Hala her defasında çok ağlıyorum

valla bu yoruma çok katılıyorum
öylede yoklar böylede yok olsunlar , seni aramaıyan sormayana insanları ( kardeş demiyorum ) sende düşünüp ağlama bile
Bencede açıkçası maddi birşey olsa derim kardeşimin durumu yok desteklesinler ne olursa olsun ama iş sevgiye geldiğinde beni aramayani yanında istemeyeni gerçekten koparır atarım öyle haybeden de atmıyorum çok çok sevdiğim insanlara yapmisligim vardır .
Aileye evet zor ama kendimi uzecegime bilsinler

8 kardeş+ana-baba eder 10 kişi
Bu 10 kişinin de kötü olup bir sizin iyi olmanız bana pek olası gelmedi
8 kardeşin hiçbiriyle samimi olmamak da fazlasıyla garip
Böyle bi yorum bekliyordum
Zaten zor gelen bu o yüzden bu konuyu açtım
Şayet dediğiniz gibi kötü olan ben olsam neden üzüleyim ki ?

Ailemle karakter olarak çok farklıyız evet hepsi birbirinin aynısı o yüzden ben yalnız kalan oldum çünkü istedikleri gibi değilim yanlışlarını yüzlerine vuran biriyim
siz karar verin ailemin iyi olup olmadığına

Babam hep beni okuldan alan kızlar okumaz diyen kötü bi babaydı ben direndim okudum şuanda bilmem kaç tane evi arabası olan babam benim ona düzenli olarak para göndermem gerektiğini söylüyor haklı mı yani ?
Ben de kendi çabamla okudum bursla okudum bana harçlık bile vermedin kendi ev kredimi veriyorum deyip reddediyorum

Annem..
Annem hep evde sinirli olan kardeşlerimi ablalarımı tuttu bana karşı hep karşımdaki sinirli olan kriz geçirmesin diye beni ezdi bana haksızsın deyip dövülmeme sesini etmedi

Öyle ki bu sinirli ablalar şuan bile ben dahil herhangi birinin evinde duvarın boyası o muydu bu muydu deyip hiç yere kavgaya tutuşabiliyor normaller mi yani ?

Mesela en son şöyle bi olay yaşamışlar ve saçbaşa girmişler başkasının evinde,küçük kardeşim çantasını çarpraz takmış da neymiş efendim göğüslerinin arasındaki çanta kayışı tahrik ediciymiş 😃 bunu savunan iki ablam kardeşimin üzerine yürüyerek anlatmaya çalışmış küçük olan direkt tükürerek lafına başlamış bi sürü çirkin olay hem de başkasının evinde

Ben hayatımda böyle bir ortamda bulunmadım ailem hariç yani o ortamın bu hale geleceğini tahmin edersem de çıkar giderim çünkü kavga yüksek ses gürültü bana çok ters çok gerilip üzülüyorum işte benim ailem öyle değil her an kavga gürültü vardır,en son yine başka bi kardeşim sehpa kırarak para istemiş 😣
Yani normal olarak ben o ortamda olmak istemiyorum belki de şu konuda haklısınız ben o ortamlarından uzak duracağım diye çok az gitmeye başladım (özellikle çocuklarımdan sonra) onlar da ondan beni davet etmedi belki

Merhaba herkese
Öncelikle lütfen önyargılı olmayın uzun uzadıya her şeyi yazıp sizi sıkmak istemiyorum
Kısacası şu,benim ailem öz annembabam kardeşlerim çok menfaatçi insanlar..
İşi size düşünce arar sorar işi bitince 1 ay ben aramayayım aramazlar
14 yıllık evliyim evime benim için hiç gelmediler hep bi yolları düştü düğün cenaze bana da uğrayıp gittiler(beklentim yok ama 14 yılda bir kerecik de benim için gelselerdi dediğim oluyor) diğer kardeşim benden kaç bin km uzakta ona kaç defa gittiler,dedikleri şu “o yabancıyla evli kimsesiz hissetmesin” alakaya maydanoz

