teşekkür ederim yorumun için. İyi analiz ettiğini düşünüyorum. İyi niyet suistimal edildiği için bu noktadayız zaten bizBekar mısınız? Düğününzden gelen altınları kvniz aldı mı hiç? Akşam evde ekmeğinizin kalmadığı oldu mu? Gırtlağınızdan kesip aldığınız bişeyi kullanamadığınız oldu mu? Bana biraz "yaşamamış" geldiniz. Tecrübesizlikten böyle konuşuyorsunuz. Evlat sahibimisiniz? Ben kendi paramı veririmde evladım için verileni kendim açlıktam ağzım koksa kendime bile harcamam.
Ayrıca herşeyi geçtim. Kvlerin gelinlerinin gönlündem geçeni sormadan kafalarına göre hareket etmesi sinir bozucudur. İmşallah yaşamazsınız çünkü gerçekten moral bozucu oluyor.
Evet belki sorulsa müsade istense insan yerine koyulsa anlarım ama kafasına göre al bu senin deyip görümcelere yeğenlere verecek beni saymayanı bende saymazdım. Hayat böyle çünkü birkez taviz verilince ardı arkası kesilmiyor. Evli misiniz bilmiyorum ama siz siz olun böyle tavizler vermeyin çünkü küçük gibi görünse de elinizi verdiniz m i kolunuzda gidiyor.
Saygıysa hepimiz saygılı insanlarız. En az sizin kadar.
Ben aşırı iyi niyetli davrandım hiç bişey beklemedim. Benim çeyizim tam geldi mesela yatak odası çamaşır makinası dahil. Ama eşimin ailesi geri kalan hiçbişeyi almadılar. Borçla harçla kendimiz aldık. Tamam kocaman insanlarız ama mağdem biz alıcaz bari nişanlıyken yük olmasalardı. Gezme parasından banane. Hastalık olur Allah korusun anlarım ama onda bile kullanılıyordu eşim Annesi hastaneye gidecek mesela kp hayatta çalışıyorda ama kv verilen parayı görümceye veriyor yol parasını eşimden alıyor. İşteteşekkür ederim yorumun için. İyi analiz ettiğini düşünüyorum. İyi niyet suistimal edildiği için bu noktadayız zaten biz
Bekar mısınız? Düğününzden gelen altınları kvniz aldı mı hiç? Akşam evde ekmeğinizin kalmadığı oldu mu? Gırtlağınızdan kesip aldığınız bişeyi kullanamadığınız oldu mu? Bana biraz "yaşamamış" geldiniz. Tecrübesizlikten böyle konuşuyorsunuz. Evlat sahibimisiniz? Ben kendi paramı veririmde evladım için verileni kendim açlıktam ağzım koksa kendime bile harcamam.
Ayrıca herşeyi geçtim. Kvlerin gelinlerinin gönlündem geçeni sormadan kafalarına göre hareket etmesi sinir bozucudur. İmşallah yaşamazsınız çünkü gerçekten moral bozucu oluyor.
Evet belki sorulsa müsade istense insan yerine koyulsa anlarım ama kafasına göre al bu senin deyip görümcelere yeğenlere verecek beni saymayanı bende saymazdım. Hayat böyle çünkü birkez taviz verilince ardı arkası kesilmiyor. Evli misiniz bilmiyorum ama siz siz olun böyle tavizler vermeyin çünkü küçük gibi görünse de elinizi verdiniz m i kolunuzda gidiyor.
Saygıysa hepimiz saygılı insanlarız. En az sizin kadar.
EVET canim...oldu. hemde coook. Ben yetim ve öksüz büyümüş bir insanim
Belkide oyüzden altina inciye fazla deger vermiyorum.
Evet ac kaldigimda oldu...hatda 2 hafta sokakta kaldigimda oldu...
Ama kimseyle bugüne kadar 100 liranin veya 20 liranin kavgasini etmedim.
Etmemde.
Bin şükür kendi gücümle universite okudum ve güzel bir yerde iş sahibiyim.
