• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklılık mı, mutluluk mu? Bu evden gitmek istiyorum.

Yani şu halleriyle sana bunları deme hakkını bulan adamlar, yarın evlerinde kalınca neler demez ya? Fedakarlık ne Allah aşkına, bu nasıl laf? Yapmasınlar efendim, konuşacaklarsa fedakarlık yapmasınlar. Sen de deki işte bize çok fedakarlık yaptılar ben daha fazla canlarını bizim için yorsunlar istemiyorum de.

Görümce kimde gelip koskoca kadına akıl veriyor? Herkesin aklı, mantığı kararı var arkadaş, buna saygı duymak bu kadar mı zor ya bu kadar mı? Kendisine sor bakalım evlenince zor geçim şartları olsa da kendine ait bir alanda, istediği gibi eşi ve çocuğuyla, huzurlu olmak mı ister yoksa lüks içinde KV evinde hep tetikte, rahat edemeden, aman KP bir yerden çıkar mı, aman banyoda giyineyim evde biri var mı düşüncesiyle olmayı mı? Resmen misafir oluyorsun el evinde ya. Ben 3 yıl kaldım KV ile ki KP vefat etmişti ki ben KV'yi aşırı aşırı severim ama yok, hep tetiktesin, hep misafirsin. O düşünceyi atamıyorsun hiç. Onu yalnız bırakmamak için kaldık ama en sonunda kendi evim olsun, bana ait olsun istedim yani.

Bence diren, pes etme. Eşine de biraz cilve yap, böyle güzel şeyler giyin gece ve relax anında konuş, hayatım bak bunları orada yapamayız falan de. Sana neler alıp giyeceğim de. Köprüyü geçene kadar. Kavga eder gibi değil, tatlılıkla hallet canım. KV belli çok çakal, oğlunun damarına basıp demogoji, acındırma ile etkileyecek, sen ondan önce etkile.

İnan seninle mantığımız bir, söylediğim ne varsa sen tek tek yazmışsın buraya. Hepsini söyledim ama aynı şartlar, rahatsızlıklar onlar için de geçerliymiş. Hatta yemek, çamaşır annesinin yükü iki kat artacakmış. sanki yan gelip yatacağım da annesi yapacak her şeyi. Dedim ne güzel ben de diyorum biz kendimize yetelim, kimse de rahatsız olmasın. Yok da yok !! Bugüne kadar yetseymişiz madem.

Benim derdim de maddi bağı koparmak ama kopmuyorlar. Her gün gelin oturalım, bizim bizden başka kimimiz var, birlikte olalım. Misafir gelir yardım lazım, bir yere gider sen de gel. Yemek yaptım sen yapma gel. Tabi hep canım kızım. Gık desem, oooo biz sizin için neler yaptık!! Sana hep canım dedik, kızım dedik. Gerçekten çok doluyum. Çıkıp gitmek istiyorum. Bu evi, onlarla yakın olmayı, hiçbir şeyi istemiyorum. Bu yaşananlar gitmek için sebep midir? Ortada kavga gürültü yok ama hissettiğim baskıyı anlatamam.
iyilikle ezmek dedikleri şey bu olsa gerek.iyi yaptın da ben istedim diye değil kendin istedin diye yaptın.şimdi yüzüme vuracaksan yapmasaydın keşke...
eşinize şöyle söyleyin bence,evlenirken ailene güvenip evlenmedim seninle,hayattaki her zorulukla mücadele edip ailemize sahip olursun çalışıp çabalarsın diye düşündüm..senin ailen de artık ben ve evladımızız zaten.
bir de sizden fedakarlık bekliyor herkes ama kimse fedakarlık yapmak istemiyor.en önce eşiniz...

neye göre kime göre haksız.
onlar agöre zaten şimdi de haksızsın ki.
daha ne diyecek ne yapacaklar.
psikolojik şiddet görüyorsun resmen.
maddiyatlarıyla sizi ezmişler aynen de devam etmek istiyorlar.
o ultra lüks daire yerine kümeste otur şu muameleyi çekme daha iyi.
açıkcası sen resti çekmeden çözülmez bu mevzu.
açık açık tepkini ortaya koy.
şartlarını sun eşine.
yoksa ömür billah çekersin bu eziyeti

Doğru, zaten şimdi de haksızım. Ah bir atanmış olsaydım, ben bilirdim de. Neyse öyle ya da böyle. Gider babamın evinde çalışırım dersimi. Ama kararım da tavrım da kesin. Olmaz. Peki bir şey daha soracağım. Şu an herkes soğuk ama kimse sert değil, bugün görüştük kv ile, ağız ucuyla gel oturalım dedi, gitmezsem biliyorum ki şikayetlenecek, istemem dedin, tamam dedik, bize neden gelmiyorsun diye, sana kötü bir şey demedim diye, üste çıkacak e gitmsem, konuşuyor ama soğuk soğuk, suratlar asık. Bir iki kelime. Nasıl tavır alayım ?