Kardeşlerim annem sürekli para mevzusu için beni arar (kendileri bir sürü mala mülke sahip)
Yine de kırmam Elimden geldiğini yaparım yapmadığım bi kerede söver sayar küserler (erkek kardeşim 1 yıldır benle konuşmaz bayram mesajı bile atmaz)

Neyse şimdi herkes annemin evinde toplanmış 1haftadır, bi ben yokum (9 kardeşiz)
Neden işiniz düşünce aranan ben oluyorum da neden beni de o ortama çağırmadınız demek isterdim ama haklıyken haksız duruma düşerim,sitemli bi mesaj attım gülücüklü falan
“Aaa hiç aklımıza gelmedin” dediler
Reva mı ?
Uzun bi süre annem faturasını ödeyemedi (babamla kötü olmuştu) beni aradı maaşıma bağladım otomatik ödeniyor,her ay binlerce dakikası var bir kerecik beni aramaz

Ee hani eskiden dakikam yok diyordun aramıyordun şimdi neden aramıyorsun demek istiyorum da diyeceği eminim ki şu olacak “hayırdır minnet mi ediyorsun faturamı ödediğin için”falan filan..

Boşuna mı takıyorum?
Yıllardır böyleler hep ben yokmuşum gibi keyif çatıyorlar ama işleri düşünce ilk aranan benim ama her defasında da günlerce ağlayıp zırlıyorum :KK43:
Bu kadar verici bir insan olmayın, kendinizi biraz geri çekin , kıymetinizi önce siz bilin...

8ine yapabiliyorlar da bir size gelince mi işler değişiyor! Siteminizde haklısınız fakat sizde sevmedikleri bir şey mi var acaba diye düşündürüyor bu yazdıklarınız. Kaçan kovalanır mantığı sanırım evlatlar için de geçerliymiş. Ulaşılamaz olmak belki sizi daha kıymetli yapabilir. Biraz koşmayın her şeylerine, yapmayın istediklerini, kendi ailenizle mutluysanız onları bir süre unutun bakalım değişen bir şeyler olacak mı!
Eleştirdiğim oluyor misal çok bağırıyorlar önceki yorumumda bi sürü örmek verdim okuyabilirsiniz
Genel olarak çok bağıran küfürlü konuşan vurarak kırarak bildiğiniz şiddet uygulayarak anlaşmaya çalışıyorlar hala…
Ben de zaman içinde az gitmeye az konuşmaya başladım ancak az görüşmelerim onların beni arayıp para istemesine engel olmuyor da davet etmelerine neden engel oluyor 😃

E endoplazmikretikulumcu uzakta ,gelemedi, görür üzülür diye annenizin bir araya geldiğinizde durum paylaşmanızı yasakladığı kardeşiniz akrabalarından birisi ile evlenmeyi reddettiği için babanızın yüzüne bakmadığı, memleketinize gelmesi bile yasak olan kız kardeşiniz mi? Öyle ise sürekli onunla kendinizi karşılaştırmanız bana çok anlamlı gelmedi..o kardeşinizin annenizle görüşmelerinin bile adeta gizli saklı olabildiğini kendiniz paylaşmıştınız daha önce...bence siz daha tam olarak nasıl bir aile yapısında yetiştiğinizin farkında değilsiniz..birey olarak kıymet görmek,değer görmek beklentisindesiniz ..kadının kendi istediği insanla evlendi diye aileden aforoz edilebildiği hatta öldürülebildiği (yine siz belirtmiştiniz) bir aile yapısında yetişmiş ..annesi berdel ile evlenmiş bir kadın bence insan olarak değer görme konusunda biraz daha gerçekçi beklentiler içinde olur
O davet edilmemiş kendisi gitmiş ama diğerlerine haber verilmiş gitmişler bana haber verilebilirdi ayrıca o kardeşime yol açıldı artık gidebiliyor yani ne olduysa babam imana geldi affettti (sanırım üvey kardeşimizi sevdiğine verince vicdan azabı çekmeye başladı ve affetti)
Ben de uzaktayım ben de gurbetteyim ben de ihtiyaç duyuyorum anne sevgisine en azından ömrümde bir kerecik annem beni de beni sormak için arasın istiyorum
Para için aranmak istemiyorum demek istediğim bu.
Ailem hepimize karşı aynı muameleyi yapmıyor misal anneme “Allah seni kahretsin” diyen ablamı annem hergün arar benim evimdeyken direkt şahit oldum @ya X ne yapıyor acaba haberim yok dünden beri bi arayım” diyor.Sana sürekli hakaret eden yani seni seven sayan saygıda kusur etmeyen değil de gerekirse sana küfürler yağdıran kızını bu kadar merak etmen normal mi ya da benim ben öyle biri değilim bir kerecik beni de merak etsin demem anormal mi?
Ve hepsi böyle saygısız ama annem hepsine düşkün bi ben ayrıkotu gibiyim
Annem celladına aşık misali bi tip babam da katlanılmaz bi adam ama annem hala ona aşığım diyor (defalarca hastanelik etmiş annemi)

