- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
Dün akşam şehir dışından dönerken, eve 15 dk kala arabanın lastiği patladı. iş uzun süreceği için kayınpederim gelip oğlumla beni eve götürdü. sonra eşimle birlikte uğraşmışlar işte sonra olmamış. saat 23'te eşimi aradım. babasının arabasıyla babasını eve bırakıp geleceğini, bizim arabanın işini de yarın halledeceğini söyledi. tamam dedim telefonu kapattım. bekledim bekledim. saat 1'de eve geldi. sadece 'yatsaydın annenin evinde' dedim o da 'saçmalama' dedi. sonra yattık. sabah giderken normal bi şekilde ben gidiyorum falan dedi yapacaklarını söyledi. sonra gün içinde de aradı falan filan ama ben hep sopuk konuştum. çünkü hem geliyorum diyip beni bekletmesine kızdım. hem de gece 1 de eve gelmesine kızdım. soğuk konuşunca 'söyle bakalım senin neye moralin bozuldu' dedi. bişey yok işim var şimdi görüşürüz dedim kapattım. akşam gelince de muhtemelen soğuk davranıcam, çünkü kızgın olduğum için zaten bişey yokmuş gibi davranamam. sizce yaptığı normal bişey mi? kızmakta haksız mıyım?
Sizin de dediğiniz gibi nerde olduğunu biliyordunuz sonuçta.
O da bu nedenle bir süre oturmakta sakınca görmemiştir.
Uzak bi yer olsa oyalanmadan eve gelirdi belki,ama 5 dk.lık mesafede yalnız kalsa da birşey olmaz demiştir.
Ayrıca madem herkesin sizi eleştirmesine ters cevap verip,kabul etmeyeceksiniz o zaman neden haksız mıyım yorumlar mısınız başlıklı konu açıyorsunuz
Ve son olarak da,birçok kişi fazla tepki göstermişsiniz dediğine göre haklı olma ihtimalleri var mı sizce?
İlk sayfayı okudum da, siz afaroz edilmişsiniz bile
Neyse ben yine de yazayım.
Şimdi düşünüyorum, saat gecenin biri.Bir bayan evde çocuklarıyla yalnız(diyeceksiniz ki yalnız yaşayan binlerce bayan vardır, hiçirine birşeycikler olmuyor, olabilir doğrudur ama bahsettiğimiz bayan evli evli bir bayanın keyfi bir nedenden ötürü geç bir saatte yalnız bırakılması hoş değil, ister bara pavyona gitsin, ister ailesine dostuna)
Eşi annesinde oturmuş laflıyor öyle 15-20 dklik bir soluklanma da değil,2 saatlik sohbet.Sanırım ben sizin yerinzde olsam ben de sinirlenirdim(tepkim doğru olmayabilir, çünkü fevri bir insanımdır ama hakkaniyetli davranmaya özen gösteririm)Neticede daha medeni bir vakitte sizinle de gidip oturabilirdi annesinde.
Bir de öbür taraftan düşünüyorum.Oğlum gelmiş, arabayla uğraşmış, yorgun, vakit de geç olmuş.İçeri çağırır soluklanmasını isterdim, bir çay içirirdim.Ama 20 dkdan fazla tutmazdım çünkü evde eşi ve çocukları bekliyor üstelik vakit de epey geç.(abartıyor olabilirim yapım gereği evhamlıyımdır da)Neticede daha medeni bir vakitte eşini ve çocuklarını alıp yine gelebilme imkanı var.
Bana göre şu bir gerçek ki evet birileri düşüncesizlik etmiş.Ben kendi bakış açıma göre bunu söylüyorum, çünkü benim ailemde bir kadının evde geç vakitte tek kalması pek hoş karşılanmaz, gerekirse heryere beraber gidilir.Ya da hiç olmadı 5 dk uğranılıp "çocuklar ve eşim evde yalnız, yarın ya da mümkün olan en kısa sürede hepberaber geliriz" deyilerek kalkılabilinir.
Belki sizin tepkiniz daha farklı olabilirdi, şunun için söylüyorum: eşiniz sizin evde tek kalmanızda, ya da söylediği vakitten daha geç eve gitmekte bir mahsur görmediyse demek ki mantığı bunu öngörüyor.Öyle "annende kalsaydın" tarzı çıkışlar o mantığın değişmesinde hiçbir işe yaramayacağı gibi, ters tepip sizle zıtlaşmasına da neden olabilir.
