Hala her defasında çok ağlıyorum

çok çok çok iyi anlıyorum seni inan. eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar misali.
onların tavırlarını, dışlamalarını, sana olan kötü davranışlarını, hatta birbirleriyle olan geçimsizliklerini hakaret ve küfürden ibaret olan iletişim biçimlerini bu saatten sonra sen değiştiremeyeceğine göre; onların böyle olduğunu ve değişmeyeceklerini "kabul etmek"le başlayabilirsin işe. sonrasında seni sadece para için, ya da başka bir şeyden dolayı işleri düştüğü için aradıklarında kibarca reddedebilirsin. ama öyle bir ver bir verme yapmadan her seferinde müsait değilim durumum yok diyerek maddi desteğini kesmelisin. şimdiye kadar onlar için yaptıklarına saysınlar. yavaş yavaş anlarlar anlamazlarsa da kendileri bilirler
onca sevgisizlik değersizlikten sonra kendi kurduğun çekirdek ailenle mutluysan da onlara odaklan bu çok iyi geliyor inan.

Böyle bi yorum bekliyordum
Zaten zor gelen bu o yüzden bu konuyu açtım
Şayet dediğiniz gibi kötü olan ben olsam neden üzüleyim ki ?

Ailemle karakter olarak çok farklıyız evet hepsi birbirinin aynısı o yüzden ben yalnız kalan oldum çünkü istedikleri gibi değilim yanlışlarını yüzlerine vuran biriyim
siz karar verin ailemin iyi olup olmadığına

Babam hep beni okuldan alan kızlar okumaz diyen kötü bi babaydı ben direndim okudum şuanda bilmem kaç tane evi arabası olan babam benim ona düzenli olarak para göndermem gerektiğini söylüyor haklı mı yani ?
Ben de kendi çabamla okudum bursla okudum bana harçlık bile vermedin kendi ev kredimi veriyorum deyip reddediyorum

Annem..
Annem hep evde sinirli olan kardeşlerimi ablalarımı tuttu bana karşı hep karşımdaki sinirli olan kriz geçirmesin diye beni ezdi bana haksızsın deyip dövülmeme sesini etmedi

Öyle ki bu sinirli ablalar şuan bile ben dahil herhangi birinin evinde duvarın boyası o muydu bu muydu deyip hiç yere kavgaya tutuşabiliyor normaller mi yani ?

Mesela en son şöyle bi olay yaşamışlar ve saçbaşa girmişler başkasının evinde,küçük kardeşim çantasını çarpraz takmış da neymiş efendim göğüslerinin arasındaki çanta kayışı tahrik ediciymiş 😃 bunu savunan iki ablam kardeşimin üzerine yürüyerek anlatmaya çalışmış küçük olan direkt tükürerek lafına başlamış bi sürü çirkin olay hem de başkasının evinde

Ben hayatımda böyle bir ortamda bulunmadım ailem hariç yani o ortamın bu hale geleceğini tahmin edersem de çıkar giderim çünkü kavga yüksek ses gürültü bana çok ters çok gerilip üzülüyorum işte benim ailem öyle değil her an kavga gürültü vardır,en son yine başka bi kardeşim sehpa kırarak para istemiş 😣
Yani normal olarak ben o ortamda olmak istemiyorum belki de şu konuda haklısınız ben o ortamlarından uzak duracağım diye çok az gitmeye başladım (özellikle çocuklarımdan sonra) onlar da ondan beni davet etmedi belki
E öyle ortamda olmak istemiyorum deyip beni çağırmadılar diye neden sitem ediyorsunuz???