Evet evli degilim. cocugumda yok. dugün dernekde yapmadim.
Ama hayatin altindan, arabadan, paradan ibaret olmadigini biliyorum.
Konu sahibi bu yukarda yazilan gelip gecici şeyler icin kocasinla kavga etmeden cekinmiyor. demekki araba altin para evliliginden ve huzurundan daha önemli.
Eeeeee....eger konu sahibi bunlar icin kavga etmeyi göze aliyorsa...KV niye almasin?
Ben şahsen başimin sadakasi olsun der...gecerdim. huzur bozulcak bir durum yok.
Altin alinir...allah salik versin. görümcede kapdigi 2 altinla kalir. gün gelir devran döner...
Bu şekildeki tavirlarinla kendini ac gözlü gibi gösteriyor sadece...
Etmemde.
Konu sahibi bu yukarda yazilan gelip gecici şeyler icin kocasinla kavga etmeden cekinmiyor. demekki araba altin para evliliginden ve huzurundan daha önemli.
Eeeeee....eger konu sahibi bunlar icin kavga etmeyi göze aliyorsa...KV niye almasin?
Altin alinir...allah salik versin. görümcede kapdigi 2 altinla kalir. gün gelir devran döner...
Etmemde.
Ay en güzeli vallahi ya satın parası ilede bilezik Vs yapın..elde nakit kalmasın mazallah onuda verir ona buna eşiniz çarçur olmasıneşimden söz aldım satmazsan aileni toplar aleni konuşurum hepsiyle dedim. Söz verdi siteye koyduk arabayı
kesinlikle mevzu yapılan hareket zaten paraya takılsak olaylar daha da büyür. İnsan kendini değersiz hissediyor. Sanki insan değiliz de bize neden sorulacakmış gibi. Kadın gözüme soka soka yapıyor.Ben aşırı iyi niyetli davrandım hiç bişey beklemedim. Benim çeyizim tam geldi mesela yatak odası çamaşır makinası dahil. Ama eşimin ailesi geri kalan hiçbişeyi almadılar. Borçla harçla kendimiz aldık. Tamam kocaman insanlarız ama mağdem biz alıcaz bari nişanlıyken yük olmasalardı. Gezme parasından banane. Hastalık olur Allah korusun anlarım ama onda bile kullanılıyordu eşim Annesi hastaneye gidecek mesela kp hayatta çalışıyorda ama kv verilen parayı görümceye veriyor yol parasını eşimden alıyor. İşte
Mevzu para değil mevzu yapılan hareket. Enson 1000lira aldı eşimden. Kredi kartını yatırcaktık o parayla. Onlar keyif içinde bizi hergün banka arıyor avukata gidecek borç.
Hepsinin çoluğu çocuğu var dediö eşime hayatını kurmuş biz paramız yok diye çocuk yapamıyoruz geldik 30 yaşımıza. Bunu düşüneceklerine hala senden bişey bekliyorlar dedim. Karşılıklı sevgi saygı olursa olur tabiki. Ama zor günde beni düşünmeyeni düşünmekten yoruldum. Sizi çok iyi anlıyorum
Arana mesafe koy. Tavrın net olsun. Seni sönğrmelerine izin verme. Psikolojik sönürüden bahsediyorum.Evet kızlar yine ben. Konuya geçmeden önce biraz eski konulardan bahsedeyim. lohusalık bitti. Mevlüt okundu kv evinde. Annem ocakta okutacak o tartışmalar bitti şükür.
Annem hala bende kalıyor. Güçsüz düştüm iyice. Annem yanımda olmasına rağmen. Bebeğim hala kolik. Topuk kanı temiz şükür.
Konuya geçeyim.
