Hakkın kötüye kullanılması

Konuya belediyenin çevre ile ilgilenen daire başkanlığı bakar konu onların konusu.

Gübre dökülen arsa şahıs mı hazine mi , kime ait bunlar çok önemli. Çok dağınık anlatmışsınız
Gübre dökülen arazi tek parsel hisseli herkesin kafasına göre tapu alıp çevirdiği bir bölge . Şahsın tapusu yok yanlız
 
Gübre dökülen arazi tek parsel hisseli herkesin kafasına göre tapu alıp çevirdiği bir bölge . Şahsın tapusu yok yanlız

Herkesin kafasına göre tapu aldığı bir bölge diye bir şey olamaz. Ancak tapusu olmayan adam oraya gübre döküyorsa parsel sahiplerinden birinin şikayet etmesi gerekir.

Ancak sizde çevreye rahatsızlık verdiği için belediyenin çevre daire başkanlığı/müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz. Ancak belediyeler cimerden gelen dilekçelere daha titiz cevap verip işlem yapıyor .

zabıta doğrudan burada işlem yapamaz. Polisin zaten konusu değil. Muhattabınız belediyenin çevre bölümü.
 
İfade edemedim özür dilerim .
Burası tek parsel. Vaktinde köylü tel ile çevrelemiş bazı yerleri kimse tapu sormamış bunlara . Karşı tarafta bu şekilde hak iddia ediyor . Cimere dilekçe verdim bu arada . Dün bir zabıta aracı geçti yine baktı gübreye gitti . Bir kaç gün bekleyeceğim sonra tekrar yazacağım .
Çevre şehirciliklede görüştüm onlarda biz hafriyat toprak gibi atıklarla ilgili işlem yapabiliyoruz gübre nitelikli atık zabıtanın ilgilenmesi gerekiyor dedi .
 
Ben bu olayı kendi olayıma benzettim. Ben de zabıtanın bizim alanımız değil dediği bir konuda bakanlığı aradım, beni tekrar zabıtaya yönlerdiler, ilgilenmeleri gerekiyor dediler. Sonradan öğrendim ki şikayet ettiğim kişi ve zabıta amiri tanıdıkmış, benim şikayetlerimi kapatıyormuş. Bunu da şikayet ettiğim kişi zabıta amirinin isimini vererek dilekçelerimi okuduğunu söyledi. Ben rüşvet döndüğünü düşünüyorum, kendisi esnaf ama ispat edemem. Açıkkapıya yazınca zabıta yazdıklarını değişti. Oradan yapılan ihbar ve şikayetleri polis de inceliyor. Adamları varsa bir şey olmuyor gerçi.
 
Çevre şehircilik bakanlığı/müdürlüğü değil. Muhattabınız.

Şahıs çevreye atık bıraktığı için belediyenin çevre daire başkanlığı/müdürlüğü onlar işlem yapmak zorunda.zaten bu durumlarda onlar doğrudan zabıta daire başkanlığı/müdürlüğüne işlem yapın diye üst yazı yazıyor.

Mahkeme ile değil belediye ile çözeceksiniz sorunu . Belediyeye gidin orda verin dilekçenizi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…