca ödersin, bebeginin gelecegi için birikimde yaparsın. hakkında hayırlısı olsun

Git esinle tabiki,ayri gayri olmaz,o doguyu o hallerde koyan yönetime yazklar olsun,türkiyenin her yerinde,bugün Somada insanlarin hayati hice sayildiysa herkeste kendine gelmiyorsa,cok ayri gayri düsme olasiligi dogar.
Anlayan anlar!

siz herhalde iyi günde diye söz verdiniz sadece kötü günde eşini yanlız bırakmayı düşünüyorsun?

asgari ücretle ev geçindiren kişiler hepimiz çevresinde lakin

eşimin maaşı 2400

eve ödenen kredi 2100

asgari ücret bile kalmıyoki

eşimin maaşı 2400

eve ödenen kredi 2100

İstanbul'da ev kiraları yüksek diye biliyorum evinizi kiraya verip kredinin bir kısmını karşılama şansınız var mı peki ve Hakkari'ye gidince lojman kesin çıkar mı?

olması gereken her şeyi çok güzel özetlemiş ve yol göstermişssiniz teşekkür ederim

İstanbul'da ev kiraları yüksek diye biliyorum evinizi kiraya verip kredinin bir kısmını karşılama şansınız var mı peki ve Hakkari'ye gidince lojman kesin çıkar mı?

hakkaride ki lojmanlar bu sene yıkılıyomus tabı kı hepsi değil bir kısmı o yuzden zor

evim sıfır ve eşyalarımı begeniyorum kiraya verir miyorum suan gercekten bilmiyorum

eşimin maaşı 2400

eve ödenen kredi 2100

burada şark ücreti de alacak eşin. ama tayin olacağınız zaten önceden belliydi neden böyle bir işe giriştiniz? bence eşinizi yalnız göndermeyin. pek çok sebebi var ama şimdi burda bişey desem 10 kişi birden tepki gösterir o yüzden bana kalsın sebepleri.ama anlamışsınızdır bişeyler tahmin ediyorum.eşinizin yanında olun.

eşimin maaşı 2400

eve ödenen kredi 2100

Buralarda 3000 falan oluyo. Yalniz benim de anlamadığım olay su;
bu taraflara gelen polisler harcamalar daha kısıtlı oldugu icin sark hizmetinde bolca birikim yapıyorlar. Daha sonra ev alma isi oluyor.
Bu arada esinizle gidin bence. Hepimiz çocuklarimizla bir sekilde yasayip gidiyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…