Haksızlık var mı bu işte ?

Kişiliğinizi hiç merak etmiyorum inanın. O yüzden siz de merak buyurup kişilik analizi yapmayın. İyi geceler

Evlada eşitlik sadece parayla mı ölçülüyor? Bunu anlatmaya çalışıyorum. Neyse annelik duygusu farklı birşey her vicdan kaldıramıyor demekki.

Canım bu kadin sana normalde- bu konu hariç- analik yaptimi?
Sahip ciktimi?
Seni okula gönderdimi?
Karnini doyurdumu?
Seni sevdimi?
Düğününü derneğini yaptimi?
Kötü ve iyi gününde yanında oldumu?
Eğer yukardaki sorulara Evet diyebiliyorsan vicdani rahatdir.
Kadin 30yil analik yapmış şimdimi kötü oldu?

Kişiliğinizi hiç merak etmiyorum inanın. O yüzden siz de merak buyurup kişilik analizi yapmayın. İyi geceler
Tabi tabi. Bana söylediğiniz hadsizliği siz yapmayıp haddinizi bilin bir zahmet.
Daha fazla yorum yapmayacağım,zira okuduğunuzu anlamakta problem yaşadığınızı görüyorum.
İyi geceler.

Evinizin şuanki ederi 425 binse erkek kardeşe fazladan 25 bin verilmeliydi kalanı kendisi de borç şeklinde ödemeliydi yani evlerin değeri hemen hemen denk haksızlık olmuş malesef

sımdı bır anne var hayatdayken mırasını cocuklarına vermek ıstıyor
cocuklar zorla elınden almıyorlar kendı tasarrufunda ben sıze paranızı verıcem dıyor
verıyor ama erkek cocugunu kayırarak
annenız hakkın rahmetıne kavustugunda kanunı olarak esıt bolunecektı kızlar az almayacaktı ! hayatdayken ozellıkle mırası dagıtmak ısteyıp erkege fazla verıyorsa sunu dusunmus demektır
ben hayatdayken ogluma vereyımde öldugumde az almıs olmasın o daha fazla alsın ben sımdıden vereyım oyuzden !

baska hıc bır acıklaması hıc bır sebebı yok

ben olsam bende kırılırdım

bırsey oldu mu hastalıkta hemen kız cocuklar yetısır ama

adaletsızlık haksızlık benım en en en nefret ettıgım sey kım ne derse desın

bır dakıka ya... arada bazı yorumlara denk geldım kımın yazdıgına dıkkat etmedım de
anne cocuklarına mıras vermek zorunda bıle degıl demısler

boyle verecekse zaten vermemelı bırseyı yapacaksa ınsan hakkını vererek yapmalı ya duzgun bır sekılde kımsenın kalbını kırmadan yapsın yada ben öldukten sonra devlet geregını yapar zaten desın kardesı kardese kırdırmasın

anne adaletlı davranmak zorunda bır cocugunu dıger cocugundan daha cok sevebılır dıye bırsey yok oyle bır hakkı yok ozaman kafasına gore ucer beser doguramaz yaslandıgımda bana bakan olur dıye doguramaz ozaman madem esıt sevemıyor 1 tane dogursun yeter

konu sahıbı para derdıne dusmemıs kı ? soyle dusunun annenız kardesınızı ondan olan cocugunu falan daha cok sevse daha cok ılgılense kımın zoruna gıtmez demez mısınız annem nıye kardesımı kayırıyor ? mevzu bu

haklıya hakkını vermek lazım sımdı ayıp
annenız genel olarak bu konuda herkese haksızlık yapmıs aslında

Valla ben sizi hakli buldum. Tamam mecbur degil hic vermeyebilirdi. Belki size verdigi donemden bugune sartlar degisti ama bunu sizin gonlunuzu alacak sekilde ifade etmeliydi.

Babam hayatta değil. Bizde hakkımızı annemize verdik. 3 kardeş. Ama sonra ev alalım siZe dedi
demek kı ıyılıkten maraz dogarmıs
sız yanında olun esıt olarak
o verdıgınızı esıt olmayarak dagıtsın :)

hanı sıze verdıgım zamanın parasıyla erkek kardesınıze verdıgım bır degıl deyıp daha fazla verıyor ya erkek olana

zamanında sızın annenıze verdıgınız parayla gunumuz parası da bır degıl ona bakarsak

kılıf uydurulmus haksızlık yapılmıs cok net

erkeklerın kayırılmasından nefret edıyorum

annenız hepınızın ev sahıbı olmasını ıstıyordu madem sıze paranızı verırken erkek kardesınıze ayırıp vermedıgı 400 bını neden vermedı de bu zamanı bekledı
sız kendı paranızı annenıze vermıssınız sırf ıstedı dıye
sonra da kendısı sıze gerı vermıs ama 3 e bolmeden
hepınızın ev sahıbı olmanızı ısteyen uce boler verırdı ev alacak olan ona gore alır belkı ben 600 bınlık ev alacam annemın verdıgım paradan erkek kardesıme benden ızınsız aktarması sonucu nıye 250 bınlık ev almak zorunda kalayım

ustelık elınızde ne var ne yok satmak zorunda kalmıssınız bu yuzden

Anneniz herseyde erkek kardesinize karsi boyle mi? Yoksa sadece bu olayda mi?