Son düzenleme:
Anlatamadığımız ya da anlatmadiginiz konular okuyan da bi yandan bu kadar olmaz dedirtirken diğer taraftan hadi anne baba kötü örnek, ayiran kayıran birileri de 7 kardeşin hiçbirinin de mi aklina gelmez ozlemez kardesini diye düşündürüyor.

Böyle sağlıklı objektif yorum zor olur
Birkaç yorumumda söyledim yine söylüyorum zaman içinde uzak durmaya çalıştım yılda bi kere (yakın olmama rapmen) memlekete giderim
Çünkü çocuklarım var artık o kavgalı küfürlü ortamlara maruz kalsınlar istemiyorum belki onlar da bunu fark edip beni davet etmiyor ama o zmn para da istemesinler ya da zor anlarında da beni istemesinler
En küçüğümüz 24 yaşında en büyük 36 ama hala konuşarak her şeyin çözülebileceğini idrak edememişler hepsi de kırarak küfür ederek Hatta döverek kendini anlatır bu da beni itti onlardan soğudum..
Hatta başından beri onlarla aynı evde farklı büyümeye çalıştım

Yanlis anlasilmak istemiyorum hele sizi hic kirmak istemiyorum. Icinde oldugunuz aile yapisini biliyorum. 9 cocuk yapan bir aile her bir cocuga ayni özeni ve ilgiyi gösteremez. Anne sadece ilk cocuklari buyutur, bu cocuklarda kardeslerini büyütür. Ozellikle kiz cocuklari her acidan problemdir, bir an once evlenip gitmeleri gerekir yoksa laf soz olur, basedemeyiz korkusu cikar. Evlenip kendini kurtaran, anne babaya problem cikarmayan cocuktan(siz oluyorsunuz) artık sorumlu degillermis gibi davranirlar. Eger bosanacagim derseniz her turlu eziyeti cek, bosanma derler. Daha bircok sey sayabilirim. Annenizinde hem kendi anne babasindan hemde kocasindan sevgi gordugunu sanmıyorum. El ele tutusupta yuruyuse bile cikmamislardir, eminim. Bu durumda anneniz sinir küpü olmustur, ruh halimin normal oldugunu hic sanmıyorum.

Kabullenmeniz gereken gercekler var maalesef. Ailenizde cocuk yapmak, buyutmek gorevden ibaret. Evlat olarak ilgi beklemeniz cok normal ama ebeveynleriniz saglikli insanlar degil. Bosuna kendinizu uzmeyin, yapabileceginiz hic bisey yok. Ailenizi olduğu gibi kabul etmeye calisin

Yanlis anlasilmak istemiyorum hele sizi hic kirmak istemiyorum. Icinde oldugunuz aile yapisini biliyorum. 9 cocuk yapan bir aile her bir cocuga ayni özeni ve ilgiyi gösteremez. Anne sadece ilk cocuklari buyutur, bu cocuklarda kardeslerini büyütür. Ozellikle kiz cocuklari her acidan problemdir, bir an once evlenip gitmeleri gerekir yoksa laf soz olur, basedemeyiz korkusu cikar. Evlenip kendini kurtaran, anne babaya problem cikarmayan cocuktan(siz oluyorsunuz) artık sorumlu degillermis gibi davranirlar. Eger bosanacagim derseniz her turlu eziyeti cek, bosanma derler. Daha bircok sey sayabilirim. Annenizinde hem kendi anne babasindan hemde kocasindan sevgi gordugunu sanmıyorum. El ele tutusupta yuruyuse bile cikmamislardir, eminim. Bu durumda anneniz sinir küpü olmustur, ruh halimin normal oldugunu hic sanmıyorum.