Bilemiyorum, bunları söyledim ama ben de dediğim gibi sinirli bir insanım,bir insanın sorumlulukları ile ilgili düşüncesizlik etmesini hoş görmem,çünkü ben hayatımda keyfimden önce sorumluluklarımın gelmesini düstur edinmiş biriyim, belki sizin gibi tek laf edip oturmakla da kalmayabilirdm
bence siz eşinizi geç gelmesine değil işi bittikten sonra kayınpederinizi evine bıraktığı için sinirlenmişsiniz.. kii bunada hiç gerek yok gecenin bir yarısı annesinin evine gitmesi hemde bir problemden dolayı sinir yapacak bişey yok annesine olayı anlatmıştır 2 çift laf etmiştir.. olabilir ne var ki bunda..bundan dolayı biraz gecikmiş olabilir..gezmekten gelmiyor sonuçta babasını yolun ortasında mı bıraksaydı adam..aşırı tepki..bence sizin kayınvalide ile ile bir problem var ananın evinde yatsaydın dediğinize göre tamamen bundan rahatsız olmuşsunuz..gittiği yerde anne babasının evi...ne kahve ne arkadaşının evi nede abr disko..komiksiniz..kavgaya yer arıyorsunuz..bu olay öncesi kesin eşinizin ailesi ile ilgili başka bir şeye uyuz oldunuz ve bu durumu fırsat bilip tartışmaya çalışıyorsunuz..
mesele eve neden 1de döndüğü değil
mesele eşinin bireysel hareket etmesi seni rahatsız etmiş
ama buna da hakkı var
anlayış göstermelisin sürekli hale gelmediği sürece...
evet doğru düşünmüşsün canım buna da bozulmuş olabilirim. çünkü dediğim gibi biz şehir dışından geldik, bazı işlerimizi hallettik onlar da merak ediyolardı. birlikte oturup konuşabilirdik. ama o gidip kendisi konuştu.
Dün akşam şehir dışından dönerken, eve 15 dk kala arabanın lastiği patladı. iş uzun süreceği için kayınpederim gelip oğlumla beni eve götürdü. sonra eşimle birlikte uğraşmışlar işte sonra olmamış. saat 23'te eşimi aradım. babasının arabasıyla babasını eve bırakıp geleceğini, bizim arabanın işini de yarın halledeceğini söyledi. tamam dedim telefonu kapattım. bekledim bekledim. saat 1'de eve geldi. sadece 'yatsaydın annenin evinde' dedim o da 'saçmalama' dedi. sonra yattık. sabah giderken normal bi şekilde ben gidiyorum falan dedi yapacaklarını söyledi. sonra gün içinde de aradı falan filan ama ben hep sopuk konuştum. çünkü hem geliyorum diyip beni bekletmesine kızdım. hem de gece 1 de eve gelmesine kızdım. soğuk konuşunca 'söyle bakalım senin neye moralin bozuldu' dedi. bişey yok işim var şimdi görüşürüz dedim kapattım. akşam gelince de muhtemelen soğuk davranıcam, çünkü kızgın olduğum için zaten bişey yokmuş gibi davranamam. sizce yaptığı normal bişey mi? kızmakta haksız mıyım?
