Haksız mıyım

Kartal-Anne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
37
14
3
36
İyi geceler kızlar, kısa tutmak adına özet geçiyorum. Hamileyim, 3 yaşında bir kızım var ve kızım 7 aylıkken eşimle yurtdışına taşındık.
Kayınvalidem olacak kişi bir toka bile almamıştır bugüne kadar kızıma ki ilk torun. Lafa gelince etrafta ağlıyormuş, torunuma hasretim diyormuş.
Şimdi hamileyim ve yurtdışına yanımıza gelmek istiyor Doğum bahanesiyle. Sorun şu ki, ben istemiyorum. Her telefon görüşmesinde eşime duygu sömürüsü yapıyor ağlıyor. Eşim gelsin yardım eder diyor.
Kızımda bir iğne kadar faydası olmadı, şimdi çağırmak saçmalık. Haksız mıyım sizce?

Maddi imkanı var da yardım mı etmiyor ?
Maddi yardıma ihtiyacınız mı var?

Tek sorun bi toka bile almamış olması ise
Bunun için evinize gelmesini istememeniz hiç hoş değil

Çok yüzeysel anlatmışsınız
Sorun ne neden sevmiyorsunuz kayınvalideyi anlamadım

Maddi imkanı var da yardım mı etmiyor ?
Maddi yardıma ihtiyacınız mı var?

Tek sorun bi toka bile almamış olması ise
Bunun için evinize gelmesini istememeniz hiç hoş değil

Çok yüzeysel anlatmışsınız
Sorun ne neden sevmiyorsunuz kayınvalideyi anlamadım

Türkiye'de yaşarken evet çok maddi sorunlarımız vardı. Düğün borcu, mobilya taksitleri vs. Bende çalıştım ama anca yetebildim.
Kendisi emekli, bireysel emekli ve hala full çalışıyor.
Mevzu toka almaması değil ama benim kızımın doğumgünleri oldu, ve bir çöp bile almadı.

Eşinle ortak yaşadığın evde KV ile 15/20 hafta yaşamak istememen çok doğal.Esin çok istiyorsa annesini evinize davet edebilir tabi ki ama bunun da bir süre sınırlaması olur.Yaniniza gelse 2/3 hafta kalsa bu sizin için yine sorun olur mu?

Türkiye'de yaşarken evet çok maddi sorunlarımız vardı. Düğün borcu, mobilya taksitleri vs. Bende çalıştım ama anca yetebildim.
Kendisi emekli, bireysel emekli ve hala full çalışıyor.
Mevzu toka almaması değil ama benim kızımın doğumgünleri oldu, ve bir çöp bile almadı.
Tamam işte
Sorun maddi destek
Çalışıyorsa ihtiyacı olabilir...

Bence bu kadar nefret edip kendinize zehir etmeyin hayatı
Başka sorunlarınız yok ise eğer
Gelsin kalsın ne olacak ki?

Sonuçta temelli gelmiyor

Eşinle ortak yaşadığın evde KV ile 15/20 hafta yaşamak istememen çok doğal.Esin çok istiyorsa annesini evinize davet edebilir tabi ki ama bunun da bir süre sınırlaması olur.Yaniniza gelse 2/3 hafta kalsa bu sizin için yine sorun olur mu?

3 ay kalmak istiyor. 3 aylık vize çıktığı için.

Tamam işte
Sorun maddi destek
Çalışıyorsa ihtiyacı olabilir...

Bence bu kadar nefret edip kendinize zehir etmeyin hayatı
Başka sorunlarınız yok ise eğer
Gelsin kalsın ne olacak ki?

Sonuçta temelli gelmiyor

Maddi destek sadece somut bir örnek. Yılda bir yanına gidiyoruz 1 hafta kalıyoruz torunuyla bir vakit geçirdiği de Yok.

Düşüncelerinde haklısın ama düşüncelerinin sonucunda vardığın fikirde haksızsın. Kayınvaliden hakkında düşüncelerin doğru olabilir hatta torununu cidden özlememişte olabilir. Ama varsayalım bunlar doğru olsa bile doğuma gelmek her ne olursa olsun onunda hakkı. Gelmeli.

