hakkariye tayin

Aynen canım.
Zaten kararlı birinin fikir istemesi de biraz tuhaf oluyor.
Ne desek fikri aynı zaten.
Aynen bencede
Keske oralara gitmeyi gozum kesmiyor dese evi arabayi bahane etmese.....

aklını evle arabayla bozmuş konu sahibi. biz ne desek boş.
Bende onu diyorum canim
Adamla evlenirken haha hihi hersey iyi hos
Ee hastalikta saglikta yanindayim askim cik cik cik
Adamin tayini hakkariye cikinca aaa biz ev aldik araba alicaz cnm ben arabayi bahane edeyim de sen git . Adami yalniz gonder. Herşey bu kadar basit zaten. Konu sahibi acik acik ben iyi gunde kotu gunde dedim ama simdi hakkariye gitmeye korkuyorum o yuzden arabayi bahane ediyorum de bence esine. En azından durust bi duruşun olur...
Bi araba almamakla acliktan kimse ölmez bunu da hepimiz gayet iyi biliyoruz...

Valla kimse oyle babadan kalma zengin evlerde oturmuyor canim ama kimse arabayi sunu bunu bahame edip esini yapayalniz birakmiyor.....
Ayrıca eminim esin bi tercih yapacak olsa arabayi degil karisini cocugunun yaninda olmasini secer ama sana bahane lazim belli. Bencede bozma duzenini mis gibi istanbul u rahatini bozup hakkari de ne isin var zaten boşver esin tek basina tirmalasin dursun orada.
Sonra da buraya aldatildim ayriliyorum diye konu acma olurmu canim. ...

Eşinizin tayininin herhangi bir yere çıkabileceğini biliyor muydunuz? Yani emniyet mensupları sürekli yer değiştiriyoe bildiğim kadarıyla...bu halde ev aldıysanız bir şeyleri göze almışsınızdır diye düşünüyorum, minareyi çalan kılıfını hazırlar misali...
Evet batıdan doğuya gitmeyi kimse yürekten istemez bence ya da güle oynaya gitmez ama sizin için kötü olan bir şey blki çok iyi sonuçlar doğuracak...aileniz kenetlenecek, belki de çok iyi şeyler yaşayacaksınız, belki kötü şeyler yaşayıp elinizdekilerin kıymetini daha iyi bileceksiniz... ama tek bildiğim eşlerin beraber olma imkanı var ise beraber olmalılar.

bizim bir tanıdığımız vardı ailesi ve çocuklarıyla 2 sene kaldı Hakkari de sonra Ankara ya geldiler
sonra Diyarbakır da 2 sene kaldılar
daha sonra kocası istifa etti subaydı
şimdi belediye de zabıta olacak çalışıyor

bıkmışlardı doğudan

canım merhaba hakkınızda hayırlısı olsun insallah ben 2 sene kaldım hakkaride. gecen sene bitirdik geldik. ora ile ilgili sormak istedigin ne varsa sorabilirsin.

ben 1 haaftalık gelindim gittiğimde. benim gibi bir çok yeni gelin vardı. şartlar zordu ama o ortamda aile olmak birbirine destek vermek eşleri birbirine daha çok kenetliyor.

krediniz varmış o yüzden işi bırakman sizi sarsabilir bilmiyorum ama oraya giderseniz de artıları var eşinizle birlikte olur özlem çekmezsiniz. 2 yıl cok uzun zaman o kadar ayrı kalmak zor olmalı.

adı hakkari evet orası imkansızlıklarla dolu evet ama o kadar da değil. doktor da var hemşirde var sağlık ocagıda var hatta hastanede estetisyen ve diyetisyen var :) kahvaltı salonları simit sarayı var a101 var okadar da değil.

giderken oraya o kötü psikolojiyle gitmeyin lütfen.ginsanları önyargıyla yönlendirmeyelim. orası vatanımın toprağı, eşim gidiyorsa vatana hizmete gidiyor. ailecek vatani hizmet bir nevi o en ücra köşede görev yapmak. belki diyen olur parasını alıyor diye. herşeyin bir bedeli var. orda bir ev tutmak bile aylık 600-700 civarı hayat pahalı.ama milyarları verselerde o stresin bedelini devlet ödeyemez.

