Merhaba, direk konuya giriyorum
2 gün önce eşim bir mağazada ayakkabı beğenmişti bana gösterdi alsam mı diye ben de güzel beğendiysen al dedim.
O mağazada bir arkadaşı çalışıyormuş ona indirim yaptırarak 50 euro ya alırım dedi ama o gün çalılmıyormuş o adam neyse dün akşam beni aradı arkadaşım bugün benim yanıma geldi tesadüfen bende söyledim ayakkabı beğendiğimi o da 30 euro ya veririm dedi dedi.
Yine sordu alsam mı diye
Bende alsaydın aşkım beğenmiştin dedim
Sonra akşam eve geldi üzerini değiştirdi pantolonu ortada duruyordu bende her akşam ceplerine bakarım katlayınca bir şey dökülmesin diye. Dün de baktım ayakkabının fişi var gündüz almış ayakkabıyı yani aldıktan sonra beni aramış alsam mı diye.
Bende fişi gösterdim aşkım almışsın ayakkabıyı dedim evet dedi bana aldıktan sonra mı sordun dedim yine evet dedi utandı biraz
Neden yalan söyledin aldım demedin dedim öyle bi yokladım seni dedi
Sonra ben bir şey söylemedim gece yattık ben arkamı dönüp yattım o da sarıldı ki normalde uyumadan önce arkamı dönüp yatıyorsam bi sorun var demektir asla sarılmaz. Yani hatasını gördü diye düşünmüştüm.
Sabah kahvaltı yaptık oturduk sonra sanki ben ona birşey yapmışım gibi konuşmuyor benimle.
Daha sonra ben senin yerinde olsaydım bin kere özür dilemiştim senden dedim
Ne özrü ya ben bişey mi yaptım sanki dedi
Doğru, yalan söyledin sadece bir şey yapmadın dedim sesini çıkarmadı başta
Sonra iş saati geldi konuşmadı bekledi o zamana kadar tam ayağa kalkarken ben yalan söylemedim aldım veya almadım demedim sadece aldığımı söylemedim ama yine de özür dilerim dedi kapıya doğru gitti
Bende arkasından sence alsam mı demek almadım demek olmuyor mu dedim cevap vermeden gitti.
Ben şimdiye kadar onun kendisi için aldığı birşeyi harcadığı parayı asla kıskanmadım çalışıyor kazanıyor yiyck tabi niye kıskanym konu para değil yani
Benim düşüncem yalanın küçüğü büyüğü olmaz yalan yalandır bunu rahatlıkla söylüyorsa daha büyük bir yalanı da söyleyebilir
Ayrıca sadece alma konusunda değil para konusunda da yalan söyledi bana yani ertesi gün alsaydı 30 a aldım diyckti bana.
Bir de unutmuşum ilk konuştuğumuzda ayakkabı nerde dedim dükkanda kaldı dedi bende unutmuş olamazsın bana aldığını söylemediğin için getirmedin dedim bir de bu yalan var bence (gerçekten yalan mı bilmiyorum ama bence öyle)
Kısaca anlatmaya çalıştım ama biraz uzun oldu kusura bakmayın
Sizce ben çok mu abartıyorum
Evet diyenler olacak ama konu ne ayakkabı ne de para dediğim gibi yalanın küçüğü büyüğü olmaz diye düşünüyorum