- 12 Aralık 2017
- 1.681
- 863
- 53
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Bende allah rızası sonra eşimde hakları olduğu için arada bir ziyaret edeyim diyorum. Teşekkürler güzel yorum içinSiz icinizi ferah tutun. Mesela her gun,bazen 2 gunde 1 kayinvalidemi arar hatrini sorarim. Teli her kapatisinda "Allah razi olsun kizim" der. Onun o memnuniyeti bile beni cok mutlu ediyor... pisman olmazsiniz. Guzel seyler dusunun. Esinizin annesi... Sevdigim adamin annesi diye dusunun. Size zulum etmedigi surece, eskileri anlatmasi en masum sey... Kalbinizin sesini dinleyin. O size yon verecektir.
Maalesef bizim toplumumuzda erkek üstünlüğü diye bir şey var. Eşim benim ailem ilgisiz olsa nasıl olurdu acaba. Teşekkürler güzel bir bakış açısıİşte siz gerçekten isterseniz, içinizden gelirse bunu yapın diyorum ben de, eşiniz dediği için değil. Bir de dikkatimi çeken şu, hep erkeğin ailesiyle alakalı bir sıkıntı olduğu zaman kadın yapmaya zorlanıyor; ama kadının ailesiyle alakalı bir sorun olsa erkek kılını kıpırdatmıyor genelde. BDV'de de bu tarz konuları çok görüyorum, hep erkek kadını bir şeyler yapmaya zorluyor, kadını ailesiyle görüştürmüyor vs. Sizin durumunuz için söylemiyorum konu sahibi bu arada, genel gözlemim.
Yok aslında kv ben gidince mutfağa dahi sokmaz yemekleri yapar. Bulaşık makinasını hiç sevmez başkasının elinde yıkadıgından da hoşnut olmaz. Ben bazen çok ısrar ederim. Sadece oturup cay kahve içmek istiyormuş benmle
Oglunuz var sanirim. Profil fotonuz oyle dusunmemi sagladi. Siz de kismetse ilerde kayinvalide olacaksiniz. Elin kizi diye mi dusuneceksiniz? Bu cok uzucu.Ne zevk alırlar anlamam. Elin kızını ne yapayım oğlum gelmedikten sonra?
Gidince temizlik yemek filan mı yaptırıyorlar o yüzden mi gelmeni istiyorlar acaba
Teşekkür ederim öyle yapayım :)E o zaman haftada 1 beraber gidin madem. Sen sabahtan gidersin akşam da iş çıkışı eşin gelir biraz daha oturursunuz dönersiniz.
Daha 4 aylık gelinsin yeni tanıdığın insanlarla muhabbet kuramaman ve sıkılmam çok normal.
Teşekkür ederim haklısınızHiç yaslanmayacak gibi yasiyoruz hayati kendini onun yerine koyarak dusun bence anlatsin hic duymamis gibi yeniden dinle bir gun haftanin bir gunu sadece tabiki de gitmelisin evet kendi ailemiz gibi benimseyemiyoruz ama esimizin ailesi sonucta kendi ailemiz kadar zaman ayirip deger vermeliyiz
Aaaa öyle deme yahu , birazdan "O senin eşinin annesi" ciler gelir , kınarlar bir güzel.Haklı ya da haksızdan ziyade sen istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Biz saygıdan karşı tarafın ailesine anne, baba diye hitap ediyoruz ama gerçekte onlar senin annen baban değiller ve onlara karşı hiçbir sorumluluğun bulunmuyor. Onlara gitmek zorunda değilsin, hasta olduklarında bakmak zorunda değilsin. Bunları istersen yaparsın, biri sana bunu söylediği için değil. Eşin üzerinde psikolojik olarak baskı kuruyor gibi algılıyorum ben, buna izin vermemelisin.