3 ay kalmak istiyor. 3 aylık vize çıktığı için.
Vize 6 aylık çıksa 6 ay mi kalicak? Eşinle konuşursun .Annendir tabi ki gelip kalabilir ama mademki bu gelisin adı bana yardım etmek benim de uygun olduğum sürede gelsin dersin.Eger sen de istersen doğumdan 10/15 gün önce gelip doğumdan 15/20 gün sonra döner.

Üç ay çok uzun evet. Ama gelmek hakkı. Zamanında yapmamış olabilir, belki onun pişmanlığını duyuyor şuanda. Geldiği zaman kuralları siz koyun anne sen şunu yap ben çocuğu emzirirken, ben biraz uyuyacağım sen büyük kıza göz kulak ol Vs diye direktif verin. Bazı insanlar bir şeyleri yapmak için söylenmesini bekler. Siz söyleyen taraf olun yoksa o size üç ay kendini ağırlatır. Bu şekilde işine gelmiyorsa da ya kısa kesip gider ya da bir daha gelmez.

3 ay cook fazla ... 1 ay yeter. Esinle konus böyle ortada bulusun. Annesinede bir bahane uydurun ... vize sadece bir aylik cikti falan dersiniz :)

Konuda sorunları detaylıca yazmayıp yüzeysel anlatıyorsunuz.

İlk haliyle çok saçma düşünce bence ve eminim birçok insan aynı şeyi düşünür. İğne bile almamış. Gelmek istiyormuş ama istemiyormuşsun. Almak zorunda mı? Bence değil. Çocuğu yapan siz iseniz onunla ilgili maddi ve manevi her türlü yükümlülük sizin üzerinizdedir. Gücün yoksa, borcun çoksa bekleseydiniz çocuk için. Aileler alırsa başa taç ama almazsa gelmesin demek maddiyatçılıktır ve karşı tarafı değil seni kötü biri yapar.

Ama konuya yapılan gelsin yorumuyla aynı fikirde olmayınca konu detaylanıyor diyorsun ki üç ay gelecek. Evet üç ay uzun insan sıkılır hele sevmiyorsan eziyettir.

Sonra demişsin bebeğim hastayken yemek yaptırdı. O zaman çok ayıp etmiş kaynana. Haklısın istememekte. Ama bunları neden başta yazmıyorsunuz? Bir konu daha vardı. Kv gelecekmiş istemiyorum demişti arkadaş. Tepki gösterdim diye mahalle ağzıyla bana tepki gösterip aylarca sürdüğünü söylemiş. Başta yazın şunları. Parça parça yazarsanız yapılan yorumlar seni de sinir eder.

Ben şu haksızsız gelsin vs diyenleri anlamıyorum,
Yahu kadın bebek küvozdeyken sarma dolma yaptırmıs, yardımı olmamıs vs
Kadın lohusa olacak ve kaynanasını istemiyor ben doğum yapanların kırkı çıkana kadar istemediği kişileri görmemesinden yanayım. Çok göresi varsa biraz beklesin. Siz sarma dolma yapacak duruma gelene kadar

Valla kayınvalideniz melekden hallice olsa bile onu Doğum zamanında istememek sizin hakkınız.
Eğer istemiyorsanız net bir şekilde söyleyin.
Kırmamaya da çalışmayın. Bırakın kırılsınlar.
Hiç kimse hem bebekle uğraşıp hemde etrafındaki hoşlanmadığı birine katlanmak zorunda değil.

Hediyeler içten gelerek alınır.Zorunluluk değildir.İçten içe kırılabilirsiniz ama o eşinizin annesi çocuğunuzun da babaannesi.Lohusa iken dolma sardırdıysa saramam deyip sarmasaydınız..Kayda değer bir durum yok ortada..O sizin annenizi istemese ne hissederdiniz :?

Önüne malzeme koyuyorsa lohusayken, sende yapmıyorum deseydin. Hem yapıp hem konuşmak neyin kafası bende bunu anlamam. Zamanında alınmasın kırılmasın diyip tepki vermiyosunuz sonra içten içe kendiniz rahatsız olunca bana öyle yaptılar bana böyle yaptılar diye ağlıyosunuz.

Back
X