Haksiz miyim?

Eşiniz baya abartmış ne kadar akraba olursa olsun elalem e alacağına milyarlık hediyeleri siz esisiniz size alması gerekir.

Bana asla almaz. Bir kac ay önce babasina 1.5 milyara telefon aldi, telefonu eski diye. Alsin babasidir, onu büyüten bu günlere getiren insan sonucta ona asla birsey demem. Benimde telefonum eskidi gecen gün baya eskidi dedim öylesine, yoksa bozulana kadar almayacagim, bana ne dese begenirsiniz, yeni telefon alamazsin bozulunca alirsin. Bugünde ihtiyaci olmayan birine gereksiz bir elektronik alet almak isteyince vay be dedim kuzeni bile benden degerliymis, ki zaten ben kendi ihtiyaclarimi kendim alirim. Bana gelince birikime dokunmak yok ama beyfendi kuzenine amcasina falana fistana birikimden hediyeler almak istiyor, iyice gicik oluyorum ama sogukkanliyim. Hic kavga etmeyip kendi bildigimi yapacagim.

bana hiç alınmadı ama alınsa ınan ben o kadar pahalı hedıyeler kabul etmem ben babamdan hedıye kabul etmıyorum bence alan kısıde umursamaz esınız zaten ayrı bır şaka gibi ben olsam çok buyuk ve net tavrımı koyarım bu nedir ya onlar sana ve bana alsın bakalım milyarlık hedıyeler sonra düşünürüz almayı derım saçmalık başka bır sey dıyemıyorum

öyle dedim bir kere onlar sana naptiki dedim, yine bir muhabbet acilmisti böyle beyfendi yine milyarlik hediye alma pesindeydi. Ben kimseden birsey beklemiyorum dedi. Saf bir kocamda yok, hic saf degil hemde, hani saf olsa dersin ki adam saf bilmiyor. öyle bir durumda yok. Düsüncesiz.

hmm yok yani seninkini enayi görüptemi diycektim anladın işte ya
yok canim öyle insanlar degiller. Esimde saf biri degil, öyle bir durum olsa bes kurusunu vermez. Ama insanoglu ona alirsin digerinin gözü kalir, onada almak zorunda kalirsin, esimde kuzen amca sürüyle, hepsi Ayni yerde üstelik ona alirsa digerlerinin haberi olacak, hangi birine alacak? Zaten alir eger buna alirsa digerlerinede bir sonrakine ¨baska birsey alir. Onlarda zirnik almaz buna, herkes karisini colugunu cocugunu düsünüyor benimki gibimi. el iyisi

öyle dedim bir kere onlar sana naptiki dedim, yine bir muhabbet acilmisti böyle beyfendi yine milyarlik hediye alma pesindeydi. Ben kimseden birsey beklemiyorum dedi. Saf bir kocamda yok, hic saf degil hemde, hani saf olsa dersin ki adam saf bilmiyor. öyle bir durumda yok. Düsüncesiz.

bir şey sorcam eşiniz ilk once burcu başak mı birde önceden ailesinide tanıdığınız kadarıyla eşiniz ve ailesi markaya kaliteli pahalı eşyalara düşkünmü kimisi marka takılır pahalı sever öylemı acaba

Bana asla almaz. Bir kac ay önce babasina 1.5. milyara telefon aldi, telefonu eski diye. Alsin babasidir, onu büyüten bu günlere getiren insan sonucta ona asla birsey demem. Benimde telefonum eskidi gecen gün baya eskidi dedim öylesine, yoksa bozulana kadar almayacagim, bana ne dese begenirsiniz, yeni telefon alamazsin bozulunca alirsin. Bugünde ihtiyaci olmayan birine gereksiz bir elektronik alet almak isteyince vay be dedim kuzeni bile benden degerliymis, ki zaten ben kendi ihtiyaclarimi kendim alirim. Bana gelince birikime dokunmak yok ama beyfendi kuzenine amcasina falana fistana birikimden hediyeler almak istiyor, iyice gicik oluyorum ama sogukkanliyim. Hic kavga etmeyip kendi bildigimi yapacagim.
O kendi birikimini harciyorda size gelince mi birikimini harcama diyor ne hakla karisabilir ki. Boşverin kavga etmeyin aynen dediğiniz gibi kendi bildiğinizi yapin

yok canim öyle insanlar degiller. Esimde saf biri degil, öyle bir durum olsa bes kurusunu vermez. Ama insanoglu ona alirsin digerinin gözü kalir, onada almak zorunda kalirsin, esimde kuzen amca sürüyle, hepsi Ayni yerde üstelik ona alirsa digerlerinin haberi olacak, hangi birine alacak? Zaten alir eger buna alirsa digerlerinede bir sonrakine ¨baska birsey alir. Onlarda zirnik almaz buna, herkes karisini colugunu cocugunu düsünüyor benimki gibimi. el iyisi
hah işte benim kastettiğm son cümleydi kocanda görsün artık canım bide yani al al bitmez bunlar parayı yolda mı buluyonuz en iyisi hiç birine almaması baksana arabayı sende istiyosun madem kredi çekip alamaz mısınız buda krediye vermeye uğraşır işte parasını çarçur etmez böyle tmm hediyeleşmek iyidir ama seninkinin yaptığıda enayilik bi yerde

bir şey sorcam eşiniz ilk once burcu başak mı birde önceden ailesinide tanıdığınız kadarıyla eşiniz ve ailesi markaya kaliteli pahalı eşyalara düşkünmü kimisi marka takılır pahalı sever öylemı acaba