biz kadınlara da görev düşüyor eşimize destek olmak akşam eve gelince sarılmak, çok şükür geldin demek hadi sıcak yemek yaptım demek. hayat malesef hep toz pembe geçmiyor ama yuvayı pembeleştirmek biz kadınların elinde unutmayalım lütfen :)

orada yaşayanlar insan değilmi.
evet terör var.. ama orada teröre katılmayan halkın suçu ne?
ülke aslında böyle bölünüyor..
doğu batı diyerekten.. orada rahat dolaşamazmışsın. peki orada yaşayan napsın..

gidip gitmeme sizin kişisel fikriniz.. ama siz insansınız.. evladınız var.. oradada teröre karışmayan birsürü insan var.. hükümet bu şartları değiştircek ozaman.. sen nasıl batıda yaşayınca güvendeysen, benim doğlu hakkarideki kardeşimde güvende olacak

Son düzenleme:
canım benım esımde gecen sene temmuzda tuncelıye gıttıı esım polıs ben ankaradayım onunla gıtmedım benıumde 2 yasında bır oğlum var annem bakıor ona aılemle kalıyorum ıkendımde calısıyorm ama calıstıgım yerın karsılıgı yok tuncelıde 2 yıl dıyede duzenı bozmayalım dedık hakkarı daha tehlıkelı bence kalmalısın evettt zorrr cok zor tek basına cocuk buyutmek herseyıyle ılgılenmek bazen cok bunalıyourm ama bak bır senesı bıttı bılee ıyı dusun canımm aılenlemı kalcaksınn ıstanbulda

hahah yorumlarınız o kadar saçmaki anlatamam eee söyle bana mantıklı bir şey gel kurtar borctan bende ayıla bayıla gitmiyim demiyorum yanı kafamda ne kadar soru var senın hebrın var işine bak her oto b.... yorum yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi çözüm üretin efkan kesmeyin

tatlım inanki zorlugundan falan değil eşime hep diyorumki ücretli ögretmenlik olursa bak bende geliyim dayanamayız diyorum orasıda sonucta bizim memleketimizin bir şehr diyorum ben bir gidiyim bakıyım duruma göre karar weririz diyor ama ben gidemiyosam sadece maddiyattan inanki başka sebebi yok evi satalım diyorum ipotekli ev satılmaz ben gitsem ödediğimiz krdilerin limiti belli elimize kalan bell i bilmiyorum gerçekten zor bir karar

kızlar ya konuyu o kadar dağıttınız ki anlatamam teröre nerden geldik güvenliğe nerden geldik allasen ben borç batagına saplanmamak için çözüm üretmeye çalışıyorum kim dedi hakkari kötü diye gitmek istemiyorum

Canım merhaba zor bir karar ama ben giderdim. Korkma sonuçta orada senin gibi bir sürü memur eşi var.Memurlar ile ilgili site var ısım vermeyim şimdi. Oraya üye ol orada bu konuyu aç inan bana daha gitmeden bir çok kişiyle tanışırsın. Ev hakkında yorum yapamam çünkü pek anlamıyorum canım bu işlerden. Umarım ailen ve kendin üçün doğru kararı verirsin.

Bazı yorumlara cidden anlam veremedim. Tamam konu sahibi ortada tayin gibi bir durum varken ev alıp yıllarca sürecek bir borca girmekle hata etmiş. Yani Hakkari değil de Ankara olsaydı ev gene ev, borç gene borç ama sanırım o zaman çalışabilecekti. Ama bırak evi mevi koş kocanla diyenlere de anlam veremedim. Evet arkadaşlar bankalar da öyle diyordu. unut bize olan borcunuzu kocana koş diyordu. Ayrıca konu sahibinin mesleğini bilmiyorum ama ben mesleğimi icra edemeyeceğim bir yere de gitmeyebilirdim.