Kabullenmeniz gereken gercekler var maalesef. Ailenizde cocuk yapmak, buyutmek gorevden ibaret. Evlat olarak ilgi beklemeniz cok normal ama ebeveynleriniz saglikli insanlar degil. Bosuna kendinizu uzmeyin, yapabileceginiz hic bisey yok. Ailenizi olduğu gibi kabul etmeye calisin
Bu dediklerinizin hepsi çok doğru ve farkındayım ama ikircikli davranmaları beni üzüyor gayet istediğinde birini arıyor soruyor özlüyor ama o sıra bana hiç gelmiyor
Gelmedi.
Bazen dediğinizi annem demiştir “sen hakkından gelebilirsin kimseye ihtiyacın yok”
Aileye bile mi demek ki ona göre aile dahil benim hiçbir şeye ihtiyacım yok..

Evet güçlüyüm evet iyi bi eşim var onlara ihtiyacım yok ama şöyle bir araya gelince beni de arasalar ben de sevinsem ne bileyim..

Bu dediklerinizin hepsi çok doğru ve farkındayım ama ikircikli davranmaları beni üzüyor gayet istediğinde birini arıyor soruyor özlüyor ama o sıra bana hiç gelmiyor
Gelmedi.
Bazen dediğinizi annem demiştir “sen hakkından gelebilirsin kimseye ihtiyacın yok”
Aileye bile mi demek ki ona göre aile dahil benim hiçbir şeye ihtiyacım yok..

Evet güçlüyüm evet iyi bi eşim var onlara ihtiyacım yok ama şöyle bir araya gelince beni de arasalar ben de sevinsem ne bileyim..

Esiniz iyi, karniniz tok sirtiniz pek diye akillari sizde kalmiyordur. Biraz sızlansanız sizide ararlar eminim. Kardeslerinizi sirf problem cikarmasinlar, toplanip eve donmesinler diye ariyor olabilir. Anneniz maalesef cok şanssız bir kadin, acikcasi cok uzuldum . Kimsenin 9 cocuk doğurmak isteyecegini sanmıyorum hatta arada düşük kurtaj falanda yaşamıştır. Bence beklentiniz olmasin, üzülürsünüz. Ailenizide suclamayin onlarda oyle gormus. Evlatlarina verebilecek maneviyat kalmamış ozellikle annenizde, cunku kendiside tukenmis.

Ne demek ya, aklımıza gelmedin. Ne kadar kırıcı bir cümle. İnsan bari üstünü örtmeye çalışır.

Yani bir kardeşte mi, “ne yapıyorsun abla, müsaitsen sen de gelsene” diye aramadı. Hiçbirini aramam, sormam, birşey istediklerinde de aklına gelenlere gitmesini isterim. Vicdan yapacak birşey yok.

Kimseye size kötü hissettirme, değersiz hissettirme hakkını vermeyin derim. Evet ço kardeşsiniz aileniz her çocuğa aynı ilgiyi gösteremez ama 8 çocuğa gösterilen ilgi 9.ya da yeterdi. Sizin bu denli verici olmanız da belki bir yerde sizi sevmeleri, sizin kıymetinizi anlamanız içindir içten içe. Ben olsam öyle bir annenin ne faturasını öderim, ne para veririm ne aradığında açarım ne de eve alırım. Hayatınızı zorlukla kendiniz yapmışsınız zaten size bir faydaları yok, onu da geçtim bir de size kötü hissettiriyorlar. Bence evinize ailenize, sizin maddi manevi ilginizi hak edenlere yönelin

Back
X