haksızlık değil mi başıma gelen..

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.661
276
198
sigortacılık mesleği yapanlar nasıl meslek

Son düzenleme:

yeni geleni bahane ederek maaşının yükseltilmesini talep etmek hoş olmaz..
yani kıskanç bi görüntü çizersin sadece..
başka şekilde farklı bi bağlamda ifade et sindiremiyosan eğer..

yeni geleni bahane ederek maaşının yükseltilmesini talep etmek hoş olmaz..
yani kıskanç bi görüntü çizersin sadece..
başka şekilde farklı bi bağlamda ifade et sindiremiyosan eğer..

aslında kıskanç biri değilim
ama patron sabah hakkıdır ister dedi bir tuhaf oldum, ben yıllardır buradayım hiç maaşın lafını yapmadım..

şimdi 840 siz alıyorsunuz.Önceki aşçı yla 40 tl vardı aramda demişsiniz.
Şimdiki bayan da 800 istemişse yine sizden 40 tl düşük olacak. sorun ne

aslında kıskanç biri değilim
ama patron sabah hakkıdır ister dedi bir tuhaf oldum, ben yıllardır buradayım hiç maaşın lafını yapmadım..

kıskanç olmasanız da onu bahane etmeniz öyle bir profil çizer..
belli ki suistimal etmişler iyi niyetini..
başka bi şeyi bahane ederek maaşını artırmalarını talep et..
eğer benim maaşım sabit kalsın ama onunki düşsün diyosan, ozaman kıskançlık olur..

şimdi 840 siz alıyorsunuz.Önceki aşçı yla 40 tl vardı aramda demişsiniz.
Şimdiki bayan da 800 istemişse yine sizden 40 tl düşük olacak. sorun ne

patron hakkıdır isteyince bende şimsek çaktı sabah,
isteyene istediği maaş veriliyo ben istememekle bunca yıl hata mıyaptım diyorum..
üniversite mezunuyum gocunmuyorum çayda yapıyorum serviste,muhasebede sekreterlikte, gelen kadın sadece yemek yapıpı saat 3 te çıkar
hatayı ben kendimde arıyorum zaten...

ben zaten iyi niyetime yanıyorum..
lafta benden çok memnunlar...
ben gelecek aşçıyı tebrik ediyorum zaten hakkını aramış,başkasının maaşının düşürülmesini talep etem

yanlış anlamayın ama maaşınız düşük.Yani bayanın istediği maaşta sıkıntı yok size verilen ücret az.

Bayanın istediği bir maaşta sıkıntı yok,o 800 tl istemiş onlarda vermişler tamam sizden erken çıkabilir ama sonuçta 1-2 kişiye yemek yapmıyacak değil mi bu bayan kalabalık bir ortam olduğunuzu düşünüyorum yemekler dışarıdan değilde aşçı tutularak yapıldığı için,sizin maaşınızda asgari ücretmiş senede 2 kere zam almanız gerek,temmuzda da zam yapılması gerek maaşınıza şimdi siz gidip patronunuzla konuşursanız yeni giren kadını kıskandı pozisyonu olabilir peki siz bu şirkette kaç yıldır çalışıyorsunuz asıl göreviniz muhasebe mi eğer muhasebeyse tek onu yapmanız gerek çay yapmak yada temizlik yapmak sizin göreviniz değil ki baştan bunları konuşacaktınız aslında.

YEMEK 10 15 kişilik aslında
yaklaşık beş yıldır buradayım asgari ücret alıyorum
ilk girdiğim yıllar dışarıdan dı yemek o yüzden temizlik çay servis işini üzerime aldım
evet muhasebe sekreterlik çay işi yapıyorum
beş yıldır bu ücreti almayı,yeni başlayanla aynı parayı almam haksızlık değil diyosunuz öylemi
ben zaten kadının hakettiğini istemesine bişi demiyorum benim kızdığım patron hakettiğini ister dedi,benimde bu kadar hakettiğmi düşünüyo herhalde..
ilk iş yerim tecrübesizlik diyelim

Son düzenleme:
en güzeli gidip kpss kursuna yazılmak,ben bu iyi niyetle bir yere varamam

Bence de en iyisi kpss'ye hazırlanmak olur, çünkü dediğiniz gibi bu iyi niyetle böyle gider.
Ağlamayana meme vermezler.
Maaşınız çok düşük çalıştığınız yıla göre.

Ben de tuttuğunu koparan, istediğini alan cinsten değilim, bizim için en rahatı devlet oluyor bu durumda.

içim acıdı bugün şimdiye kadar hiç böyle hissetmemiştim
hiç laf yapmadım paranın, ama yinede tuhaf oldum 5 yıldır burdayım yeni gelecek kişi benle aynı maaşı alacak, eğitim seviyesine girmiyorum bile

O zaman gidip patronunuzla konuşun ama aradan belirli bir süre geçsin yeni giren bayanı örnek göstermeyin patronunuza,5 yıldır bu şirketteyim hem muhasebe,hem temizlik ve çay işlerine yetişemiyorum diye ya sadece kendi işimi yapmak istiyorum diyin yada çay ve temizlik için eleman almalarını söyleyin maaşınız düşük o konuda haklısınız ama sizin de konuşmanız gerekti bu 5 yıl içinde işvereninizle sanırım biraz sessiz kalıyorsunuz.

dilekçim haklısın insan hazmedemiyor
ama düşündüğün zaman oda yemek yapacak onca kişiye yemek yapıp beğendirmek de onun mahareti herkes yapamaz

ama keşke sen bu kadar sessiz kalmasaydın
yerine göre maaşının yükselmesini talep etseydiniz

biraz zaman geçsin
bence dile getirin

Kadının maaşı çok normal. Gitse haftada 3 gün ev temizlese zaten daha fazla kazanır muhtemelen sigortası var kafası rahat diye oraya geliyordur. Keşke daha önceden zam isteseydiniz. Bir de anlamadım önceki aşçı da mı 800 alıyordu. 40 tl fark vardı demişsiniz. 400 mü demek istediniz anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…