Haklı mıyım haksız mıyım?

teşekkür ederim yorumun için. İyi analiz ettiğini düşünüyorum. İyi niyet suistimal edildiği için bu noktadayız zaten biz

bildiğin kaynana oğlunun iyi olmasını istemiyo benim kaynımda hep alırdı aynı dediğin gibi bizden sık binerlerdi banada koyardı açıkçası bide beğenmezdi ben alırsam iyisini alırım kötüsüne binmem demesi yokmu ıyyyyyyyyyyyyyhhh
sonra eşim arabayı sattıda kurtulduk ama kynana ve kv bir kere vermediğimizdede eşime söylenirlerdi
Allahtan eşim neyin ne olduğunu biliyoda bana gerek kalmıyo
ama insan gerçektende kızsada kardeşine hayır diyemiyo

Gerçekten çok sabırlıymışsınız şahsen ben olsam asla böyle yapamazdım. Az bile söylemişsiniz kaynananıza. Kadında ne çirkefmiş daha üste çıkmaya çalışıyo yok abinle ablan üzülürler onları istemiyomusun yok beni çok üzdün bla bla.. Ben yerinizde olsaydım çok daha ağır konuşurdum sadece kv ye değil kayın ve görümceyede konuşurdum. O mevlidede gitmezdim. Siz gitmişsiniz bide neler yapmış ben olsam kavga kıyamet kopardı. Valla burda ki konuları görünce ya millet çok sabırlı yada ben çok sabırsızım diyorum. Hiç gelemem böyle saçmalıklara. Arabayı bi daha vermeyin gerekirse cıngar çıkarın. Az yesinlerde kendilerine bi araba alsınlar. Kusura bakmayın ama kocanızda beş kuruş etmez. Hem sizin maaşınızla geçinecek bi ton kredi ödeyeceksiniz hemde beyefendi kardeşlerine ayıp olur diye arabayı resmen onlara zimmetleyecek. Oldu başka bir emri varmıymış acaba? En büyük ayıbı size yapıyor çocuğunun annesine hayat arkadaşına. Valla çok sinirlendim. Eşiniz size değer vermiyor bence kusura bakmayın. Ve Allah aşkına böyle adamlar yüzünden anacığınızı üzmeyin kendinizi de ailenizide ezdirmeyin bu kadar ya. Bide iş güç sahibi insansınız. Neden bu kadar pasif kalıyorsunuz anlamıyorum. Şaşırıyorum gerçekten hemcinslerimi böyle görünce. Nedir bu kadınların ezikliği ya.

teşekkür ederim yorumun için. İyi analiz ettiğini düşünüyorum. İyi niyet suistimal edildiği için bu noktadayız zaten biz
Ben aşırı iyi niyetli davrandım hiç bişey beklemedim. Benim çeyizim tam geldi mesela yatak odası çamaşır makinası dahil. Ama eşimin ailesi geri kalan hiçbişeyi almadılar. Borçla harçla kendimiz aldık. Tamam kocaman insanlarız ama mağdem biz alıcaz bari nişanlıyken yük olmasalardı. Gezme parasından banane. Hastalık olur Allah korusun anlarım ama onda bile kullanılıyordu eşim Annesi hastaneye gidecek mesela kp hayatta çalışıyorda ama kv verilen parayı görümceye veriyor yol parasını eşimden alıyor. İşte
Mevzu para değil mevzu yapılan hareket. Enson 1000lira aldı eşimden. Kredi kartını yatırcaktık o parayla. Onlar keyif içinde bizi hergün banka arıyor avukata gidecek borç.

Hepsinin çoluğu çocuğu var dediö eşime hayatını kurmuş biz paramız yok diye çocuk yapamıyoruz geldik 30 yaşımıza. Bunu düşüneceklerine hala senden bişey bekliyorlar dedim. Karşılıklı sevgi saygı olursa olur tabiki. Ama zor günde beni düşünmeyeni düşünmekten yoruldum. Sizi çok iyi anlıyorum

EVET canim...oldu. hemde coook. Ben yetim ve öksüz büyümüş bir insanim
Belkide oyüzden altina inciye fazla deger vermiyorum.
Evet ac kaldigimda oldu...hatda 2 hafta sokakta kaldigimda oldu...
Ama kimseyle bugüne kadar 100 liranin veya 20 liranin kavgasini etmedim.
Etmemde.

Bin şükür kendi gücümle universite okudum ve güzel bir yerde iş sahibiyim.

Evet evli degilim. cocugumda yok. dugün dernekde yapmadim.