Zor bir durum biz ne desek boş. Ben eşinle git dememin nedeni eşimin babasıda polis. Çocuklar babalarını adam akılı göremeden büyümüşler. Bu nedenle karı koca oturup bu konuyu düşünmeliler. Bu arada kayınpederimin 20 yıl sonra yeniden tayini çıktı. Adamcağız nerdeyse 50 yaşında Tunceliye gidiyor şark için.

sorması ayıp, özel sektörden yaklaşık ne kadar alıyosun? Hani ücretli öğretmenlik falan yapsan, gerçi onun da bedeli düşük ama..

yemin ediyorum on numara özetlemişsin arkadaşım olayı sağol çok teşekkürler

muhasebecilik yapıyorum bunun okulunu okudum ve kendi mesleğim çok rahat ömrüm boyunca arasamda bulamıycağım bir yer ama eşimide o kadar cok sevıyorum kı gitse ne yapar yemek nasıl yapar elbiselerini nasıl ütüler hasta olursa ne olur gitmesem şöyle yaparsam geldiğinde şöyle olur böyle olur ben bunları düşünmek için açtım konuyu konuşmak için artıları eksileri hatalarım dogrularım ama arkadalar vay efendim ben iyi gün için evlenmişim yok gitmek istemiyormuşum kafalarına göre yazdılar çizdiler anlamadım

sorması ayıp, özel sektörden yaklaşık ne kadar alıyosun? Hani ücretli öğretmenlik falan yapsan, gerçi onun da bedeli düşük ama..

canım 1500 + 200 toplam 1700 alıyorum

bunun dışında bayramlarda ve yılbaşında ekstra para alıyorum

hani ücretli öğretmen olabilirsem bunu kurtarmaz ama en azından kurbandan sonra gidebilirim kartları falan kapatırım o şekilde olabilir bakalım

canım benim babamda polisti ve inan ben 2 yaşında babamla ne yaptıgımı sorsalar hatırlamam bence eşim bizi götürmiycekse bebegimiz çok büyümeden gitse gelse daha iyi olur diye düşünüyorum

Yok ben aslında çok sert üslup kullananlara anlam veremedim. Yoksa borcun bir çaresini bulursanız endişe etmeyin, gidin oraya diyen varsa ne güzel tavsiyeler. Ama konu sahibini taşlarcanısına bir üslupla yazan arkadaşlara anlam veremedim ben. Sonuçta Hakkari de vatanımızım bir parçası ama bir Ankara bir İstanbul bir İzmir değil. Benim Urfaya gelin giden ve uzun süre bocalayan akrabalarım var. Burda da bazen daha küçük bir yerden İstanbul'a gelip alışamayan sevemeyenler var. Yani herkes her yeri sevmek zorunda değil. Ölümüne savunmayı da anlamıyorum. Yani ben ülkemi seviyorum ama biri bana dese ki siz gelişmişlik olarak hangi düzeydesiniz. Ben derim 3. dünya ülkesiyiz. Kadının değeri ortada insanın değeri ortada. Aman yok biz çok şahaneyiz, aslında bir avrupa ülkesiyle aynı medeniyet seviyesindeyiz diye atıp tutmam. Ne ise o. E o zaman. Yani Hakkariyi seveiblirsiniz anlarım ama ölümüne savunmayı orasının hiç bir farkı yok demeyi anlayamam. Bu ülkede Yozgatın bir yerinde öpretmenlik yapan arkadaşımın kafayı yediğini biliyorum gene aynı ilimizde şu meşhur sabah programlarından birinde eşinin öldürdüğü bir kadın için "O çok özgür bir kadındı, markete falan hep kadın başına giderdi" cümlesini duydu bu kulaklar. Kimse bana bu kafadaki insanların çopğunlukta olabileceği illeri savunmasın bir zahmet. Aynı demesin.Hakkari öyledir demiyorum. Çok net bilgim yok ama savunurken de kendimizdne geçmeyelim. Doğu batı da değil hemen celallenmeyelim de bakınız yozgat örneğini verdim.

Şu üslubuna bi bak yaa . En ufak biseyde bi bayan olarak nasil da agzini bozuyorsun
Seviyen yerlerde senin... esine acidim
Bencede sen gitme adamin yaninda...
Zaten o da seni cok sevse sana ist da kalabilme secenegi sunmazdi..........
Adam hakli ....

Oncelikle terbiyenizi takininiz. Konu actiniz yorum bekliyorsunuz yazdiklariniz isinize gelmeyince hakaret! ! Iddia ettiğiniz gibi herkesin babadan kalma evi falan yok o sizofrenik düşünceyi kafanızdan atin.hepimiz borçla biseylerin sahibi olmaya cabaliyoruz. Siz rahati secin. Oturun istanbulda. Sonra buraya konu acmayin ama:eşim beni aldatiyor. Eşim bosanmak istiyor vs. O zaman geçmiş olsun yazariz size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…