Haksızlık var mı bu işte ?

Yo haksızlık değil.
Size hiç vermemiş değiller yani.
Demek ki ona daha fazla vermeleri gerekiyormuş,e siz çalışıyorsunuz evlisiniz.
Kız kardeşinizin de eski kocasından evi varmış.
Ee daha yine yani?
Hiç vermemiş de oğlana ev almışlar gibi konuşuyorsunuz.
Ayrıca hiçbir anne babanın evladına eşit davranma,sevme zorunluluğu yoktur,isteseler o parayı bile vermezlerdi,hepiniz mirastan payınızı alırdınız. Keşke öyle yapsalarmış,baksanıza hemen laf çıkarmışsınız.
Allah kimseyi aç gözlü yapmasın ya,çok zor.

Mirastan erkek evlat 2 kat pay alır...
Türk Medeni Kanunu 1926'da kabul edildi ve kadınlara seçme seçilme hakkı,miras eşitliği ve resmi nikah zorunlu kılındı. Siz 1926'dan öncesinde kalmışsınız.
Artık öyle birşey yok.
Herkes eşit hak sahibidir,miras eşit bölünür.

İslam dinine göre öyle
Türk Medeni Kanunu 1926'da kabul edildi ve kadınlara seçme seçilme hakkı,miras eşitliği ve resmi nikah zorunlu kılındı. Siz 1926'dan öncesinde kalmışsınız.
Artık öyle birşey yok.
Herkes eşit hak sahibidir,miras eşit bölünür.
Biz kanunlarımızı dine göre düzenlemiyoruz,geçerli olan kanun budur. Herkesin eşit hakkı vardır. Ayrıca kusura bakmayın ama bu konu bana saçma geliyor. Resmen kadın erkek ayrımcılığı var. Neden kıza 1 erkeğe 2. Biri evlat da diğeri dış kapının mandalı mı?

Ben olsam bende kırılırım.. konu para değil erkek olunca ne farki oluyor yani.. kac yil önce bir miras davasinda kp eşim için oğluma 35 kızımada 30 vericem dedi.. bende kiza niye daha az veriyosun dedim.. onun kocasi var hem kimse kizlarina vermiyor bide para okadar dedi.. bende ozaman eşimede 30 ver evlat ayirma dedim.. sonucta o parada onun içi kalir istemem kursağimizdan öyle bi para geçsin..

Benim babam bu kadar zenginden bana bunu yapsa silerim onu. Net. Vicdansız. Siz edemiyorsunuzdur şimdi beddua. Ben edeyim. Ansızın gözünü toprak doyursun inşallah. Bak sana diyorum kardeş miras hakkını söke söke al baban geberince. Kardeşlerin hakkında hala iyi konuşuyorsun ama adam olsalardı seni bu duruma sokmazlardı. Onlar da babasının kuyruğu işte.

Mirastan erkek evlat 2 kat pay alır...

Türk Medeni Kanunu Miras Hukuku'na göre şu şekilde:

MADDE 495.-Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.

Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.

+

G Gagagall , siz miras payını annenize vererek onun yapacağı dağıtıma baştan razı olmuşsunuz. Miras ne kadardı, almanız gereken miktarlar 250 miydi bilmiyorum. Sonuçta siz annenize vermişsiniz payınızı. "Al kafana göre dağıt" demektir bu. O miktarı bile vermeyebilirdi. Bence böyle düşünün.
Kardeşinize sırf erkek olduğu için fazla verdiğini düşünüyorsanız, o konuda kırılmakta haklısınız.

Araplarla alakası yok eski Türklerde de erkek biri ölünce atı avradı ve silahıyla birlikte "gömülüyordu ". Ezilmek kadınların en eski kaderi......

Evet aynen öyle. İşimize gelince "dinde şöyle böyle " işimize gelmeyince üç maymun

Babam hayatta olsaydı asla izin vermezdi . Kızları kıymetliydi. Şaşırıyorum neden
Yoo... öyle bir zorunluluk yok.
Eşit davranmasi iyi olurdu ama davranmamış. Beğenmeyen, payını geri verir :)
Dönüp dolaşıp lafı paraya getirmesek. Özellikle anne evlatlarına eşit davranmalı maneviyattan bahsediyorum. Gerisi zaten gelir.Ben anneyim evlatlarım arasında ayrım yapamam , yapmam yapılmamalı bir anne çocuğunu nasıl bile bile üzer.

Evet onun da yapılması gerekiyor. Bu konuda benim işime gelen bir durum yok erkek olmadığım için. Ben sadece dinimizce doğru olanı ve yapılması gerekeni söyledim. İsteyen medeni kanunu baz alır isteyen de bu şekilde bir dağılım yapar.

Allah kimseyi hadsiz yapmasın asıl. O daha kötü.

Herşeyimiz dine uygun çünkü mal paylaşırkende uyalım.

Konu para ama. Nasil paraya getirmiyoruz? Neyse, tamam. Kadin erkek çocuğu kayırıyor. Tüh kaka...
Oldumu?

Konu para ama. Nasil paraya getirmiyoruz? Neyse, tamam. Kadin erkek çocuğu kayırıyor. Tüh kaka...
Oldumu?
Evlada eşitlik sadece parayla mı ölçülüyor? Bunu anlatmaya çalışıyorum. Neyse annelik duygusu farklı birşey her vicdan kaldıramıyor demekki.

Allah kimseyi hadsiz yapmasın asıl. O daha kötü.
Hanımefendi siz bile isteye böyle olmasına izin vermişsiniz üstte sebeplerini yazmışlar yani.
Madem öyle herkes mirastan eşit pay alsaydı,neden böyle birşey yaptınız ki?
Haklıysanız bile haksız duruma düşmüş oldunuz. Hadsiz değilim merak etmeyin,her zaman eşitliği savunan insanlardanım. Ama biraz mantık yani.

Valla bulmuşta bunuyorsunuz.. Ben işe başladıktan sonra kredi çekip annemlere ev aldım.. O zamanın 250 bini şu anın 400 biniyse gayet eşit davranmış.. Keşke bana bi 50 bin veren olaydı da peşinat yapabilseydim, kime ne verecekleri umurumda olmazdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…