Geçen hafta mevlütten bi gün önceydi. Bi tanıdığımıza misafirliğe gidecektik. Eşim arkadaşından araba almış gelmiş. Dedim bizim araba nerde ki bunu aldın. Abimde dedi. Ve yine başladık tartışmaya. Eşimin abisi, eniştesi sürekli bizim arabayı alıyorlar kızlar. Ufak tefek her ihtiyaçlarında. Keyfi olarak. Benden daha çok binmişlerdir hele son bi ay. Hamileliğimin son ayında bile böyleydi. Bizim araba sanki eşimin ailesine ait. Ekleyeyim biz arabayı krediyle aldık eşimin maaşının tamamı krediye gidiyor benim maaşla geçiniyoruz. Çoğu ihtiyacımızı da kısıyoruz araba için.
Neyse o gün eşimle tartıştık. Artık bıktığımı söyledim arabanın alınmasndan. Eşim yine kapıyı çarptı gitti son bi aydır bunu adet edindi zaten.
Bende demek öyle dedim annesini aradım. Annesine artık eşimin diğer kardeşlerini kayırmanzdan bıktım, görümceme kaynıma para yardımı yaptığınızı biliyorum bizi ayırıyorsunuz, sürekli bizim arabamza binilmesinden alınmasından bıktım, keyfi olarak alıyorlar artık bunaldım, daha söylemek istediğim çok şey var ama kalbiniz kırılır, eşimle sizin yüzünüzden bin kez tartıştım artık olgun davranın ailecek, beni idare etmek zorundasınız ben el kızıyım yoksa ipleri kopartıcam dedim. Ağzıma ne geldiyse söyledim kızlar.
O da bana; kalbini çürütmüşsün. Abinle ablan duymasın üzülürler küserler sen onları istemiyo musun, beni çok üzdün baban da üzülüyor bak sen neden şimdi araba meselesi çıkarttın rahatın yetmiyo mu sana dedi.
Bende dedim ki sizi bugüne kadar idare etmişler siz de kaynımla görümcemi idare etmişsiniz. Ama ben idare edemeyeceğim kusura bakmayın arabaya ihtiyacı olan kendi ihtiyacına göre gitsin alsın, mevlüte de gelmiyorum dedim kapattım. Mevlüt ertesi gündü.
Eşim olayın arkasından hemen eve geldi. Benden özürler diledi. Ağladı. Annem çok üzülmüş dedi napayım kardeşime nası hayır deseydim dedi. Affet nolur annemi de ara üzülmesin dedi. Bende annen üzülmesin diye özür diliyosun dedim. Yemin ederim ondan değil seni anlıyorm sende haklısın ama kardeşşme nası hayır diyeyim dedi.
Nihayetinde kv yi aradım arabayı kim alırsa alsın bundan sonra napıyosanız yapın huzurum da kalmadı dedim. Yooo ben aldırmam sen merak etme dedi. İyi dedim kapattım. Sabahında mevlüte gitmedim kv aradı çağırdı dil döktü. Torunum için okutuyorm insanlar onun için gelecek bizim mevlüdümüz bu dedi bende gittim.
Mevlüt masraflarında kv ye yardım ettik bu arada.ve kv oğluma toplanan paralardan görümcemin çocuklarına para verdi 20 şer tl ki miktar önemsiz. Bunu benim gözümün önünde yaptı para sandığını açtı verdi. Hayır vereceksen kendi cebinden ver yani. Bende Az verdiniz birer altın verseydiniz dedim anlamadı tbi. Sonra benden mevlüt masrafları için 100 tl istedi. Tamam dedim sandıktan aldı onu da.
Kızlar inanamıyorm ya ben bu kadını çözemiyorum artık. Bu kez eşime bişey demedim ama kendi kendime çok takıldım yine. Böyle böyle soğuyorum ve mış gibi yapamıyorum.
Genel olarak haklı mıyım haksız mıyım onu da bilmiyorum :/
Kusura bakmayın dağınık anlatmış olabilirim. Huysuz oğluşum fırsat verdikçe yazmaya çalıştım konuyu.
