• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım?

kekoer

Previously
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
519
241
43
hanımlar merhaba ben 14 aydır nişanlıyım 7 yıldır beraberdik.ben önlisans o öğretmenlik mezunu ben atandım o atanamadı.şimdi mevzu şu.üniversite okurken aldığımız burs geri ödemeleri borç olraka geldi.ben kendiminkini ödedim ama nişanlımın düzenli bir işi olmadığı için ödeyemedi.babasıda hiç ödemeye yanaşmadı.askere gitti nişanlım ertelemede yapılmadı faiz biniyor üzerine.babasına dedim bu işin hacizide var yatırın.tamam dedi bankaya gitti vergi dairesine gitti borç gözükmüyormuş ama internette var.büyük vergi dairesine gidiyim dedi.gittimi bilmiyorum.daha sonra nişanlımla konuşurken size borç bırakcağımızdan çekiniyor herhalde bırakmayız meraklanmasın demişler.babası beni sever ne desem yapar nişanlım o yüzden sen konuş demişti.
şimdi hacizler uygulamaya koyulacakmış.annem öğrendi bunu.biz ödedik onlarda ödesin çocuğa hiç masraf yapmamışlar o borcuda size bırakacaklar diyor.
adam ödemiyorsa o onun vicdanı ben ne yapayım.af geliyor habire diyor ama yetimin hakkı var o parada adam anlamıyorsa ne yapayım.
annemi nasıl ikna edeyim sizce

Nişanlınızın öz babasıyla kendi konuşamayıp sizi konuşturması çok tuhaf.

Annenizin de ısrarı lüzümsuz. Biz sana borç bırakmadık, onlarda asla bırakamaz diye sen KP i mi sıkıştıracaksın sürekli?

Ne kadar bir para ki? Nişanlın geçici de olsa bir iş bulsun ödesin.

Son düzenleme:
askerden gelince bir özel okulda başlayacak çalışmaya benim olduğum şehirde.yaklaşık 13 bin borç
bahara düğün düşünüyoruz onun içinde alınacaklar olacak.
ailesi eş ve düğüne karışmayıp gelme gitme yaptık diyerek altınları da alabilirler kv öyle diyormuş

hanımlar merhaba ben 14 aydır nişanlıyım 7 yıldır beraberdik.ben önlisans o öğretmenlik mezunu ben atandım o atanamadı.şimdi mevzu şu.üniversite okurken aldığımız burs geri ödemeleri borç olraka geldi.ben kendiminkini ödedim ama nişanlımın düzenli bir işi olmadığı için ödeyemedi.babasıda hiç ödemeye yanaşmadı.askere gitti nişanlım ertelemede yapılmadı faiz biniyor üzerine.babasına dedim bu işin hacizide var yatırın.tamam dedi bankaya gitti vergi dairesine gitti borç gözükmüyormuş ama internette var.büyük vergi dairesine gidiyim dedi.gittimi bilmiyorum.daha sonra nişanlımla konuşurken size borç bırakcağımızdan çekiniyor herhalde bırakmayız meraklanmasın demişler.babası beni sever ne desem yapar nişanlım o yüzden sen konuş demişti.
şimdi hacizler uygulamaya koyulacakmış.annem öğrendi bunu.biz ödedik onlarda ödesin çocuğa hiç masraf yapmamışlar o borcuda size bırakacaklar diyor.
adam ödemiyorsa o onun vicdanı ben ne yapayım.af geliyor habire diyor ama yetimin hakkı var o parada adam anlamıyorsa ne yapayım.

Annenizi neden ikna ediyorsunuz ki? Kadın haklı %100

Adam ödemiyorsa onun vicdanı demişsiniz kayınpederiniz için. Burada yine yanlış kişiye yüklenmişsiniz. Adam niye ödesin ki oğlunun borcunu. Büyütmüş, yetiştirmiş, karnını doyurmuş. Okutmuş.

Kusura bakmayın da sizin nişanlınız bostan korkuluğu mu? "Düzenli işi olmadığı için" diye bahanenizi de bulmuşsunuz. Siz kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Kendinizi mi? Nişanlınızın ailesini mi? Kendi ailenizi mi?

Borç nişanlınızın borcu. Ne yapıp edip bunu ödemesi lazım. Geçici işlerde de çalışsa onu kapatması lazım. O neden ödemiyor?

Nişanlınızın bu davranışı çok sorumsuzca. Ben de sizin anneniz olsam çok sinirlenirim açıkçası.

Sakın annenizi ikna etmeye de çalışmayın, kadın haklı.

bence annene açıklama yapmak zorunda deilsiniz...ister kendi öder ister ailesi öder...annen ödemedikten sonra onu ilgilendirmez diye düşünüyorum...

