Haksızsam söyleyin. Siz ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dur sen sakin ol boşanmak çözüm değil...alttan al önce çaktırma ...Benm hayat felsefem dr sıcak yemek gibidir ani düşünce kararlar önce sabret ..ağzın yanar. Yarın sabah kalk hiçbişey yokmuş gibi günlük hayat kahvaltı bilindik pazar günü..en iyi anını kolla unutma acelesi yok daha parayı vermedi sende konuşurken zıt olmuşsunuz ,yok öyle birşey ben seni istiyorum derdim para değil ama senin derdin ne diye sor...yani ben baya bu yolda deneyimli olduğum için eminim biraz geri adım atar...ses tonuna özellikle dikkat et olur mu..

Yok benim eşim bu şekilde geri adım atacak biri değil.. Üstelik ezdirmem kendimi bu saatten sonra...

Bu arada yatakları ayırmak yasak tr sen niye çıkıyorsun yanından sabah konuşuruz şimdi uyuyalım de..karadenizli mi bu arada eşin meşhurdur bunların sesi çıkmazsa ölürler sanki..

Bu meseleden apartman inledi, kapımıza geldiler gece vakti... Sakin bir ortam yok şu anda... Güzel konuşacak bir durum yok.

Tamam canım ozaman sen şimdilik uyu dinlen kafanı yorma herşey olacağına varır ..üzülme sorulara son ver aklından..bide kendine iyi bak olur mu...lütfen çok iyi bak bundan sonra...

Bu arada banka hesabıyla ilgili bir şey yapabiliyorsanız yapın. Parayı sizden habersiz çekememesi için bir yol varsa araştırın ve kullanın.

Bunu hem boşanma ihtimaliniz hem boşanmama ihtimaliniz için söylüyorum.
Boşanma ihtimali için söylüyorum, çünkü bu adam alıp kaçar birikiminizi, sonra uğraşıp durmayın.
Boşanmama ihtimali için söylüyorum, çünkü kadınsınız ve parayı sizin rızanız olmadan çekip verirse çoğu kadın gibi bunu unutmazsınız.
Her tartışmada laf oraya gelir, her sorunda aklınız o paraya gider, abisi ödemedikçe içinize dert olur. Evliliğinizi kemirip duran bir şeye dönüşür bu konu.

O yüzden her iki durum için de o paraya sahip çıkmanız lazım bence.

Soylesin istedigini birak. Bundan 4 5 ay once esimin abisi arabamizi sattigimizi duyar duymaz aramisti esimi. Dukkaninin kirasini ve faturasini odeyememis. Bizden borc istiyor. Bu adama ben 1.5 sene once karisi dogum yapacak diye 500 lira borc verdim. Adam onu bile odemedi. Lafini acmadi. kaldi ki 6 7 bin lira istiyor. Onu hic odemez. Taniyorum abisini. Eger ki o parayi abine verirsen and olsun bu evlilik biter dedim. Ki bilir yaparim. Casper razi gelmedi dedi abisine. Iyi de dedi. Desin ki millet benim de bu evde bostan korkulugu olmadigimi bilsin.
Ama 2 ay once esseklik yaptim. Erkek kardesi paraya sıkıstı. Memur adam. Bir de severim onu. Beni aradi cocuk. Biliyor cunku para konusunda esimin beni ezemedigini. Abla onumuzdeki ay vericem dedi. Soz dedi. Kredi cekmeyim nolur dedi. Kiyamadim. Guvendim. 20 bin lira para verdim. Guya ekim 15te verecekti parayi. Kasimi ortaladik nerdeyse hala veremiyor. Denklestirememis. Essekligime doymadim gunlerdir kendimi yiyorum. O parayla dugunden sonra bozdurdugum bileziklerimi alacaktim. Bunu da soylemistim. Gecikmeden ode demistim. Ama nerdee?? Beyinsizligime doyma yani. Bir daha esimin ailesine kurus koklatmam. Aha da buraya yaziyorum. Verirsem tum kk toplanip agzima tukurun yani.
Gülümsettiniz beni okurken içtenliğinizle, umarım bir şekilde geri gelir o para 🙁

Bakin kalbinizi kirmak istemem. Zaten üzgünsünüz sizi daha da çok üzmek istemem.