Keske benim derdim de bu kadar basit olsaydi.. Simdi diyorum ki ne kadar gereksiz yere kizmisim esime. Annesiyle esine istemeden bi laf soyledim kirdim kalbini ikisininde kaynanam zaten duygusal agladi hemen esimde bravo beni gercekten cok seviyomussun dedi ve 3 gundur konusmuyrz ben sariliyrm felan bisey demiyo ama konusmuyo simdilik. Annesi tr den gelmisti ustelik ilk gelisiydi eve ilk gelmesinde boyle yaptin diyerek uzuldu ama ben ozur diledim yapmak istedigim kesinlikle o degildi ama kalpleri kirildi. Simdi esim beni affedermi diyorum uzuluyorum iste ama hatalarin telafisi de vardir bunu biliyorum uzun surecek onuda biliyorum.. Sizce napmaliyim ? Hazir derdimide soylemis oldum bu arada banadafikir verirseniz sevinirim
Konuyu acan arkadasin inan gereksizmis senin kizginligin daha ne dertler varki bilemezsin. Bos yere surat yapip kizinca da eslerimizi istemeden sogutuyoruz kendimizden
canım kimse sana haksızsın diyemez
sen kendi açından haklısın
ancak tepkilerin aşırı ve abartılı olmuş diyebiliriz en fazla
herkezin hayatta prensipleri ve hassas noktaları vardır
seninde eşinin evine geç saatte gelmesi seni rahatsız etmiş
haklısın kimi olsa eder
ancak tepkini eşine surat ederek değilde
konuşarak ifade etmen daha yapıcı olur evliliğiniz adına
canım benim;
evliliğimde zaman zaman öyle sorunlar yaşıyorum ki
öyle şeylerle mücadele ediyorum ki
insan hayatta en zoru görmeden şüküretmesini bilemiyor
hiçbirşey dörtdörtlük değil
olamıyorda
tatlı dil güleryüz taktiğin bu olsun...
elbetteki prensiplerinden taviz verme
ama zaman zaman esnek davranmalısın
evliliğin buna ihtiyacı var
benim kayınvalidem olsa eşime, oğlum git evine bu satte karını yalnız bırakma derdi, eşimde tıpış tıpış gelirdi.
bence eşinizde aileside düşüncesizlik etmiş. gece vakti, yalnızsınız çocuklarla fazla uzatmadan gelmesi gerekirdi.
ben olsam kesin arardım nerde kaldın diye. sizde doğal olarak sinirlendiniz ama 2 gün sinirlenecek bir konu değil bence.
tekrar konuşun, merak ettim deyin, beni yalnız bırakma o saatte bir daha diyin.
Keske benim derdim de bu kadar basit olsaydi.. Simdi diyorum ki ne kadar gereksiz yere kizmisim esime. Annesiyle esine istemeden bi laf soyledim kirdim kalbini ikisininde kaynanam zaten duygusal agladi hemen esimde bravo beni gercekten cok seviyomussun dedi ve 3 gundur konusmuyrz ben sariliyrm felan bisey demiyo ama konusmuyo simdilik. Annesi tr den gelmisti ustelik ilk gelisiydi eve ilk gelmesinde boyle yaptin diyerek uzuldu ama ben ozur diledim yapmak istedigim kesinlikle o degildi ama kalpleri kirildi. Simdi esim beni affedermi diyorum uzuluyorum iste ama hatalarin telafisi de vardir bunu biliyorum uzun surecek onuda biliyorum.. Sizce napmaliyim ? Hazir derdimide soylemis oldum bu arada banadafikir verirseniz sevinirim
Konuyu acan arkadasin inan gereksizmis senin kizginligin daha ne dertler varki bilemezsin. Bos yere surat yapip kizinca da eslerimizi istemeden sogutuyoruz kendimizden
''Evde açıkta değilim diye sabah beşte mi gelmesi gerekiyor '' gibi birşey yazmışsınız..Tam cümleniz değilse affola.
Elbetteki bir yuva varsa onunda kuralları olmalı.Saygı çerçevesi içinde olmalı.Bu saygının içinde zamanında evine gelmekte var.Haklısınız.Tabiiki sabah 5'te gelemez.
AMA evlilikte bazı istisnai durumlar vardır.. Evlilik bir ömür boyu; dolayısıyla bu tür durumlarla karşılaşabiliniyor.
Ben olsam bu istisnai durumu hoş karşılardım..Siz karşılamıyorsunuz.Bu doğal insanların farklı tepkiler vermesi.
Sizin buradaki en büyük hatanız, akşam derdinizi dile getirmeden kırgın kalmanız, surat asmanız.
Ertesi günde bu surat asıklığını devam ettireceğim demeniz.
Evine geldiğinde sıcak karşılayıp, ertesi gün işten geldiğinde huzurlu bir anında bu durumu ona izah edip, tatlı bir açıklama bekleseydiniz; siz kazanırdınız.
Böyle devam ederseniz eşinizdeki hükmünüzü kaybedersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?