Peki bir şey daha soracağım sizlere. Şu an herkes soğuk ama kimse sert değil, bugün görüştük kv ile, ağız ucuyla gel oturalım dedi, gitmezsem biliyorum ki şikayetlenecek, evde oturmayı istemem dedin, tamam dedik, bize neden gelmiyorsun diye, sana kötü bir şey demedim diye, üste çıkacak e gitsem, konuşuyor ama soğuk soğuk, suratlar asık. Bir iki kelime. Nasıl tavır alayım, nasıl davranayım ?

Doğru, zaten şimdi de haksızım. Ah bir atanmış olsaydım, ben bilirdim de. Neyse öyle ya da böyle. Gider babamın evinde çalışırım dersimi. Ama kararım da tavrım da kesin. Olmaz. Peki bir şey daha soracağım. Şu an herkes soğuk ama kimse sert değil, bugün görüştük kv ile, ağız ucuyla gel oturalım dedi, gitmezsem biliyorum ki şikayetlenecek, istemem dedin, tamam dedik, bize neden gelmiyorsun diye, sana kötü bir şey demedim diye, üste çıkacak e gitmsem, konuşuyor ama soğuk soğuk, suratlar asık. Bir iki kelime. Nasıl tavır alayım ?
bence mesafe candır..her çağırdığında gitmeyin bence ki bu tavrınızı görsün..istediği kadar da şikayet etsin..
akıllık davranmak lazım. hemen akşam için bir plan yapın. arkadaş çağırabilrsiniz veya onlarla dışarda bir organizzasyon yapabilrsiniz.böylece kimse laf edemez. ama kadınlar kendi dilinden anlar,mesaj gider yani kv ye ;)

iyilikle ezmek dedikleri şey bu olsa gerek.iyi yaptın da ben istedim diye değil kendin istedin diye yaptın.şimdi yüzüme vuracaksan yapmasaydın keşke...
eşinize şöyle söyleyin bence,evlenirken ailene güvenip evlenmedim seninle,hayattaki her zorulukla mücadele edip ailemize sahip olursun çalışıp çabalarsın diye düşündüm..senin ailen de artık ben ve evladımızız zaten.
bir de sizden fedakarlık bekliyor herkes ama kimse fedakarlık yapmak istemiyor.en önce eşiniz...

Peki bir şey daha soracağım sizlere. Şu an herkes soğuk ama kimse sert değil, bugün görüştük kv ile, ağız ucuyla gel oturalım dedi, gitmezsem biliyorum ki şikayetlenecek, evde oturmayı istemem dedin, tamam dedik, bize neden gelmiyorsun diye, sana kötü bir şey demedim diye, üste çıkacak e gitsem, konuşuyor ama soğuk soğuk, suratlar asık. Bir iki kelime. Nasıl tavır alayım, nasıl davranayım ?

ne tuhaflar cidden ya.
kısa ziyaret yapabilirsin.
adet yerini bulacak kadar.
bi kahve içimi:))
surat çekmek te zor be.
valla çok dengesizlermiş cidden.
para mı bu hale getirmiş bunalrı.
ya eşinin de bu işte parmağı olmasın.
fikir ondan çıkmış olmasın yani.
bu kadar ısrarın sebebi ne.
tavrın kesin olsun bence de.
şimdi bir ezdirirsen ileride hiiç toparlayamazssın.

İnan seninle mantığımız bir, söylediğim ne varsa sen tek tek yazmışsın buraya. Hepsini söyledim ama aynı şartlar, rahatsızlıklar onlar için de geçerliymiş. Hatta yemek, çamaşır annesinin yükü iki kat artacakmış. sanki yan gelip yatacağım da annesi yapacak her şeyi. Dedim ne güzel ben de diyorum biz kendimize yetelim, kimse de rahatsız olmasın. Yok da yok !! Bugüne kadar yetseymişiz madem.