Annenize ne karşı tarafın borcundan? Yani öderler herhalde neden karışıyorsunuz?
Sizi seviyor olabilirler ama ilk fırsatta borç bırakmayacağız diye haber yollamışlar. Karışmayın

askerden gelince bir özel okulda başlayacak çalışmaya benim olduğum şehirde.yaklaşık 13 bin borç
bahara düğün düşünüyoruz onun içinde alınacaklar olacak.
ailesi eş ve düğüne karışmayıp gelme gitme yaptık diyerek altınları da alabilirler kv öyle diyormuş

Nişanlınız nesine güveniyor acaba? 13 bin borcu ödemeyen adam baharda nasıl evlenecek? Takılan altınlara mı güveniyor sadece.

Kusura bakmayın da nişanlınızdan bi cacık olmaz gibi görünüyor. Şimdiden de yolu yapıyor kv'ye altınları vermek için.

Nişanlınızın borcu için kayınpederinizle nasıl konuştunuz ya. Valla hayran kaldım cesaretinize :KK14:

annem evlenince borç bize kalacak diye sinirleniyor.kendi ödememi kendim yaptım yani benim maaşımdan ailem çekip ödedi ama nedense ailelerin ödemesini bekliyorlar.ama anneme bunu desem maaşını bize çokluyormusun der

Olay annenize geliverince böğürtlen dumur.

Hayır siz ödeyin yani, n'olucak, onlar yetişkin meslek sahibi oğulları için hiçbir şey ödemek zorunda değiller.
Annenizin herşeye bu kadar karışması normal değil, bize kalırsa da kalsın, zaten bizim borcumuz deyip geçin.O babasıyla konuşamıyor, siz annenize geri durmasını söyleyemiyorsunuz,tey de tey yani.

Adam okumuş, harcamış aile niye ödesin ki size borç kalmasın diye? Çalışır öder yani, garip olmuş.

ya şöyle ki.nişanlım kendi harçlığını kendi çıkarttı okurken aileden bir şey görmedi.ailesinin problemli bir kızları var hep ona masraf yapmışlar.kız evli çocuklu hala ona yapıyorlar herşeyi.3 yılda bir evinin bütün eşyalarını değiştiriyorlar kızın.kız çalışmıyor bu arada ve borç içinde eşi.
ben çalışıyorum kv ısrarla benim onların yanına tayin aldırmamı istiyor.biz iki maaşlı olunca kızının borcuna yardımcı oluruz hayali kuruyor sanırım.ben tayin aldırmayacağım.annemde nişanlımı çok sever okurken temizlik yapıp kazandı parasını kıyamıyor o yüzden.yıllardır zorluk çekmiş evlenince borcunuz olmasın diyor.nişanlım araba istiyor çok fazla.bir araba alın istediği şeyler yapsın çocuk dert çekmesin istiyor.ailesinin umurunda değil ama durum

ıyıde ne alaka o anne babanın borcu degıl evlatların borcu.....annenı bu konuda dınleme derım...ama olurda karsı tarafın parası coktur tabıkı odesınler..ama mısal benım kardesımde yenı evlendı ve hem kendının hem esının kredı borçları hala var...yanı bu ısrar nıye????

İyi de kadın evlilik hazırlıkları için bir şey talep etmiştir belki, o zaman da daha borcu var denmiştir.
Ay benim nedense bu nişanlıyı gözüm hiç tutmadı.
ailesi problemli biraz cimriler.yıllardır beraberiz diye nasıl olsa kız başkasıyla olamaz kafasındalar hiç önemsemiyorlar.bilezik alcaz gelin diye ısrarla aylarca çağırdılar.altın yükseldi alamayız dediler

ya şöyle ki.nişanlım kendi harçlığını kendi çıkarttı okurken aileden bir şey görmedi.ailesinin problemli bir kızları var hep ona masraf yapmışlar.kız evli çocuklu hala ona yapıyorlar herşeyi.3 yılda bir evinin bütün eşyalarını değiştiriyorlar kızın.kız çalışmıyor bu arada ve borç içinde eşi.
ben çalışıyorum kv ısrarla benim onların yanına tayin aldırmamı istiyor.biz iki maaşlı olunca kızının borcuna yardımcı oluruz hayali kuruyor sanırım.ben tayin aldırmayacağım.annemde nişanlımı çok sever okurken temizlik yapıp kazandı parasını kıyamıyor o yüzden.yıllardır zorluk çekmiş evlenince borcunuz olmasın diyor.nişanlım araba istiyor çok fazla.bir araba alın istediği şeyler yapsın çocuk dert çekmesin istiyor.ailesinin umurunda değil ama durum

Siz hala yanlış yöne bakıyorsunuz. Ailesinin neden umurunda olsun ki artık? Çocuk mu sizin nişanlınız? 10 yaşında mı? 16 yaşında mı?

Nişanlınız neden çalışmıyor? Borcunu ödeme konusunda neden adım atmıyor?

Anneniz bu borcun evlendiğiniz zaman ikinize kalacağından korkuyor ki çok normal. O zaman keşke siz de ödemeseydiniz kendi borcunuzu, onu da evlendikten sonra ortak öderdiniz.

Nişanlınız çok sorumsuz ve uyanık. Kusura bakmayın.

Back
X