Halalar !!

Canimmm. Ne demek yardimci olabildiysem ne mutlu bana artik onceligin kardesin sen ve annen olsun. Yuz verme, ilgilenmeyin. Zaten giderler;-) annen eltisinden ders alsin azicik

ben de annem için üzülüyordum çok sinir oluyordum bir şey de yapamıyorduk misafir diye bi de öyle lafları var ki her şeyimize karışıyordu biz onun birşeyine yorum yapsak " herkes de herşeye burnunu sokuyor"diye bize laf çarpıyordu, böyleleri yüzsüz olur karşısındakini düşünmez zaten

Bak büyük olan acayip zengin bir ay elektirik doğalgaz yakmayım hesabında. öbürünü de getiriyor ki oğullarında pek kalamıyor ya e öbür bacısı burada olunca gelecek buraya rahatca 1 ay kalacak amaçları o aman bıktım valla sınav var ona mı çalışayım bunlarla mı uğrasayım şaştım..

Canimmm. Ne demek yardimci olabildiysem ne mutlu bana artik onceligin kardesin sen ve annen olsun. Yuz verme, ilgilenmeyin. Zaten giderler;-) annen eltisinden ders alsin azicik

Amcam arkasında duruyor bacılarının huyunu biliyor o yüzden babam onlar ne derse o küsecekler diye korkar ki en ufak şeye alınırlar. Çok yardımcı oldun :) teşekkür ederim

var var başımızda biliyrum cok iyi aynısı hem de.. Sessizce her lafımızı dinler buraada kalan sessiz ama çok dedikodu yapıp laf taşır ara açılsın diye çok tehlikeliler ya.. ee sizin çözldü mü noldu ????

Bir sey degil

biz heryerde istemediğimizi söyledik, pek yüzüne bakmadık, telefonlarına çıkmadık çıksak da o geliyorum diyemeden biz nerelere gideceğimizi söyledik asla çağırmadık kesildi ayağı bizim evden

Tek çare rahat ettirmiceksiniz. Bizim de vardı yakınımız böyle kv geldiğinde uyurken gürültü yaparlardı falan alttan alttan belli etmeden rahat ettirmezlerdi hoş bişey değil tabi ama hakedene de hakettiği gibi davranmak lazım. Annenizin hizmetçileriymiş gibi davranmasına izin vermeyin lütfen yarım yamalak yapın ne isterlerse, eğer beğenmemezlik yaparlarsa alttan sokun lafları bakın bidaha gelmek istiyolar mı. Ama babanızın yanında normal olun hatta normalden bi tık üstü iyi olun ki anlasınlar istenmediklerini ve taktik yaptığınızı. Elleri kolları bağlansın. Çay mı istiyolar ya çok açık ya çok koyu koyun yemek mi istiyolar ya tuzu basın ya hiç koymayın. Ne istiyolarsa istemedikleri şekilde yapın ki orayı otel gibi görmekten vazgeçsinler artık. Eğer bu çay çok açık olmuş bilmemne tarzı şikayetleri olursa valla halacım benim şu an ders çalışıyo olmam lazım hizmet etmem değil diyin koyun önüne. Önceden de çıkışmış insansınız çekinmeyin. Annenize bırakmayın mümkünse istedikleri şeyleri o belli ki en iyi şekilde ağırlamaya çalışcak gene ama öyle de sonu gelmez.

Kışın canları sıkılıyosa bu halaların gitsinler birbirinin evinde kalsın ikiside .Yazık annene valla

Davetsiz olarak tek gidebileceğim ev, anne babamın evidir.
Ablam evlendiğinde bile davet beklerim, belki uygun olmaz, işi vardır, yük olmayayım diye keza ben evliyim, ablam ben davet etmeden sabah kahve içmeye bile gelmez.
Anneniz cennetlik kadınmış, her sene 3-4 ay misafirle uğraşılmaz.
Bırakın görümce ağırlamayı, kardeş olsa bile batar insana.
Geldiklerinde çok ilgilenmeyin, normal hayatınızı yaşayın ki anlarlar belki.
Ayıp yahu!

Benimde hayatim icin bu sinava hazirlanmam cok onemli babacim bosuna okumadim ya ben diye kibarca babana anlartmalisin gitsin evladinda kalsin kalmiyorsa sizler yada cocuklarina yakin ev tutsun yanliz yasasin herkesinde kendine gore bi duzeni var yahu evlatlarinada masallah demiyorlarmi anne ne isin var dayimlarda gel burada kal arada da dayimlara gidersin diye bn anlamiyorum arkadas bu tipleri

sanki benim babamla suratsız ve dedikoducu ölmüş halamdan bahsediyorsun sandım ,

sizin düşünecek neyiniz var onu anlamadım
istemiyorum deyin bitsin
çocukları bile yakındayken onlar çağırmıyorken sizin vicdan yapmanıza gerek yok
babanıza da söyleyin aç değiller düşkün değiller sadece gezmeye rahat etmeye gelmek için çabalayan kişiler için vicdan yapmasına gerek yok...
siz de üzülmeyin sizin taktığınız kadar oğulları takmıyordur
yatalak olur kendi işini zor görüyor olur anlarım tatlı dilli olur güzel yüzlü olur siz de memlekete gittiğinizde size yardımcı olmaya çalışır anlarım ama bana göre sadece kışın rahat etmek için gelecek insanlar için bu kadar vicdan yapmanıza gerek yok onların da kaderi bu herkes kendi kaderini çizilmesine yön verilmesine kendi karar verir dilini tutamıyorsa güler yüzü yoksa/azsa kusura bakma demeyi bilmelisiniz