Sen beni dinle bak, eşine dik konuşmak yerine böyle tatlı tatlı konuş, git kendine jartiyer, babydoll al. Böyle bu aralar biraz farklı ol, konuyu umursamaz gibi yap. Bak ben jartiyerin, babydoll'un gücünü geç fark ettim :KK14: Kadının en güçlü silahı bunlar. Yazarken utanıyorum öyle rahatmış gibi göründüğüme bakma ama erkeklere dediğini yaptırmanın yolu bu. Annesine babasına laf etmek yerine, aşkım sen ben çocuğumuza varken daha rahat yapabiliriz herşeyi, orada hep tetikte olacağız, bak burada rahatız, kendimize ait alanımız var falan de. Para, mal mülk herşey değil de. Ne bileyim biraz politik olman gereken bir dönem, anne babaya kızmak onlara +1 demek ama bu sorunu onlara ilişmeden ona anlatman eşini ikna edebilir.

bence mesafe candır..her çağırdığında gitmeyin bence ki bu tavrınızı görsün..istediği kadar da şikayet etsin..
akıllık davranmak lazım. hemen akşam için bir plan yapın. arkadaş çağırabilrsiniz veya onlarla dışarda bir organizzasyon yapabilrsiniz.böylece kimse laf edemez. ama kadınlar kendi dilinden anlar,mesaj gider yani kv ye :KK66:

Teşekkür ederim. Yine baaşlayacak biz o kadar destek olduk, fedakarlık yapalım dedik, gelin bizden koptu, o bize tavır aldı diye :D bu işin sonu kötü. Ben eninde sonunda boşarım hepsini. Yok sonumuz yok yani.

Sen beni dinle bak, eşine dik konuşmak yerine böyle tatlı tatlı konuş, git kendine jartiyer, babydoll al. Böyle bu aralar biraz farklı ol, konuyu umursamaz gibi yap. Bak ben jartiyerin, babydoll'un gücünü geç fark ettim :KK14: Kadının en güçlü silahı bunlar. Yazarken utanıyorum öyle rahatmış gibi göründüğüme bakma ama erkeklere dediğini yaptırmanın yolu bu. Annesine babasına laf etmek yerine, aşkım sen ben çocuğumuza varken daha rahat yapabiliriz herşeyi, orada hep tetikte olacağız, bak burada rahatız, kendimize ait alanımız var falan de. Para, mal mülk herşey değil de. Ne bileyim biraz politik olman gereken bir dönem, anne babaya kızmak onlara +1 demek ama bu sorunu onlara ilişmeden ona anlatman eşini ikna edebilir.

Bunlara hak veriyor zaten, haklısın haklısın diyor, sonra annesinin üzgün halini görünce hooooop başa :)

ne tuhaflar cidden ya.
kısa ziyaret yapabilirsin.
adet yerini bulacak kadar.
bi kahve içimi:))
surat çekmek te zor be.
valla çok dengesizlermiş cidden.
para mı bu hale getirmiş bunalrı.
ya eşinin de bu işte parmağı olmasın.
fikir ondan çıkmış olmasın yani.
bu kadar ısrarın sebebi ne.
tavrın kesin olsun bence de.
şimdi bir ezdirirsen ileride hiiç toparlayamazssın.

Konu ilk gündeme geldiğinde ben yanlarında değildim, onlar karar vermiş bana sadece haberdar olmak kalmıştı. Eşim geldi böyle böyle, birlikte oturacağız dedi, ikinci gün kp oğlum eşine durumu anlattın mı? dedi, ben kp yanında ses çıkarmadım, yarım saat sonra kv tek kalınca her şeyi anlattım. Hem de küsme diye de sarıldım öptüm konuşmanın sonunda. Eşim "yaşarız tabi babacığım, zaten böyle de hep bir aradayız, birlikte gibiyiz vs.vs. yaptı. Bir de bu var, ben daha kv ile sürekli bir aradayız ben böyle yapamıyorum diye konuşacaktım ki birlikte oturmaya karar vermişler. Ben ititaz edince de herkes şok olmuş. :D

Bunlara hak veriyor zaten, haklısın haklısın diyor, sonra annesinin üzgün halini görünce hooooop başa :)

Çok ilginç, hem sizi istemiyorlar gibi konuşuyorlar, sanki lütufmuş gibi size hem de kahroluyorlar. Bence onlar da bizi pek istemiyorlar sanırım, kardeşin böyle böyle dedi, annem çamaşırlar çoğalacak diye dert yanmış, hepsi bunu büyük fedakarlık olarak görürken nasıl gururumuza yedirip gidebiliriz, ben gitmek bile istesem bu laflardan sonra gideme, bence yük olmayalım de, kendi silahları ile vur onları, aklıma başka birşey gelmiyor.

Görümcen bekar mı peki? Bunlar seni hizmet et diye istemiyorlarsa ne olayım. Kusura bakma aklıma bu geliyo.

hiç bir şey yokmuş gibi davranın
bu suç değil istemeyebilirsiniz beraber olmayı ayıp değil
size bir teklif sundular siz de kabul etmediniz darılacak gücenecek bir şey yok
aynen hiç birşey olmamış gibi eskiden nasılsa oyle davranın

Çok ilginç, hem sizi istemiyorlar gibi konuşuyorlar, sanki lütufmuş gibi size hem de kahroluyorlar. Bence onlar da bizi pek istemiyorlar sanırım, kardeşin böyle böyle dedi, annem çamaşırlar çoğalacak diye dert yanmış, hepsi bunu büyük fedakarlık olarak görürken nasıl gururumuza yedirip gidebiliriz, ben gitmek bile istesem bu laflardan sonra gideme, bence yük olmayalım de, kendi silahları ile vur onları, aklıma başka birşey gelmiyor.