Merhaba herkese
Öncelikle lütfen önyargılı olmayın uzun uzadıya her şeyi yazıp sizi sıkmak istemiyorum
Kısacası şu,benim ailem öz annembabam kardeşlerim çok menfaatçi insanlar..
İşi size düşünce arar sorar işi bitince 1 ay ben aramayayım aramazlar
14 yıllık evliyim evime benim için hiç gelmediler hep bi yolları düştü düğün cenaze bana da uğrayıp gittiler(beklentim yok ama 14 yılda bir kerecik de benim için gelselerdi dediğim oluyor) diğer kardeşim benden kaç bin km uzakta ona kaç defa gittiler,dedikleri şu “o yabancıyla evli kimsesiz hissetmesin” alakaya maydanoz

Kardeşlerim annem sürekli para mevzusu için beni arar (kendileri bir sürü mala mülke sahip)
Yine de kırmam Elimden geldiğini yaparım yapmadığım bi kerede söver sayar küserler (erkek kardeşim 1 yıldır benle konuşmaz bayram mesajı bile atmaz)

Neyse şimdi herkes annemin evinde toplanmış 1haftadır, bi ben yokum (9 kardeşiz)
Neden işiniz düşünce aranan ben oluyorum da neden beni de o ortama çağırmadınız demek isterdim ama haklıyken haksız duruma düşerim,sitemli bi mesaj attım gülücüklü falan
“Aaa hiç aklımıza gelmedin” dediler
Reva mı ?
Uzun bi süre annem faturasını ödeyemedi (babamla kötü olmuştu) beni aradı maaşıma bağladım otomatik ödeniyor,her ay binlerce dakikası var bir kerecik beni aramaz

Ee hani eskiden dakikam yok diyordun aramıyordun şimdi neden aramıyorsun demek istiyorum da diyeceği eminim ki şu olacak “hayırdır minnet mi ediyorsun faturamı ödediğin için”falan filan..

Boşuna mı takıyorum?
Yıllardır böyleler hep ben yokmuşum gibi keyif çatıyorlar ama işleri düşünce ilk aranan benim ama her defasında da günlerce ağlayıp zırlıyorum :KK43:
Ağlamayı bırak ilk adımı at canım. Otomatik ödemeyi iptal ediyorsun. Sonrasını da düşünme. Anne babanın evlat üzerinde hakkı varsa çocuğun da var. Sen yine onlar için hayır duanı etmeye devam et ama sadece duada kal. Mesajını okuyunca çok üzüldüm. Bu kadar alenen ayrımcılık da yapılmaz yani. O ortamda olmadigin için üzülme sevin hatta. Dokuz kişinin hepsi mi unuttu pes yani. Tavrını koy. Bazen bir komşu , arkadaş daha vefalı olabiliyor akrabadan. Hele ki anne böyle davranabiliyor aklım almıyor.

Merhaba herkese
Öncelikle lütfen önyargılı olmayın uzun uzadıya her şeyi yazıp sizi sıkmak istemiyorum
14 yıllık evliyim evime benim için hiç gelmediler hep bi yolları düştü düğün cenaze bana da uğrayıp gittiler(beklentim yok ama 14 yılda bir kerecik de benim için gelselerdi dediğim oluyor) diğer kardeşim benden kaç bin km uzakta ona kaç defa gittiler,dedikleri şu “o yabancıyla evli kimsesiz hissetmesin” alakaya maydanoz

Kardeşlerim annem sürekli para mevzusu için beni arar (kendileri bir sürü mala mülke sahip)
Yine de kırmam Elimden geldiğini yaparım yapmadığım bi kerede söver sayar küserler (erkek kardeşim 1 yıldır benle konuşmaz bayram mesajı bile atmaz)

Neyse şimdi herkes annemin evinde toplanmış 1haftadır, bi ben yokum (9 kardeşiz)
Neden işiniz düşünce aranan ben oluyorum da neden beni de o ortama çağırmadınız demek isterdim ama haklıyken haksız duruma düşerim,sitemli bi mesaj attım gülücüklü falan
Reva mı ?
Uzun bi süre annem faturasını ödeyemedi (babamla kötü olmuştu) beni aradı maaşıma bağladım otomatik ödeniyor,her ay binlerce dakikası var bir kerecik beni aramaz

Ee hani eskiden dakikam yok diyordun aramıyordun şimdi neden aramıyorsun demek istiyorum da diyeceği eminim ki şu olacak “hayırdır minnet mi ediyorsun faturamı ödediğin için”falan filan..

