Haklı mı sizce ?

Bende allah rızası sonra eşimde hakları olduğu için arada bir ziyaret edeyim diyorum. Teşekkürler güzel yorum için

Maalesef bizim toplumumuzda erkek üstünlüğü diye bir şey var. Eşim benim ailem ilgisiz olsa nasıl olurdu acaba. Teşekkürler güzel bir bakış açısı

E o zaman haftada 1 beraber gidin madem. Sen sabahtan gidersin akşam da iş çıkışı eşin gelir biraz daha oturursunuz dönersiniz.
Daha 4 aylık gelinsin yeni tanıdığın insanlarla muhabbet kuramaman ve sıkılmam çok normal.

Ne zevk alırlar anlamam. Elin kızını ne yapayım oğlum gelmedikten sonra?
Gidince temizlik yemek filan mı yaptırıyorlar o yüzden mi gelmeni istiyorlar acaba
Oglunuz var sanirim. Profil fotonuz oyle dusunmemi sagladi. Siz de kismetse ilerde kayinvalide olacaksiniz. Elin kizi diye mi dusuneceksiniz? Bu cok uzucu.

Hiç yaslanmayacak gibi yasiyoruz hayati kendini onun yerine koyarak dusun bence anlatsin hic duymamis gibi yeniden dinle bir gun haftanin bir gunu sadece tabiki de gitmelisin evet kendi ailemiz gibi benimseyemiyoruz ama esimizin ailesi sonucta kendi ailemiz kadar zaman ayirip deger vermeliyiz

Teşekkür ederim haklısınız

Aaaa öyle deme yahu , birazdan "O senin eşinin annesi" ciler gelir , kınarlar bir güzel.

Oyle tabi, yaslilarin anilarindan baska konusacak bir seyleri yok ki.bir de cocuklari var iste hayatta.
Hepimiz yaslanicaz. Yaslilikta kimsesiz yalniz olmak cok zor, kocan oluyor tek kaliyorsun, cocugun evlenip gidiyor onun yolunu gozluyorsun....

Aaaa öyle deme yahu , birazdan "O senin eşinin annesi" ciler gelir , kınarlar bir güzel.

Ben eş değil miyim yani, onun annesinin benim annemden ne üstünlüğü var derim ben de onlara. Aslında işin meali şu yani, kimse kimseye istemediği bir şey yaptırmamalı. Ben eşimden benim anneme bakmasını isteyemem mesela, içinden gelirse, isterse ilgilenir. Ama ben onu zorlayamam buna, çünkü benim annem, onun annesi değil. Benim annemle ilgili hiçbir sorumluluğu olamaz. Sorumluluğu olan benim. Keza annemle otur, babamla satranç oyna vs. bunlara da zorlayamam. O da aynı şekilde beni zorlayamaz. Ama birbirimizin ailelerine saygıda kusur etmemeliyiz, bu çok ayrı bir durumdur. Aileme saygısızlık yapan bana saygısızlık yapmış sayılır; keza ben de eşime saygılıysam ailesine de saygı gösteririm. Ama hiçbir şey için onu zorlayamam.

Bence hicbir sey degilse yasli bir insani mutlu etmek ve Allah rizasi icin yapmalisiniz. Esiniz iyi bir insan demissiniz, iyi bir evliliginiz var, ee adamin annesi de yasli ve hasta. Giderseniz hem yasli bir insan sevindirmis olacaksiniz, KV olsun olmasin hem de esiniz mutlu olur. Bence haftaici 1 aksam isten sonra, 2 haftada 1 kere de ziyarete gidebilirsiniz.

Haklı bence

Teşekkür ederim çok haklısınız. :)

İnanın bende hem Allah rızası için hemde eşim mutlu olacak diye gitmek istiyorum ama sonra beni pişman etmelerinden korkuyorum

Bunu denemeden bilemezsiniz. Daha yeni evlisiniz. Insan başka bir ailenin ortasına düşüyor. Onlar huyunuzu suyunuzu bilmez, bundan dolayı hata etmiş olabilirler. Bence anlattığınızlardan yola çıkarak haftada bir gidip görünmek sorun değil. Her zaman kendi çizginizi belirleyin ve koruyun. Her iki ailenin de hataları vardır. Kötü olaylar yasanmadiktan sonra dengeyi sağlamayı denemeli. Nasil biz ailemize karşı iyi davranilsa seviniyorsak, eşlerimiz de sevinir. Iki yüzlü veya sahte olmanızı beklemiyor zaten kimse. Baktınız olmuyor yine gitmezsiniz

Şöyle bir kayınvalideye eşinizin hatrı için haftada bir , bir çay içmeye gitmek niye bu kadar zor geliyor hiç anlamadım, anlamayacagim sanırım.

Şöyle bir kayınvalideye eşinizin hatrı için haftada bir , bir çay içmeye gitmek niye bu kadar zor geliyor hiç anlamadım, anlamayacagim sanırım.
Yapı olarak soğuk birisi. Biraz sert mizaçlı ama lafı yoktur pek. Sanırım ben çekiniyorum geriliyorm onun yanında.

Yapı olarak soğuk birisi. Biraz sert mizaçlı ama lafı yoktur pek. Sanırım ben çekiniyorum geriliyorm onun yanında.
Olsun, lafı yokmuş iste, kadıncağızın mizacı öyleymiş, eşiniz için birkaç saat oturabilirisiniz kafanızda bu kadar büyütmeyin kayınvalidenize gitme olayını.

Yaşlı insanlar konuşur anlatır belki aynı şeyi defalarca anlatır ama bunu eşiniz için görmezden gelebilirsiniz sanki..
Madem o size ve ailenize karşı ilgili sizde onun hatrini kirmayin bence..

Kaynanalık yapmayan ve bence anne gibi görmenizi hak eden bi kadın gibi geldi bana, ben olsam ekstra ilgilenirdim sadece eşimi mutlu etmek için değil kendi içimden de gelirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…