Evet, yasli ve hasta insanlari biraz alttan almamiz lazim. Benim kayinvalidem de 73 yasinda. Hep eskileri anlatir, avrupa gormus ve yasamis insan kendisi. Ama yasli insanlarin huyu bu. Eski davranislarini da birakti artik diyorsunuz. Haftada 1 gun 3 5 saat vakit gecirin. Esiniz de kayinvalideniz de bundan cok mutluluk duyacaktir. Ayni seyleri anlatsa bile can kulagiyla dinleyin. Biz gencler de o gunleri gorecegiz, biz de insana hasret kalacagiz. 3/5 saat buna maruz kalmak sizi yipratmaz. Hem sevap, hem memnuniyet saglamis olursunuz.
Aaaa öyle deme yahu , birazdan "O senin eşinin annesi" ciler gelir , kınarlar bir güzel.
Haklı benceiyi geceler arkadaşlar. Buraya konu açıp fikir alıp rahatlıyorum.
Eşim genellikle iyi biridir. Aileme karşı saygılıdır, kardeşlerime önem verir. Ailemde onu el üstünde tutar. Maddi manevi çok destek olurlar sağolsunlar. Eşim giyim gezme vs konularında kısıtlamaz. Genelde istediğimi yapar.
Dün bi konuşma geçti. 4 ay oldu evleneli anneme 3 kez gittin dedi. Ben benim hatırıma Arada bir gidip ziyaret etmeni istiyorum dedi. Annem yaşlı ve kalp hastası bugunü varsa yarını yok dedi. Ailesinin birkaç hatası oldu oda farkında. Beni haklı buluyor eşim. ( eltimle kıyas etmek gibi. ) artık yapmıyor o davranışları. Genel olarak annesi iyi birisi kendi halinde ama yapı olarak soğuk. Ben gittiğimde çok daralıyorum sürekli eskilerden bahsediyor. Bir dediğini on kez anlatıyor. Her seferinde sanki ilk kez dinlemiş gibi yapıyorum ama bir müddet sonra bayıyor.
Sizce eşim haklı mı ? Daha öncede konu açmıştım oraya giderken ayaklarım geri geri gidiyor. Onun hatrına haftada bir kez olsun ziyaret edip yaptıklarını hoş göreyim mi? Eminim eşim bu şekilde çok hoşnut olucak.
Teşekkür ederim çok haklısınız. :)Bence hicbir sey degilse yasli bir insani mutlu etmek ve Allah rizasi icin yapmalisiniz. Esiniz iyi bir insan demissiniz, iyi bir evliliginiz var, ee adamin annesi de yasli ve hasta. Giderseniz hem yasli bir insan sevindirmis olacaksiniz, KV olsun olmasin hem de esiniz mutlu olur. Bence haftaici 1 aksam isten sonra, 2 haftada 1 kere de ziyarete gidebilirsiniz.
İnanın bende hem Allah rızası için hemde eşim mutlu olacak diye gitmek istiyorum ama sonra beni pişman etmelerinden korkuyorum
Şöyle bir kayınvalideye eşinizin hatrı için haftada bir , bir çay içmeye gitmek niye bu kadar zor geliyor hiç anlamadım, anlamayacagim sanırım.Yok aslında kv ben gidince mutfağa dahi sokmaz yemekleri yapar. Bulaşık makinasını hiç sevmez başkasının elinde yıkadıgından da hoşnut olmaz. Ben bazen çok ısrar ederim. Sadece oturup cay kahve içmek istiyormuş benmle
Yapı olarak soğuk birisi. Biraz sert mizaçlı ama lafı yoktur pek. Sanırım ben çekiniyorum geriliyorm onun yanında.Şöyle bir kayınvalideye eşinizin hatrı için haftada bir , bir çay içmeye gitmek niye bu kadar zor geliyor hiç anlamadım, anlamayacagim sanırım.
Olsun, lafı yokmuş iste, kadıncağızın mizacı öyleymiş, eşiniz için birkaç saat oturabilirisiniz kafanızda bu kadar büyütmeyin kayınvalidenize gitme olayını.Yapı olarak soğuk birisi. Biraz sert mizaçlı ama lafı yoktur pek. Sanırım ben çekiniyorum geriliyorm onun yanında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?