Boşuna mı takıyorum?
Yıllardır böyleler hep ben yokmuşum gibi keyif çatıyorlar ama işleri düşünce ilk aranan benim ama her defasında da günlerce ağlayıp zırlıyorum :KK43:
Hakettikleri kadar değer verin siz de.Taraflı değil ise anlattıklarınız , haklısınız evet ama sizi önemsemeyen insanları fazlaca önemseyerek evet boşa takıyorsunuz.

Ailemle karakter olarak çok farklıyız evet hepsi birbirinin aynısı o yüzden ben yalnız kalan oldum çünkü istedikleri gibi değilim yanlışlarını yüzlerine vuran biriyim

Babam hep beni okuldan alan kızlar okumaz diyen kötü bi babaydı ben direndim okudum şuanda bilmem kaç tane evi arabası olan babam benim ona düzenli olarak para göndermem gerektiğini söylüyor haklı mı yani ?
Ben de kendi çabamla okudum bursla okudum bana harçlık bile vermedin kendi ev kredimi veriyorum deyip reddediyorum

Annem..
Annem hep evde sinirli olan kardeşlerimi ablalarımı tuttu bana karşı hep karşımdaki sinirli olan kriz geçirmesin diye beni ezdi bana haksızsın deyip dövülmeme sesini etmedi

Öyle ki bu sinirli ablalar şuan bile ben dahil herhangi birinin evinde duvarın boyası o muydu bu muydu deyip hiç yere kavgaya tutuşabiliyor normaller mi yani ?

Mesela en son şöyle bi olay yaşamışlar ve saçbaşa girmişler başkasının evinde,küçük kardeşim çantasını çarpraz takmış da neymiş efendim göğüslerinin arasındaki çanta kayışı tahrik ediciymiş 😃 bunu savunan iki ablam kardeşimin üzerine yürüyerek anlatmaya çalışmış küçük olan direkt tükürerek lafına başlamış bi sürü çirkin olay hem de başkasının evinde

Ben hayatımda böyle bir ortamda bulunmadım ailem hariç yani o ortamın bu hale geleceğini tahmin edersem de çıkar giderim çünkü kavga yüksek ses gürültü bana çok ters çok gerilip üzülüyorum işte benim ailem öyle değil her an kavga gürültü vardır,en son yine başka bi kardeşim sehpa kırarak para istemiş 😣
Yani normal olarak ben o ortamda olmak istemiyorum belki de şu konuda haklısınız ben o ortamlarından uzak duracağım diye çok az gitmeye başladım (özellikle çocuklarımdan sonra) onlar da ondan beni davet etmedi belki
Gitseniz de mutlu olmayacaginiz, rahat edemeyeceğiniz bir ortam için neden hala her seferinde ağlıyorsunuz. Ben kindarim böyle şeyler yaşasam zaten çocuğumu o ortama sokmam kendimde cehennem kadar uzak olurumn

Merhaba herkese

Reva mı ?

Boşuna mı takıyorum?
9 kardesin icinde neden dislanan bir tek sizsiniz? Digerlerinde olup sizde olmayan sey ne? Cunku anne baba ve kardeslerin hepsini sayarsak 10 kisi birden bir kisiyi neden dislar?

E öyle ortamda olmak istemiyorum deyip beni çağırmadılar diye neden sitem ediyorsunuz???
Konuyu anlamamışsınız beni kullanmaları hoşuma gitmiyor evet ortam asla bana göre değil ama çağırılmayacak kadar yakın değilsem o zaman para da istememeleri gerekiyor DEĞİL mi ?