Kendi çocukları varken sizde kalması hiçte iyi niyetli bir davranış değil. 1-2 hafta değil aylardan bahsediyorsunuz. Bence burada babanızın yumuşak yüzünden nasiplenme var. muhtemelen gelinleri rahat ettirmiyordur. Anneniz ve sizde misafirperverseniz el üstüne tutuyorsanız bundandır sebep. Bu kadar yüz göz olduktan sonra gelme vs demek genelde büyük olay çıkmasına sebep oluyor. Babanıza kendi çocuklarında kalması gerekirken sizde kalmasının çokta mantıklı olmadığını söyleyin ayrıca 1-2 haftadan fazla evinizde kalan kişi artık misafir sayılmaz evin bireyi olur. Babanıza bunuda söyleyin ve ilave edin bu nedenle halanıza anneniz dahil kimsenin özel alaka gösteremeyeceğini neticesinde sizinde bir hayatınız olduğunu, sınava hazırlanmanız gerektiğini söyleyin. Dedikodu vs bir olay var ise ben büyüğümdür demem gerekli şeyi söylerim yada hissettiririm. Millet olarak aman saygısızlık olmasın aman problem olmasın derken sindirilip kullanılıyoruz maalesef. Halanız yakın akrabanız sizin kanınız ama öncelik çocuklarınındır. Yarın bir gün elden ayaktan düşerse yine siz mi bakacaksınız? Bunları bir düşünün bence...

Bunların benzeri lüzumsuz halalarda bende var hele bir tanesi var ki evlerden ırak. Annem küçük yaşta evlenmiş hep ezmeye çalışmışlar annemi. Babannem hasta olur anneme getirirler bak diye, dedem hasta olur anneme getirirler bak diye, hatta amcam dahi gelip bizde kalmış biz küçükken. Annemde bunları yapmaya mecbur hissetmiş kendini nasıl sindirdilerse artık. Bir gün bu evlerden ırak halam aradı annemi temizliğe çağırıyor bende yapsın kendi temizliğini sen hizmetçisi misin dedim göndermedim annemi (zavallı anneme kalda gidecek) ertesi gün geldi bu ben odamda yatıyorum nasıl bağırıyor anneme neden gelmedin gelmek zorundasın hiç bakmam çoluğuna çocuğuna seni abimden çatır çatır boşatırım. Çıktım odamdan ne oluyor dedim sen sus dedi bana birden. Bir sinirlendim asıl sen sus ne gelmiş sabah sabah konuşuyorsun. Ayrıca sen kim oluyorsunda benim anneme bağırıp boşatmakla tehdit ediyorsun defol git bu evden dedim. Burası benim abimin evi istediğim zaman gelir istediğim zaman giderim diyor bir de yüzsüz. Burası benim annemin ve babamın evi artık sen bu eve gelip gidemeyeceksin yeter senin yaptığım dedim şimdi hemen çık git bu evden dedim. Babama da anlattım yeter artık benim annem hizmetçileri değil neden bu kadar ezdiriyorsun annemi dedim. O lüzumsuz babamı görüp beni şikayet ettiğinde babamda (nasıl olduysa aklı başına geldi herhalde) benim kızım bugüne kadar kimseyi evimizden kovmadı seni kovduysa vardır bir bildiği iyi yapmış. Bundan sonra karımdan ve çocuklarımdan uzak durun istemiyorum gelmeni bende demiş. O günden sonra anacığım rahat etti.

Arkadasim bende bir adet annemin amcasindan bu hususlarda cekmekteyim.

Kendisi gelir. Bi guzel sele serpe yatar. Kuruyemisiniz yok mu der. Cay koy der. Yaptigimiz yemegin pirincine bulguruna laf eder. Herkes onun zevkine gore yemeli.Babasinin evi gibi emir verir etrafa. Sozum nisanim olsun ailemizin "babasi" hisseder kendini. Yegeninin kizinin evlilik hayatinda (benim) soz sahibi hisseder kendini. Lafini alir oturu asagiya. Onun dugunu bunun nisani diye nispet eder. Davet edilemeyecegini anlayincada duygu somurusune gider is. Yine de kapidan cikarken "aman ha beni de nisana davet edin"der yuzsuz.
Kendisi 7.24 evde oldugundan ev havalandirilamaz. Usur. Ev les gibi kokar.
Ardindan bu amcanin sansasyonel hayat hikayelerini gece 2 ye kadar dinlemek zorunda biraktirir. Asker arkadasina yaptigi maddi yardimlari dahi biliyorum. Babami bitmeyen lanet ihaleleri yuzunden krediye sokmaya calisti. Para koparamayinca zirlar aglar trip atar.Annem seviyor diye ses etmiyodum ama arti biktim bende.

En son geldiginde "sinava hazirlaniyorum" diye odamdan cikmadim. Yuz vermedim. Surat astim. Boyle bi kan emiciye "geleneksel ev kizi" modeli olmuyo onu anladim. Lafina laf verdim. hayat hikayesini yine acti.oflaya poflaya dinledim adam piskin oldugundan baktim ki yuz goz of poftan anlamiyo. Artik cirkeflesecektim ki gitti.

Rabbim size sabir versin. Ne demek oldugunu gayet iyi biliyorum bu durumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…