Ama hayatin altindan, arabadan, paradan ibaret olmadigini biliyorum.

Konu sahibi bu yukarda yazilan gelip gecici şeyler icin kocasinla kavga etmeden cekinmiyor. demekki araba altin para evliliginden ve huzurundan daha önemli.

Eeeeee....eger konu sahibi bunlar icin kavga etmeyi göze aliyorsa...KV niye almasin?

Ben şahsen başimin sadakasi olsun der...gecerdim. huzur bozulcak bir durum yok.

Altin alinir...allah salik versin. görümcede kapdigi 2 altinla kalir. gün gelir devran döner...
Bu şekildeki tavirlarinla kendini ac gözlü gibi gösteriyor sadece...

herkes bir olmuyo işte öyle insanlar varki günde 100 yeri geziyolar

cnm o zaman sende evlenmiş abinin arabasına abinin bindiğinden fazla bin nede olsa ab"in yani bişey demez nasılsa

Tabiki haklisin hemde sonuna kadar.. işte ben her zaman derim yine söyleyeceğim..Çalışan kadınların derdi inanın bitmiyor..hatta dün gece bir konu açıldı bende dahil oldum.. Demem o kadın çalışır eder erkekte kendi parası ile bişiler alir ama tüm aile ortak olur o mala..kadın tüm gün çalışir didinir tabi evde de çalışır ama erkek ise parasini ailesine ortak eder.. O yUzden derim madem öyle eşlere sahipsiniz çalışmayın evinizde oturun.. evi de o gecindirsin zaten siz sefasini suremiyorsunuz..

Bunları yaşadıysanız daha iyi anlamanız lazım aslında ben kendimden de pay biçerek cevap yazdım. Zorda kalana yardım edilir. Ya da huzur kaçmasın diye çok defa sustum paragöz zannederler diye. Amaaa benim bisürü ihtiyacım varken benim cebimdeki bir altına
Bikaç lira paraya göz koyanada saygı duyamam. Kızları kadar oğlunuda düşünmeli bir anne.
Eşimin yeğenlerine her bayram para veririm. Her gittiğimde bişeyler alır giderim. Ama bisüre sonra kullanmaya başlıyorlar ben nacizane fikrimi söylüyorum 20lira 30 lira diye düşünmeyin. Bunlarla kimse fakir ya da zengin olmaz ama o paranın alınış şekliyle sizi sayıp saymadıkları belli olur yarın öbür gün 20lira değil daha fazlasını kaybettiğinizi farkedersiniz maddi değeri olmayan şeyleri. Saygıyı.

Bunlar hep yaşanmış şeyler bizzat kendim yaşadım. Hiç para tutmadım değer vermedim paraya. Eşim ailesine yardım ediyor diye masrafa sokmadım bi çay bile ısmarlatmadım. Siz fazla iyi niyetlisiniz. Bından bikaç sene önce bende böyle sizin gibi konuşurdum. Sonra baktım ki ben nasıl olsa bişey demem diye hiçbişey sorulmamaya başlandı. El bizim içimizi bilmezmiş meğer.
Şimdi param olacak diye korkuyorum çünkü biliyorum doluşacaklar yine bak param yok 1 aydır kimse kapımı çalmıyor
Eşimin kuzenim canım ciğerim deyip herşeyine koştuğu cebine para koyduğu kişi bile. Eline 160 binlira para geçti demediki sizin durumunu kötü kardeşim al şu 100lirayı demedi. Gözüm yok Allah daha çok versin. Ama ben olsam dedim ne yapardım enaz bi 5000lira çıkarır verirdim ki benimle kanbağı olmamasına rağmen.

kesinlikle mevzu yapılan hareket zaten paraya takılsak olaylar daha da büyür. İnsan kendini değersiz hissediyor. Sanki insan değiliz de bize neden sorulacakmış gibi. Kadın gözüme soka soka yapıyor.

Karşılıklı saygı kafidir bencede. Zaten ben artık istesem de yakınlık gösteremem

Arana mesafe koy. Tavrın net olsun. Seni sönğrmelerine izin verme. Psikolojik sönürüden bahsediyorum.

Zate bilinçli rahatsız olun diye yapıldığı belli. Sinir bozucu tarafıda bu zaten.

Yorumlara da sonradan verilen cevaplara da bakmadim, yazdiktan sonra bakacagim.

Sonuna kadar haklisin bence disini gecirebildigin kadar gecir. Hani bi kural vardir 4s kurali, seven s*kilir, s*ken sevilir diye, cok dogru. İnsanlar ancak bundan anliyor. Keske 100liradan o 40 lirayi dusseydin de oyle verseydin, bi dumur olsaydi ne guzel olurdu. Ay sinirlendim, gerildim baya, sanki kendi basima gelmis gibi...