Ama ben atanamamış bir öğretmenim. Özelde de iş bulamadım.

Eşim öğretmen. Kiracıyız.

Ben el emeği ürünler yapıp satıyorum (instagramdan) paramı biriktiriyorum. Eve harcamıyorum.

Elimde 2 adet kredi kartım var. Birini borcunu ben kendi paramla ödüyorum (genelde el isim için malzeme alışverişi yapıyorum)

. Öteki kart eşimin üzerine. Evin ihtiyaçları, kendi özel ihtiyaçlarımı ve benzini bu karttan alıyorum. Ve hiç-bir sekilde harcamamın hesabını vermiyorum. Borcu var mi yok mu haberim bile yok. Bir şeyi almak istersem alırım . Anneme babama ve yeğenlerime alışveriş yaparım. Eşim buna karışmaz. Ve ben de onun harcamalarına karışmam. Ablasına her ay para yollar. Yollasın. Ablası da güle güle harcasın.

Ben de hiç-bir zaman onu çok zorlamam. Neticede Çok büyük paralar kazanmıyor. Orta halli insanlarız. Bunu bilerek hareket ediyorum.

Sizin konunuzda mesele para değil. eşinizin ultra über bencilliği.

Sizin yapmanıza izin vermediği şeyi kendisi yapıyor. Fazla olarak da kavga edip hakaret ediyor.

Işte bu noktada aklıma bir soru takılıyor:

Aranızda para konusunda güven yok. Yarın işsiz kalsanız bu adamın ne yapacağı belli. E bu durumda nasıl sarılıp uyuyabiliyorsunuz bu adamla.

Eşime sirtimi yaslayabilmem gerekmez mi?

Iyi günümde kötü günümde bana destek olmasını bekleyemez miyim...

E lokmalarımı saymasın diye , iki kuruşu yüzüme çarpmasin diye çalışmak zorunda olduğum bir adamla nasıl evli kalabilirim.

Ben bunu anlamıyorum.

Çok haklısınız, kendisine de çok söyledim, iyiki çalışıyorum çalışmasam daha neler ederdin bilmiyorum. Bi kavga anında yine birgün darülaceze değil burası demişti, bende düşkün değilim diye bağırmıştım. Aslında ip iyice inceldi. Sonu belli de ne zaman işte... Süreç korkutuyor. Kolay bırakmaz şimdi böyle bağırıp çağıran adam iş ciddiye binince oturur ağlar. Hemde çocukların gözü önünde....

Üste çıkmak için çirkefleşmiş sonuna kadar haklısınız bence

Çok haklısınız, kendisine de çok söyledim, iyiki çalışıyorum çalışmasam daha neler ederdin bilmiyorum. Bi kavga anında yine birgün darülaceze değil burası demişti, bende düşkün değilim diye bağırmıştım. Aslında ip iyice inceldi. Sonu belli de ne zaman işte... Süreç korkutuyor. Kolay bırakmaz şimdi böyle bağırıp çağıran adam iş ciddiye binince oturur ağlar. Hemde çocukların gözü önünde....
Darülaceze sözünü bana söylemiş olsaydı ancak bu kadar afallardım. Sözün bittiği yerdeyim. Nutkum tutuldu. Ve gerçekten eşiniz benim bile kalbimi kırdı. Eşinizi hiç sevmedim.

Allah sizi feraha çıkarsın.