Hayir canim basak burcu degil. Aileside öyle marka takintili insanlar degiller. Normal yurdum insani, gözü yükseklerde degil. Ama bu bizimki ben zenginim imaji verirse bilemiyorum birden degisebilirler. Ki zengin degiliz yani.

O kendi birikimini harciyorda size gelince mi birikimini harcama diyor ne hakla karisabilir ki. Boşverin kavga etmeyin aynen dediğiniz gibi kendi bildiğinizi yapin

Iste onu diyorum gelde delirme. Ama sakinim. Sakin sakin sakin. Delirmeyecegim. Sogukkanliyim. Kavga etmek istemiyorum zaten gereksiz.

hah işte benim kastettiğm son cümleydi kocanda görsün artık canım bide yani al al bitmez bunlar parayı yolda mı buluyonuz en iyisi hiç birine almaması baksana arabayı sende istiyosun madem kredi çekip alamaz mısınız buda krediye vermeye uğraşır işte parasını çarçur etmez böyle tmm hediyeleşmek iyidir ama seninkinin yaptığıda enayilik bi yerde

kredi cekmez canim faiz ödemek istemiyor, faize karsi.

Hayir canim basak burcu degil. Aileside öyle marka takintili insanlar degiller. Normal yurdum insani, gözü yükseklerde degil. Ama bu bizimki ben zenginim imaji verirse bilemiyorum birden degisebilirler. Ki zengin degiliz yani.
anladım benım sozlum bıraz sızın bahsettıgınız gıbı de aılesıde marka takıntısı ayranları yok ıcmeye .... sözü onlar için o yuzden dedım acaba aıleden mı gelıyor pahalılık heıdye merakı dıye teşekkürler kendı derdımıde anlattım o arada saçmalak bir şey oldu hayırlısı olsun inşallah tepkinizi anlar duzelır

anladım benım sozlum bıraz sızın bahsettıgınız gıbı de aılesıde marka takıntısı ayranları yok ıcmeye .... sözü onlar için o yuzden dedım acaba aıleden mı gelıyor pahalılık heıdye merakı dıye teşekkürler kendı derdımıde anlattım o arada saçmalak bir şey oldu hayırlısı olsun inşallah tepkinizi anlar duzelır

hayir canim öyle insanlar degiller. Hatta alirim ben annesi babasi ablasi almayin derler. Onlar duysa kuzenine milyarlik hediye alacagini onlarda esime kizarlar ne gerek var onlar sana naptilarki diye. Esim düsüncesiz, bende ona göre cadi oldum artik valla umursamiyorum eskiden olsa esim istiyor diye hemen cikarir verirdim o parayi cok salakmisim, zirnik koklatmam simdi, cünkü hep ben birseyler icin cabaliyorum, onun umrunda degil, gündelik yasiyor resmen

Esinizin kayıp kuzeni benim:)
Dayımda olabilir amcam da fark etmez:p
AAilenin yeğenlerini bende severim ama i kadar da abartmak yanlış. Kendinizi ve ileride olcak çocuklarınızı dusunmelisiniz

hayir canim öyle insanlar degiller. Hatta alirim ben annesi babasi ablasi almayin derler. Onlar duysa kuzenine milyarlik hediye alacagini onlarda esime kizarlar ne gerek var onlar sana naptilarki diye. Esim düsüncesiz, bende ona göre cadi oldum artik valla umursamiyorum eskiden olsa esim istiyor diye hemen cikarir verirdim o parayi cok salakmisim, zirnik koklatmam simdi, cünkü hep ben birseyler icin cabaliyorum, onun umrunda degil, gündelik yasiyor resmen
ufaktan çıtlatsan

evin rıskını ne güzel savuruyomuş öyle. parayı o şekilde savurmasına razı gelmediğini de

Problem esim hediye almayi savurganlik olarak görmüyor. Hediye savurganlik degildir zaten ama esiminki savurganlik cünkü elinde ne kadar para varsa onu harciyor hic düsünmeden. Bende cok severim hediye almayi ama abartmadan, yerine göre, bütceme göre. Esime göre hediye alirsan en iyisini alacaksin. Gitse GERCEKTEN ihtiyaci olan birine alsa hadi neyse dersin ya. Gereksiz malzeme, ihtiyaci olmayan birine aliniyor. Ki kuzeni ne kadar akilli bir cocuk, calisti para biriktirdi kendine araba aldi cocuk, bizimkide yollarda fink atiyor yürüyerek gidiyor ise. Eee aklini kullanmazsan olacagi bu.

