Haklı mıyım haksız mı??

Sizce haklı mıyım haksız mıyım??

• Ankete Katılan
    122
  • Anket Kapalı .
Ozur dilemis, alttan almis cunku sorun yasamak istememis.
Calisanlarin sizden ozur dilemeleri her zaman suclu olduklari anlamina gelmez, musteri her zaman haklidir politikasini dayatan isverenler yuzunden buna mecbur hissederler.
Eger basit toplumsal kurallar (garsonun ates istendiginde sigarayi yakmasi gibi) size ters geliyorsa meseleyi sosyallesme duzeyinizi minumum seviyeye indirerek cozebilirsiniz. ama zaten asgari ucretle butun gununu ayakta geciren ve istedigi son sey musterilerle sorun yasamak olan insanlara kendi dogrularinizi dayatamazsiniz. emin olun o kiz ne sevgilinizin sigarasini yakmaya ne de boyle sacma bir durumun ortasinda kalmaya merakli degildir.
ağzınıza sağlık :KK9::KK9:

Abartmışsınız ama sevgilinizin gidip özür dilemesi de abes olmuş.
Garson bayan veye erkek olsun, çakmak istediğinde yakarlar getirip vermezler.
Sigara kullandığım dönemde garsonlardan çakmak istemişliğim olmuştur ve genelde yakarlar.

Ya benmi bi tuhafım? yani bi art niyet göremedim.
Garson kizın niyeti benim önümde sevgilimi ayartmak olamaz sonuçta.
Tamam pervasızca davranmış yakmış, sevgilinde o an elinden çakmağı alıp kizcazı bozmak istememiştir nevarki bunda?

Ama sen en büyük hatayı kızın yanına kadar gidip kendini küçültmekle yapmışsın..
Hem tepki vercektin masadayken tam yaktığı diğeri de yaktırdığı sırada verseydin..
Sonradan kızın yanına gitmen cok saçma olmuş yani..

Erkek gorsondan istedi yokmuş. Garson bayan arkadasini cagirdi insan gibi masaya koyabilir dimi agzina götürüp yakmasi bana ters. Kizin yaptigi orda beni hiçe saymaktir o yüzden kaldiramadim normalde kiskanc biriyim ama bu konu çok farkli terbiyesizlik yaptigi
ısrarla kız hatalı gibi konuşuyorsun.belki diğer garson arkadaşlarından bunu gördü ve bu meslekte yeni.usül böyle sanıyor.
nerden biliyorsun?bu kadar büyütülecek ne var bunda?

Bence haklısın
Sevgilin senin bundan rahatsz olabileceğini düşünüp, garsona tşk ederim ben yakarım diyip çakmağı almalıydı
Kız da yani bi garipmiş senn işin sigara mı yakmak ver git işte

garson kız kibarlık yapmış sigarayı yakmış belki el alışkanlığıdır ne var bunda,
hem belki masaya bıraksa çakmağını geri alamayacak bunu düşünmüş olamaz mı olabilir :KK53::KK53:

Arkadaşlar dün akşam cafede otururken erkek arkadasim garson kizdan çakmak istedi kizda karsisinda ben oturduğum halde sevgilimin sigarasını yakmaya kalkti agzina goturdu cakmagi sigarayi yakti. Bu durumu kaldiramiyorum kizin yaptigi zaten terbiyesizlik benim sevgilimde eline alip kendi yakamadi. Sonra kizin yanina gidip uyardim kiz once ozur diledi sonra benim akıllı sevgilim gelip kizdan özür diledi kizda bundan gaza gelip siz yanlis dusunuyorsunuz demeye basladi bana. Tartisma cikti. Sonra erkek arkadasimla tartistim özür dilememen gerekiyordu kizlar arasina girilmez dedim ve beni kucuk dusurdu sanki psikopat ruh hastasi biriymisim gibi kizdan ozur diledi o gelmeden kiz yaptigi hatanin farkindaydi sevgilim gelip kizdan ozur dileyince kizda degisti hemen erkek arkadasim da kizdan ozur dilemese konu kapanacakti Allah askina ben mi abartiyorum yoksa hakli miyim sizce normalde çok kiskanc biriyimdir ama bu durumu kimse kaldiramaz herhalde. Sevgilimle de ayrildik şuan kizdan özür dilemesini kaldiramıyorum abartiyor muyum sizce siz olsaniz ayni tepkiyi vermez miydiniz
O kizdan cakmak bile isteyemez benim masamda..cakmagi yoksa icmesin.ki sonradan yaptiklari benim nazarimda zaten yenilir yutulur deil kizdan ozur dilemesi ne ya senin adina bide..ben asiri kiskanc biriyim bende buyuk olay cikarirdim