Walla hera dibine kadar haklısın..
Ben de benzer şeyler yaşadım..inan ne altınların ne de o kayırdıkları çocukların hayrını görmüyorlar..fırsat bu fırsat kesinlikle taviz verme ama eşinle konuşup daha fazla muhabbet konusu da yapma. Bu arada anneni artık göndersen de eşinle çekirdek ailenizle başbaşa kalsanız artık
Eşin kendi annesi için bak nasıl da alttan alıyor bi de işine gelmeyince kapı çarpıp gidiyor ha senin yanında parayı altını alıp görümcene vermek de ayrı bi enayi muamelesi bu arada afedersin. Ufak tefek hediyeler haricinde maddi transfer olayına aşırı karşıyım ben,çünkü bizde de diğer tarafın benzin parası,içkisi,keyfisi..ne falan aktarılıyor..yani şimdi çalışmıyorsun belki unuttun ama sen de çalışırken öğrencilerin,velilerin,idarenin,onun bunun az stresine göğüs germiyosun,kolay kazanılmıyor o para yani..niye sen kendinden kısıp başkalarının keyfine hizmet edesin,neden yani
Ayrıca kv aramak yüzgöz olmak diye yorumlamış bazıları ama kocacığın anneciğini üzmemek için meseleyi dolandırıp kesin çözüme kavuşturmayacaktı bi türlü zaten,sen bi güzel bağlamışsın bence..ohh olsun..iş başa düşmüş sen de gereğini yapmışsın onlar seni lohusa halinle düşünmeyip bir sürü stres yaşatıyor sen de hiç düşünme walla kocan üzerinden değil direkt yeri geldiğinde içinde bırakma,iade et onlara

yok marion ya artkk bitti eski hera olmayacağım. İyiki açmışım konuyu kafam netleşti. Haklıyım evet diyebiliyorum şu an. Ne oluyor ki sinir küpü olan ben oluyorm her şeyin sonunda. Olan bana oluyor eşime oluyor. Artık annemi yollama zamanı da geldi doğru söylüyorsun o da gitmek istiyor aslımda. Eşim de bunaldı. Yalnız kalsak belki daha kolay toparlanacağım.

Sende her konumda beni rahatlattın valla sağolasın.

Ben anlamadım niye arabayı alan abiyi değil de kayinvalideyi aradınız?

Sandık olayında da 20 lira çok bi para değil.Diğer çocuklar kıskanmasın diye verilir böyle durumlarda.Ama tabiki size sorması lazımdı.

Ayy vallahi okurken sinir oldum. Başlıcam bu kayın validelere haaa nişanlıma şimdiden sopamı gösterdim hahhahaaa

Ben anlamiyorum zaten mevlut sacmaligini. Oturup hep birlikte sarki soyluyorlar. Cehalet. Ayrica sen bebegine bir sey yapmak istersen zaten kendi evinde yaparsin,bir baskasinin uzerine vazife degil haddine bile dusmez.
Sen nasıl mevlütlere denk geldin bilmiyorum ama ben hiç şarkı söylenen Mevlüt görmedim. Bizde daha çok yeni doğan bebekler için kuran okunup dua ediliyor. Hayırlı olsuna gelmek isteyen, hediye getirmek isteyen geliyor. Size göre saçma hatta CEHALET olabilir ama insanların dini yaşayış biçimlerine karışamazsınız..

Canım bütün konularını biliyorum. Gidişat iyi değil eşin önlem almassa daha da kötüye gidecek. Doğum sonran zaten zor bebeğin kolik..
Eşinle tartışıyorsun, kv ile aran açılıyor.
Bir an gelecek patlayaksın sen bile kendini tanıyamayacaksın.
Sonra ne mi olacak kvyi görmek istemeyeceksin herşeyi rahatsız edecek.
Eşinin bir an önce ama bir an önce annem üzülmüş, ama kardeşim ne yapiyimleri bir kenara bırakması lazım.
Neden mi dedim bunları ben yaşadım çünkü.

Mevludun kendisi sarki zaten,dua ile alakasi yok. Ama siz mevlutlerinizde dua okutuyorsaniz kuran okutuyorsaniz o baska bir sey. Benim bahsettigim sarki olan kisim.dinin yasayis bicimi degil yani cehalet olarak bahsettigim. O sarkiyi dua sanan insanlar var ben onlari soyluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…