Haklı mı sizce ?

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
iyi geceler arkadaşlar. Buraya konu açıp fikir alıp rahatlıyorum.

Eşim genellikle iyi biridir. Aileme karşı saygılıdır, kardeşlerime önem verir. Ailemde onu el üstünde tutar. Maddi manevi çok destek olurlar sağolsunlar. Eşim giyim gezme vs konularında kısıtlamaz. Genelde istediğimi yapar.

Dün bi konuşma geçti. 4 ay oldu evleneli anneme 3 kez gittin dedi. Ben benim hatırıma Arada bir gidip ziyaret etmeni istiyorum dedi. Annem yaşlı ve kalp hastası bugunü varsa yarını yok dedi. Ailesinin birkaç hatası oldu oda farkında. Beni haklı buluyor eşim. ( eltimle kıyas etmek gibi. ) artık yapmıyor o davranışları. Genel olarak annesi iyi birisi kendi halinde ama yapı olarak soğuk. Ben gittiğimde çok daralıyorum sürekli eskilerden bahsediyor. Bir dediğini on kez anlatıyor. Her seferinde sanki ilk kez dinlemiş gibi yapıyorum ama bir müddet sonra bayıyor.

Sizce eşim haklı mı ? Daha öncede konu açmıştım oraya giderken ayaklarım geri geri gidiyor. Onun hatrına haftada bir kez olsun ziyaret edip yaptıklarını hoş göreyim mi? Eminim eşim bu şekilde çok hoşnut olucak.

Bence gitmelisiniz bugün var yarın yok sonra pişman olmayın, hem eşiniz mutlu olur

Haklı ya da haksızdan ziyade sen istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Biz saygıdan karşı tarafın ailesine anne, baba diye hitap ediyoruz ama gerçekte onlar senin annen baban değiller ve onlara karşı hiçbir sorumluluğun bulunmuyor. Onlara gitmek zorunda değilsin, hasta olduklarında bakmak zorunda değilsin. Bunları istersen yaparsın, biri sana bunu söylediği için değil. Eşin üzerinde psikolojik olarak baskı kuruyor gibi algılıyorum ben, buna izin vermemelisin.

Eğer başka bir şey yoksa, sadece anlattığınız sebepler ziyaret etmeye engel değil bence.

Eskileri anlatıyor olabilir, tekrarlıyor olabilir ama kadın yaşlı. Alzheimer olsa mesela gitmeyecek misiniz dediklerini unutuyor diye?

Gönül yapmak için birkaç saat o kadar şeye katlanılır. Kendi ailenizden bir büyük aynı durumda olsa katlanırdınız muhtemelen.

Ha her hafta değil daha seyrek gidersiniz belki ama gidilir bu koşullarda.

Evet, yasli ve hasta insanlari biraz alttan almamiz lazim. Benim kayinvalidem de 73 yasinda. Hep eskileri anlatir, avrupa gormus ve yasamis insan kendisi. Ama yasli insanlarin huyu bu. Eski davranislarini da birakti artik diyorsunuz. Haftada 1 gun 3 5 saat vakit gecirin. Esiniz de kayinvalideniz de bundan cok mutluluk duyacaktir. Ayni seyleri anlatsa bile can kulagiyla dinleyin. Biz gencler de o gunleri gorecegiz, biz de insana hasret kalacagiz. 3/5 saat buna maruz kalmak sizi yipratmaz. Hem sevap, hem memnuniyet saglamis olursunuz.

İnanın bende hem Allah rızası için hemde eşim mutlu olacak diye gitmek istiyorum ama sonra beni pişman etmelerinden korkuyorum

Ben eşim olmadan gitmezdim heralde. Daha yeni tanıştığın insanlar ne gerek var her dakika gitmeye? Madem gidilmesi gerekiyor beraber gidin.

Aynen bende eşime böyle konuştum. Seni mecbur tutmuyorum ama annem rahatsız diye çok üzülüyorum sen gidersen sevinecek gönlü olacak diyor. Bilemedim ki

Ben eşim olmadan gitmezdim heralde. Daha yeni tanıştığın insanlar ne gerek var her dakika gitmeye? Madem gidilmesi gerekiyor beraber gidin.
Ya bazı akşamlar beraber gidiyoruz ama nadir. Çünkü eşim yogun çalışıyor eve gelince sızıp kalıyor. Oda gelinim geldi diye sevinmek istiyormuş ne bileyim

Bazen düşünüyorum eşimde benim aileme çok ilgili kardeşime hediyeler alır mutlu eder. Ama benm ailem de keza ona çok ilgilidir. Yani ben ilgi görmüyorum ama yapıları bu demekki çünkü eltime karşı da böyleler. Ama hatır için arada yoklayacağım onları

Eşiniz sizin ailenize karşı saygılı ve ilgili ise siz de annesine karşı öyle olabilirsiniz.hem of hem eşiniz mutlu olur böylece siz de mutlu olursunuz.

Ya bazı akşamlar beraber gidiyoruz ama nadir. Çünkü eşim yogun çalışıyor eve gelince sızıp kalıyor. Oda gelinim geldi diye sevinmek istiyormuş ne bileyim

Ne zevk alırlar anlamam. Elin kızını ne yapayım oğlum gelmedikten sonra?
Gidince temizlik yemek filan mı yaptırıyorlar o yüzden mi gelmeni istiyorlar acaba

İnanın bende hem Allah rızası için hemde eşim mutlu olacak diye gitmek istiyorum ama sonra beni pişman etmelerinden korkuyorum
Siz icinizi ferah tutun. Mesela her gun,bazen 2 gunde 1 kayinvalidemi arar hatrini sorarim. Teli her kapatisinda "Allah razi olsun kizim" der. Onun o memnuniyeti bile beni cok mutlu ediyor... pisman olmazsiniz. Guzel seyler dusunun. Esinizin annesi... Sevdigim adamin annesi diye dusunun. Size zulum etmedigi surece, eskileri anlatmasi en masum sey... Kalbinizin sesini dinleyin. O size yon verecektir.

Ne zevk alırlar anlamam. Elin kızını ne yapayım oğlum gelmedikten sonra?
Gidince temizlik yemek filan mı yaptırıyorlar o yüzden mi gelmeni istiyorlar acaba
Yok aslında kv ben gidince mutfağa dahi sokmaz yemekleri yapar. Bulaşık makinasını hiç sevmez başkasının elinde yıkadıgından da hoşnut olmaz. Ben bazen çok ısrar ederim. Sadece oturup cay kahve içmek istiyormuş benmle

Aynen bende eşime böyle konuştum. Seni mecbur tutmuyorum ama annem rahatsız diye çok üzülüyorum sen gidersen sevinecek gönlü olacak diyor. Bilemedim ki

İşte siz gerçekten isterseniz, içinizden gelirse bunu yapın diyorum ben de, eşiniz dediği için değil. Bir de dikkatimi çeken şu, hep erkeğin ailesiyle alakalı bir sıkıntı olduğu zaman kadın yapmaya zorlanıyor; ama kadının ailesiyle alakalı bir sorun olsa erkek kılını kıpırdatmıyor genelde. BDV'de de bu tarz konuları çok görüyorum, hep erkek kadını bir şeyler yapmaya zorluyor, kadını ailesiyle görüştürmüyor vs. Sizin durumunuz için söylemiyorum konu sahibi bu arada, genel gözlemim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…