9 kardesin icinde neden dislanan bir tek sizsiniz? Digerlerinde olup sizde olmayan sey ne? Cunku anne baba ve kardeslerin hepsini sayarsak 10 kisi birden bir kisiyi neden dislar?
Önceki yorumlarda çok kez anlattım yine anlatayım :)
Ortamlarında hep kavga gürültü hakaret var hatta en son babam kardeşimi dövdü kardeşim jandarmayı çağırdı ben çocuklarım buna şahit olduk aylarca atlatamadık ama onlar 3 gün sonra barışıp tatile gittiler ailece,onlara göre kavga etmek kanlı bıçaklı olmak çok sıradan hayta anormal olan benim :) bana ağır geliyor psikolojim kaldırmıyor.
Elimden geldiğince uzak duruyorum yılda 1 kere gidiyorum falan

Ama demek istediğim şu, şayet benden her sıkıştığınızda para istiyor ya da yardım alıyorsanız (ablam bütün online sınavları için benden yardım aldı-etik değil ama yardım ettim evet,başka biri altın yüzük alacaktı geçen gün,burdaki mağazalardan ona fotoğraflar atıp kargolamamı bekliyor vb ) biri de eksikliğimi hissedip ya sen de gelsene desin istedim..
Yoksa zaten belki çağrılsam da gitmeyecektim evet.

Son düzenleme:
Ağlamayı bırak ilk adımı at canım. Otomatik ödemeyi iptal ediyorsun. Sonrasını da düşünme. Anne babanın evlat üzerinde hakkı varsa çocuğun da var. Sen yine onlar için hayır duanı etmeye devam et ama sadece duada kal. Mesajını okuyunca çok üzüldüm. Bu kadar alenen ayrımcılık da yapılmaz yani. O ortamda olmadigin için üzülme sevin hatta. Dokuz kişinin hepsi mi unuttu pes yani. Tavrını koy. Bazen bir komşu , arkadaş daha vefalı olabiliyor akrabadan. Hele ki anne böyle davranabiliyor aklım almıyor.
İşte tüm kırgınlığım bundan
Düşünsenize anneniz sizi arıyor ve hep bişeyler istediği için “bu defa ne isteyecek acaba” diye açıyorsunuz yani bu kadar sömürdüğünüz Kızı arayıp sen de gelsene demek zor muydu ? Ben buna üzüldüm yoksa gerçekten belki gitmezdim..

Hakettikleri kadar değer verin siz de.Taraflı değil ise anlattıklarınız , haklısınız evet ama sizi önemsemeyen insanları fazlaca önemseyerek evet boşa takıyorsunuz.
Asla taraflı anlatmadım eksik vardır fazlası yok..
Annem ki beni ne zaman arasa “acaba yine ne isteyecek” düşüncesi yaratıyor bende
Çünkü asla beni çocuklarımı eşimi sormak için aramıyorlar
Ya arar para ister ya başka birinin sorunu için fikir vermemi ister..
Benim için değil..

9'un en buyugu sen misin ?
Arzu etmedikleri bir damat adayi ile mi evlendin ?
Ailen,duz bir mantikla kendilerine ihtiyac duydugunu fark edemiyor..Belki isin dolayisiyladir..Belki kocanin maddi durumu ile alakalidir..Yani seni bir evlat gibi degil, dertlerini cozen,sikintilarini gideren ust bir merci gibi goruyorlar..
Onlara gore ne sevgiye ne de gelecek baska bir yardima ihtiyacin var.Ben bu sekilde dusundum.
Sana gelecek olursak,hatalisin.Kim olursa olsun,ihtiyac duyduklarinda arayip sormadiklari insana kene gibi yapisan,ihtiyac duydugunuzda ise sirra kadem basan kisilerden uzak uracaksiniz..
Bu kisilerin ilaci : HAYIR diyebilmektir.
Hayir diyeceksin.
.Yurt disinda ikamet eden evlat finanse etsin artik giderlerini.Madem 2 adim yola gelmeye eriniyorlar.
Her seyi yapabilen evlat olma oncelikle,surekli gururlu ve magrur gorundugun icin,kuvvetle muhtemel oteki kardesler gibi de suyum yok buyum eksik demedigin icin, tuzun kuru saniyorlar..
Belki de ben yanlis dusunuyorum..
Nokta atışı yapmışsınız 🎈
Aynen böyle olduğunu düşünüyorum
Hangisini eleştirsem mesela annem hemen onun kocası eve geç geliyor o üzülüyor,diğerinin oğlu yaramaz o yıpranıyor yani dediğiniz gibi ben dışlanan oldum,çocuğu yaptımsa bakarım neyini anlatacağım ya da param yoksa karşımdakinden hayır gelmeyecekse ona neden dert yanayım kafasındayım.

