O da aslında çok dertli kendi ailesine söylemek istediklerini bu şekilde dile getirmiş. Anne baba ne olursa olsun allah başımızdan eksik etmesin.beddua hoş değil.Ağzınızı toplayın. Bu ne hadsizlik, nasıl yılan bir dil. Babama, aileme hakaret etmek, bir de üstüne beddua etmek sizin haddiniz değil.
Burası eleştiriye açık bir forum, hakarete değil. Eleştiriyle, hakaretin arasındaki farkı da siz bilmiyorsunuz.
Konu ne olursa olsun, konuşurken, tarafların sahip olması gereken ortak bir zemin, temel ahlak kuralları vardır. Forumun girişinde bile var böyle kurallar. Yoksa, ağzımızdan çıkan her türlü çamuru atıp bırakmıyoruz burada. Siz bu ahlak çizgisini çok fazla aştınız.
Sanmayın ki, yalnızca alelade, üslupsuz bir mesaj attınız.ağzınızdan çıkan kelimeler bağlar sizi, internette dahi olsa. Beddua, hele haksız beddua döner dolaşır sahibini bulur. Bulacaktır da sizi.
Bir akıllı sizsiniz zaten. Bu kadar sayfadır kardeş ayrımından, mal bölünmesinden bahsederken, sürtüşmeler olsa da, başkasının ailesine beddua etmek bir sizin aklınıza geliyor. Konu sahibi bile, aynı mesajın içinde, annesine hem kırgın olduğunu, hem kıyamadığını yazıyor.
Burası bir derdim var köşesi. Ben buraya içimdeki sıkıntıyı yazdığımda, paylaşarak rahatladığım için, birilerinin anladığını bildiğim için yazıyorum, hadsizin biri gelip aileme hakaret etsin diye değil. İçinizdekini kusmuşsunuz, o da ancak sizi bağlar.
Aileme kırgınlarım var mı var. Şikayetlerim var mı var. Dünyadaki pek çok insan, buradaki pek çok kişi gibi. Ben üzüntümü, kırgınlığımı anlatır, paylaşır, kendim çok daha iyi bir anne, aile olmaya çalışırım.
Ama asla babama, aileme hakaret etmem ve ettirmem de. Her gün beş vakit namazımın içinde, “allahümme rabbenağfirlî ve li valideyye” duasıyla, ve namaz dışında devamlı anne babama dua ederim. Ve bilirim ki, kendim için ettiğim dualar bile, onlara ettiğim dualar sayesinde bereketlenir.
Sizin dinle alakanızı bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da ama benim için kutsal olan namazın içinde Allah şarta şurta koymadan, adaletliyse filan demeden, allah ım beni ve müslümanları affet derken, ayrıca ve özellikle anne babayı da zikretmişse ötesi yok benim için.
Evet, bu konuda çok kırgın olabilirim ama sizin bilmediğiniz pek çok konuda da pek çok artıları var. Siz tanımadığınız etmediğiniz insanlara beddua etme densizliğini nasıl buluyorsunuz kendinizde?
Anlıyorum üZgün olduğunuzu yine başlarına bir musibet gelse biz koşacağız emin ol. O yüzden tek dileğim bu tarz aileleri allahım gözlerini açsın.Inşallah gerçekten "ıslah " etsin. Islah musibetle olur derler. Islah etsin. Vicdansız tüm aileleri ıslah etsin.
Sizin de konunuzu sabote etmiş gibi oldum kusura bakmayın ama o mesajı okuyunca cok üzüldüm tutamadım kendimi
Kardeşlerimi kendimden fazla düşünürüm. Erkek kardeşimin durumu hepimiZden iyi durumda. Çok iyi bir maaşı ve kariyeri var şükür. Yardım söz konusu değil babamdan kalan miras paylaşımı gibi bişey oldu. Herdefasında anlatmaktan yoruldum ama benim evimin değerini sorup eş değerde bir ev alacam dedi. Ben yine karışmam alsın sadece dedim ki biz altın falanda koymuştuk o yüzden böyle bir ev aldık 250 ye almadık dedim. Bukadar. Gereksiz siniR yaptı.Ben haksızlık olarak görmüyorum böyle şeyleri. Benim durumum müsaittir ailem yardım etmez kardeşimin durumu yoktur yardım ederler. Ben de buna ancak memnun olurum. Kardeş yeni işe başlamış. Birikmişi yok. 250 bine şuan ev alması imkansız. Bu faizlerle yüklü miktarda kredi çekmesi de neredeyse imkansız. Çektiği kadar faiz öder. 2 yıl önceki faizlerle şuan ki faizler kıyaslanamaz bile.
Ben de her ne kadar gayet üslupsuz olsan da, kendince sebepleri olduğunu anlıyorum içindeki kızgınlığın.Bu kadar köpürmenizden anlaşılıyor ki senin de içinde ailene karşı bir kor var. Olmalı da zaten. Seni çok iyi anlıyorum. İşte sen vicdan yaparsın diye ben ettim beddua. Malesef böyle vicdansız insanların böyle vicdanlı çocukları oluyor. Seni anlıyorum canım. Umarım karşılığını Allah verir.
Yalnız sen hiç bilmiyorsun bu konuları, bilmeden dua etmem desen de.Ayrıca o namazdaki oturuşta "velivalideyye" kısmını ben hep yıllardır sadece "valideyye " derim. Çünkü bu bir dua ve istediğin şekilde söylenir. Bir çok hocaya da sordum olabilir dedi. Namaz da bile bilmeden babama dua etmem. Senin babandan daha kötülüğü dokundu bana. Sana da öneririm. Ama tabi kalbinde affedebildiysen sen bilirsin; ben affedemedim; affetmem
O zaman özür diliyorum senden. Mesajında sen hiç ailenin güzelliklerinden bahsetmemişsin. Sadece kötü anlatınca ben bilemem gerisini . Gözümde milyoner olmasına ragmen kızını resmen sokağa atmış biri canlandı haliyle hemcimsimin adına sinirlendim.Ben de her ne kadar gayet üslupsuz olsan da, kendince sebepleri olduğunu anlıyorum içindeki kızgınlığın.