Aile icinde senin paran benim param muhabbetinden nefret ederdim, ki öyle bir ailede yetismedim cok sükür.
Sasirirdim insanlar nasil esleriyle ayri ayri harcama yapiyor, paralarini ayiriyor diye, ama maddi konularda anlasamayinca oluyormus, basima geldi. Esimle bu yüzden paralarimizi ayirdik, cünkü bana gelince kendi kazandigim paradan harcama yapinca sorun cikaran adam, baskalarina milyarlik hediyeler alabiliyor. Bende resti cektim, herkes kendi bütcesini harcasin ozaman dedim.
Fakat ev kirasi esimde, elektrik esimde, ben telefonlari ve tatil ücretlerini ödüyorum.

Biz esimle ailesini ziyarete gidecegiz yakin zamanda. Esim hediye almayi sever bende severim, ailesine aldim birseyler, anne baba kiz kardesler, kiz kardesinin cocuklarina. Ufak tefek seyler ama önemli olan gönül almak bence.Esim kendi anne baba ve kardesleri disinda diger akrabalarina daha bir düskün ve hep onlara pahali hediye alma merakinda. Maddi durumumuz yeni yeni toparlandi, ama önümüzde harcama yapacagimiz günler var, misal tasinacagiz ona para lazim, eylül gibi dügün icin tekrar ailesinin yanina gidecegiz yol masraflarina lazim, dügün icin kardesine taki alinacak, kiyafet falan fistan alinacak. Bunlarin hepsini ben düsünüyorum. Esim tutturmus 1.5 milyara kuzenine bir elektronik alet alacakmis, benim biraz birikimim var ilerdeki harcamalar icin, esimin birikimi cok daha az ama baskasina harcama yapmaktanda geri kalmiyor. Bana mesaj atmis bugün bizi gelip havaalanindan karsilayacak ben o elektronik aleti almak istiyorum ona diyor, yani benden para istiyor aslinda. Gittigi yerden kendinede birseyler alacak, o yüzden yetmiyor parasi bende vermek istemiyorum acikcasi. Birikim yaptigim paraya dokunamam, biliyorum esim borc alip geri oraya parayi yatiracak ama o para hic yokmus gibi davranmiyor ne zaman ben birikim yapsam hep birsey cikariyor basima.
Ayagini yorganina göre uzatsin istiyorum, hem bana güvenip milyarlik hediyeler almasin. Hediye istiyorsa uygun birsey alsin kuzenine, bütce neyse ona göre.

Ama karismiyorum dedim esime, para senin paran istiyorsan al dedim, sesi kesildi hemen. Biliyorum benden istiyor bende yüz vermeyince mesaji birakti.

Haksizmiyim kizlar ne diyorsunuz?

Bu nedir ya senin paran benim param, kimse kusura bakmasın çalışmıyorum çalışsamda eşimin benim para mı laf yapmasına izin vermezdim, yardımlaşma başka bişey evin nafakasını erkek Karşılar ha ben demiyorum ki kadın kazandığını tek başına yesin içsin, gezip tozsun..

para ayırma garip olmuş da benim kafama başka bişey takıldı. başkalarına hediye alma "merak"ı mı var eşinizde yoksa etik olarak yapması mı gerekiyo bunları. mesela, zamanında o hediye aldığı kuzeni veya kuzeninin ailesi eşinize/ailesine yardımlarda bulunmuş olabilir; eşinizde bu gönül borcundan dolayı mı acaba hiç olmazsa hem işlerini görecek gönüllerini yapacak hem de maddi değeri bulunan hediyelerle sorumluluğunun bilincinde bir harekette mi bulunuyor? A kişisi B kişisine maddi yardımda bulunmuştur, B kişisi zamanında borcu ödeyememiştir. Aradan uzun zaman geçince borç hükmü kalkar ama B kişisi de A kişisine yardımcı olmaya çalışır. bence bu çok güzel bişey. yoksa niye durup dururken annesi babası kardeşleri dışında insanlara bir şeyler yapma merakında olsun ki? bence bu işin altında başka bir iş olmalı...

haklisin... gizliden birikim yap derim.. harcadim dersin esi dostu mutlu etmek iyidirde abartmis biraz elinizde cok paraniz olsada neyse sen birikimini yap arkadasim ihtiyaciniz olursa cikarirsin ki bu gidisle cok ihtiyaciniz olcak.. Bence bi sure boyle devam edersiniz sonra bakti olmuyo duzelir diye dusunuyorum

Back
X