Kesinlikle haksızsın.Saçmalamışsın zaten yaşın da küçükmüş daha olgunlaşacaksın. Sigara yakmak kibarlık örneğidir kimse sizin sevgilinize bayılmıyor merak etmeyin. Hayır bu neyin kafasıdır hem anket yapıyorsunuz çoğunluk haksızsın demesine rağmen hala ben haklıyım da haklıyım diye diretiyorsunuz üstelik karşıt görüş bildirene de yok o senin genişliğin falan diyorsunuz.

Haksizsiniz
O garson orada calisiyor,kendisinden cakmak istendiginde nezaket gosterip sigarayi yakar elbette ne var bunda?
Ayrica herhangi bir kadin bir erkegin sigarasini yakinca erkek ölmez yasamaya devam eder. Ha bundan tahrik olan varsa pipisinden tavana asilmali o da ayri mesele

erkek arkadasınız kım bılır nasıl utanmıstır yaptıgınızdan
ordakı personele gıdıp hesap sormaya utanır ınsan yahu
napsın ıdare etmıs kusura bakmayın demıs

sankı onları uygunsuz basmış gıbı...

zaten ılk erkek garsondan ıstemıs
o erkek garson ısını layıgıyla yapsa cakmak bulur getırırdı
olmayınca dıger garsondan ıstemıs
erkek garson olsada sıgarasını yakardı nezaketen bu boyledır
cakmagı masaya bırakıp gıtmek olmaz
elıne al dıye vermekde olmaz

bence sız cantanızda bı cakmak tasıyın yada en guzelı erkek arkadasınıza sıgarayı bıraktırın
ve sızın ıstedıgınız yorumları yazmayan ınsanlara da genıssın falan denmez
hem davranısınızda hem sozunuzde bı usturupsuzluk var
bence sızın ogrenmenız gereken daha coook sey var

Son düzenleme:
Yapacağım en son şeylere oynar, garson kıza kocamın sigarasını niye sen yaktın demek. :d
Neyse ki ikimiz de sigara içmiyoruz. :deli:

eğer kız yılışık bir tip değilse abartılcak bi mesele değilmiş. kızla konuşman yanlış olmuş sen değil sevgilin tavır koymalı hoşlanmadığın durumlarda. hadi diyelim sigarasını yakmasından hoşlanmıyorsun güzelce rahatsız olduğunu bir daha çakmağı alıp kendsinin yakmasının daha uygun olucağını söyleyip durumu bitirebilirdin

ama sevgilin ne olursa olsun haksız bile olsan seni savunmalı kızı tarafında duruyorsa olmaz o iş geçmiş olsun

Ben tepkinizi abartılı buldum. Ne yani, kız garson erkek arkadaşınızın sigarasını yaktı diye, sevgilinize asılmış mı? oldu. Bir de sırf bunun, için kızla mı? konuştun.
Bence senin kendin de özgüven sorunu yaşamışsın. Kıskanç olmanda bu sebepten kaynaklı. Kız güzel ve alımlıysa, kendini çok aşağı da hissetmişsin ki; kızla konuşma gereği duymuşsun.
Benim sana önerim, psikologdan yardım alman yönün de. Davranışın hiç sağlıklı değil.

Haklisiniz bence de ben de cok kıskanc biriyim kızın yaptigi zaten yanlis bir davranis erkek arkadasinizin sizi alttan alması gerekirdi kızdan özür dilemek yerine sonucta kızın öyle bir sey yapmasj bastan yanlis özellikle yanında siz varken de cesaret etmesi garip erkek arkadasiniz hatasının farkına varmali iyi yapmissiniz bence eger siz alttan alsaydiniz böyle seyler artabilirdi

ciddi ciddi gidip kızla tartıştın mı bu sebepten yahu :KK57::KK57:

bu kıskançlık değil grursuzluk! bu kadar küçük düşürmeyin kendinizi yaaaa

Garsonlarin görevleri tabak tasimak degildir aslinda, MISAFIRLERE kendilerini özel hissettirmektir. Kadinlarin sandalyelerini tutmak, giristen masaya kadar eslik etmek, isimlerini ögrendikleri misafirlere daha sonralari X hanim/bey diye hitap etmek. Sigaralarini yakmak vs
Gastronomi farkli bisey, görgü dahada farkli azizim....

Back
X