Ailemin yapmadıkları kadar, bir dünya da yaptıkları vardır. Yapmadıklarına kızar, yaptıkları için teşekkür ederim.
Bir zamanlar ben onların elindeki çocuktum, yıllar geçtikçe kimi zaman ben onların anne babası yerine geçtim. Artık kusurlarını görebiliyorum. Ve ben eleştirdiğim kişi gibi olmamayı tercih ediyorum. Onlar kendi dünyalarında o kadar görmüşler, o kadar verebiliyor. ben çok daha büyük bir dünya gördüm onların sayesinde, çok güzel okullarda okudum, güzel ülkeler gördüm, dereceler yaptım ÖSS dahil pek çok sınavda. çok daha geniş düşünebiliyorum. Benim için aile çok önemli. Gölgeleri, bazen isimleri bile yetiyor pek çok şeyi düzeltmeye, kendileri yapmasalar bile.
Evlat olan benim. Kızsam, kırılsam da, inşallah bir zor anlarında ağızlarından aldığım bir güzel dua, bir allah razı olsun kızım duasıyla bütün dünyam değişebilir, iki dünyaM da kurtulabilir.
Rabbim inşallah hep dualarını almayı nasip etsin. Affetme durumunda görmüyorum, hala çok kızgınım, ama bir o kadar da seviyorum. Onlara gelen bir musibeti, en başta ben çekerim. O yüzden hepimiz her türlü beladan, musibetten uzak olalım inşallah.
Eğer öyleyse Allah kalbimi biliyor bilmeden dua etmişsem de Allah kabul etmesin. Rahmet etmesinYalnız sen hiç bilmiyorsun bu konuları, bilmeden dua etmem desen de.
“Velivalideyye” derken anne -baba anlamına gelen kısım; “ve li” değil, “valideyye” kısmı. Türkçe deki anlama gelmiyor “Veli”, demeyince de bir şey çıkmış olmuyor.
Ayrıca bu dua, İbrahim suresi nin 41. Ayeti. Ben kendi adıma ayeti okuyorsam, orasını burasını kafama göre çıkarıp, işime gelen yeri almam, tam okurum, hikmetini anlamaya çalışırım. Ayetin istemediğin yerini çıkar bir şey olmaz diyen hocayı da kaale bile almam.
Ailen seni kim bilir ne kadar yalnız bırakmış ki, bu kadar dolmuşsun. Çünkü çocuk anne babaya sırtını dönmez, anne baba ona sırtını dönmedikçe. Onları affetmiyorsan, vardır çok geçerli bir sebebi.Bu kadar köpürmenizden anlaşılıyor ki senin de içinde ailene karşı bir kor var. Olmalı da zaten. Seni çok iyi anlıyorum. İşte sen vicdan yaparsın diye ben ettim beddua. Malesef böyle vicdansız insanların böyle vicdanlı çocukları oluyor. Seni anlıyorum canım. Umarım karşılığını Allah verir.
Yok valla hiç koşmam. Yalnız sizin 50binlik eşitsizliğiniz elbette anne babayı sokağa atmaya sebep değil. Ama ben yıllardır beni aramayan biri elimden bir tas su istese vermemAnlıyorum üZgün olduğunuzu yine başlarına bir musibet gelse biz koşacağız emin ol. O yüzden tek dileğim bu tarz aileleri allahım gözlerini açsın.
Konu çünkü bunun üstüneydi. Bundan bahsettik. Ben kızgınlığını çok çok iyi anlıyorum. Evlenmeden önce bulutlar üstündeyken, evlendikten sonra, insanın en çok yardıma ihtiyacı olan zamanda çok yalnız bırakıldım. kızgınlığım buna ama ondan önce de beni yetiştirirken, eğitimimi desteklerken yaptıklarını ödeyemem. Sonuçta beni ben yapan onların da bu emekleri.O zaman özür diliyorum senden. Mesajında sen hiç ailenin güzelliklerinden bahsetmemişsin. Sadece kötü anlatınca ben bilemem gerisini . Gözümde milyoner olmasına ragmen kızını resmen sokağa atmış biri canlandı haliyle hemcimsimin adına sinirlendim.
. Çocuk yapmak kolayda işte büyütmek yürek ister, emek ister. Boşverin allah tez zamanda ıslah etsin.Yok valla hiç koşmam. Yalnız sizin 50binlik eşitsizliğiniz elbette anne babayı sokağa atmaya sebep değil. Ama ben yıllardır beni aramayan biri elimden bir tas su istese vermem
Ben yanlis yazmisim okudumda sonradan.. baba ölmeden önce dedenin mallari paylasilmiyor baba oldukten sonra cocuklar(torunlar) arasinda bolunuyormus ortada eş olmayinca anneye(gelin) hak dusmuyormus kocasi öldüğü için hatta bizde sacma bulduk olur mu oyle filan diye bi davada böyle olmus ama sonucu ne oldu kim ne aldi bilmiyorum bende merak ettimkonuda konu sahbii ve kardeşleri miras haklarınının hepsini annelerine vermişler. normalde kalan miras anne ve çocuklar arasıda paylaştırılır. oranlar intertte var. sadece çocuklar diye bişey yok eş ve çocuklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?