Merhabalar... Telefondan zorlukla yazıyorum hatalarım olursa affedin...
Eşim kardeşine borç vermek için söz vermiş. Telefonda konuşurlarken duydum. Araba alacakmış yarısı varmış yarısını eşimden istiyor. 50000 TL para kardeşi azar azar ödeyecekmiş. Daha öncede annemin ev alma durumu vardı eşime söyledim bir miktar verelim diye. Bizde ev alıcaz annen bize versin demişti. O sıralar olabilirmi acaba diye düşünüyorduk ama kesin karar vermemiştik. Aradan 2 sene geçti. Anne. Krediyle ev aldı. Biz almadık hala. Bunu hatırlattım kendisine çifte standart uyguluyorsun dedim. Ev alıcam sen bana ver deseydin abine dedim. Hem ben neciyim bana neden sormuyorsun dedim.

Kıyamet koptu. Paragözmüşüm ben, çok çirkin, seviyesiz davranmışım. Beni bu durumda affedemezmiş. Şunu merak ediyorum yanlış mı davrandım. Haksızmıyım sizce bu durumda...
HAK-LI-SIN

Tabiki de haklısınız. 50 bin lira az para mı? Çalışsanız da çalışmasanız da eşiniz size sormadan o kadar parayı veremez. Sanki 50 lira veriyor ya. Ayrıca şunu da belirteyim ne azar azar ne çok çok o 50 bin lira geri ödenmez. Net! Benim eşim de arkadaşına haciz gelecekmiş bilmem ne 3 bine yakın para verdi hâlâ ortada yok. Artık üstüne soğuk su içeriz dedim. O kadar sinir oluyorum ki bu duruma. Bi de adam aynı iş yerinde. Ama vermeye niyeti yok. Gitti yani para gidiş o gidiş. Abisi de kardeş kontenjanından ödemez. Yabancı değil ya der. O para gider, gelmez. Aman yani.

:eek:
Yani ne denir bu kadari da:tokat:
Ben esimle yillarca calistim.
Simdi evdeyim,bos mu duruyorum,hayir.
Evim icin cabaliyorum yine.
Arada esime yardimci oluyorum.
Bugun aldim cekmeceden para,gittim cocuklara kislik alisveris yaptim.
Ben gösterip anlatmasam ne kadar harcadin,sormaz.
Hesapsiz paramiz mi var,ona da hayir.
Cok asagilayici bir söz etmis

Sen paragöz isen oda karısını dinlemeyen egosu tavan yapmış altın çocuk...söyle ona dolar üzerinden vercek parayı verirse ..kaybın parayı verene kadar sizin 50000 bakarsın10000 olur..işine geliyorsa çalışma sende otur ye parayı baksın seni ona para biriktirmek iyi gelmiyor belli...
Gecenlerde bir konu vardi.
Adamin teki,arabasini kardese satiyor guya,ama cook sonra odeyecek.
Niye,karisi dogum yapmis,yazikmis.
Konu sahibi de gitti cekti arabayi altindan,kocasina da bir cemkirdi,adam büzüldü kaldi.
Diyormus ki kayni,esimin gozyasinin hesabini nasil vereceksiniz bakalim:D

Çok haklısınız benden kardeşim istese, 5000 istese sormadan al kardeşim diyemem... Kadınım çünkü ne haddime...
Bence versin,de boyunun ölçüsünü alsin.
Siz cocuklarla yiyin icin keyfinize bakin,hic bir seyinizden kismayin,kendi paranizi katmayin,zaten gorunmuyormus ya

Gecenlerde bir konu vardi.
Adamin teki,arabasini kardese satiyor guya,ama cook sonra odeyecek.
Niye,karisi dogum yapmis,yazikmis.
Konu sahibi de gitti cekti arabayi altindan,kocasina da bir cemkirdi,adam büzüldü kaldi.
Diyormus ki kayni,esimin gozyasinin hesabini nasil vereceksiniz bakalim:KK70:

Ay ben o konuyu okurken sinirden yakalarımı yırtacaktım neredeyse.
Sonra ne oldu takip edemedim.
Eltinin gözünün yaşı dinmiştir inşallah :KK51:

Bence versin,de boyunun ölçüsünü alsin.
Siz cocuklarla yiyin icin keyfinize bakin,hic bir seyinizden kismayin,kendi paranizi katmayin,zaten gorunmuyormus ya

Huzur vermez artık bundan sonra bana. Okul tatilinde memlekete gitme planı yapmıştık çocuklarla gidecektik 5 gün. Gidemezsin benim iznim olmadan çocuklarımı götüremezsinle, ne oturuyorsun ev pis evi temizleyle başladı psikolojik şiddet...