Annem tıpkı dediğiniz gibi beni hep sorun çözen üst merci gibi görüyor sanki benim bi sorunum sıkıntım yokmuş gibi

Kızımı ilk doğduğunda hidrosefali diye Ankara’ya gönderdiler gittim geldim ailemden kimse sormadı sonra anneme biraz sitem ettim annemin hepsi için bi manisi vardı birinin oğlu ishalmiş diğerinin dişi ağrıyormuş vs vs
Yani öyle sitem etsem de adrese ulaşmıyor üstüne bana kızıyorlar,çok geçmez annem ishal için hastaneye yatan yeğenimi arayıp aramadığımı sorar… beni arar ve Xi aradın mı der..

İşte bana yaptığı muamelenin özeti bu.

Sakasina “aklimiza gelmedin” demis olabilirler mi? Siz en buyuk cocuklari misiniz? Sanki 9 cocuk arasinda kaynamissiniz gibi. Kan bagi hersey degil iste. Sizi dislanmis hissettiriyorlar. Uzuldum ama evliliginiz guzelse, hic aldirmayin. Kendi ailenize (esiniz cocuklariniz vs) odaklanin derim
Ben ailenin miskiniydim bekarken de öyleydim çocukken de
Büyüğüm temizlik yapar bağırır annem gelir beni döverdi ablan sinirlenmesin derdi
Küçüğüm oyun isterdi oynamak istemesem annem yine döverdi hep ezildim
Nişanlandım küçüğüm temizlik yaparken ben telefona baksam annem yine gelir beni döverdi telefonu bırakmam için..
O nişanlanana kadar eline telefonu alma derdi,geceden geceye telefonuma bakardım

8 kardeş+ana-baba eder 10 kişi
Bu 10 kişinin de kötü olup bir sizin iyi olmanız bana pek olası gelmedi
8 kardeşin hiçbiriyle samimi olmamak da fazlasıyla garip
10 kişi iyi anlaşmıyor ama hepsi birbirinin aynısı al birini vur ötekine
Öyle olunca hepsi birbiriyle anlaşıyor gayet tabii
(Küfürlü konuşuyorlar ses ufacık bi anlaşmazlıkta kavga sesine dönüşüyor ordan da direkt saç başa kıyamete.)

Onlar o yüzden anlaşabiliyor
Annem hep diyor ben çocukluğumdan beri der “kardeşler arasında kavga dövüş olur saç başa da girilir ama küsülmez”
Hayır bnce olmaz ben kabul etmiyorum konuşarak anlaşamayan hiçkimse ile anlaşamam ben..

Anlatamadığımız ya da anlatmadiginiz konular okuyan da bi yandan bu kadar olmaz dedirtirken diğer taraftan hadi anne baba kötü örnek, ayiran kayıran birileri de 7 kardeşin hiçbirinin de mi aklina gelmez ozlemez kardesini diye düşündürüyor.