Bu arada daha önce düğünümde de altınlarımdan görümceme vermişti kv. O zaman ben bi şey dememiştim hata etmişim.
kesinlikle mevzu yapılan hareket zaten paraya takılsak olaylar daha da büyür. İnsan kendini değersiz hissediyor. Sanki insan değiliz de bize neden sorulacakmış gibi. Kadın gözüme soka soka yapıyor.
Karşılıklı saygı kafidir bencede. Zaten ben artık istesem de yakınlık gösteremem
yok marion ya artkk bitti eski hera olmayacağım. İyiki açmışım konuyu kafam netleşti. Haklıyım evet diyebiliyorum şu an. Ne oluyor ki sinir küpü olan ben oluyorm her şeyin sonunda. Olan bana oluyor eşime oluyor. Artık annemi yollama zamanı da geldi doğru söylüyorsun o da gitmek istiyor aslımda. Eşim de bunaldı. Yalnız kalsak belki daha kolay toparlanacağım.Walla hera dibine kadar haklısın..
Ben de benzer şeyler yaşadım..inan ne altınların ne de o kayırdıkları çocukların hayrını görmüyorlar..fırsat bu fırsat kesinlikle taviz verme ama eşinle konuşup daha fazla muhabbet konusu da yapma. Bu arada anneni artık göndersen de eşinle çekirdek ailenizle başbaşa kalsanız artık
Eşin kendi annesi için bak nasıl da alttan alıyorbi de işine gelmeyince kapı çarpıp gidiyor ha senin yanında parayı altını alıp görümcene vermek de ayrı bi enayi muamelesi bu arada afedersin. Ufak tefek hediyeler haricinde maddi transfer olayına aşırı karşıyım ben,çünkü bizde de diğer tarafın benzin parası,içkisi,keyfisi..ne falan aktarılıyor..yani şimdi çalışmıyorsun belki unuttun ama sen de çalışırken öğrencilerin,velilerin,idarenin,onun bunun az stresine göğüs germiyosun,kolay kazanılmıyor o para yani..niye sen kendinden kısıp başkalarının keyfine hizmet edesin,neden yani
Ayrıca kv aramak yüzgöz olmak diye yorumlamış bazıları ama kocacığın anneciğini üzmemek için meseleyi dolandırıp kesin çözüme kavuşturmayacaktı bi türlü zaten,sen bi güzel bağlamışsın bence..ohh olsun..iş başa düşmüş sen de gereğini yapmışsınonlar seni lohusa halinle düşünmeyip bir sürü stres yaşatıyor sen de hiç düşünme walla kocan üzerinden değil direkt yeri geldiğinde içinde bırakma,iade et onlara
Sen nasıl mevlütlere denk geldin bilmiyorum ama ben hiç şarkı söylenen Mevlüt görmedim. Bizde daha çok yeni doğan bebekler için kuran okunup dua ediliyor. Hayırlı olsuna gelmek isteyen, hediye getirmek isteyen geliyor. Size göre saçma hatta CEHALET olabilir ama insanların dini yaşayış biçimlerine karışamazsınız..Ben anlamiyorum zaten mevlut sacmaligini. Oturup hep birlikte sarki soyluyorlar. Cehalet. Ayrica sen bebegine bir sey yapmak istersen zaten kendi evinde yaparsin,bir baskasinin uzerine vazife degil haddine bile dusmez.
Mevludun kendisi sarki zaten,dua ile alakasi yok. Ama siz mevlutlerinizde dua okutuyorsaniz kuran okutuyorsaniz o baska bir sey. Benim bahsettigim sarki olan kisim.dinin yasayis bicimi degil yani cehalet olarak bahsettigim. O sarkiyi dua sanan insanlar var ben onlari soyluyorumSen nasıl mevlütlere denk geldin bilmiyorum ama ben hiç şarkı söylenen Mevlüt görmedim. Bizde daha çok yeni doğan bebekler için kuran okunup dua ediliyor. Hayırlı olsuna gelmek isteyen, hediye getirmek isteyen geliyor. Size göre saçma hatta CEHALET olabilir ama insanların dini yaşayış biçimlerine karışamazsınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?