Görümcen bekar mı peki? Bunlar seni hizmet et diye istemiyorlarsa ne olayım. Kusura bakma aklıma bu geliyo.

Görümcem evli, bizimle aynı sitede evleri var, yazdan yaza bir aylığına gelirler, biz evlenince kv-kp orası boş diye oraya taşınmış. Biz de bu eve. Sanırım fedakarlık dedikleri bu. Hem hizmet için hem de sanırım çocuk için. Şimdi düşünüyorum da oğlum ilk doğduğunda kv "siz bunu bana verin kendinize yenisini yapın" demişti ya da oğlum bazen "anne" diye ağladığında annem annem diye kendini atar ortaya. Bunu kendime alıştırayım, oğlum dursun yanımda, der bazen. Ben de gülerek "anne herkes kendi oğlunu alsın bence" demiştim. Şimdi bu geliyor aklıma.

Konu ilk gündeme geldiğinde ben yanlarında değildim, onlar karar vermiş bana sadece haberdar olmak kalmıştı. Eşim geldi böyle böyle, birlikte oturacağız dedi, ikinci gün kp oğlum eşine durumu anlattın mı? dedi, ben kp yanında ses çıkarmadım, yarım saat sonra kv tek kalınca her şeyi anlattım. Hem de küsme diye de sarıldım öptüm konuşmanın sonunda. Eşim "yaşarız tabi babacığım, zaten böyle de hep bir aradayız, birlikte gibiyiz vs.vs. yaptı. Bir de bu var, ben daha kv ile sürekli bir aradayız ben böyle yapamıyorum diye konuşacaktım ki birlikte oturmaya karar vermişler. Ben ititaz edince de herkes şok olmuş. :KK70:
eşin senin tepkini hiç kesitiremiyor mu ki?
neden tek başına karar vermiş.
hep böyle mi ilişkiniz?
ne bileyim beraber oturacaz nasıl diyebiliyo eşin.
sen şimdi kalksan evi terk etsen ne yapar mesela eşin.?

aslında var ya böyle kvler iyi bir dersi hakediyor ...herşeyi göze alıp beraber yaşayacaksın..eşine asla çaktırmadan kv taktiği ile süründüreceksin kv yi...oğlunun yanında bir melek,herşeye yardımcı ,annesine mükemmel davranan gelin,o olmayınca laf sokan,dürten, her işi kv ye yaptıran delin gelin:KK70:
mesela bir gün kv ye jariyerle yakalnacaksın,bir gün görümcenin bir açığını yakalayacaksın( aynı evde olunca zor olmasa gerek),kv ile alış verişe gidip ocağına incir ağacı dikeceksin( hanş ödün verilmeyen standartlarsa aynen devam etmek lazım ya).
ohoooo çok şey var yapılacak...
ne dersin ;) kk da çok fikir çıkar bak ben sana söyliyim:dondurma:

Görümcem evli, bizimle aynı sitede evleri var, yazdan yaza bir aylığına gelirler, biz evlenince kv-kp orası boş diye oraya taşınmış. Biz de bu eve. Sanırım fedakarlık dedikleri bu. Hem hizmet için hem de sanırım çocuk için. Şimdi düşünüyorum da oğlum ilk doğduğunda kv "siz bunu bana verin kendinize yenisini yapın" demişti ya da oğlum bazen "anne" diye ağladığında annem annem diye kendini atar ortaya. Bunu kendime alıştırayım, oğlum dursun yanımda, der bazen. Ben de gülerek "anne herkes kendi oğlunu alsın bence" demiştim. Şimdi bu geliyor aklıma.

Tövbe Estağfurullah korku filmi gibi.

Böyle manyak, takıntılı tipler olur ve amaçlarına ulaşmak için tek tek tüm aşamaları kaydederler, önce geline yakın, sonra aynı ev, sonra bi bakmışsın seni atmışlar falan... :KK53:

eşin senin tepkini hiç kesitiremiyor mu ki?
neden tek başına karar vermiş.
hep böyle mi ilişkiniz?
ne bileyim beraber oturacaz nasıl diyebiliyo eşin.
sen şimdi kalksan evi terk etsen ne yapar mesela eşin.?

Biliyordu tabi, araya mesafe koymaya çalıştığımı da biliyordu." Şimdi tamam diyelim de hele o zaman bakarız" dedi. Ne şimdi ne o zaman, olmaz dedim, söyledim.

Back
X