Bekar çocuk, yeni işe başladı şuanda evlilik düşünmeye başlayınca ev alma vakti geldi diye düşündü demek.kafasında ne ölçüp biçti bilemiyorum .

Ağzınızı toplayın. Bu ne hadsizlik, nasıl yılan bir dil. Babama, aileme hakaret etmek, bir de üstüne beddua etmek sizin haddiniz değil.

Burası eleştiriye açık bir forum, hakarete değil. Eleştiriyle, hakaretin arasındaki farkı da siz bilmiyorsunuz.

Konu ne olursa olsun, konuşurken, tarafların sahip olması gereken ortak bir zemin, temel ahlak kuralları vardır. Forumun girişinde bile var böyle kurallar. Yoksa, ağzımızdan çıkan her türlü çamuru atıp bırakmıyoruz burada. Siz bu ahlak çizgisini çok fazla aştınız.

Sanmayın ki, yalnızca alelade, üslupsuz bir mesaj attınız.ağzınızdan çıkan kelimeler bağlar sizi, internette dahi olsa. Beddua, hele haksız beddua döner dolaşır sahibini bulur. Bulacaktır da sizi.

Bir akıllı sizsiniz zaten. Bu kadar sayfadır kardeş ayrımından, mal bölünmesinden bahsederken, sürtüşmeler olsa da, başkasının ailesine beddua etmek bir sizin aklınıza geliyor. Konu sahibi bile, aynı mesajın içinde, annesine hem kırgın olduğunu, hem kıyamadığını yazıyor.

Burası bir derdim var köşesi. Ben buraya içimdeki sıkıntıyı yazdığımda, paylaşarak rahatladığım için, birilerinin anladığını bildiğim için yazıyorum, hadsizin biri gelip aileme hakaret etsin diye değil. İçinizdekini kusmuşsunuz, o da ancak sizi bağlar.

Aileme kırgınlarım var mı var. Şikayetlerim var mı var. Dünyadaki pek çok insan, buradaki pek çok kişi gibi. Ben üzüntümü, kırgınlığımı anlatır, paylaşır, kendim çok daha iyi bir anne, aile olmaya çalışırım.

Ama asla babama, aileme hakaret etmem ve ettirmem de. Her gün beş vakit namazımın içinde, “allahümme rabbenağfirlî ve li valideyye” duasıyla, ve namaz dışında devamlı anne babama dua ederim. Ve bilirim ki, kendim için ettiğim dualar bile, onlara ettiğim dualar sayesinde bereketlenir.

Sizin dinle alakanızı bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da ama benim için kutsal olan namazın içinde Allah şarta şurta koymadan, adaletliyse filan demeden, allah ım beni ve müslümanları affet derken, ayrıca ve özellikle anne babayı da zikretmişse ötesi yok benim için.

Evet, bu konuda çok kırgın olabilirim ama sizin bilmediğiniz pek çok konuda da pek çok artıları var. Siz tanımadığınız etmediğiniz insanlara beddua etme densizliğini nasıl buluyorsunuz kendinizde?

Sanane be benim yorumumdan. Uğraşma git işine. Bu benim düşüncem. Hak edene beddua edilir.

Bu kadar köpürmenizden anlaşılıyor ki senin de içinde ailene karşı bir kor var. Olmalı da zaten. Seni çok iyi anlıyorum. İşte sen vicdan yaparsın diye ben ettim beddua. Malesef böyle vicdansız insanların böyle vicdanlı çocukları oluyor. Seni anlıyorum canım. Umarım karşılığını Allah verir.

Ayrıca o namazdaki oturuşta "velivalideyye" kısmını ben hep yıllardır sadece "valideyye " derim. Çünkü bu bir dua ve istediğin şekilde söylenir. Bir çok hocaya da sordum olabilir dedi. Namaz da bile bilmeden babama dua etmem. Senin babandan daha kötülüğü dokundu bana. Sana da öneririm. Ama tabi kalbinde affedebildiysen sen bilirsin; ben affedemedim; affetmem

Neden hep bardağın boş tarafından bakıyorsunuz? 250 bin bu devirde az para değil. Her aile evladına çıkarıp veremiyor o parayı. Diğer kişi de sizin kardeşiniz yani. Millet olarak neden böyleyiz neden her zaman kötüye odaklanıyoruz?

Sen de çok şeyler yaşamışsın bu öfken ona bağlı hiçbirşey sebepsiz değil. Ama ne olursa olsun beddua etmek kötü olmuş. Rabbim sizinde yardımcınız olsun fakat buzamana kadar hiç ailelerimiz tarafından hakettiğimiz değeri göremedik anlamadılar , hatalarını gark etmediler,bu saatten sonra aynı şekilde devam edecekler. Allah ıslah etsin

Inşallah gerçekten "ıslah " etsin. Islah musibetle olur derler. Islah etsin. Vicdansız tüm aileleri ıslah etsin.
Sizin de konunuzu sabote etmiş gibi oldum kusura bakmayın ama o mesajı okuyunca cok üzüldüm tutamadım kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…