Böyle sağlıklı objektif yorum zor olur
Ayni siz de haklısınız ben mesafeli biriyim belki ondan çağırmadılar ama ben zaten keşke çağırsaydılar demedim menfaat için akıllarına geliyorum da neden beni böyle kalarakikiri yapılan ortamda hatırlamadılar dedim
Yani şuan soğuyunca olay düşünüyorum da mesafeliyim evet her şeylerine koşuyorum ama mesafemi koruyorum özellikle çocuklarımdan sonra
O kavgalı küfürlü ortama çocuklarımı sokmamaya çalışıyorum onlar da onu anlamış çağırmamış olabilirler

(Bebeklerim 10 yıldan sonra oldu güya doğumuma geldiler biri birine saçın bo.. gibi olmuş dedi evde kırılmadık eşyam kalmadı saç başa girdiler böyle ayarsız dengesizler..
Ayy tamam Allah’a yakın bana uzak olsunlar 😃😃 o an geldi aklıma tüylerim ürperdi)

Gitseniz de mutlu olmayacaginiz, rahat edemeyeceğiniz bir ortam için neden hala her seferinde ağlıyorsunuz. Ben kindarim böyle şeyler yaşasam zaten çocuğumu o ortama sokmam kendimde cehennem kadar uzak olurumn
Salaklığıma doymuyorum

İşte tüm kırgınlığım bundan
Düşünsenize anneniz sizi arıyor ve hep bişeyler istediği için “bu defa ne isteyecek acaba” diye açıyorsunuz yani bu kadar sömürdüğünüz Kızı arayıp sen de gelsene demek zor muydu ? Ben buna üzüldüm yoksa gerçekten belki gitmezdim..
Üzülmeyle sorununuzu çözmeniz mümkün değil. Onlar yok gibi hayatınıza devam edin demeyeceğim başaran vardır belki bilmiyorum. Maddi manevi sizi yorduklari aşikâr. Bir şey istedikleri zaman yok diyeceksiniz yoksa bu kısır döngü sürer gider. Beklentilerinizden kurtulun öncelikle sonrasında vermekten vazgeçin. Bizimle paylaştığıniz bu sorunları anneniz veya diğer aile fertleri ile konuşmanızı da tavsiye edebilirim. Yaptıklarını, sizin üzüldüğünüzü bilsinler bu onları değiştirmez ama belki sizden uzaklaşmalarini sağlayabilir. Tavriniz çok önemli. Siz izin verdikçe onlar sizi üzer.

Üzülmeyle sorununuzu çözmeniz mümkün değil. Onlar yok gibi hayatınıza devam edin demeyeceğim başaran vardır belki bilmiyorum. Maddi manevi sizi yorduklari aşikâr. Bir şey istedikleri zaman yok diyeceksiniz yoksa bu kısır döngü sürer gider. Beklentilerinizden kurtulun öncelikle sonrasında vermekten vazgeçin. Bizimle paylaştığıniz bu sorunları anneniz veya diğer aile fertleri ile konuşmanızı da tavsiye edebilirim. Yaptıklarını, sizin üzüldüğünüzü bilsinler bu onları değiştirmez ama belki sizden uzaklaşmalarini sağlayabilir. Tavriniz çok önemli. Siz izin verdikçe onlar sizi üzer.
Evet haklısınız ama konuşarak anlaşamıyorum ufacık eleştiride bile küsüp kızıp bağırıp çağırıyorlar
Anneme en son bi ablamla ilgili eleştiride bulundum ağlayarak bana ne dese beğenirsiniz “ablan ölse sevinirsin” 😣
Eleştirin beni siz de ben eleştiriye açığım diyorum her eleştirdiğimizin ölmesini istesek ohooo dünyada insan kalmaz ama yok anlayacak insanlar değiller..
Ben düzelmeliyim düzeltmeye çalışmak hata
Dediğiniz gibi.

Annem..

Aslında siz cevabı kendiniz vermişsiniz. Bence de siz onlar gibi olmadığınız için siz kendinizi çektiniz. Sürekli kavga gürültü ise niye çektikleri selfiye üzülüyorsunuz? Yani bunları anlattıktan sonra garip geldi.

Back
X