Teşekkür ederim, içimdeki huzursuzluğu dindirdiniz.Buna mı takıldın diyenler olacak belki ama, dayanamadımHalı sirkelenmez, silkenir. Halısını sirkeleyeni hiçbir yere şikayet edemezsiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam Malatya tarafında sirkelemek deniyormuş.Buna mı takıldın diyenler olacak belki ama, dayanamadımHalı sirkelenmez, silkenir. Halısını sirkeleyeni hiçbir yere şikayet edemezsiniz.
Aaa öyle mi, bunu bilmiyordum. Eğer öyleyse, konu sahibinden özür dilerim.Yanlış hatırlamıyorsam Malatya tarafında sirkelemek deniyormuş.
İki başlık üstte, eşimin dediği ismi katmalı mıyım diye başlık gördüm.Yanlış hatırlamıyorsam Malatya tarafında sirkelemek deniyormuş.
Bana da çok garip geliyor. Ama o daha çok kültürle alakalı sanırım. "Koymak, vermek" eylemlerine yüklenen anlamla ilgili. "Çay dökeyim" de derler ya.İki başlık üstte, eşimin dediği ismi katmalı mıyım diye başlık gördüm.
Yöre Yöre Türkiye gibi oldu.
İsim vermek için de katmak deniyor demek.
Ben çay için kullanılanı bile hâlâ garipsiyorum.:)))
Eşim ısrarla "çay katayım mı?" diyor.
Çay versin de, ister döksün ister katsın.Bana da çok garip geliyor. Ama daha kültürle alakalı sanırım. "Koymak, vermek" eylemlerine yüklenen anlamla ilgili. "Çay dökeyim" de derler ya.
Benim ev arkadaşım da çay katmak,sofrayı indirmek gibi şeyler söylerdi. Galiba doğu kesimlerinde koymak kelimesi yerine katmak kelimesi kullanılıyor.İki başlık üstte, eşimin dediği ismi katmalı mıyım diye başlık gördüm.
Yöre Yöre Türkiye gibi oldu.
İsim vermek için de katmak deniyor demek.
Ben çay için kullanılanı bile hâlâ garipsiyorum.:)))
Eşim ısrarla "çay katayım mı?" diyor.
Konu sahibi, size önerim o halıyı çırparken aşağı çekin hafiften ama sizi görmesin. O korku ona yeter ama düşmeyecek şekilde ayarlamanız lazım işlemi. Gene de riskli, vazgeçtim. Halıya çamaşır suyu dökme önerisini destekliyorum bu durumda.
Bunu yapan birini tanıyorum.Silkelediğinde halıyı tutun çekin
Halı düşsün kadında beraber gelmesin aman
Silkelediğinde halıyı tutun çekin
Halı düşsün kadında beraber gelmesin aman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?