Konu annenize vermeyip kardeşine vermesi değil bence...
Konu 50000 i şakırt diye vermesi size sormadan...
Yok kredi çeker ödermiş hahahah kredi çekecek adam şimdi çekerdi...
Ondan sonra diyecekki yok faizi yok şusu busu ee 50000 den fazla ödeyecek...
Şuan zaten ondan çekmedi kredi...

faizi de size kitler ohhhh...
50000 i azar azar ödemek ah bir kredi çekse bankaya dese ben bını ızır ızır ıdirim....
Hahah banka ümüğünü sıkar onun.....

eşinizdeki beyine oksijen gitmiyor...
50000 ya hani 500 değil 5000 değil...
Ev almasanız bile dünya hali belli olmaz toplu para olması iyidir...

bir şey diyeyim ki iyi ki annenize de vermemişsiniz bu para hep akrabalık ilişkilerinde sorundur...
Dünya hali Allah korusun anneniz belki ödeyemeyecekti size bu adam artık hiç susmazdı..:.

Konu annenize vermeyip kardeşine vermesi değil bence...
Konu 50000 i şakırt diye vermesi size sormadan...
Yok kredi çeker ödermiş hahahah kredi çekecek adam şimdi çekerdi...
Ondan sonra diyecekki yok faizi yok şusu busu ee 50000 den fazla ödeyecek...
Şuan zaten ondan çekmedi kredi...

faizi de size kitler ohhhh...
50000 i azar azar ödemek ah bir kredi çekse bankaya dese ben bını ızır ızır ıdirim....
Hahah banka ümüğünü sıkar onun.....

eşinizdeki beyine oksijen gitmiyor...
50000 ya hani 500 değil 5000 değil...
Ev almasanız bile dünya hali belli olmaz toplu para olması iyidir...

bir şey diyeyim ki iyi ki annenize de vermemişsiniz bu para hep akrabalık ilişkilerinde sorundur...
Dünya hali Allah korusun anneniz belki ödeyemeyecekti size bu adam artık hiç susmazdı..:.

Çok haklısınız hiç susmayacağı konusunda, iyiki vermemişiz. Vermeyeceğini bildiğim halde söylemiştim zaten, hiç te sesimi çıkarmadım. Gerizekalı ben belkide bana danışsaydı verelim mi diye verelim derdim. Şimdi zırnık koklatmam... Parasının yettiği arabaya binsin.

Zamanında babam evimizi amcamlara sattı anneme sormadan adamlar evi liraya verdi o kirayi bize vererek evi ödediler :sopa: annem yıllar geçti ama hala üzülür lütfen siz bu konuda kendinizi ezdirmeyin.

Çok haklısınız hiç susmayacağı konusunda, iyiki vermemişiz. Vermeyeceğini bildiğim halde söylemiştim zaten, hiç te sesimi çıkarmadım. Gerizekalı ben belkide bana danışsaydı verelim mi diye verelim derdim. Şimdi zırnık koklatmam... Parasının yettiği arabaya binsin.
Bir de kazık yesin istiyorum demişsiniz de
Erkekler ne kadar kazık yerse yesin yok anlamazlar
Hahaha kazık bağımlısı olduklarından bir 50000 daha verirler
Aileleri konusunda özellikle
Kazık forever

Darülaceze sözünü bana söylemiş olsaydı ancak bu kadar afallardım. Sözün bittiği yerdeyim. Nutkum tutuldu. Ve gerçekten eşiniz benim bile kalbimi kırdı. Eşinizi hiç sevmedim.

Allah sizi feraha çıkarsın.
esinizi sevmeyenler kervanina bende katildim , bu kadar basit ve bencil biryile hayat gecmez. dilerim ki tez zamanda kurtulursunuz bu pislikten :KK62:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X